Тренировки в домашни условия: Тема 23

• 34 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Да,първо това видео направих.Ами да ти кажа не е нещо много натоварващо.За по-начинаещ ще е ок, ама за болшенстовто от нас мисля, че е лека.Като се иам предвид, че правим упраженния на Боб,Шон и т.н.Пробвай я все пак,за ръцете определено е хубава.
Аз за табата казах,че е размазваща тренировка.Днес цял ден само за това чета и определено това вече тежка артилерия GrinningИ сега ако не започна по -бързо да падат мерки,направо ще.... Crazy
А каква табата прави?
mountain climbers-4 минути, 20сек серия,10сек почивка.Утре мисля да е с бърпита.
Следих по часовника колко време след тренировката сърцето ми бие ускорено-ами почти 30мин ,както и потенето продължи след тренировката.Наложи се и да полегна,като изцедена бях.Но то това адски товари сърцето,направо бях с усещането ,че ще ми изхвърчи през ушите.Сега вече съм ок, възвърнах ритъм на сърцето,имам тонус,енергия..

# 496
  • Stavanger,Norway/ Varna
Кат, не е от забавяне на интензитета, по скоро, при едноминутните интервали, като се смени упражнението с ново, през новото упражнение си почивам от старото, като през това време натоварвам нова група мускули, пример- след минута ножици с клек, след като съм натоварила мускулите на краката, имам минута високи колене (аз такак го правя) и тогава някак си краката ми си почиват, поразгъвам мускулите. Поне при мен е така. Докато при онова с табатата, периода е много малък и двете едновременно натоварват горната и предна част на бедрата и нараво след тая тренировка съм като бик в караката и едва ме държат  Crazy

Аз вчера не тренирах, много зле се чувствах, с мигрена и отпаднало...тази сутрин съм добре, та като се прибера от работа, ще се разбия  Grinning

# 497
Ох, аз много се чудя днес какво да тренирам... сега закусих, за това ще е поне след 2-3 часа, но не знам каква да е тренировката  Laughing иска ми се да е по-скоро аеробна, но може и малко силово да има.. Мислех да е новото видео от блендера, но Малвина каза, че било много лесно, пък аз не обичам такива  Naughty Mr. Green

# 498
  • Stavanger,Norway/ Varna
Кат, примерно, tro пъти осемминутката og блендера Thinking Аз напоскедък правя хиит oт блендъра и се довър6вам с тази с въжето пак от там, много добре ми идва аеробно

# 499
Добра сутрин на всички! Grinning
Да се отчета и аз: http://www.youtube.com/watch?v=hyFIKDLmYyo&feature=relmfu  -добра е , но за по-напредналите може да се направи след силова или да се допълни е нещо друго.Т.е. на мен не ми беше достатъчна.Иначе добре пали мускулите на корема.
След нея пак се пробвах с табата, но този път реших да не е само с 1 упражненние, а с 4-ри.Четох вчера ,че не било добре осемте серии да са с 1 упражнение ,защото много се натоварвала мускулната група.Та пробвах с 4-ри-лицеви,бърпита,високи колене и странични бърпита.Въртях ги едно след друго.Ами тъй като се стермиш в тези 20 сек. да направиш макс. повторения, наистина пулса ти скача до небето.Буквално след  втората серия потта шурва здраво.Обаче по-натоварена се почувствах , когато я направих вчера с 1 упражнение.Днес имам чувството,че някой ми разтяха вискчи мускули,влакна и каквото има на бедрата LaughingНе силна болка, не ми носи дискомфорт, просто при определени движение имам това усещане.
Следобед ще пробвах да направя табата с 2 упражнения.Изобщо ползвам се като опитен заек напоследък,та ха дано намеря вече най-добрата тренироква за мен и да разкарам тия мазнини Crazy

# 500
~Миа~, добре дошла. Напълно споделям мнението ти за Руми. Изглежда ми много позитивен и мил човек, но многото обяснения и подгтовки в самите видеа ме отказаха от нея. Всъщност съм правела само едно видео и тя по средата взе, че прекъсна за малко, за да си взема бутилката с вода, била я забравила. Не повторих.

Обиколката на бедрата ми е 53 см сега след ставане (вчера следобед покрай тренировките бе почти 54 см), което при ниския ми ръст изглежда много зле. Прасците ми също са големи.  Sad

Моят отчет:
В петък смесих три видеа в една моя си треноривка:
- загрявка и и кардио 1 с ана курникова от The Biggest Loser At-Home Challenge
- любимия ми пилатес на Мари за долна част на тялото (започва след около 2 часа 40 мин от видеото, което Margi е качила)
- след това ХИИТ от блендера:
http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/Fitness-Blender- … -HIIT-Workout/ac/
- стречинг с Ана Курникова от The Biggest Loser At-Home Challenge

Вчера: сутринта тичане 6,1 км за 37 мин, а след него стречинг с любимия ми пилатес на Мари за долна част на тялото.
Вечерта реших да тренирам горна част на тялото с това ново  видео, което обсъждате. Наситина не е изтощително като ХИИТ видеата, но е приятно.

За днес още се чудя какво да правя...

# 501
  • Варна
Добра сутрин на всички! Grinning
Да се отчета и аз: http://www.youtube.com/watch?v=hyFIKDLmYyo&feature=relmfu  -добра е , но за по-напредналите може да се направи след силова или да се допълни е нещо друго.Т.е. на мен не ми беше достатъчна.Иначе добре пали мускулите на корема.
След нея пак се пробвах с табата, но този път реших да не е само с 1 упражненние, а с 4-ри.Четох вчера ,че не било добре осемте серии да са с 1 упражнение ,защото много се натоварвала мускулната група.Та пробвах с 4-ри-лицеви,бърпита,високи колене и странични бърпита.Въртях ги едно след друго.Ами тъй като се стермиш в тези 20 сек. да направиш макс. повторения, наистина пулса ти скача до небето.Буквално след  втората серия потта шурва здраво.Обаче по-натоварена се почувствах , когато я направих вчера с 1 упражнение.Днес имам чувството,че някой ми разтяха вискчи мускули,влакна и каквото има на бедрата LaughingНе силна болка, не ми носи дискомфорт, просто при определени движение имам това усещане.
Следобед ще пробвах да направя табата с 2 упражнения.Изобщо ползвам се като опитен заек напоследък,та ха дано намеря вече най-добрата тренироква за мен и да разкарам тия мазнини Crazy
Малвина, къде чете това за табата? Аз изчетох всияко което срещнах, но искам още инфо. Моля те дай ми линк Hug
Абе понякога си мисля, че си четем мислите  Mr. Green И аз тази сутрин направих същата от блендера плюс 4 мин табата със суингове с дъмбел (нямаме пудовка вкъщи) и завърших с още 4 мин табата планкове - за пълно размазване на корема Grinning Ааа и боксьорските туистове ги правих с гира 5 кг ( не че е голяма работа, ама да си кажа Crazy ) Прекрасна неделя ви желая  bouquet

# 502
Радост Неземна, то и аз вече четох къде ли не,но  това мисля че го четох в ББ-тийм.Всъщност вчера Инчето ми обърна внимание на това, аз това бях го пропуснала из всичкото това четене.

При използването само на едно упражнение за всичките 8 серии/рунда табата имаме прогресивно натрупване на умора в упражняваните мускули, което води до забавяне с течение на тренировката и оттам се намалява и интензивността като цяло.

За да можем да поддържаме висока интензивност през цялото време, е добре да подберем няколко упражнения.

Друг плюс на смесването на повече от едно упражнение е фактът, че така се въвличат повече мускули и следователно се получава по-голямо повишаване на метаболитните процеси. И разбира се, избягва се скуката и монотонността

Източник: Табата http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata#ixzz22entNKYO

# 503
Заспивам се отново в темата, след почти две седмици прекъсване.  Blush За тези две седмици обаче кумувах на сватба, смених държавата, в която живея, смених работата,  смених две квартири и преборих около един тон документи. Не че не съм имала 15 мин на ден да тренирам, ама някак... друго ми беше в главата. Сега малко ми се подредиха нещата и съм готова за нови подвизи.

Направих тази тренировка на Руми. Малко си я усложних и измених на места с тежести, какво и вкарах лицеви опори. Добре ми дойде като за отскок.

Прекрасна неделя на всички трениращи   bouquet

# 504
  • Варна
Имате поща, еха... на някой хора за цял един живот не им се случва толкова много, колкото на теб за 2 седмици! Hug
Малвина, и аз четох от бб-тийм, но съм го пропуснала първият път уточнението, че е добре да се натоварват повече групи мускули. Аз правя 4 мин едно и също упражнение но то е или суинг със дъмбел, или бърпи, или планк... а всяко от тях натоварва поне 2-3 групи мускули (поправете ме ако бъркам...) и мисля да си остана с тях. Много приятна умора усещам през целия ден с 30-тина минути табата упражнения сутрин на гладно... Mr. Green

# 505
Момичета... мисля, че открих най-убийствената тренировка на блендера... Разбирате ли, че за 30 минути всяка клетка по тялото ми крещеше в предсмъртна агония, плувнала в пот и сълзи  Laughing Laughing Ето я и въпросната тренировка http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/HIIT-Workout-for … Cardio-Toning/9u/ разбира се, някои от упражненията ги замених, понеже нямам необходимите принадлежности, но аз имам навика обикновено, без да искам Mr. Green, да замествам с по-трудни упражнения, та тази тренировка ми излезе ПРЕЗ НОСА!!! По едно време щях да е разплача  Shocked
 Laughing

# 506
Извинявайте, че нахлувам така в темата, не знам дали тук е подходящото място да попитам , но ще си купувам кростренажор, моля за съвет за подходящ модел за домашни условия, тренировки.

# 507
Момичета... мисля, че открих най-убийствената тренировка на блендера... Разбирате ли, че за 30 минути всяка клетка по тялото ми крещеше в предсмъртна агония, плувнала в пот и сълзи  Laughing Laughing Ето я и въпросната тренировка http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/HIIT-Workout-for … Cardio-Toning/9u/ разбира се, някои от упражненията ги замених, понеже нямам необходимите принадлежности, но аз имам навика обикновено, без да искам Mr. Green, да замествам с по-трудни упражнения, та тази тренировка ми излезе ПРЕЗ НОСА!!! По едно време щях да е разплача  Shocked
 Laughing

Това трябва да се пробва.  Mr. Green Много обичам хубаво да усетя, че съм тренирала. Иначе казано, да се чувствам известно време след тренировката смазана, сякаш не мога повече да мръдна.
За жалост нетът ми е прекалено бавен (от флашка е) и едваааам зарежда видео. Сутринта за 1 видео чаках над 40 минути.  Tired Дано успея да я видя.

# 508
Момичета... мисля, че открих най-убийствената тренировка на блендера... Разбирате ли, че за 30 минути всяка клетка по тялото ми крещеше в предсмъртна агония, плувнала в пот и сълзи  Laughing Laughing Ето я и въпросната тренировка http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/HIIT-Workout-for … Cardio-Toning/9u/ разбира се, някои от упражненията ги замених, понеже нямам необходимите принадлежности, но аз имам навика обикновено, без да искам Mr. Green, да замествам с по-трудни упражнения, та тази тренировка ми излезе ПРЕЗ НОСА!!! По едно време щях да е разплача  Shocked
 Laughing

Това трябва да се пробва.  Mr. Green Много обичам хубаво да усетя, че съм тренирала. Иначе казано, да се чувствам известно време след тренировката смазана, сякаш не мога повече да мръдна.
За жалост нетът ми е прекалено бавен (от флашка е) и едваааам зарежда видео. Сутринта за 1 видео чаках над 40 минути.  Tired Дано успея да я видя.

Вече мина почти час след тренировката, а мускулите ми все още потреперват  Mr. Green Peace наистина я препоръчвам, но за напреднали ! Иии..не се изсилвайте, като правите упражненията, защото аз винаги си мисля, че в блендера някои тренировки са твърде леки и вииинаги ги правя по-динамично, от посоченото във видеото, но тази никак не е от леките... и все пак, в началото не се усеща и неусетно се "изсилих", а сега буквално се чувствам ПРЕтренирала, което хич не е хубаво  Tired

# 509
Оооо, изгледайте това видео, толкова е смешно и сладкооооо  Laughing Laughing Heart Eyes http://www.youtube.com/watch?v=QtYRj6OBAw4&feature=plcp

Общи условия

Активация на акаунт