АПРИЛчета'2009!

• 66 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Жабче  Hug и честито за новото возило! със здраве да си се возите в него - вие и усмихнатите бандитки  Hug
Много е хубаво написаното и е така. Аз напоследък често се вглеждам в поведението на Сами. Всъщност ....виждам себе си, дали за добро или за лошо....все едно се връщам години назад- и с положителните и с отрицателните страни. Не знам дали е въпрос на ген или просто попива от моето поведение. Знам, че с пример се възпитават децата, но имаше една тема преди време " кое наше качество се надяваме децата ни да нямат"....ами всичко което се надявах да не наследи/попие от мен го е попил  Crazy Те принципно са все хубави качества- положителни, но много неподходящи за адаптиране към живота в Бг и се надявах да го направя малко повече егоцентричен...ама то така явно характер не се прави  Crazy Примера си е пример .... ще го водим на по добро място, че да му е комфортно в кожата и възпитанието си  Mr. Green
 Я да подхванна аз темата за коледните подаръци. До къде стигнахте момичета.Аз съм до никъде  ooooh! Ама аз съм си виновна, когато нещо ми хареса- играчкесто го купувам на момента и когато дойдат празниците се оказва, че всичко сме купили  Tired За момента е поръчана само китара на дядо Коледа- това ще е от баба му вероятно, но от нас....не знам, нищо не измислям. Споделете вашите идеи да изплагиатствам нещичко  Embarassed

# 286
  • Някъде там...
Нашият дядо Коледа ще донесе шейни, Play doh сладоледена къща, няколко от принцесите на Disney, червена кола с дистанционно 2 броя, walkie-talkie с принцеси. Засега е това, ще видим дали няма да изскочи и още нещо.  Mr. Green
В градината се разбрахме подарените от дядо Коледа там играчки да останат за градината или поне част от тях или да са книжки, ще видим точно какво ще се разберем с другите родители.
Взела съм и един коледен календар на Плеймобил, ще направим и още един с лакомства, за да не се карат коя какво ще отваря.

А за написаното - много е вярно. И аз виждам в Йоана много мои черти. Не са лоши, но знам на мен колко са ми пречили и още ми поставят трудности. Яна прилича повече на баща си в това отношение.

# 287
Добре дошла, Бояна! Честита рожба, Jiema! Всички прекрасности, които може да й пожелаем, да й се случат! Simple Smile

Жабче, честито возило, макар поводът да е счупено старо...Ама пък всяко нещо се случва, когато трябва, нали така? Да ви вози безпроблемно и безаварийно до чудесни места! И добре завърнала се!

Рони, как е родителското тяло? Гуш  Hug

По темата за поправянето - ние почти не поправяме. Всъщност, като се замисля, ако каже нещо неправилно, например едновремешното "ах", може да кажем"Ей сега ще ти дам кашкавал.". Т.е. намираме повод в изречение да кажем правилната дума, но не и да започнем да поправяме "Не се казва така, казва се инак". Даже и не го поправям, като говори за себе си в женски род. Бабите обаче, го поправят, но сравнително рядко имат възможност, та може да се пренебрегне. Резултатът е едно чудесно говорещо за възрастта си дете. Особено, като сравнявам с негови връстници, изказва се прекрасно. Строи много сложни изречения и има богат речник. За мен едно дете не бива постоянно да се поправя за какво ли не. Трябва да се остави малко на свобода, да открива новия свят, който се представя пред него. Ако е в среда, където се говори правилно, то ще подражава.

Very nice, моят дреб се напишва нощно време и по тази причина през нощта е с памперс. Реших да опитам да му го махна преди около 2-3 седмици, резултатът беше плачевен. Но и хомеопатката ни каза, че детето не трябва да се насилва, това е против естествения му ритъм. С други думи: когато -> тогава. Аз не се притеснявам изобщо. Предпочитам да не му нарушавам естествения ритъм, отколкото да го вкарам в някакви общоприети или пък мои собствени норми. Затова ще продължим да инвестираме в памперси до по-добри и подходящи времена. Иначе още на 1г. и 2-3 месеца си казваше за голяма нужда...На около 2г. махнахме памперса през деня. Известно време след това го махнахме за следобедния сън (от време на време се случва да се напишка на следобедния сън, особено ако е по-дълъг). Не се тревожи и не пришпорвай детето, ако виждаш, че не е готово.  Постепенно ще го махнете.  Hug Това е моят съвет.

poem, нещата сигурни ли са и рано ли е още да питам "Къде?" Много неприятно с кражбата на буса. Аман!  ooooh!
Коледните подаръци не сме ги подхванали още. Не, че нямаме поръчки, ама лека полека и до там ще стигнем. Пък и трябва да съгласуваме с другите дядо Коледовци кой какво ще снабди.  hahaha

# 288
  • София
На миналото ми списване се канех да запитам за Коледни подаръци, но се заплеснах. Blush
Давайте още идеи, пък току виж се окаже, че нещо нямаме Crazyи ми се стори интересна идея.

От вчера моите чаАвета са "новодомци"  Mr. Green, имат си сглобено двуетажно легло. Големи мераци бяха да го сефтосат, висяха с пижамите в ръце, докато застилам чаршафите, чак забравиха да си измият зъбите. Mr. Green Голям кеф. Елината, както си и говореше първоначално,  се настани отгоЙе, не е мръднала цяла нощ. Пу пу, да не урочасам работАта. Очаквах да са големи сътресения, но (засега поне!) са много важни и гоЙеми деца. Sunglasses
Сутринта обяснявах на работата, че голям кеф да се шириш сам на собствената ти спалня, без някой да те рита 10 пъти на нощ в муцуната... Mr. Green
В този ред на мисли, ако извадя търпение дотогава... Whistling, мисля да им взема някакви спални комплекти, тематични. Колите/Дора/Мини и Мики са още актуални при нас, и няма изгледи да им омръзнат. Как можах да забравя влаковете и феите! Във всичките им варианти. Crazy

Жабче, много ми хареса идеята подаръците от Градинския Старец да останат за в градината... При нас ще е неприложимо, за съжаление. Поради ред причини. Rolling Eyes

поемка, чела съм го това за темперамента... Може и да има нещо вярно. При нас, Елината е копие (физически) на татко си... иначе, като вкусове и предпочитания има и нещо мое. Е, аз с толкова коли/камиони и самолети нямам спомен да съм си играла. Laughing Луда е, обаче, колкото тя си знае. Mr. Green Аз толкова бЯсна не съм била. Laughing Или поне, по преразкази. Отделно е по - оправна, от мен, хеле пък на тия години. За моя радост - по - общителна. Сутринта ми я похвалиха, че рецитирала всички песни и стихчета, г-жата я карала да започва, за тон. Аз и казвам - не че не го вярвам, но у дома само бръчка нос, и като я питам коя песничка пяхте днес, ми се отговаря - не знам!  Twisted Evil Mr. Green И тя - аз я карам единствено по - високо да говори, иначе няма грешка. Похвалих си гарджЕто. Heart Eyes
Вели пък... е толкова специален и различен, и от мен и от татко му на неговите години, да не кажа и от  всички деца, които познавам... че изобщо не може да ми е мерило и база на сравнение. Rolling Eyes

Жиема, покажи Бояна! Само проверявам за снимки, бебешорести. Heart Eyes

ронка, как сте? Rolling Eyes

# 289
Здравейте   bouquet
Олче браво на твоите новодомци, дано си спинкат все с мерак в новото легло Hug
Ние като бяхме лятото на почивка в едната стая имаше двуетажно легло, Диди много му се кефеше, но не искаше да заспива сама на втория етаж Rolling Eyes от както се е родила Еми, Дидето спи ту с мен, ту с татко си, и сама не иска да заспива, как и кога ще се научим незнам Rolling Eyes
Ние в събота правихме ЧРД парти и прощъпулник на Еми, тя хвана калкулатор, а аз и направих една страхотна питка слънце със смеещи се крачета Mr. Green

# 290
  • Там където има любов
Джиема- Честита ти рожбичка ! Нека е много здрава и послушна. А на мама герой бързо да се възстановява и да я слушат и обичкат всичките и слънца.

Миме- честити ви краченца. Да я заведат на много места по света, а за калкулатора - директор на банката ще да е   Heart Eyes

Жабче- честита ви нова придобивка. На хубави места да ви води и дано излезе здрава.

Ние също сме с двуетажно легло, но естествено Дейвид спи на горното ниво. Още имаме работа по него, но децата спят там от първият учебен ден. Тъй като е стандартно 90/200 Вики изглежда като новородено бебе на този огромен матрак в сравнение с кошарката. Още се върти много, но вече съумява да не пада.

Вери- знаеш колко съм съпричастна с проблема ти. Молех се поне Вики да се отърве от това и се надявам, че е така. Дейвид все още се напишва и то обилно. Слагам му памперс вечер за да не му е дисконфортно и да може да се наспи, а и за мен е по удобно. Дано да е временно и при вас по скоро да отмине проблемът.

Поемче- децата взимат изцяло качествата на този който повече ги гледа. Даже да е осиновено детето пак заприличва на този който го гледа. Макар, че от гена си човек не може да избяга. Има много неща които моите момчета още не са ги виждали от баща си, но ги прилагат изключително успешно даже усъвършенствано през тяхната призма.

Прави ми впечатление, че повечето ни "априлчета" са изключително контактни и любознателни. Срамежливостта не им е особено присъща и определено са надарени с много силно изразени качества и таланти.

За подаръците. Аз винаги най-неподготвена се включвам един път защото нашите подаръци са някак различни, от друга страна ние не купуваме много неща. Тази година ще заложим на изключително евтини подаръци до към 10лв на дете с изключение на каката която има причини да получи малко по голям подарък. Рожденният ден на Дейвид ще ни изкара от релси, а и сега се започват разни работи около градини , партита за училище и много други екстри. Така, че тази година повече сладости може би ще има. И все пак Вики иска принц "Кай"(или нещо такова е)  или семейството на Барби. Важното е да има мъж, жена и деца . Дейвид иска глобус.
Най- сериозният проблем при нас е, че децата искат йорки, което баща им им е обещал, но не можем да си позволим да купим и сега си дърпам косите и се чудя от къде да взема. А е обещано като за рожденият ден.

# 291
  • Някъде там...
Аз си имам едно срамежливо и тихичко априлче - Йоана. За разлика от нея Яна е доста контактна. Лошото е, че Йоана разчита на нея в много ситуации и ми се иска да ги разделям повечко. Хубавото е, че в градината учителките са стигнали до същия извод, макар и с друга цел - двете доста добре се справят със задачките и ще ги комбинират с други дечица.

Честити двуетажни легла, мечта и на моите деца.  Laughing Спокоен и безавариен сън!  Hug
Ние още спим дружно на спалнята, макар че прилепихме и двете кошари отстрани, но само Яна си поспива в нейната. Йоана уж имаше голямо желание за свое легло, а в крайна сметка не спи там, само го ползва за къщичка - мятаме един голям чаршаф отгоре.

# 292
Честито да ви е новото возило, Жабче! На много приятни разходки и почивки да ви отведе!   bouquet
За подаръци сякаш още ми е рано да мисля. Мисля си за един сандък с Лего за 4+, който да допълваме. И за един някакъв детски фотоапарат без да се изхвърлям в цена, защото не знам доколко трайно ще остане интерес и влечение към него. Или в краен случай някаква къща за кукли, че обзавеждането вече сме го взели.  Пазарът е пренаситен с разни чудесии, все ще измислим нещо.
Честити нови легла на всички техни горди собственици. Да няма никакви произшествия, а само сладки здрави сънища.
Поемче,  Hug.
Жиемче, дано вече да сте си у дома. Как приемат малката сестричка кака и бати?  Heart Eyes Предполагам, че е голямо вълнение, че си имат малко бебе, но и че мама вече си е у дома при тях. 
Мария е комбинация и от двамата ни с татко й. Като темперамент е бащаткова. Една дразнещо ме спокойничка на моменти. Като характер обаче виждам себе си. Същият див балкански субект е. На времето въобще не обичах децата. Бяха ми скучни и безинтересни и бях първа писта при възрастните. Сега отглеждам същото дребно диване. Може да надуе главата на някой голям, но децата не са й интересни.
Със спането, когато се преселим, че видим как точно ще се подредим. Баща й когато избира матрак, го взе такъв, че детенцето му да не се чувства неудобно, когато се преселва при нас. Та май няма лесно да се отървем. Когато я карам сама да заспива е голямо обясняване, че още била малка, а след 2 - 3 седмици щяла вече да е голяма, когато си била отимала нейна си стая.
Благодаря на всички ви за положителните мисли и окуражаващите думи. Понеделник беше един 
безкраен ден. Операцията продължи 6 - 7 часа.
Ще чакаме хистологията, за да се реши на какви процедури ще бъде подложен занапред татко-инатко.   И за пореден път се убеждавам, че колкото добри лекари има, безчувствените същества са в милиони пъти повече. За съжаление.

# 293
  • София
рони, радвам се, че се разписа. spoko
Много те гушкам. Трудното, за жалост, тепърва ви предстои.. Sad Дано случите на добра насока, и на Човеци. Не на последно място. Praynig

Jiema, чакаме те да се разпишеш, с огромно нетърпение. Голяям разказ за раждането и адаптацията у дома на малкото вързопче. Особено ми е мило да опишеш как са реагирали батко и кака. Heart Eyes

Благодаря за честитките за придобивката. Не че кой знае какво, но време им беше да се отделят. Бяхме заприличали на катун.
Засега, да не ме чуе  Twisted Evil, интересът към леглото е нестихващ. Само чакат да дойде време за лягане, сякаш. Най - много от всичко се радвам, че им се подобри спането и количествено, и качествено. 

Хубав ден на всички. Hug

# 294
Олче, Ени досега спеше при вас в леглото, а сега от раз е започнала да си спи цяла нощ на горния етаж в друга стая? Ако е така, браво! Това е наистина голямо постижение.

Вики спи на долното легло, ама и от там понякога посред нощ се изтъркулва, понякога я намирам чак в другия край на стаята. Не мога да си представя какви прегради трябва да има горното легло, че да не търкулне от него. Засега Габи си е горе, въпреки, че Вики много иска при нея. Габи иска повече долу, но засега не става. След време ЖЗ планираме ремонт на детската с усвояване на терасата и 2 легла на земята, не е удобно с тези двуетажни, но в момента просто нямахме друг начин-в 9 квадрата стая Rolling Eyes

рони Hug Дано всичко е наред в резултатите.

# 295
Миме, честит двоен празник на по-малката ти принцеса!Да ви е жива и здрава!  bouquet
Жабче, честита нова кола, много да ви слуша!Ния също е срамежлива и кротка, сравнително.В градината обаче казват, че е доста контактна и си играе с децата.С приятелски деца също си играе.Обаче е много неуверена в себе си.Обикновено, когато някое дете я бутне, дръпне играчка или нещо подобно, вместо да се защитава, да каже нещо, да се оплаче дори, тя започва да реве неистово и да ме търси да я защитавам!Опитвам се да я отуча от това реване, но не се получава много успешно.Най- вече се опитвам да я събирам с други деца- нейни приятелчета, които са "по-оправни" и да я оставям тя сама да си вади изводи.Точно тази си черта не е взела нито от мен, нито от баща й!
Рони, много  Hug Hug Hug и от мен! SadНадявам се всичко да е било успешно и възможно най- леко занапред! Praynig
При нас положението със спането също не е идеално, но не бързам.За сега спи в нашата стая, на отделно креватче, без решетка.Не заспива сама нито на обед, нито вечер.Пробвахме известно време да я оставяме да заспива сама, но изобщо не ни мина номера.Реших, че не е редно да я карам насила.А пък и в крайна сметка, тя просто иска да има компания докато заспива.Рядко пея песни и  разказвам приказки.Първите 10мин нещо си говорим, после просто си лежим всяка на леглото си в тъмното, докато заспи.А често и всички си лягаме заедно и кой когато заспи.
Честити нови креватчета, явно много са на мода тези двуетажни легла. LaughingАз не съм им привърженик, но особено за малка стая няма друг вариант.
Ния също иска своя стая, с розов килим, засега обаче нямаме възможност за такава, а и не мисля, че е готова да си спи в своя стая, както вече споменах по-горе.
За коледните подаръци и аз не съм  решила още какво, къде и как.Ния иска розов трамвай, розов влак, розов кулов кран- забележете!!!Всичко трябва да е розово! Mr. Green

# 296
  • София
Олче, Ени досега спеше при вас в леглото, а сега от раз е започнала да си спи цяла нощ на горния етаж в друга стая? Ако е така, браво! Това е наистина голямо постижение.

Вери, не искаше да легне сама въобще. И почивните дни, в кошарата (която си беше в нейната стая) ми беше ужас да я накарам да легне наобяд. Разправяхме се по 100 часа. Twisted Evil И не само тя, но и Вели се настани трайно при нас, от 2 години някъде. Tired
Очаквах невероятни драми, повече от него, да си призная.
В момента в който си видяха леглото, мерааак Laughing, но аз отдавна и говоря, че е голяма и тя сама искаше да спи "като Стаси" Laughing на горното ниво. Нашето е с доста прилични прегради.
Тя също се върти като пумпал, сяда насън и се мести навсякъде. Но от голямо легло не е падала никога, явно се усвоява това умение първо на нормално такова. Пу пу, да не урочасам работАта. Blush
И днес, след градина, и двамата са се запътили първо към креватчето. Heart Eyes

# 297
  • Лудогорието
Здравейте!
Минавам да ви "видя" и да се оплача. В събота откраднаха колата на брат ми. Той работи като куриер на TNT в София. Направо е пред нервен срив  Sad Младо момче поздравило весникаря от репа, отключило колата и... дим да го няма. Полицаите казали, че се е активизирало голямо крадене на коли. Как да продължи напред? Жена, две деца, наем...
Морим едни сополи на Ванката тази седмица-дадоха ми болничен за 5 дни. Предотвратяваме по-голяма бела, за сега. Дано да успеем-всички деца в групата кашляли вече.  Rolling Eyes
Мен още ми се гади-това червейче вътре ми взема силите от сега  Heart Eyes
От играчките-взела съм му един ъглошлайф за 6 лв.-негово желание. Сега си пожелава всичко, което види от детския канал-бакугани, бакуган бакуметър, кола, която да сглобиш сам. Ходихме да детски РД и се заигра с една писта, пожела си трансформърс. Много станаха, ама имаме поле за изява.  Laughing И без това празниците са много-Коледа в градината и в къщи,  Нова година и сурвакането, имен ден, рожден ден....

# 298
Мойто дете пък нищо не иска Heart Eyes Хем в нашия блок имаме магазин за играчки и всеки ден минаваме от там, въобще не иска да влиза, да ме дърпа да иска нещо. Пу-пу, все така да е.
Като я питам какво ще иска от дядо Коледа, казва само Барби. И за РД-то си искаше Барби, въпреки, че от кака си има над 30 барбита ooooh! Хем съм оставила само хубавите, оригиналните.
Та, започнах аз да я насочвам какво да си поиска Blush и тя взе, че си хареса комплект на Лего зоопарк, който струва над 100лв. Добре, че съм намерила един китайски еквивалент, които са 1:1 с Лего. Не знам дали ги знаете Banbao е марката. Били също толкова качествени и са съвместими с Легото. Та смятам да й взема зоопарк, Барби и друго не съм измислила. То много скромно моето Blush
Маймунка, много кофти, застраховка няма ли?
Мъжът ми пък разправя, че били започнали масово да крадат катализаторите на колите Shocked режат ти гърнето и после трябва цялата с-ма да сменяш ooooh! Ние прибираме и 2-те коли в подземен паркинг.

# 299
Рони, продължаваме палцестискането!  fingerscrossed Дано хистологичният анализ да е добър!!!  Praynig

maimunka07, аз не мисля, че да ти откраднат колата трябва да се изживява толкова тежко. Чак "как да продължи напред"...все пак е вещ, не е здраве. На нас са ни крали кола, когато сме били най-зле, тъй че знам какво е. Пожелавам им да са здрави цялото семейство и да преодолеят бързо шока! И от тука нататък късметът да ги бие през ръцете.  Wink

very nice, нашият блок има подземен паркинг и преди време, като бяха разбили абсолютно всички гаражни клетки (има и паркоместа, и гаражни клетки в паркинга) + всички мазета, тези с гаражните клетки в подземието бяха пострадали най-много. Искам да кажа, че в нашата държава така са направени нещата, че някой, ако наистина е решил да прави зулуми, ще си ги направи. Няма значение под земята, над земята...

Общи условия

Активация на акаунт