АПРИЛчета'2009!

• 66 015
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Вери найс, напълно ти съчувствам.Аз съм се напишквала нощем до...4клас SadМного се притеснявах за Ния да не съм й го предала.Сестра ми също е била като мен.А тогава нямаше памперси и беше голям кошмар.Особено за майка ми, с две напикващи се деца...не й е било лесно. SadНо, наистина се изтраства с времето.А при вас ще е и по-рано, щом Габи на 6г. е спряла. Hug
Рони, преди забравих да напиша, но и от мен имаш стиснати палци!!! Hug Praynig
maimunka07, радвам се, че всичко е наред! Hug
Поем, и ние сме на тема "що?"- кратко, ясно и повтарящо се непрекъснато!!!
Жабче, безпроблемно и бързо оздравяване!!! Hug
Някой знае ли нещо за лекарството Бронхо- Ваксом?Препоръчаха ми го превантивно за предпазване на бронхите и изобщо за превенция на заболявания на горните дихателни пътища.
Също и Ункалор, Езберитокс, които са имуностимулатори, май? newsm78/Не знам дали ги написах правилно/?
Ния е добре, не е плакала, нямали са проблеми с нея.Спала била, яла и т.н.Но учителката не беше многословна, както й очаквах.Ния видимо не беше много кисела.Но по думите й не беше пила вода изобщо.Естествено, беше гладна.Поискаха ми 45лв за консумативи/бои, блокчета за рисуване и т.н./, което на мен ми се стори доста, честно казано?!На вас искали ли са ви пари за нещо и колко?Помня, че в яслата по Коледа ни искаха по 30лв за играчки и подаръци за празника.Но нещо много рано ми се струва за това, или по Коледа пак?!

# 271
Добре дошла на този свят на сладката Бояна!Джема,да ви е жива и здрава и да ви носи само щастие и радост,а на теб бързо възстановяване  bouquet

Рони,имаш и от мене стиснати пал4ета Praynig Hug

# 272
Принцеске, ето ти една тема, която може да ти бъде полезна. - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=682572.0
Вери, може би ще задам въпрос, който вече си разрешила като потенциална причина - Вики здраво ли се налива с водичка? Ако е така (не ми се вярва, осочено когато и в градината се случва) - да работите за ограничаване на течния прием непосредствено преди лягане. Иначе стискането се оформя на по-късен етап - докъм петата година. Иначе ако го има притеснението, някой добър другар психолог може да ти бъде от полза за решаване на проблема. (Все ми се струва че преди тези неща са пазени в най-дълбока семейна тайна, за да не кажат нещо хората и не са взимани мерки да се отстрани това неудобство за всички в семейството. Лично мнение си е .  Peace)
Благодаря ви за моралната подкрепа. Утре родителят го приемат по спешност в болница и ще има операция. Дано не открият злокачествено нещо.  Praynig

# 273
  • Някъде там...
Принцеска, Бронховаксом съм давала, ефект не видях при моите деца.  Другите две съм ги чувала от колежки, специално за Умкалор - само хубави неща.
Ние събирахме по 70 лв в градината за началото на учебната година - за вода, за театър (36 лв), за учебни помагала (20 лв), за играчки, за консумативи - блокчета, моливчета, боички и т.н. По Коледа пак ще събират, за празника... И в яслата сме събирали пари всяка година, но не чак по толкова - пак за вода, за театър, за столчета и масички и не знам какво си още...

Нашият инхалатор влезе в действие след цяла година почивка... Яна дори беше забравила какво е това нещо и как се работи с него. След две инхалации има видим ефект, но утре ще е критичен ден. Днес изведнъж се появиха всички познати симптоми на наближаващ пристъп и ми настръхна косата. Дано се размине все пак, взехме мерки...

Рони  Praynig  Hug

# 274
  • Бургас
Каква страхотна новина!!! Jiema, честита ви дъщеричка по две!!! Много здраве и късмет на сладурита и на всички около нея!  Heart Eyes Heart Eyes

рони, стиснати са ми всички палчета!  Hug Hug Браво на Марчето за невероятните рисунки.  Heart Eyes

Принцеске, радвам се, че денят ви е минал добре. На нас ни поискаха 50лв. за учебни материали и други нужни такива. Темичката наистина може да ти е полезна, ние сме редовни там.  Peace За театър си плащаме на всяко преставление по 3лв. Доволна съм от Умкалор-а при изявени вече симптоми.

Desiree, олче, и ние сме от феновете на МПС-тата, пълно е с колички и се увеличават непрекъснато, от месец за приспиване не се четат приказки, а списания за коли (Колите - утре й обещах да взема следващия брой). Голяма мания е, да видим до кога.  Wink

Desiree, Анито е страхотна  Heart Eyes

Олче, браво на Вели.  Hug

Вери, на мен също ми се струва че памперс гащите ще са най-удобни.  Peace

Далинка днес много ме зарадва като ми показа една игра, която са играли за светофара в детската, грееше от щастие, има надежда да й хареса  Mr. Green Heart Eyes

При нас госпожите лепят стикерчета й печатчета на тефтерче и тя винаги гордо ми ги показва и ги мъкне на всеки.  Crazy
Защотковането ми е много любимо  Heart Eyes Но първото въпросче повтарящо се беше Къде е? Второто: Как се прави? (голяма ми е строителка и монтьорка  Crazy ) и ми е много смешно като я питам: Къде е ... еди какво си? и тя ми отговаря: Някъде в Бургас.  hahaha
Тази вечер ми пусна нова реплика. Нещо ми мрънка да не си била лягала и аз й казвам, Какво? Не те разбрах. и тя ми отвъръща: Шегувам се бе.  Joy
Разместването на думички и изяждането на срички или думи, още ни е проблем и съм решила да започнем с допълнителни занимания с логопед.

Маймунка, само такива хубави новини да носиш.  Hug

Жабче, да оздравявате бързо.  Hug Hug

# 275
Извинявам се, че така разхвърляно и на прибежки пиша.
Жабче, дано да не се развихри бурята, която очакваш при Яна.  Praynig
Маймунка, радвам се за хубавите новини за твоето отговарящи си на възрастта г.с.  Grinning.
На мен тези кифленски (досега не съм чувала младежите така да си хортуват)  "ти не си ми приятелка" въобще не ми харесват, а на Марчето никакъв ефект не й създават. Само дето косите ми настръхват при мисълта как някакви по-големи девойки решават, че ще включат дребната в играта им по катерене, пълзене по тръби и други разни. А след като веднъж една случайна птица прехвърча да й каже, че не й е приятелка, започнах да уча дребната на подходящ отговор.
Бен, браво на Дали! Тези печатчета и при нас са много вървежни. А за проблемът, който виждаш при красавицата ти - според мен точно това е правилния подход. Специалист да се намеси в словообразуването й.  Peace От личен опит не бих препоръчала ние (особено ако сме представители на хора с по-рязък характер) да коригираме говорните дефекти.
Жабче, при вас даже и театър имате включен в тази сума. Ние бяхме по-ларж, но пък по мое наблюдение няколко човека много чинно се скатаха. (все пак в градините я има практиката при близнаци за едното дете да се събира намалена сума. Въпреки че нашата близначкова мама в групата категорично отказа и първа си плати пълния размер).
За Умкалорът - при мен не е бил действащ, при Марчето веднъж съм й давала и пак така.
Поемче, всички въпроси си живеят с пълна пара. Пита като замаяна. когато ми писне да отговарям, аз започвам да питам. Иначе помни какво й отговарям, защото Гушо редовно получава много обстойни отговори.

Последният лаф на Мария е "така ки и знаех".

ПП, но от първостепенно значение.
Честит имен ден на именяка на Деси, на Митачето на ЙоЙо, както и на любимият на Ени!  Grinning  bouquet

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 09:31 от рони

# 276
  • София
ронка, стискам палци и на краката! Всичко ще е наред.. Praynig
Днес е хубав ден, голям празник, дано се развият светло при вас нещата. Praynig Пиши като имаш яснота.

Честит имен ден на всички именяци, да се чувстват поздравени и уважени! Laughing bouquet Hug

принцеска, умкалор и есберитокс съм давала... голям ефект не забелязах. На Вели есберитокса му влияеше добре, докато бременеех с Ени не се разболя нито веднъж, а беше грипозна зима. Но той все пак беше на домашно отглеждане при баба си, не е ходил на ясла. Вероятно затова.
От месец им давам Имунокол, доволна съм. Сополите им минават за 1 ден, без да се развива нищо друго. И магарешката кашлица на Вели мина за 2 дни. Peace

Парички събирахме по 30 лв за помагала и идния месец, още толкова за играчки.
Онзи ден имаха театър, "Трите прасенца". Вчера ми бИде подарена апликация на есенни листа и плодове. Пее се някаква песен, до откат - "Шарена Калинка, литнала в градинка...!" Laughing, декламира се за "Сезонът Есен"... знаела някакво стихче за ябълки и круши  Mr. Green Изобщо, културен живот кипи яко. Mr. Green

А за проблемът, който виждаш при красавицата ти - според мен точно това е правилния подход. Специалист да се намеси в словообразуването й.  Peace От личен опит не бих препоръчала ние (особено ако сме представители на хора с по-рязък характер) да коригираме говорните дефекти.

Точно това щях да пиша вчера, но се отнесох. По повод забележката на вери.
Децата не бива да се поправят от родителите. Имам предвид, на всяка крачка.
И в самото изречение се съдържа смисълът защо, не трябва. Wink Да не се налага на никой да изчита това, дето ми е минало на мен пред очите, нито да ходи с години по логопеди... но първото нещо, което ми се запечата, на един от първите ни часове в центъра беше, никога при неправилен изговор, да не прекъсваш детето и да го контрираш с реплики - не така, не ТРЯБВА, не се КАЗВА... а най - вече пък - КАЖИ... еди какво си. Неговорещите деца го считат за принуда, и още повече дават заден. Неправилно говорещите - също задълбочават. Едно 3 годишно приема всяко ново нещо чрез игра. Обяснението и поправянето много - много не помагат. Общо взето до 4г словоредът се намества, ако някой си ги има нужните притеснения, нека не си прави експерименти сам. Това разбира се, е мое мнение.  Wink
В този ред на мисли, Бен-ка, адмирации за това, което правиш за детето си. Шапка ти свалям. Hug

Жабче, дано разминете този път. Praynig

Снощи любовчийката констатира, че една дружка "(Вики) е лоша"!
Питам я - защо така говориш, не е хубава тази думичка.
"Защото не дава на Митко да спи!" Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 09:19 от ღолчеღ

# 277
Честита Бояна, Jiema! Да е жива и здрава, както и цялото ви прекрасно голямо семейство!  bouquet

Рони, пращам всичките си положителни мисли и енергия към татко ти днес. Praynig Гуш за теб! Hug
Жабче, дано не стигате до пристъп. Praynig
princessa raia, аз съм против бронховаксома, защото на Сашо бях започнала да го давам когато беше на 2 и половина годинки и както беше здрав при започването на приема, на 5-я ден направи жестока пневмония (ако помните - бяхме влезли с него в болница, бях бременна с Анито тогава). Не го знам този препарат с какви бактерии е - живи или убити  Embarassed, но очевидно на Сашо организма не се пребори с тях и преболедува това, с/у което трябваше да се "имунизира" организма. Оттогава ме е страх и такива неща не давам. Не го казвам за да плаша някого, а за ди имате едно наум. Hug
Умкалорът не е имуностимулатор, а е препарат под формата на капки, който се дава при бронхити и синузи, с екстракт от корени на пеларгониум е (или на български - мушкато  Simple Smile). Давала съм го на Анито когато са й го изписвали за кашлицата. Но тя ги пи с още една торба лекартсва, така че не мога да кажа колко помогнаха точно те.
Бен, много сладки въпросчета задава Дали. Heart Eyes А и отговори също  Laughing, някъде в Бургас.  hahahaJoy
За решението ти за логопеда съм съгласна с Рони и Олчето. Hug
Анелия още не е започнала със защоткането, но пък за сметка на това Сашо вече 2-3 години не е спрял, така че не се оплаквам. Mr. Green

Олче, ех този Митко бе! Laughing Joy
Днес и моят Митак има празник, чувствайте се почерпени! Да ми е жив и здрав, да са живи и здрави всички именяци!  bouquet

# 278
Деси, да ти е жив и здрав мъжа!
Да са живи и здрави всички именичета в темата!
Моят брат има днес РД.

рони,  Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

За имуностимулаторите-есберитокса е ехинацея с нещо си, не се дава профилактично, а при най-първи симптоми, ако се почне по-късно не е ефективен, дава се максимум 7 дни и се почива.
Умкалора са хомеопатични капки, които не съм ползвала, но съм чувала добри отзиви.
Най-добрите за мен имуностимулатори са рибено масло и коластра, може да се дават целогодишно профилактично. Има ги и в дъвчащи варианти, което за нас е много удобно. А при първи симптоми на разболяване някакви добавки с черен бъз или ехинацея. От прополиса нещо не съм видяла ефект, но пък и ми е много трудно даването му.

# 279
  • Някъде там...
Аз да похваля инхалатора, мисля, че ще ни се размине. Още след първата инхалация кашлицата намаля и стана влажна, детето се успокои и спа цяла нощ. Днес сутринта пак се разкашля и сама си поиска пандата да побръмчи.

Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да сте живи и здрави!  bouquet

Аз засега съм много доволна от Осцилококцинума - и като имуностимулатор и като лечение на вече започнала настинка.  Peace Давам и коластра.

Яна и Йоана също не говорят правилно все още, но аз не съм започнала да се притеснявам.  Rolling Eyes Не са изчистили словореда, разместват и някои срички в по-сложните думички - пакачка например вместо капачка. С времето една по една ги наместват. Но ми се вижда нормално за възрастта им, не знам... Пък и нямам време и сили за допълнителни занимания в момента. Трябва да помисля малко и за себе си все пак...
Репликата "ти не си ми приятелка" я използват отскоро, явно от градината я взеха... И на мен не ми харесва, но още не съм се намесила. Не я приемат особено насериозно, заплашват се с нея като имат разправии в игрите. Лошото е и че много се бият, особено Йоана веднага налита на бой. :-/ Иначе чудесно си играят двете, но и постоянно спорят и се карат.

Рони, аз наистина дадох по-малко за второто дете, но заради театъра, който за второ дете  е с 50% намаление. Peace

Някой да ми препоръча детски зъболекар в района на Младост?  newsm78

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 11:33 от Жабче

# 280
  • София
За имуностимулаторите-есберитокса е ехинацея с нещо си, не се дава профилактично, а при най-първи симптоми, ако се почне по-късно не е ефективен, дава се максимум 7 дни и се почива.

На нас ни беше изписан точно профилактично, за засилване на защитните сили през зимните месеци. Бях прясно сменила лл на Вели, като ми го препоръча и си спомням. Не действа веднага, защото има период на натрупване в организма:

http://www.marvi.bg/esberitox-n-kapki-peroralen-raztvor-50-ml-1951.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124632
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226288
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=41132

# 281
Джема честита ти дъщеричка!!! Много щастливо детство и на теб бързо възстановяване!!!
 Григори също не е с напълно изчистен говор. Бърка думи, срички. Капачката и той я казва като пакачка. Запомомнил е някой думи от Интернет филм четата на английски и ги казва така. бляб е черно, фрукчета са плодчетата. Използва английски думи и им слага български предлози.
Деси да ти е жив и здрав мъжа!!!
Вери , не знам дали ще е за успокоение но Гришо също се напишква вечер . Опитвам се да огранича млякото течностите преди лягане но пак няма ефект. Пробвала съм да го вдигна да се изпишка през нощта но не иска да стене. Казва нямам.
Жабче, дано ви се размине боледуването  Praynig
Рони  Praynig Peace
Маймунка -  хубаво, че е минал добре прегледа. Отново да ти пожелая - лека бременност.

# 282
  • София
Момичета, благодаря ви от сърце Hug

Рони, стиснах палци и аз -дано всичко е минало наред  Praynig

Честито на всички с повод днес и ЧРД, Миме, на патеричка   bouquet

Извинявайте, че така телеграфно - скоро пак. Ние сме добре засега.

# 283
Привет и от нас  Hug вчера един ферман изписах и се изтри  ooooh!
Рони, много  Hug и стиснати палци, мисля ви  Hug
Десс, при вас Дунава, при нас морето ... няма отърване  Tired Като гледам себе си ми е мн тегаво, че Самуил ми е наследил калпавите гени... От алергичен ринит стана алергична астма, апоследния път ме застреляха с хроничен Бронхит и хууубава качествена астма, като пристъпи ми причиняват не само алергените, ами вълненията нехубави  Shocked Никога не съм можела да викам, че като се развълнувам гласът ми изчезва и започвам да кашлям/ идеалната жена  Joy/ а то що било  Crazy Сами тази есен стартира много недобре...да видим нататък как ще е. Не успяхме и на почивка в балкана да го заведем, че нали ни откраднаха буса  #2gunfire /държавата на изчезващите неща- има камери навсякъде от където би минал/ и ни сбъркаха плановете. Но нали всяко зло за добро...та добро ни направиха...забързаха други събития  Wink
 Грешни думички смятам, че повечето деца имат в речника си на тази възраст. Поправям по принцип, но друг път ми носят много радост  Blush
 И аз съм чувала от него, че някакви деца в градината го дразнели, но го възпитавам на вълшебството на "игнора" и добре му се получава  Crazy / понякога и дядо си игнорира така когато го "дразни"/ Обяснявам му, че има добри и лоши хора и постоянно ще се среща и с двата вида- просто да избягва вторите. Откраднаха буса много навреме, точно ни се вписа в образователния график  Wink Използвахме случая да разгледа полицейското управление из от вътре и да види "ихааа много полицаи" и "уаууу това белезници ли са?!"  Joy
 След две пропуснати седмици плуване имаше лека драма, а и явно вече му става трудно и малко роптае сутрин за тренировките, но докато мога ще го водя. Само зимата ми е малко притеснено. Но толкова се надявам да повлияем положително и на пристъпите и на хипермобилните му стави, че иска не иска- ще ходи  Rolling Eyes
 Свършиха топличките дни, желая хубав уикенд на всички  Hug

# 284
  • Някъде там...
Поемче, съжалявам за буса.  Hug Но, всяко зло за добро - сега ще имате повод да вземете по-хубаво возило.  Hug
И ние подновихме този месец автопарка след като колата ни окончателно сдаде багажа, какво да се прави - чукна 20така вече горката. Та се понапънахме и от няколко дни сме с ново возило, все още отлежаващо в гаража и нерегистрирано. Чака да вземем заплата, че приключиха парите.

Днес пуснах децата на градина, отхрачват, но са добре вече. Минахме и проверката на вратата - сестрата гледа носове, гърла.

Пускам ви повод за размишления, публикуван от нашата детска учителка:

* Знаете ли защо едно дете има лек, а друго труден характер?
* Защо чуждите деца са алтруисти, а нашето е егоист?
* Защо едни деца са самоуверени до наглост, а други са срамежливи до боязливост?
* Едни са приспособени към живота, а други не са приспособени към нищо?
* Защо едни кряскат и се инатят, а други непрекъснато хленчат?
* Защо децата са различни? Различни по отношение към себе си и към нас – техните родители
Олга Шелопухо дава отговор и на въпроса, който родителите най-често си задават: Защо децата са толкова различни? Защото всяко дете си има свой темперамент. Темпераментът представлява вродени качества на нервната система, които се проявяват много ясно на 5-6 годишна възраст. Когато родителите говорят за различните характери на децата си, става дума по-скоро не за характера, а за темперамента им, защото характерът тепърва започва да се формира. Няма добри и лоши детски характери. Всяко дете има запас от качества и свойства, които му помагат да запази индивидуалността и неповторимостта си, своето собствено „аз”. Тези заложени от природата качества на личността определят активността на детето, темпа и интензивността на неговите действия, способността му да превключи на нов вид занимание, реакцията му спрямо заобикалящия го живот. Авторката посочва факторите, които влияят за формирането на характера. И въпреки всичко... най-ярка и ясна представа за характера на детето може да добием, когато наблюдаваме неговите постъпки, поведение и дейност. Най-естественото и най-необходимото от всички задължения на родителя е неговото любвеобилно и внимателно отношение към детето във всяка възраст. Да обичаш детето, не означава просто да му угаждаш за всичко. Да обичаш детето, означава да се погрижиш за възпитанието на характера му, да се опиташ да разбереш какви навици водят до появата на една или друга отрицателна черта в характера му. Как да внушим на детето увереността в родителската любов? Отговорът не е труден. Обичайте своето дете! А каква любов е нужна на детето? Безусловна, безгранична и безкрайна.

Общи условия

Активация на акаунт