АПРИЛчета'2009!

• 65 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Там където има любов
Рони  Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug Дано всичко да се оправи!
Маймунка  Hug на коремчето. Лека бременност и без тревоги.

Аз днес имам да черпя. Моето голямо слънце днес навършва 7г. Много весело ми стана тази сутрин Вики като стана и каза" Ето мамо видя ли, че Дейвид няма рожден ден" "Не го виждам"  Joy
Много добре започнаха да се разбират моите момченца и ми е едно такова хубаво  Grinning. Личи си, че вече порастнаха, а като гледам снимките на бебоците тук ми е толкова носталгично  Blush.

Бързо оздравяване на болните желая

П.П. За шуслеровите соли и аз се интересувам. Чудя се мога ли без консултация да реша какво да давам  newsm78

# 331
Рони не се предавай духом, всичко ще бъде наред и въпреки че отказват помощ ти бъди до родителите ти, моите са същите(старата школа, така са възпитани) пращам ви моите положителни мисли  Hug Hug
Говорите за кашлица и аз се боря с някаква странна кашлица, вече месец, направо ми писна то не са АБ, сиропи за кашлина и незнам кви други простотии вечее ooooh! и кашлям само сутрин след като се събудя, изхрачвам и до там все едно не съм кашляла Rolling Eyes хич не обичам да ходя по доктори, ама пак ще трябва да ида да и кажа че нейните лекарства нещо не работят в моя полза Crossing Arms
Страхотни снимки гледах на Деси и фемили Heart Eyes
Девик честит ти рожденник! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!  bouquet

# 332
  • София
Девик, да ви е живо и здраво голямото Тигърче Laughing и само поводи за радост, гордост и усмивки да ви носи.

# 333
  • Някъде там...
Рони, едно голямо гуш от мене!  Hug С цялото си сърце пожелавам на татко ти да се пребори с болестта! Стискам ви палци и се моля да се нареди всичко!  Praynig Кураж!

Девик, ЧРД на порасналото момче! Да е жив и здрав!   bouquet

Децата пак са болни т.е. предимно Яна. Нищо сериозно този път, но ги спряхме от градина, защото има карантина - има варицела. И гледат децата в групата под лупа. И ни направиха забележка, че Яна кашля... Не я спирам заради варицелата, въпреки че точно по това време на годината не ми се иска да я изкарат.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 12:37 от Жабче

# 334
рони, миличка Hug Дано да им е силен духа на двамата, да се подкрепят заедно и да преминат през това изпитание.

Девик, честит ти рожденик на патерица. Да е жив и здрав!

За шуслеровите соли какво да кажа? Както и другите хомеопатични, трябва да са изписани правилно, за да действат, иначе само си давате парите на вятъра. Аз съм пила и съм давала на Вики. Действаха, но много бавно, с натрупване, заради изключително ниската потенция, то това са дефакто минерали, от които има нужда организма.

Жабче, тези карантини за варицела могат да продължат много месеци, всеки път ли ще ги спираш? Варицелата не е опасна болест, според мен, вирус като вирус Rolling Eyes Всеки си знае, де. Не искам да ти се меся.

# 335
  • Бургас
Devik, честит рожден ден и от нас! Много здраве и късмет!!! Чудесно е, че се разбират така добре.  Hug

Далинка си има по-голям брат (полубрат) и много се радвам като чуя как добре са се занимавали заедно.  Hug

poem, браво на малкия смелчага! Браво и на теб, че знаеш как да подходиш в тази ситуация  Hug Hug Ние с това непрекъснато боледуване стигаме до морето/басеин единствено в най-топлите месеци.  Peace

рони,  Hug Hug Моите родители също не искаха да ни притесняват когато бяха в такъв момент.  Hug Hug Силно са ми стиснати палците.  Hug Такава умица да е Мария, събраха ми се очите колко дълга приказка знае само.Браво!  Hug Hug

Жабче, принцеса рая, олче, Мимето, скоро да сте по-добре. Вие и/или дечицата  Hug
Аз също вече втора седмица така кашлям, че чак ми се завива свят на моменти... Омръзна ми да ходя на лекари, поне да ми помагаха ( и още не съм отишла  Embarassed )

Как се забавлявате вкъщи в студеното време? Ние след почти целогодишна почивка открихме пак оцветяването какво е... и до рисуването ще стигнем сигурно някой ден... само да има търпение малкото торпедо  Crazy

Ще взема пример от вас и при следващото ходене до ЛП, ще помоля за направление за очен. Благодаря за споделеното!

Jiema, maimunka, no name, very nice,  Hug Hug и за вас.

# 336
  • Някъде там...
Вери, не си ме разбрала правилно май.  Laughing Не ги спирам заради варицелата, то и да исках няма как да стане, защото няма кой да ги гледа. Днес ги гледа баща им, а после аз си пуснах последните дни отпуска до края на седмицата. Нямам вече отпуска, болничните и те са на лимита. Не бих ги спряла за някой и друг сопол и подкашляне въобще. Но понеже има карантина в момента в групата им, учителките настояха Яна да не ходи няколко дни, защото кашляла и имала сополи...  Peace Тя иначе карантината може да продължи и до Коледа. Баща им ги е водил на лекар, на Йоана нищо й няма, и да е имало нещо, изкарала го е на крак. Яна има малко сополи и вече отхрачва. Гърлото й дори не било зачервено вече.

# 337
Девик, да ти е жив и здрав Дейвид!   bouquet
Честит имен ден на Пипо!  Heart Eyes  bouquet
Благодаря ви на всички, момичета!!!  Hug Heart Eyes (просто мразя това, че най-близките ми и добри хора страдат толкова  Confused. Ако може по палче по-бързо де се започне с лечението, доколкото то зависи от административния здравен апарат.)
Жабче, аз също си мисля, че няма смисъл от спиране при варицела - продължават ужасно дълго карантините, а за тези, които не са били в контакт има сборни групи. (да не говорим, че се лекуват по-леко в по-дребна възраст тези неща.)
Бен, идва Коледа. Измисли й работилница - едно време правехме гирлянди и сега Мария с голям интерес помага, за да си направим. Но нещо не може да ни порасти много украсата в последно време. Правим си розички от кленови листа. Тя самичка си ги сгъва, а аз само връзвам "цветето". Два дни носи "букетчета" самоделки на госпожите си. Предполагам, че тук идеите на Деси ще бъдат без конкуренция - правенето на картини с Ц200, вулкани ....  Heart Eyes Grinning
А за знаенето на приказки - децата имат изключителна памет. Още миналата зима установих, че в главицата са се запаметили прилично дълги за възрастта приказки в рими. За разлика от пълнежа в главицата й, контактът с дечицата (момчетата въобще не ги харесва, явно не са от нейния темперамент) й е доста назад. С възрастни е много контактна, но от децата стои настрана (като майка си явно).
Принцеске, с много правилна стратегия си. Очакването е доста затормозяващо и досадно, та било то и за хубаво. Аз не знам в какво настроение ще бъда около Коледа, но може би е добре да си пуснем анкета за партита вече.

# 338
  • София
рони, много положителна енергия за теб и за тях  Hug Hug, сили и кураж! ще ви мислим  Praynig
олче, благодарско за помощта  Hug

Не посмях да кажа при миналото споменаване на темата коледна сбирка - много ми се идва, но реално нищо не мога да кажа отсега. Знам, че обикновено се случват по-раничко през декември -  беба ще е още малка; там някъде ще правим и погача и мойто РД ще отбелязваме, та... Ще ви следя и евентуално ще се включим в последния момент, ако е възможно.

Жабче, да ти оздравяват бандитките бързо желая, а за варицелата, ако сега е момента - да минава леко.  Hug Моите номер 1 и 2 я изкараха, докато аз бременеех със следващия номер и съответно добре ми дойде, че съм я изкарала като дете.
Благодаря ти, и на Desiree също, за обясненията за масажите. Реално не знам дали е стеснено само или запушено.  Blush не съм я водила на офталмолог засега. Неонатолозите в Токуда ми казаха, че е от слъзното каналче, но не и какво точно е. За мен беше странно, че след 3 дена масажи изведнъж започна да го отваря хубаво и всякакви секрети изчезнаха. Тъкмо се зарадвах, че някак на магия се е оправило, но след 2-3 дена пак тръгна секрет, но сега е почти бял и като че ли и сълзичка излиза - надявам се, че това е някакво положително развитие. И на специалист ще я заведа, но по-натам, че сега имаме един куп контролни прегледи+ортопед, а не ми се ходи все по кабинети да чакаме.
За "Чук и Пук" - и ние сме й фенове.  Grinning Видях я лятото в една книжаница - сетих се, че съм я имала като дете, но след като не я открих при родителското тяло, я купих - дълго време я четяхме всеки ден. На Гергана определено й повлия да мие по-дълго и качествено зъбките - говорим си как изгонва човечетата с четката. Бях се наканила да ги водя и на зъболекар, че стана година от предния преглед (когато на Емо му правиха 2 пломбички), но така и не успях преди раждането, та и това е в списъка с бъдещи посещения.

Пожелавам всички кашлящи - малки и големи - да се оправят бързо.  Hug Hug
На всички празнували имени дни от 8ми насам желая много здраве, много щастие и сбъднати мечти!

Devik, на патеричка - ЧРД на голямото ти момче! Да ти е здрав, с късмет в живота и все така добре да се разбира с братчето си.

Поем
, браво на твоя плувец, все така добре да се справя с предизвикателствата. Браво и  на теб за смелостта да продължите! Много ми допадна лирическото ти отклонение на тема 'как се чувствам, когато детето изпитва страх, тъга...' - съвсем точно си го описала   bouquet  Hug

Принцеске, как е Ния ? Плаче ли отново? Дано е било нещо епизодично  Hug

Мимето, ще стискаме палци на 29 и ще чакаме да споделиш.

Аничка, забравям да ти кажа колко Алекса ми прилича на кака си. Много хубави снимки си ни показала. Идеята за ръчичките много сладка  Heart Eyes

И нашата беба се опитват познати да я оприличат на кого от родителите си прилича, а аз им казвам, че е цялата на кака си  Laughing Трябва да направя снимков сравнителен анализ. Да споделя, че си има ново прозвище - пак произведение на каката, която беше на 100 % убедена, че бебетата като нашето нямат бузи, а имат бузани, та това е и новото обръщение: Бузани, казано с неистово възхищение и любов  Mr. Green

Друг лаф от новото ни ежедневие в стил малко "7ми август" на Мария  Heart Eyes- вечер, след приказката, когато Гергана все пак се измъква от леглото си незаспала и идва да гледа бебето как яде и ще заспи, просто забравя да отиде да си легне, ако ще и сто пъти да й кажа, че е време, та накрая попитах: Добре, кога ще си легнеш?
Отговор: -Аз сега 7 минути ще я гледам и после си лягам.
А отмерването на тези 7 минути е нещо, което тя си решава как ще се случи... И всяка вечер са все по 7 минути.

Този ферман го пиша от сутринта, та май е крайно време да го пусна.

И пак да кажа Благодаря на всички за хубавите думи за беборана и сие.  Hug Hug

# 339
  • Бургас
Мами от Бургас, искате ли и ние да си направим една срещичка за празниците?
Разбрах че има хубав детски център в Триа, ако искате мога да отида да проверя какви точно условия предлагат.  Simple Smile

# 340
Жиема, толкова ме радват твоите дълги и не пропуснали никого творчества.  Hug
Много целувки на Бузани и дано скоро да приключи секретчето в очето й. А на седем-любивата Гери, ами оставяй я да гледа по още седем минутки. Какво толкова.  Grinning Heart Eyes
Спирането от градина за няколко дни много ми бъгна чудесията. Все едно за първи път тръгва. Тръгна във вторник, а в сряда вече искаше да си даде почивка. И много тежко избута седмицата. След чудесния старт ми е толкова странно подобно нещо. Няма промяна в отношението към нея, никой не я е нагрубявал. Просто загуби ритъма. Иначе се връща с чудесна колекция от информация. Твори рими всякакви. Последната е "три дни баба ще ме гледа и после на Доспат". Веднъж да се нанесем и нещата ще се наместят някак де.

# 341
  • Лудогорието
Ние пък се сблъскахме със следния проблем. В понеделник пуснах Иван на градина и вечерта беше с прегракнал глас и наченки на хрема. Защо е викал толкова? Защото са събрали децата от ясленската група с тяхната....  Rolling Eyes Не могли да съберат достатъчно деца за сформиране на група и сега нямат щатна бройка за учителка. Лудницата се сформира- трийсет и кусур деца  Crossing Arms Доста родители не са съгласни с тази ситуация-децата ни вечер са изнервени, гладни и жадни, защото не достига персонал да обслужи всички деца. Спрях детето до края на седмицата-майка ми имаше удобни смени за да го гледа. Хремата няма минаване обаче  ooooh! Оставете това, ами от вчера и аз се сдобих с такава.  Tired
Излязоха ми резултатите от БХС-ще се наложи да правим втори такъв. Има леко отклонение при синдрома на Даун  Sad
Рони   Hug

# 342
  • Някъде там...
Маймунка, направи фетална морфология на 2Д ехограф.  Прави се между 11 и 13 седмица. БХС е само показател за риска, без да е сигурен такъв, той показва само вероятности.  Peace Стискам палци БХС да е с лъжливи отклонения, както често се случва.  Praynig
Това с градината е много неприятно. Дано се разреши проблемът по най-добрия начин.

# 343
Здравейте от нас /за пореден път поизчезнахме  Embarassed/
Рони, кураж! Много добре те разбирам, но и искам да те окуража-моето майче е вече 15 год. след химиотерапия   bouquet
Бебчо направи спазъм и правихме инхалации с Вентолин...егаси, как може при толкова деца да ги има тези влажно-астматични кашлици  Cry Сега ме е страх пък със захранването,че и кожата му е явно атопична,защото му се появи и обрив  Sad
poem, аз първо подозирах,че баткото не чува, после той самият започна да пита 'какво', после да ми казва, че не чува и накрая го заведох на УНГ и му направиха аудиограма...ами,милият наистина има намалена чуваемост  Confused унг-то каза,че е серозен отит с течност зад тъпанчето, но за всеки случай ще повторим пак аудиограмата.

# 344
Привет аз от деца не мога да стигна до компа  Mr. Green
Джема честита дъщеричка  Hug
Жабче аз проблема в ДГ го разреших генерално и не ми правят проблем че Мади има хрема.
Рони много положителни мисли и стиснати палчета от нас за бащати  Hug
Мади и Ники са си в къщи от средата на октомври Ники ходи няколко дни самичка няма проблем с това, но понеже ни предстой ходене на детски алерголог в София и трябва да е здрава личния ни посъветва да ги оставя и двете в къщи. Новото при нас е отпадането на обедния сън и аз не знам как издържат от 7,30 -8 до 22-23 ч но не искат да спят. Иначе са весели и изобретателни деца полнаха да си играят повече заедно много ми разхвърлят къщичката  Mr. Green предпочитат да строят къщи от дюшечетата на леглата си и възглавници отколкото от конструктор. Вчера не можах да отворя вратата на детската стая бяха се настанили зад нея. Днес се се прехвърлили в хола  Mr. Green. Гледат филмчета последната мода са филмчетата за барби. С Мади имам още много проблеми изчаквам прегледа в София и после ще видя накъде много агресия има в нея, нежелае още да се облича и не говори много добре може би си вношавам за някой неща защото я сръвнявам със сестра и която с поведение и говор и много напред.
Ставам че ме викат ще играем с пластелин

Общи условия

Активация на акаунт