АПРИЛчета'2009!

• 65 994
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте на всички. Григори е добре и затова редовно посещава детската градина.Вкъщи сме фенове на Звездни рейнджъри. С какаму пада голяма игра . Правят си големи къщи, дворци с играчките.
Маймунка, стискам палци всичко с бебето  да е наред!!! Praynig Praynig

Бен, идеята ти е чудесна!

# 346
Здравейте мами!

Чета ви и ви следя изкъсо най-редовно, но нещо нямам много желание за писане.
Калина боледува досто дълго - страшно упорита хрема, кашлица и конюктивид. Сега и аз и майка ми сме болни. Ужасен вирус. Друго не мога да се похваля.
В петък щурмувахме намалението в Хиполенд. Беше страшна лудница, а и като отидеш с деца става страшно.
Нещо в момента не съм добра компания. Спирам, за да не ви досаждам с мрънкане.

Вълнувам се и преживявам мислено всичките ви проблеми. Целувки и прегръдки от мен за всички, които имат нужда и до скоро. Hug

# 347
  • София
Добро утро на всички. Лично аз, едва гледам Sleeping, затова по едно кафенце, за събуждане:

ma_lolo и вие сте налазили този вирус с конюктивит-а, Вели го хвана, Елина беше само хремава, та почиваха цялата минала седмица от градина. Тази сутрин ме сюрпризираха, че имат варицела, но ще си ходят, каквото сабя покаже. 2-3 епидемии не прихванаха, каквото ни е писано, в крайна сметка.
В този ред на мисли, за Коледно парти нищо не мога да кажа, но както гледам, няма и желаещи. И себе си слагам, в т.ч. Нещо тази година, до момента.. не ме е завладял Коледния дух. Въпреки аватара. Mr. Green

Целувки на всички, здрави дечица и много настроение през идната седмица, ви желая! Hug

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 11:40 от ღолчеღ

# 348
Добро утро и от мен! Hug

Мммм, Олче, кафенцето ти ме извика, да знаеш. Heart Eyes Аватарът ти кърти! Mr. Green
Маймунка, подкрепям казаното от Жабче, дано всичко е наред. Praynig
Io_io, много гуш и за вас!   action032 Дано ушният проблем се реши безболезнено за вашия батко, а бебчо повече да не преживява такива неща като спазми. Confused
ma_lolo, оздравителни  Hug и за вас!
Рони, как сте? Hug Heart Eyes
Уффф, затова го мразя тоя сезон, уж зима, а 15 градуса... вирусите си върлуват на воля.  Twisted Evil. Иначе ми харесва да е топло, защото пък останах без кола и се чувствам като наказана. Пък като е студено, съвсем не е приятна тръпката. Но както и да е, малко повече движение не е излишно, а и от настръхването на кожата през зимата се отслабвало (активизирали се някакви неща в клетките)  Joy.Та, моите деца и аз също бяхме малко болни миналата седмица, на мен ми беше ужасно лошо и бях като парцал 3 дни, Анито беше с обичайните си хрема и кашлица, Сашо и той се опита да подкашля. Той се изгори качествено с ютия по крака, та беше и яко мазане с какво ли не, голям зор докато се спукат мехурите, докато позарастне кожата... ooooh! Изпитите ги трепя от раз, явно на човек като не му върви в едно, поне му върви в друго.
Аз никоя друга Коледа не съм я чакала с такова желание, както тази, знаете защо. Heart Eyes Само чакам да мине последния ми изпит тази събота, яко четене имам дотогава и ще се развихрим после с децата в коледната ни домашна работилничка. Накупувала съм сума ти цветни листи, разни парчета плат изрових (включително и от дрешки, които вече са малки на децата, пък за захабени/скъсани и не стават за никаква друга употреба вече), копченца, мъниста, прежди разни, една дузина ролки от тоал. хартия сме събрали вече, кутийки, нови лепила и ножички им купих (Анелия вече изпробва своята в/у прическата си Laughing). И меденки ще направим по-навреме (и то в по-голямо количество, защото се оказа, че сме големи майстори и все не стигат меденките, толкоз са вкусни  Flutter), а не в последния момент както всяка година. Анито има подарък от приятелка - детска престилка, точилка (истинска, мини-размер) и метални формички за сладки и постоянно иска да готви.  Mr. Green Сашко пък се сърди, че той няма готварска престилка, та ще трябва да му ушия, за да има мир и чак тогава ще кулинарстваме. Подаръци вече имат "направени" от немския Дядо Коледа  Crazy, Сашо - Лего с хеликоптер, самолет и кораб мисля че беше, а Анито - количка за кукли с летен, зимен кош, кошница за бебе, чупеща се дръжка, и нам-какви екстри още. Митко като ми разказва, щях да падна, те децата ни не са имали колички с толкова екстри, колкото ще имат куклите. Laughing За подаръците за ДГ аз не съм мислила още  Embarassed, Сашо има някакви желания, които ми звучат като на китайски, "зиограмити лазер", "блексън галакси пегъсъс" ... Crazy ooooh!, Анелия освен количка за бебе искала кола, дето ходи по стените и таваните. Shocked smile3544
Та така, ей такова ми е, дано ви заразя поне малко
Хубава нова седмица на всички и само здраве, болестите - да бягат надалеч. Praynig Hug

# 349
  • София
Та така, ей такова ми е, дано ви заразя поне малко

Зарази ме, Дес, и то най - вече заради теЯ ти думи:

Аз никоя друга Коледа не съм я чакала с такова желание, както тази, знаете защо. Heart Eyes

Heart Eyes Стана ми вече, ей такова: madnoel

На Елина желанието е дядо Коледа да донесе подарък, АМА ГОЛЯМ. Питам я какъв - СИН! Mr. Green От мечето, дето изкопчихме, че ще е съдържимо в синия подарък, заявката "лееко" попремина в ... сестричка! Crazy

# 350

Desirée Hug Как ме стопли и усмихна поста ти.

Аз накарах Вики да пише писмо за дядо Коледа, перафразирам:
"Аз искам орехчета и инглийски пингвин, а за кака пак орехчета и бананчета" hahaha
Та, явна орехчета трябва да има Joy Инглийският пингвин не знам какво е Mr. Green
Милата, колко ми е скромна, нищо не иска. И, наистина е такава, не, че не се сеща. В крайна сметка дядо Коледа ще трябва да търси Лего зоопарк-единственото нещо, с което си играе постоянно е легото й, а така също и всеки път пожелаваната кукла Барби. Сигурно 30 имаме от Габи, но тя всеки път си поисква нова по повод. Crazy

От мечето, дето изкопчихме, че ще е съдържимо в синия подарък, заявката "лееко" попремина в ... сестричка! Crazy
Хайде, де, нали планирате трето luvbed

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 13:45 от very nice

# 351
Дааааааааа! Олчеееее, (за сестричето, не за синьото подаръче)   Laughing
Вери, инглииски пингвин. hahaha
Развеселихте ме много! Heart Eyes

# 352
  • Някъде там...
Ох, а моите искат от всичко дето видят.  Laughing Един дълъг, дълъг списък направиха, и на всяко нещо добавят - по две!  Crazy

Деси, може ли рецепта за меденките, моля.  Hug Украсяваш ли ги? Ако да - как? Има шанс да се сдобия с фурна тия дни, най-накрая.  Mr. Green

# 353
Деси, аз съм виждала количка с дистанционно, която се движи по стени.  Peace Та да знаеш, че Анито просто е в крак с модата.  Wink

# 354
no_name, благодаря за инфото.  Hug bouquet Разбрах аз много бързо колко съм задръстена.  Embarassed Crazy Рони даже ми показа това чудо, както и блексън галакси пегъсъс-а. omm
Жабче, ето рецептата от миналогодишните меденки, които правихме   chef:

Меденки
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. мед
2/3 ч.ч. олио
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. оцет
брашно - около 3 ч.ч.
Разбиват се яйцата със захарта. Постепенно към тях се прибавят олиото, медът, содата, загасена в оцета, канелата и брашното. Бърка се докато се сгъсти /да се отделя от съда/.
Разточва се около 0.5 см дебелина и се реже на формички.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
/След като ги направя, моите меденки престояват няколко дни в метална кутия с парченца нарязана ябълка, за да омекнат хубаво/

Бялата глазура:
Чаена чаша пудра захар(пресята), 1 белтък и 2-3 капки лимонов сок се разбиват хубаво с миксер. Ако глазурата стане рядка се добавя захар, а ако е гъста - капки лимонов сок.

Жълтъчна глазура съм правила също(с боя за яйца оцветена), ето резултатът, но тя е по-подходяща за великденски меденки май.

Тази година си намерих и купих страхотни метални формички за меденки - еленчета, снежинки, елхички, джудженца и ще са съвсем тематични сладките, не като миналогодишните сърчица и цветенца. И съм вери, вери хепи от този факт! Grinning Мисля също да пробвам и ето тази рецепта, каквото съм пробвала да забъркам по рецептите на тази жена, все става върховно: Меденки с шоколадова глазура

А тези дни ще правим тези копчета, мисля, че би било забавно за всички деца, че и вкусно на всичкото отгоре.  Hug

# 355
Деси, и мен ме зареди с коледно настроение. И аз ще правя меденки, но първо ще изпробвам твоята рецепта.   bouquet

# 356
  • Някъде там...
Деси, благодаря.  Hug
Аз си купих ето тези формички от Икеа: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=14668
Загледах и една джинджифилова къща, но не знам ще успея ли да се справя със сглобяването и украсата.

Very, Komsed имат намаление 30% на някои модели Лего тази седмица, погледни там за Зоопарка. Иначе в Хиполенд в момента е 189 лв.
Офф, имаме скарлатина в групата, 7 дни карантина сега и 10 дни треперене дали няма да се разболеят.  Tired

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 10:56 от Жабче

# 357
Жабче, мерси. Във Варна нямаме Комсед. Аз реших да й купя подобно на Банбао, марката уж била пълна имитация на Лего. В Хипото и аз го видях,  но 189лв. за няколко фигурки doh Животинки имаме вкъщи страшно много, различни размери, горкичките къщи си нямат, затова ще й взема това.

Деси, и аз ще правя тази година коледни сладки. Взех си формички от Кауфланд. Жабче, икейските формички са много красиви. Искам и аз Икея. Ще правим с децата меденки и ванилени кравайчета и линцерови сладки. Смятам да започнем уикенда. Дано, само всички оздравеем. Аз съм повече от месец болна, Габи към 20дни, като сега я повтори някакъв вирус с темп., от който има 8 стресници на долната устна, Вики има ужасни жълти сополи, изобщо сме Sick

# 358
  • София
вери, подобен конструктор имаме, на тази марка, куклена къща. Не им омръзва, особено на Велизар.
От градинския дядо Коледа, неговият подарък ще е такъв- полицейски участък, спешно отделение, ранчо, нещо момчешко.

За скарлатината, много неприятно, Жабче, дано не сте "намазали". Praynig

вери, и вие да се оправяте, че много страшно звучи.

Аз тази сутрин имах разговор на високо равнище, с едната г-жа на Вели. Опитва се в последно време да ми категоризира детето. Cry Както и да си прави съответните изводи за нас, като "качество" родители. Rolling Eyes

От Елината имам градински дар - таралежче от пластелин, на мама сръчкото. Heart Eyes

Сладки, меденки и сладкиши нямам муза да правя. Засега.
Пред-коледната подготовка ще ми е съчетана с проверка за пъпки..  Rolling Eyes

# 359
Жабче, много са хубави формичките. И моите, както и Вери, ги взех от Кауфланд, за по 0.99лв. бройката - имаше мисля 7-8 вида различни - елха, Снежко, падаща звезда (с опашчица), елен, снежинка, мече, панделка.
Джинджифиловите къщи са страхотни, обаче ми се струва повече от изкуство направата им. Sunglasses

Вери, мерси за рецептата, записах си я.  bouquet Видях, че и те се правят 2 седмици преди Коледа, ще направим и ние една прооба, че много хубаво ми звучат маслени сладки, ядки... Hug
Какви са тези конструктори по 189 лв..? Shocked ooooh! Този на Банбао е супер!

Радвам се, че в темата ни замириса на Коледа. Heart Eyes
ma_loloHug

Жабче, дано прескочат децата скарлатината. Praynig Вери, и на вас пълно оздравяване най-скоро. Hug
Олче,   action032

Общи условия

Активация на акаунт