АПРИЛчета'2009!

• 66 003
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Лудогорието
Колата при брат ми не е за удоволствие-той си изкарва прехраната с нея. Всеки ден, в който не е на работа го дърпа назад. Той не е на редовна заплата. Както и да е. Всеки случай почти никой не може да извади веднага пари за нова кола. Изход се намира, естествено. Все пак е трудно. Естествено, че здравето е на първо място, но тази случка действа зле на здравето.

# 301
Рони, надявам се да се включиш с добри новини  HugМисля ви Hug
Маймунка, Знам колко е гадно. И с нашия бус мъжът ми работеше...гадно е, но съм сигурна , че ще се справят. Здраве да е! Аз в такива моменти си казвам, че за добро се е случило и обикновено се оказвам права, а лошите - и на вашите лоши им пожелавам големи нехубавини, да си страдат заедно с нашите лоши  Wink
Пиша си поста от ...не помня кога. Изтрива се само три пъти и две сесии изтичаха  Tired Отказвам се за тази вечер...

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 00:38 от poem

# 302
maimunka07, съжалявам за случилото се с брат ти! HugУжасна работа!Дано скоро се разреши проблема, било с нова кола, било да намерят старата...Най- вече дано не се ядосват много, доколкото е възможно! Sad
Поем, бях пропуснала за случилото се с вашия бус!Дано и при вас скоро се намери решение и да забравите за лошотиите!Ей, какви хора има! SadА за загадката, направо ме срази!Според мен жената на снимката много прилича на теб, ако не си и ти самата.Дано не се изложа много! EmbarassedА розовия бонбон не мога да позная кой е! Embarassed
Забравих да благодаря за отговорите на моето запитване за бронхо ваксома и т.н.!Голямо мерси на всички, моля да ме извините за закъснението! HugОлче, Рони, благодаря за линковете! Hug
Засега реших да се въздържа от допълнителни медикаменти.И да се "похваля" и двете с Ния сме болни вече почти седмица.Сополи и кашлица, не е кой знае какво, но достатъчно гадно!
лека вечер на всички и да сте здрави!!! Hug

# 303
Poem, аз познах. Sunglasses Жалко, че съм от тези, дето не могат да учавстват. Mr. Green  Много сте сладки! Heart Eyes
Олче, честита двуетажна къща на дЯцата. Grinning Сладко и спокойно да си спинкат там. Hug
Моите деца така свикнаха повече от половин година да спят при мен, че се чудя баща им като си дойде за Коледа, как ще си разделим леглото. И бащата. Laughing Mr. Green
За откраднатия бус и кола не знам какво да кажа, шокирана съм. Мислех, че са отминали тези времена в които много се крадяха автомобили. ooooh! Tired
Рони, дано резултатите от хистологията са добри. Praynig Hug

# 304
  • София
poem-ка, ти си това с бебе Алекса? Нали? Blush Flutter Heart Eyes

И аз смених цвета, да си призная, от 2 седмици някъде, и ми е странно да са възприемам още така, но се харесвам. Blush
Ще покажа някоя снимка, този уикенд скокнахме с миУото фирмено до Велинград, по младоженчески, та имам и повод. Grinning

Моите деца така свикнаха повече от половин година да спят при мен, че се чудя баща им като си дойде за Коледа, как ще си разделим леглото. И бащата. Laughing Mr. Green

Това беше много сладко. Heart Eyes

принцеска, бързо да оздравявате с Ния. И да няма други болни човечета.

рони, чакаме те да се разпишеш. Praynig

Джиема, и теб! Heart Eyes

# 305
  • Бургас
princessa raia, скоро да сте здравички.  Hug

Поздравления на всички сменили цвета на косата си, аз го правя доста често и то кардинално, цвят, дължина... действа ми терапевтично  Wink

При нас новото е, че се позадъжахме в ДГ, да не чуе , не зная дали има връзка с това, че аз най-накрая разбрах, че ще си боледува когато и колкото реши и трябва да го приема, а не да драматизирам толкова всеки път и да се обвинявам, че пак е болна...  Blush
Сега новото е, че плаче от почти всичко там, все някой нещо й бил направил и се свива тихичко и плаче без някой да я разбере... Предполагам че е, защото досега като цяло много няма контакт с деца, повече си е била вкъщи с възрастен и само понякога за час/два е имала контакти... А и знам как моята чувствителност ( а и на баща й) сигурно и влияят... от кой да види нали  Crossing Arms

Утре сме и на хомеопат, който си е тук в Бургас, ще разказвам после как е минало.  Peace

# 306
  • София
Привет и от мен.
Липсвате ми, ще ми се да поразкажа нещо, много сте ми мили, че се вълнувате заедно с мен, но не мога да стигна за по-дълго до компа.
Ето линкче с малко снимки:
http://jiju.snimka.bg/children/beba-boyana.711758.28937760

Сега ще се опитам и да понапиша нещо, пък до където стигна.

Попрочетох ви, но ще ме извините, че мисълта ми е доста разхвърляна.  Embarassed Не ми се събират повече от 2 часа сън накуп и съответно се поизморих вече. Изписаха ни след 3 дена спадане в теглото и на 4ия леко покачване с 10 гр. Казаха да я храня момата на 3 часа денонощно и аз спазвам. Трудното е, че не суче ефективо и на практика цедя и давам от шише, а това си е  хамалогия и отнема доста време - поне вместо 8, цедя 7 пъти и си крада малко спане.
За огромно мое съжаление докато бях в болницата децата се поразболяха и бяха при наште. На изписването съответно никой от тях не можа да дойде. Преди години така Емо направи ангина покрай изписването на Гергана и тогава пак си я взехме само с татко й. Явно някаква традиция такава ни се заформи. Много ми беше криво.

Чак на следващия ден си ги взехме вкъщи. Много й се радват, искат да са при нея, а трябваше да ги ограничавам. Само за по малко и с маски ги пускахме. Баткото ни се оправи бързо. Новоизлюпената кака по-бавно... Отделно ни се струпаха няккви дребни притеснения покрай Бояна. На ехографския преглед на ставите в болницата, който правят, казха, че имала някаква "слабост на тазобедрените стави" и препоръчаха носене на ортопедични гащи. Слагаме ги сега за месец, после контролен преглед. И въпреки че всички казват, че не е нищо тревожно и че в Токуда малко се застраховали на тази тема, има да го мисля до контролния преглед.
Искам да помоля Жабчето, а и който друг се е сблъсквал с това да сподели как се правят масажи при стеснено слъзно каналче. Това е другото, което евентуално ще се потвърди на утрешния ни преглед. При изписването видяха, че има секретче от едното оче, но решиха да не го изследват, а да се проследи как ще се развият нещата. Аз си мисля, че по-скоро е това отколкото някакъв конюнктивит, тъй като е само на едното око, различно по интензитет в различните дни и някак го държи по-притворено.
От два дена и колики има вече и се мъчи милото.
И за да не е само като оплакване писанието ми - да споделя, че има положителна промяна при Гергана относно заспиването й. Разминали сме режимите, така че да мога аз да ги слагам с батко й. В 21 мием зъби и чета аз приказка. Емо заспива бързо, Гергана обикновено не успява до 22, когато вече беба си чака папането, та се измъква от леглото и идва при нас, седи си послушно и гледа как я преобувам, храня и т.н. В някакъв момент й казвам, че вече трябва да ляга и тя си ляга сама, разглежда си книжки и си заспива на нощната лампа. Като приспя бебата, ходя и гася и другата лампа.
Не че първите вечери нямаше проблеми - ставаше по 100 пъти, плачеше и т.н., но Слава Богу преминахме и през това и сега всичко изглежда наред, пу-пу.

И друго нещичко - бяха двамата "големи" на очен контролен и се оказа, че имат хубав напредък и двамата, за Гергана даже изключително положително - няма нужда вече от закриване на окото, остават си само очилата, а Емо ще закрива само по 1 час на ден като профилактика, пу-пу...

Извинете ме, моля, че писах само за нас. Мисля ви всички  Hug
Рони, специално стискам палци за хубави резултати.
Принцеске, бързо оздравяване на вас с Ния.
Олче, честита двуетажна придобивка. Чакам и аз снимки с новата ти визия и да споделиш, ако попаднеш на хубави комплекти чаршафени - и аз съм на такава вълна.

Жабче, честито ново возило. Леко и безаварийно да го ползвате.
И съчувствам за откраднатите возила, Поем, Маймунка  Hug Hug - дано няма повече такива случки.

Ох, призоваха ме... до скоро, надявам се... Хубав ден на всички.  Hug Hug

# 307
  • София
Jiema,  Hug Hug Hug

Добре завърнала се! Hug Много се зарадвах на поста ти. Малко ми беше даже. Blush
Жива и здрава да ти е бебка, разкошна е, бузанка. Heart Eyes И колко коса имаа, със сигурност повече от на Елина. Mr. Green Пу пу пу, да наплюя монитора хубаво. Mr. Green Heart Eyes Hug Laughing

Браво на новоизлюпената кака и батко за очния преглед, много са ми мили на снимките, как са наобиколили беба. Heart Eyes Сладури сте ми големи, всички.

Би ли споделила, за този очен преглед, защото си имаш едно наум ли я заведе Гери, или нещо те подтикна? Питам те, защото Ени напоследък ужасно много се спъва, джаса и пада. Дет се казва, да не ти се случва това, дето ти мисли майка ти  Mr. Green, но един излишен преглед по ми се нрави, от това да си навивам.. Rolling Eyes

# 308
Джема страхотна е бебка, такава хубава изписана пу-пу дано всички тревоги да отминат бързо и да се окажат само в на мама главицата Praynig Браво на Гери и баткото за напредъка в очното здраве Praynig
аз също мисля скоро да водя Диди на очен лекар, установявам че леко събира очите към нослето, ама много гледа ТВ в къщи  Crossing Arms почнахме да ограничаваме ама са драми  Whistling ако ни изпишат очила как ли ще я накараме да ги носи идея си нямам простоо newsm78

# 309
  • София
Олче, Миме, благодаря ви за хубавите думи  Hug

За очния преглед - да, донякъде защото имах едно наум, донякъде защото е недоносена (водила съм я на 2 месеца, и на 6 мес.), но основно, защото покрай баткото разбрах, че първия регулярен очен преглед на дете трябва да се направи в периода 3-3,6 год. Естествено това у нас никой не ти го казва, камо ли да се дават направления... Останала е някак идеята за преглед при тръгване на училище, но тогава е супер късно за проблеми като на Емо например.
Аз затова пролетта, когато споделих, че изписаха очилата на Гергана ви писах, че е момента за очен преглед по принцип, дори и да нямате никакви съмнения. Той трябва да си е рутинна практика.
Ако помните и Нанни, когато споделяше за проблемите на Кико с едното оче, писа, че са го прегледали и за диоптри. (Къде ли се изгуби тази жена? Или може би и тя е от пишещите във ФБ..)
Стискам ви палци да няма нищо при вашите момичета, но не е излишен един преглед.
Олче, и моята мома се спъва постоянно, дори с очилата, просто тя обикновено тича, а не ходи...  Mr. Green

Миме, покажи снимки и от вашето парти Simple Smile Да знаеш колко умувах как така сте правили и прощъпулник, и ЧРД парти на детето като още има толкова време до декември  Mr. Green  Laughing голям смях, докато зацепя, че е за твоя РД... Разминахте се с моята беба за 1 ден, тя е на 25, а ти на 24.10., но все са хубави дати  Hug
Недей да го мислиш за очилата от сега, може само да й се преуморяват очичките. Не знам дали си чела, когато аз споделях колко трудно Г. почна да ги носи, в началото само за по час за някое филмче. Посоянно ги сваляше, където си реши и после ги търсех с часове. Минаха месеци (и сменихме 3 чифта) докато ги възприе целодневно, но реално, ако имат нижда от тях в един момент осъзнават, че виждат по-добре с очилата и си ги носят.

# 310
  • Някъде там...
Джиема, разкошен бонбон е Бояна.  Heart Eyes
Масажите: лекичко натискаш от вътрешния ъгъл на окото надолу покрай нослето няколко пъти без да причиняваш болка. Секретчетата изскачат в ъгълчето на очето.  Peace
Не съм ги водила на очен лекар, въпреки, че си го мислех. Ще питам педиатърката следващия път, защото аз нося очила, а знам, че е наследствено, въпреки че моите очила не знам от кого съм успяла да ги наследя точно.  Laughing
Но пък на зъболекар вече ходихме и в понеделник пак...  Tired

# 311
Привет  Hug
Олче  Hug музикалния поздрав по-късно, когато се заимам с компютър  Mr. Green / вчера отново си смених цвета на косата...не мога да се спра нещо- влязла съм в цветова серийка  Crazy/ Много е хубав новият ти цвят  Heart Eyes
Джиема, големи бонбони са цялата банда  Heart Eyes Баткото е много красив  Heart Eyes а двете ти девайки са абсолютни разкошотии  Heart Eyes Heart Eyes
Аз също отдавна обмислям очен преглед, дори споделих с педиатъра, когато джиема ни беше посъветвала, но според нея тогава нямало нужда, защото Сами нямало да отговаря на лекаря къде какво вижда /и не е много далече от истината, защоо това е най-срамежливото дете което съм виждала - непознатите съвсем от скоро избирателно са удостоявани с отговор как се казва но нищо повече  ooooh!/- хубаво 4 редово изречение  Joy
 Сега съм решила, че дреб недочува  WhistlingНо май е избирателно  Crazy и все пак на следващото ни ходене при педиатър ще взема направление за УНГ, за да съм сигурна, че имам причина да се сърдя, когато си прави оглушки  Twisted Evil
 Имахме лек инцидент на плуването с леко потъване  Crazy и сега го тресе един страх и не може да се отпусне да плува...и почти започваме отначало . Много ми е жално за него, като виждам че искрено се страхува, но ... докато сме тук съм решила да не се предавам, а и да си го преживее докато е време.
 С дъждовете се заимахме и със специалната кашлица, вппетък ми идваше да стегна два сака и да избягаме от тази влажна и противна Варна  Twisted Evil С инхалатора успяхме да си овладеем пристъпите, но започвам да се питам какво се случва с децата ни. Толкова масова е тази "алергично-астматична кашлица" , че ми се струва че има някакъв бъг в лекарите ни...или в нещо друго  Thinking Не ми се струва нормално всяко трето дете да има алергия, каква може да е причината. Аз когато бях дете такива неща нямаше...

# 312
Писах един луд ферман сума ти и време и се изтри  ooooh! Да повторим  Whistling
Две поредни съботи бяхме съответно на сватба и сбор.Анито за пореден път ми доказа,че може да захрани с ток целия вход  Mr. Green Не се спира  Crazy Беше шаферка с още едно момиче и много се забавлява.Голямо чудене се чудихме с моя мъж коя от двете или и двете да не вземаме с нас, но не съжаляваме че бяхме всички заедно.Беше много хубаво  Heart Eyes Снимки чакам с нетърпение, но първо фотографите да ги обработят.То не било като преди няколко години да ти метнат снимките на диск и айде.Сега всичко се фотошопва. Когато бяхме там9 във Варна беше сватбата) спахме в брат ми, в стаята на племенника.На леглото му има залепен стикер на звезда.Анито реши, че там ще спи. Аз реших, че е моментно, защото беше към 1 през нощта  Mr. Green Когато се прибрахме вкъщи пожела да спи в леглото на Алекса, което е в нашата стая.Така до вчера, когато най-после залепихме светещи луни, звездички и планети на тавана в детската стая и снощи спа там  Party Ще видим как ще потръгнат нещата, това ни е втори опи за отделяне в детската стая, но този път по нейно желание.Остава и сестра й да изместя там  Mr. Green Whistling Анито иначе на градината е добре, хвалят я, че е добре, послушно и културно дете, използва често и правилно "вълшебните думички". На народните танци също се справя добре, харесвало й и добре тропала  Laughing Обаче пак спря да спи на обяд, но се очакваше, нали е зима, не се измаря качествено  Wink Поне си лежи спокойно не притеснява другите деца. Алергията й пак се обостри, тази нощ много кашля, но педи предупреди, че ще е така до падането на първия стабилен сняг.Миналата година това стана, когато бях в патология за задържане декември  Confused
Алекса ми се струва сравнително спокойна, но в сравнение с шилцето Андреа май повечето бебета ми се струват спокойни  Mr. Green  Но и тя няма стабилен сън, поспива по 30 -40 мин и проплаква.Никнат й зъби  Crazy брата на снаха ми имал зъб на 3 месеца, така че не се учудвам.В понеделник ми се засмя с глас за първи път  Heart Eyes Мислех, че емоцията няма да е толкова силна, нали съм го преживяла, но е все толкова хубавооо  Heart Eyes Доста говори и е много общителна и усмихната.Нали се роди по-едричка, като едномесечно кажи речи, а и си държи главата изправена много стабилно, върти я на ляво и на дясно, следи с поглед.Общо взето все едно си имам по-голямо бебе Laughing
снимки качих тук, защото нещо фейса ми се бави, нали и компа ни е леко възрастен, милия, дано скоро го пенсионираме
рони технически нямаше как да ти звънна, но съм стискала палци и съм те мислила Hug Heart Eyes.Как сте?
олче много хубави семейни снимки, поздравления за младоженския уикенд  Laughing Hug
вери покажи госпожиците  Hug
jiema аз така и не те поздравих  Blush Да ти е жива и здрава дългокосата красавица и дано всички притеснения останат в миналото  Hug Heart Eyes Голямо  Hug за теб и браво за каката и баткото, все така да има успехи с очите
но нейм защот така бързичко  newsm78  Hug
маймунке дано скоро се оправи брат ти и да им провърви Hug Гуш на коремчето, как сте вие?
Миме  Hug и за трите ви  Heart Eyes
Жабче вие как сте? как мина при зъболекаря?Аз не мога да си представя Анито на зъболекар, тя на чужди лекари и за една слушалка трудно се дава  Rolling Eyes
princessa raia вие как сте? Оздравяхте ли? Ние вече втора година даваме на Анито бронховаксом, не мога да кажа, заради алергията, долколко е ефикасен.Но и алерголога ни го изписа, без да сме му казвали, че така или иначе си го даваме.Той е по-скоро за спиране на бронхити, пневмонии и други такива по-сериозни дихателни заболявания.С него не се предотвратяват обичайните градински вируси  Wink
 Hug за всички, дано скоро пак се разпиша  Laughing

# 313
Какви рошови бебета се раждат напоследък, ау пу-пу-пу! (не знам дали не сте се засекли в болницата с един рошав Никола  Simple Smile)Прекрасна е Бояна!
На Гери и Емко браво за напредъкът.
За очните прегледи - миналата година водих МАрчето, защото беше възпалила оче нещо и тогава докторката ми каза, че най-подходящата възраст е, когато вече могат да отговарят смислено на въпроси, да познават живоинките, цветовете (основните 4-5) ...
Поемче, покажи и новата фаца де! А за потапянето на Сами много съжалявам. ако усещаш, че има осезаем страх, не го насилвай за известно време. Наблегнете на теорията за това колко  е хубава водата всъщност и колко е важно да се внимава в нея, да се изпълняват заръките на големите. Скоро ще го върнете обратно в басейна по негова воля.  Hug А за пристъпът, искрено съжалявам. Миличкият малчо!   Heart Eyes
Ние за няколко дни ще си направим отлъчка от градината, защото дребната малко се разболя. Аз вчера отказах болничен за мен си (вече знам какво е да не можеш да дишаш от задух, добре че е пандичко. Спаси ми живота това инхалаторно чудо), от днес съм за Марчето.
Като говорим за изчезнали хора - Някой знае ли къде изчезна Нани, наистина?  Rolling Eyes
Другият изчезнал човек - ЛВ, ме прихвана преди няколко дни, и то на два пъти. Оказа се, че са в съседната детска градина с мадамите на Сами. И пита за Коледна среща дали ще има. Та ако стане голям мерак за подобно нещо, гледайте да не я пропуснете и нея.  Grinning
П.П.  Много целувки на образцовата кака, както и на хильотинка ЛЕкси. Отивам да гледам снимки, ако ме оставят, че спането приключи.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 14:23 от рони

# 314
Аз си ви прочитам и къде ви се радвам, къде ви мисля (разни болни..)...Силни прегръдки на всички!  Hug (да не изброявам по име, че напоследък имам нужда от гинко билоба  hahaha )

Рони, хубава работа сега с тоя задух....от какво се получава това нещо?  newsm78 Аз по принцип избягвам да се оплаквам. Ама мен пък ме нагази една кашлица и една алергия  Shocked (дето не съм имала алергии), чак по спешност ходихме в кварталната поликлиника да ми боцнат 3 ампули Урбазон, че се бях обезформила за нула време от подувания, зачервявания...И пак не ми мина, та сега като някоя бабичка си се мъкна всекидневно с торбичката с лекарства и като още по-голяма бабка забравям да си ги пия... hahaha Тук отново се присещам за гинко билобата....  Joy Жабче, твоя милост как е?

Аничка, трогната съм от вниманието!  Hug Ама трябва, като запрашим по вашия край, да се запознаем на живо най-сетне....преди да сме заженили децата.  Blush  Че пишман стана вече. Евала на търпението да изпишеш фермана на наново. Признавам, че мен ме домързява да пиша по 2 пъти и като ми се случи така, го съкращавам много. Обаче пък напоследък добра работа ми върши бутончето Back на браузъра, после Copy-Paste и си спестявам повторно писане.  Whistling

Аз да се поФаля, че записах да уча 3-ти чужд език и ся ми едно такова хем весело, хем яко недоспало и уморено. За момента готиното чувство да съм пак ученичка надделява над умората, 3-те кафета на ден и хроничното недоспиване.
Оная вечер за пореден път измърморвам дреб да ме остави, че уча (пишех си домашното), а той накрая видимо раздразнен и недоволен заяви "Тук не е училище!"  Naughty В тая връзка - Деси, как се справяш?!  Shocked Shocked Shocked
Нагледах се на бебешка красота в снимките, които сте постнали! Да са все такива красавици! пу-пу разкошна работа...Нещо взе да ми се приисква и на мене... Blush

Поем, гушка на малкия плувец!  Hug Как кандиса да влезе отново във водата след потъването? Аз твърдо искам да запиша нашия хан на плуване, ама повечето уроци почват от 4 г, защото не искам да е същата ютия, като майка си и баща си. Смятам, че това е изключително полезно умение и като не можем ние да го научим, някой преподавател да свърши тая работа. И себе си бих записала дори, щото все ми върви на кораби, бури, давения....до кога ще ме отърва късмета, не знам.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт