АПРИЛчета'2009!

• 65 973
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Страхотни братче и сестриче, Дес! Всички сияете. Heart Eyes
Бързичко да се търкулне времето, до когато пак ще имате щастието да се гушкате всички, и да правите така пълнещи-душата семейни снимки. Hug

Дани, и твоите момичета много пораснали! Shocked Heart Eyes

рони, това помнене ме докарва до настръхване на гърба Mr. Green, на моменти. Удивителна памет имат малките рогатковци и още по - удивителна е избирателната им способност да помнят тоолкова незначителни (за нас!) неща.
Пусни снимки и ти. Heart Eyes

Разпъвам червеното килимче, дано някой друг се престраши да се обади. Grinning

# 451
Страхотни братче и сестриче, Дес! Всички сияете. Heart Eyes
Бързичко да се търкулне времето, до когато пак ще имате щастието да се гушкате всички, и да правите така пълнещи-душата семейни снимки. Hug
Heart Eyes
Чудесно заглавие си измислила, Олче. Сбъдна ми детската мечта, така да знаеш.  Mr. Green Heart Eyes

# 452
  • Лудогорието
Привет!  Grinning
Минавам да ви нагледам и се забавлявам с коментарите на Ванката за емотиконите в левия край на екрана-"На този му се надуват очите  #Crazy ,  това е котката на Батман  Twisted Evil , този се ослушва  Rolling Eyes , този се смее  Joy , този се чеше  ooooh! " и т.н.
Има си детски лаптоп от кръщенето си и по своя инициатива вече трети ден си включва упражнение за цифрите-справя се доста добре  Heart Eyes Един път, обърквайки копчето, от лаптопа се чу "Грешка! Опитай пак!", а той се разсърди "Абе, госпожо, не е грешка! Как ще е грешка!"   hahaha Когато му обяснявам нещо, отговаря- "Добре де, добре! Разбрах!"  Simple Smile
Вчера казал на баба си, че е селянка, защото си ходи на село (имаме вила в едно близко село), а той бил граДчанин  Mr. Green
От сряда го наблюдаваме вкъщи-прави някакъв ларингит, но май се размина (пу-пу), при мен също се разминаха нещата.
Страхотни снимки на тайфунките и на съкровищата на Desirée  Heart Eyes

# 453
  • Бургас
Честита Нова Година! Желая на всички ви много здраве и късмет! Много усмивки и доволни личица  Heart Eyes

Чета ви редовно, но трудно се включвам. Първо да се похваля, че най-накрая излязох от дупката и съм в подем, пу пу да не чуе  Twisted Evil , тръгнала съм по едни пътеки, ако ми се наредят нещата, ще се похваля, стиснете по едно палче, но да си знаете, че са ми по-дългосрочни плановете, така че може да отнеме повечко време.  Flutter

Нагледах се на порастнали дечица  Heart Eyes

Дано шаркавите вече са по-добре.  Hug Далинка миналия юни я изкара много тежко  Tired  дори от първата й пъпка, най-голямата, по-средата на челото й остана белег  Rolling Eyes

Деси, прочетох че преди време си пускала табличка за детските страхове, дали ти се намира още, защото съм го пропуснала този момент? С Далинка вече трети месец спим на светната лампа, сега поне е малка, но до скоро спяхме на голямата... Беше при баща й и след някакъв кошмар там, вече я е страх от тъмното... Тя твърди, че е гледала страшно филмче, той твърди че няма такова нещо... Строго се следи какво се гледа от тогава да няма нещо страшно...  Heart Eyes Но времето си минава, а страхът не отминава... пробвам от време на време след като е заспала я спирам, но тя се буди след 5 мин. проплаква/изскимтява че я е страх и да пусна лампата и ... така.

Вчера сигурно й беше най-щастливия ден, защото бях на семинар и викнах Пепи, жената, която я гледа вече година и която търси от седмица непрекъснато и явно й липсва  Heart Eyes тя дори дойде с Мишел, любимото кученце  Crazy Party Та... забава   Simple Smile

Приятен почивен ден, аз се стягам за работа  Hug

П.П.: Да се оплача, че не слуша в ДГ, госпожата, каза че й прави забележка да не тича, тя прави две крачки и пак.. била е наказана. Твърди че не я е обичала, казвам не е нужно, но трябва да я слушаш... Въпросът е, че на самата мен ми е трудно да я контролирам вкъщи и всичко става или със заплаха, обещание за нещо.. или с манипулация от моя страна като игра и без да разбере... голямо е овне... а това й е любимата госпожа... другата твърди че много слуша и само като си чуе името замръзва... явно се е поотпуснала при едната...  Peace

# 454
Благодаря за милите думи. Heart Eyes
Маймунка, искрено се посмях на бисерите на Ванката. hahaha Joy
Чудесно заглавие си измислила, Олче. Сбъдна ми детската мечта, така да знаеш.  Mr. Green Heart Eyes
И на мен.  bowuu  bouquet
Бен, ето за страховете, таблицата е най-отдолу. Статията също ми беше интересно да я прочета (не можах да намеря същата, която бях намерила преди, таблицата е същата обаче), макар че не съм съгласна с това за Баба Яга и страха от смъртта на 3-годишни деца. Stop Също и с това... "но след третата година момичето реагира по-силно при раздяла с бащата, момчето – при раздяла с майката". Твърдо нЬе! Whistling
"Детските страхове преминават с преминаването в следващ възрастов период. Наличието на страховете е част от развитието на детето.  Hug
Приемат се за нормални тогава, когато не продължават дълго във времето и не пречат на личностната реализация."
Сашко също доста време имаше страх от тъмното, даже бих казала, че още го има. Rolling Eyes Около 3-4 годинки се страхуваше от кучета, сега от смъртта. Анито до този момент май е имала страх само от бръмчащи ужасно мотори/автомобили и от кучета.
Аз все още имам страх от тъмното, изпадам в паника когато токът спре например  Embarassed... докато намеря запалка/кибрит и запаля свещ. После пък ми се причуват разни шумове, привиждат ми се движещи се сенки... Изобщоооо, въображението е голяма работа.  Rolling Eyes

# 455
  • Бургас
Благодаря ти за споделянето, Деси!  Hug

# 456
Мерси и от мен, Деси!   bouquet
Аз да добавя един страх - при температурни състояния нощем човечката отказва да спи. Сега наваксва по никое време.
А относно страховете - любимият й доктор, когато беше в разгара на измислените си страхове от разни олющени стени и "фотоапаратни" (каквото и да означава това) дръжки  каза, че това било единствено сигнал, че детето се развива в правилна посока и изявяването на фантазии е много градивно чудо.  Rolling Eyes
Бен, то и при нас нещо така се получи, че точно по-любимата госпожа започна да прави забележки. Но който прави магарии няма как да не отнася по някое шшшъткане. Веднъж госпожичката беше решила, че може да си посвиручка в леглото. То хубаво човек да си усъвършенства уменията, но ...  Whistling Обаче по-смешно ми беше Мариешкото недоволство от ситуацията.
Мдааа, обаче сега сме болен. В петък вдигна температура и нещата още в събота бяха много добре. Обаче през нощта пак се засили някаква температура, но и кашлица се появи. А аз съм забравила с какъв график ни бяха докторите. За беда установих и че единият си е сменил мястото на работа. Сега дано да не се окаже същото и с другия ни доктор, че ...
Отбелязвам и нов скок в растежа - няма да си играя с теб. Или ще ти избягам щом така ми говориш.  ooooh!
Малко снимки и мазало от нас - http://glorimaria.snimka.bg/children/2013.722552.

# 457

Отбелязвам и нов скок в растежа - няма да си играя с теб. Или ще ти избягам щом така ми говориш.  ooooh!

При нас е "сърдя ти се" или "тогава съм ти сърдита" и врътване на дупе Party
Другото е, че осъвършенства артистичните си дарби и като започне да плаче за нещо незначително е толкова сърцераздирателно, че дори и сестра й и баща й се връзват, само аз-не.
Леле, колко прилича на мен това дете, толкова ми е прозрачно Mr. Green

А относно страховете-не знам. Много е индивидуално. Зависи от средата, от възпитанието.
Хомеопатката ни постоянно ни пита-от какво се страхува? Аз мисля, мисля, и не мога да се сетя от какво. Единственото е от тъмното, но и то не е страх, а по-скоро така иска. Куче я хапа, като види животно и веднага се втурва. Дали защото и аз се правя на безстрашна?

# 458
Вери, ако някой от нас имаше страх, щях да имам оправдание. Но точно по отношение на страховете и двамата възрастни сме над тези неща.
Театрите съм спряла да ги броя. Само дето ме дразнят заради шума, но точно предната вечер си спомняхме с мъжа й кога беше времето, когато полягаше на дивана и гледаше под ръчичката кой ще й се върже. Преди две години се случваха тези истории.
Покрай празниците реши да си играе на тя - голяямата, която да утешава някой от нас, ревльовците.
Вчера, докато чакахме да я прегледат, беше голямо обясняване в любов. "Мамо, много те обичаааам!!! Много си красива мамооо! Виж тази кака там как кашля!"  Blush Crazy

# 459
  • София
Здравейте Simple Smile
Малко ме е срам да кажа (но нали по-добре късно, отколкото никога  Blush), та:

За много години, мили мами и дечица  Heart Eyes. Нека 2013 е много здрава и щастлива година за всички вас и близките ви.  Hug Hug

Позагубих се и ще се опитам да наваксам, та предварително извинете за хаотичния разказ, който пиша на пресекулки...

No name пита преди време как се справяме майките с повече деца - ами, признавам си съвсем откровено - не се чувствам като да се справям  Mr. Green
Работя от вкъщи, след раждането (с намален обем работа, де), гледам си децата, не сме се спряли - в смисъл ходим си по гости, посрещаме такива, ходихме на почивка зимната ваканция и винаги има нещо недовършено, недонаправено..., но след 3 месеца (Да ми е жива и здрава Бузани - почерпете се днес  newsm38 ) си давам сметка, че не е въпрос на влизане в ритъм, ами че явно ще е така. Аз поне по в ритъм от това не мога да вляза.  Laughing Вярно, че не съм от най-подредените и организирани хора, но на тоз етап - толкова.
Важното е да не пропускаме важните моменти с децата и любимите хора, пък къщата може и да не свети съвсем...

Писах, писах и ми изтече сесията, и само дотук се оказа, че съм запаметила... Няма да мога да го повторя пак ...  Sad

Видях порасналите Мади и Ники, също и Мария - пу, пу красавици, но Деси, твоите снимки не ми се отвориха с нашата паролка?  newsm78

Надявам се ошарените дечица да са забравили вече случката и да правят бели на воля - Олче, Аничка,  Hug.

Рони, благодаря ти за поздравите за първия имен ден на беба. Simple Smile Надявам се да се похвалиш със здраво детенце тия дни.  Hug

Бен, имаш  fingerscrossed

Много ми е интересна и актуална темата със страховете и сърденето, но ще се включа друг път по нея.

Ние използвахме зимната ваканция на Емо и заминахме от 1.01. до 6.01. да покарат мъжете ски на Пампорово. Бяхме в едно хотелче близо до Смолян. Много добре се получи престоя ни там, на беба й понесе чудесно пътуването.
Като се върнахме пък беше ски-училището в градината на Гергана, та вече и тя е начинаеща скиорка Simple Smile
Миналата седмица рязко намаля количеството мъдрост у мен - разделих се с 2 зъба и още ближа рани  Mr. Green
За сметка на това пък тази седмица стигнах най-накрая до фризьор и се боядисах за сефте тези 3 месеца  Laughing

Пускам малко мешавица снимки и от нас - от погачата на Бояна, малко позабравени от gsm-а, Коледа и малко Пампорово:  http://jiju.snimka.bg/children/beba-boyana.711758.29275132

# 460
  • Лудогорието
Jiema шапка ти свалям  bowuu Няма значение дали си организиран тип, важното е да се справяш и да е весело около теб! Нагледах се на прекрасни снимки с много усмивки и пълен дом!
Аз продължавам да раста  Embarassed Този път вървя по-слаба от предишната бременност, но това се дължи на факта, че не ми нашариха дупето с вит.В 12 този път, защото съм анемична.
Това ме подсеща да споделя новината, че съм с Таласемия минор  Sad Най-накрая един лекар да ми обърне внимание и веднъж завинаги да реши загатката защо съм с нисък хемоглобин  ooooh! Явно и Иван е с такава Таласемия, защото  се предава генетично. В случая-добре, че таткото е здрав  Peace
Снощи бях на Мама-парти-събираме се на месец, или на няколко месеца 6-8 майки и се веселим. Сещате се, че обрах точките с корема-нали си и потанцувах   261uu
Иван като се разсърди казва: " Няма повече да ти говоря"  Crossing Arms
Станал е чувствителен напоследък-като му направя забележка ми се сърди и ми мрънка "Мамо, не ми се карай!"  Cry

# 461
Ами и аз със закъснение честитка да пратя на Бояна за нейната четвърт-годишнина! Сериозна възраст.  Heart Eyes Grinning
Както и предполагах, сте уплътнявали голямата ваканция на Емко. Браво и на младият скиор в дома ви! Мен нещо ме достраша да я пусна Марчето на ски-училище, но единствено, защото все още има сериозно нужда от следобедния си сън и нещата щяха да бъдат доста сложни за придружаващите групата.
Маймунка, съжалявам за поставената диагноза, но това все пак е добре. Вече знаеш къде се крие проблема. Няма да те тъпчат напразно с всякакви стомано-железарки.  Hug
Ние си се борим все така с болестта. Явно за компенсация, че минаха 10 месеца от последното сериозно разболяване. Кашлицата е злобна, температурата цъфва и връзва през ден-два. С една абривиатура - АБ.

# 462
  • София
Хайде и 5-тата  Laughing списваща да се отчете.

рони, да оздравява сладурката бързо и да се връща към обичайните си занимания и задачки, че една толкова заета и будна личност не мОж' така лесно да вържеш домой. Simple Smile Целувки и на двете ви. Heart Eyes

Jiema, много ме зарадва поста ти, снимките тройно повече. Такива сте сладури, за баткото и каката ясно, а бебаната е тоолкова оформена и красива. Да я папа човек. Пу пу пу. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

маймунка, добре, че поне се е разбрал проблемът, така ще те наблюдават и обгрижват повече.

За нас отчетът ще е скромен, не съм ги и снимала не помня откога..
Най - същественото е, че овладяхме заекването, водихме я на логопед и госпожицата, обясниха ни кога възниква, на какво се дължи, как да реагираме. Тя след това рязко и отведнЪж спря да го прави. В момента обяснява много важно на мечетата, че не е бебе, а само бебетата заекват. И мама няма за какво да се тоЛмози, Щото така се образували б'ъчки! ooooh! В по - предишен разговор м/у два любими добитъци пък чух: "Я ми кажи (съвсем гладък диалог), ти защо заекваш? - едното мече пита другото. "Защото ми се заеква!" ooooh! smile3544 nuts
Това ми обяснява една от трите теории на логопедката. Първата беше, че е период от развитието, м/у 3 - 4 години, в който малките мозъчета забиват от многото инфо, подобно на харда на компютър. Втората допуска същинско увреждане, АКО детето е предразположено към заекване генетично и такова се наблюдава при близки роднини. И третата... че е възможно да го прави, за да привлича внимание. Особено с полу-говорещ брат, който само с 3 думи предизвиква всеобща възхита. ooooh! Не знам какви изводи да си правя, но май е смесица от №1 и №3. Rolling Eyes Важното е, че попремина. Да не ме чуе  Twisted Evil.

# 463
  • София
Олче, много се радвам за овладяното заекване при Ени.  Hug
И аз си мисля, че между 3 и 4 се минава някакъв такъв период. Гергана го прави също понякога, когато иска да разкаже някаква история (по-дългичка), а бърза. Но не ме е притеснило, защото е супер рядко и тя самата си го овладява като спира и почва отначало, а аз понякога и казвам само да говори по-бавно. С Емо сме минали по този път (мисля, че по-отдавна бях писала), но той беше над 4 г. и си заекваше на конкретни звуци и го осъзнаваше, та даже отказваше да казва думи започващи с еди-какво си. Тогава си отидохме на логопед и самото заекване изчезна много бързо, но ходи горе-долу 1 учебна година, за да изчисти разни неща по говора и доста му помогна във всяко отношение.

Вчера мислех да ви се похваля как девойката най-накрая се научи да си духа носа - просто не можех да повярвам, обаче нещата от лека невинна хрема (при което аз веднага я оставих вкъщи), преминаха в много тежка такава и най-вече гадна нощ имахме с болки в ухото и малко Т, но като стана беше като кукуряк. Дано се оправи съвсем за още няколко дни, че много болни има. Като звъннах на госпожата да кажа, че ще отсъства тя ми обясни, че от 31 деца ходят 5 и са ги събрали с др. група.

Рони, дано и болестта на Мария да си ходи вече  Hug

Маймунка
, май не съм ти честитила синьото щъркелче Simple Smile. Живи и здрави да сте, пола няма значение.  Hug Радвам се, че са открили какъв е точно проблема при теб, така няма да те тъпчат излишно с ненужни хапове. Браво на теб за мамешката вечер. Много е хубаво така да се повесели човек.

Благодаря на всички ви за милите думи за моите гарджета.  Mr. Green

# 464
Вики е в много силен беладжийски период. Взема ми здравето направо.
Снощи докато я бях наказала сама в спалнята да се нареве и насърди хубаво, успя да се заключи от вътрешната страна. Добре, че имаме обща тераса с хола и успя да си отвори вратата, но и това не я спря за прави бели, уж щеше да слуша и кротко да си реже нещо в детската, докато аз се изкъпя, чувах някакви крясъци. Оказа се, че искала да реже килима и Гани като й се скарала я нападнала с ножицата да й реже носа. Това са само няколко фрагмента от снощи newsm61 Заболя ме гърлото да викам, целия блок ме чу Confused Така е от събота, само по белите ходи  Close.

Общи условия

Активация на акаунт