АПРИЛчета'2009!

• 65 906
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Жиемка, отскоро ползвам шампоаните на Гарниер, привършихме един със сладка череша и бадем, сега сме на кайсия с памук, (който за мен е по - хубав!). За цената си са прилични, не изсушават, не дразнят очите и косата не се заплита. Възхитително мирише, направо ми идва да ги изям, като излязат от банята. Heart Eyes
Бочко и Тео съм ползвала и аз, но не ми допадат.

# 601
Аз съм най-доволна от един гел-шампоан на Тьопфер с невен, но той си е съвсем бебешки, та удачно ли е да продължавам с него?
Да. Удачно е да миеш с бебешки (точно тази марка не я знам). Ти ме пита и преди това, да кажа сега. На Габи доскоро я миех с бебешки, после детски на Шаума (БГ не ги харесвам), но от 1-2 години вече наближава пубертета и почна да й се омазнява косата, та вече е на шампоан за мазна коса. На Вики й мия косата с Джонсън'с бейби, но купувам от Англия, той ми свърши, та ще й купувам някакъв друг бебешки, най-вероятно Бюбхен, а също и поръчвам био козметика за тяло от един американски сайт(че много се обрива от тези, които се продават в БГ, зверски си чеше дупето), та най-вероятно ще й взема и шампоан.

# 602
Аз съм най-доволна от един гел-шампоан на Тьопфер с невен, но той си е съвсем бебешки, та удачно ли е да продължавам с него?
Да. Удачно е да миеш с бебешки (точно тази марка не я знам). Ти ме пита и преди това, да кажа сега. На Габи доскоро я миех с бебешки, после детски на Шаума (БГ не ги харесвам), но от 1-2 години вече наближава пубертета и почна да й се омазнява косата, та вече е на шампоан за мазна коса. На Вики й мия косата с Джонсън'с бейби, но купувам от Англия, той ми свърши, та ще й купувам някакъв друг бебешки, най-вероятно Бюбхен, а също и поръчвам био козметика за тяло от един американски сайт(че много се обрива от тези, които се продават в БГ, зверски си чеше дупето), та най-вероятно ще й взема и шампоан.
И андреа е така с дупето, незнам от какво е, 2 пъти пускахме изследвания-нищо.Можеш ли,когато поръчваш да поръчаш и на мен, вече всичко съм готова да пробвам  Rolling Eyes Сега сме с Мустела, точно поради тази причина.
Изредихме се да боледуваме, първо Анито, после аз, сега Лекси.Тя се пооправя, има още хрипове, но по-слаби.Правя инхалации с вентолин  Rolling Eyes
Вчера сутринта ходих с Алекса на контролен.Понеже мъжо е 2-ра смяна, свекъра идва вкъщи да стои с бебка, докато взема Анито от градина. Те са сборни групи сега (много болни има) и г-жите не я познават, не знаят, че има алергия, и ми се казва че много кашля.Обаче как да разбера колко много, защото на повечето хора алергичната й кашлица е много  Crazy Нейните си г-жи я забелязват вече кога не е типичното кашлюкане.Докато я обличам ми казва, че я боли гърло.Хайде викам и свекървата(тя до 5 е на работа) за да не излизам с Алекса.Хващам автобуса с Анито, чакаме 1 час, през който не се закашля  Thinking А преди това хиляда пъти я питах сигурна ли си, имах питанка и за чипс,защото знае, че ако е4 болна няма такива неща. Държи си на своето.Но когато не я чух да кашля,докато чакахме...Ще се сетите какво стана,нали  Mr. Green На доки каза, че нищо не я боли и не искала в "другата" група  #Crazy Twisted Evil Аз тръгнах да яхвам метлата, защото и свекъра ми звъни, че Алекса ревеееее. Добре, че док ми каза да млъкна и имах време да се успокоя, преди да говоря с нея  ooooh! Казвала съм й,когато има проблем да ми казва, но явно трябва ,...и аз незнам какво.Цяла вечер ме държа яда, а случката дооооста време ще ми държи мокро  Mr. Green Да не говорим, че изпуснахме последния автобус, такси не мога да намеря и все заети минават,когато се прибрахй Лекси чак хълцаше от рев, а такова до сега не е имало!!!
Иначе е ок,все така си бесней, в петък сме при Мустаков за алергията, че тези лекарства изобщо не действат  Rolling Eyes
Маймунке аз изпращам Анито в другата стая, докато не огладнее, след като прави пазарлъци и не е започнала сама да се храни, значи не е гладна  Naughty Това дете никак, ама никак не обича ориз и всичко що го съдържа  Crazy Дай й боб, леща, зелен боб и любимата й супа топчета  LaughingТези може да ги яде постоянно
Алекса се научи да отваря камината(докато е в проходилката) и става леко черничка  Mr. Green
iskah da  piша повеч, но реве, после анито вечеря, къпане, ясно ви е, за това рядко пиша  Crazy
 Hug Heart Eyes

# 603
Ани, Hug
По темата с шампоаните - купувала съм на Дисни преди, сега бащаткото ни снабдява, детските шампоанчета са предимно Colutti Turtles, имаме и DM-ски, на Balea.
Жабче, нямам търпение да видя твоите пеперуди! Страхотни тутута, костюми и обувки имат, просто си представям какви са разкошотийки с тях! Heart Eyes Heart Eyes
Моите и двете деца днес пък имат тържества в ДГ почти по едно и също време (Анито в 17h, Сашко в 17.20h) и се чудя каква гимнастика да направя и как да се клонирам на двете места. Последното, което измислих е да се опитам да убедя Анито да не оставаме на нейното тържество, за да не изпуснем Сашковото (то ще е по-"грандиозно", а на Анито ще е 15-20 минутно, само с 10-ина дечица). Анито не си знае думите, защото тържеството трябваше по принцип да е на 7 март, но тя беше болна тогава (от 4-и март не е ходила на градина) и мислехме, че е минал празникът... зарязахме думите за учене наизуст много бързо. А вчера разбрахме, че тържеството ще е днес. Ако групата й започне навреме, може и да успеем да прелетим и на двете места, но ако закъснеят, става лошо за мен. Предвид последните настроения на Сашко Mr. Green, кой знае какво ме чака ако закъснея и изпусна изпълнението му. Няма и да го допусна всъщност, но се чудя как точно ще се измъкнем с Анито ако 17.20h е по средата на найното тържество. Няма как някой друг представител на фамилията да пратя при единия или другия, нали съм единствена и незаменима. Биг проблем просто. Whistling

# 604
аничка, при Вики се получава, когато я къпя в душкабината и я оставя да се кисне с балончета. Всички марки, които не са био й дразнят-чеше се по дупето до кръв, също и по крачетата над глезените и по ръцете над китките. Откакто им купувам био-без парабени, без лаурел сулфат и т.п.химии не се чеше, нищо, че не са бебешки, а за големи.

Деси, не е лесна твоята, наистина ти съчувствам-сама с 2 деца Hug

# 605
Деска, няма ли вариант конфигурацията от Коледа да спретнете? Някой близък да остане на тържеството на Анята, а ти да не изтървеш последното градинско мероприятие на Саши.  Hug
След като агнешката глава не се сработи нито с А-дерма, нито с Биодерма, нито с още една сърбелива козметика, на която не й  запомних името, накрая попаднахме на Клоран. И още си я къпя с бебешкия Клоран с екстракт от Невен. А през лятото ще видя дали пак няма да се появи синдромът агнешка глава дръглива. За балонки й ползвам Бочко, за да се забавлява.
И по повод къпането, от снощи една мариевщина.
"Не искам тати да влиза преди мен в банята!" (овнешки тон не търпящ възражения)
Аз: "Понеже трябва да доправя сега фрикасето, ще се забавим и тати ще се изкъпе пръв, а ние след него."
М. "Не може! За децата е много важно да бъдат чисти и изкъпани!"
Аз "Което не означава, че и не важи и за възрастните. И за тати, и за мама, и за всички е важно да са чистички."
М. "Не, само за децата е важно!"
Аз "Мария, "
М. "Ти не разбираш и стига си ми философствала!"

П.П. Аничка, аз онзи ден открих причината за баааааааавното сутрешно хапване. Wink

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 10:18 от рони

# 606
Рони , философке такава! Laughing Mr. Green
Няма вариант единствено неродителско тяло да е на нечие тържество, сърдят се. Вариантът друг роднина е приложим само ако същият е в комплект с мен. Но вчера успях да огрея и на двете места, понеже започнаха и свършиха навреме. На Анито тържеството беше първото на което не плаках от умиление (но пък ми се доплака по други не толкова приятни причини) и честно казано нямах търпение да свърши.
Съчувствам на всички майки с дечица с много чувствителна кожа, след дискусията за шампоаните разбрах колко не съм на "ти" с козметиката за деца. А децата установено ли е с каква алергия са и от какво се получават такива реакции?

# 607
Дезире, успяваш да огрееш на две места Simple Smile Опасна си Wink
Рони  Crazy предусещам забавен тийн период във вашата къща  Mr. Green
Маймунка, изобщо не е единствен вашия тати. И ние постоянно сме на нож заради неправилно отношение към дИтетУ  Mr. Green Като последния път дори ми се изплъзна от устата да обясня, че не съм бременяла, дебеляла и т.н. за да може някой да ми овиква детето ...всичко това със запрашително размахан пръст сочейки вратата  Whistling Ама така де- към детето има подход и той определено не е този, който половинката използва. Да се понапъне малко, нали е родител, а не пъдар  Naughty
Косички /нали сме дългокоси  Mr. Green/ мием основно с бюбхен. Пробвали сме всичко що е на бг пазара- от едно косата кльопва, от други буФва...бюбхен най-ми носят радост.
Аничка  Hug Периодът им е покъртителен. И аз съм тествана ежедневно с всякакви дребни и не толкова дребни измами. Снощи го улових да си крие пантофите...не че е престъпление човек да си скрие пантофите, ама хитрува гадинката...все още на дребно, но си хитрува. Отговор за всичко имй и всяко изречение-опозиция започва с "Ама аз само искам..." Отговор "не" не се приема без дълго надговаряне. Всичко му е ясно, ние нищо не разбираме.
 Още се лекуваме в къщи и само се моля по-бързо да минава и тази седмица , че вече не се търпи. Пощурял е ! Нямаме търпение всички!!! да тръгне пак на градина  Mr. Green
 Отбелязах се подобаващо  Crazy но си е редно и да се поработи . Хубав ден!

# 608
Привет и от нас-тази седмица сме вкъщи,за да си подсигурим да сме здрави за РД-то  Laughing И за това издевателствам над детето като учим по 2 часа сутрин  bowuu Нещо хич не ми харесва до къде са го докарали в детската градина, та в тази връзка да ви питам-вие "доучвате" ли си вкъщи и с какво?

В тази връзка вече сериозно съм се замислила по темите за частното образование. Има ли някой друга на такава вълна? Има ли някой с по-големи братче/сестриче в частно училище?

И още нещо-какво правите с всички неща,които остават от децата ви? (Дрехи, играчки и други пособия). Иска ми се да ги давам на някое семейство в нужда,но лично, за да съм сигурна,че отиват при хора,които наистина имат нужда. На практика с нашите неща може да се изгледа още поне едно бебе/дете. Нямаме познати,които да знам,че ще имат нужда,а ми се иска да помогнем на някого.

# 609
Io Io, aз доучвам само със Сашко вкъщи и то неща, за които сам ми казва, че се затруднява или не разбира, или ако госпожите в градината са ми насочили вниманието към нещо. Като цяло мнението ми е, че на децата в ДГ (поне в нашата) са им малко игрите, творческите дейности, рисуването, музиката, за сметка на ученето. Особено пък на най-малките.
Тази тема може би ще ти е интересна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699835.0
Дрехи и играчки все още имам на кого да давам, но от тази възраст на децата (4+) вече всичко започва да отива на боклука, защото бързо се къса/протрива/изрисува/изцапва неспасяемо.
И ние от утре ще сме всички дружно вкъщи, сборни групи ще има в градината заради ваканцията на учениците и моите хлапета ще са ваканция.

# 610
Деси,аз като казвам учене, имам предвид по-скоро "учене чрез игра"  Blush
В детската градина за нищо не са ми казвали да му обръщам внимание или че в нешо не му върви, но все пак и те са малки. Иначе темата, която си постнала е много готина и полезна и я следя   bouquet

Още не съм купила подарък, а рожденият ден си дойде  newsm78

# 611
Io_io, извинявам се, не съм те разбрала правилно. Blush
И аз не съм купувала подарък, но поне знам желанията и ще се заема скоро с тях - розов велосипед с кошница отпред и "нещо" с Мечо Пух. Тортата и тя да е с Мечо Пух.

# 612
Хахаха, и ние сме с торта с Мечо пух...за втора поредна година  Grinning Трябва да му се признае, умее да задържа почитатели  Laughing

# 613
ЙоЙо, купувай му бързо подарък на човечето. Имаш време да го занимаваш с уроци, нямаш време да обиколиш няколко хипермаркета за детски чудесии. Бива ли така?
В рамките на съвсем леко дирижираната игра може и да е полезно да бъдат обучавани у дома, но с оглед на това, че те почти не излизат навън, когато са на градина,  все си мисля, че оставянето им да играят максимално извън затворено помещение, ще им идва по-добре.
Аз понеже съм в другата крайност - доста неглижирах домашните занимания, за да може да му е поне малко интересно на детето в градината, та не съм се замисляла за домашни занимания. А и госпожите ни са повече от прилични, както и децата. И все пак, понеже към момента Мария проявява интерес към книжки и рисуване, оставям си я да играе според личните й нужди. Купувам редовно хартиени изделия. Напоследък са й интересни книжките със стикери.
Най-зле е положението, когато е болна. Тогава ми прилича на истинска ученичка. Една мълчалива и прилежничка ...  Confused
При нас дрешките се завъртат първо през братовчедката, а после се складират и чакат пратка към някой (всъщност домът е този в Добрич) дом за деца, лишени от родителски грижи. И играчките бяха поели на там навремето. Скоро не съм правила оборка, а има нужда. За тези, които сега ще й умаляват, ще трябва друг вариант да търся, че дечицата в Добрич са до 3 годинки.   

# 614
Ееех, Ронка, момичнцата са друга бира  Laughing Като ги гледам тези от нашата група, шапката ми пада-разликата е огромна /това по мнение и на учителките/. Ние продължаваме да не можем една песничка да вържем  Laughing А и съм далеч от мисълта и от очакванията, че 1 учителка може да обърне внимание индивидуално на всяко детенце. Който чул,чул. А това да седне да прави нещо вкъщи сам...абсурд. Но виж, ако трябва да извади 10 довода, защо да се гледа филмче,а не да се прави нещо друго, даже 11 ще извади. Много ми е изобретателен, когато се наложи  hahaha Иначе и аз съм много доволна от детската и от учителките. Особено по-старшата-той я обожава  Heart Eyes
Между другото, от както правим разни неща заедно, е научил страшно много неща, аз доволен  Heart Eyes
Утре ще ходим за подаръци, няма да оставим гарджето без, разбира се  Mr. Green
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт