АПРИЛчета'2009!

• 65 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Привет,
чудя се за подаръците за РД. Замислила съм се за детски лаптоп...или таблет истински, но по- малък. Не знам. Наясно съм, че още е малък, но занимателни игри и всякакви тъпотии имаме в промишлени количества. Искам да е нещо, с което да учи, а и да се забавлява. Нещо, което да му е полезно. Да не ми скочите сега как не е добре да го компютъризирам от сега  Mr. Green Всичко знам  Crazy Но ще се радвам акж имащите такива чудеса споделят интереса на дИцата им към тях...и полезността им същ така  Mr. Green
За извънградинските занимания- учим когато и двамата сме на кеф и по-често, когато той е на кеф. Всъщност в градината добре се справят. Много неща знае. Последния път ме застреля с броеж на ангрийски  Shocked Не, че е голяма работа, но дори не знаех, че се учат да броят. Имаме си учебни помагала и почивните дъждовни дни си ги разглеждаме. Аз не знам кое е добре да може да прави дете на 4г. Самуил познава буквите, знае коя дума с коя буква започва. Опитва да срича, но му е трудно. Цифрите- ясно, че ги знае. Може да смята дребни цифри. Топли-студени цветове. Стихчета, песнички. Но това в градината си го учат, аз помагам само когато той има желание. Не сме имали до сега домашно за в къщи, но ни ги пишат на дневните карти отзад, за да знаем какво са правили през деня и да можем да препитаме, ако искаме   Mr. Green
 Сега сме на вълна танци. Иска да тренира Street dance  Crazy Всъщност е много добър в танците, когато не го гледа никой. Много искам да стане по-уверен в себе си. Утре ще ходим да се запишем.
 За РД реших да има празненство само в ДГ. Ще има клоун , градинско парти и балони. Мисля, че това е достатъчно. И без друго настоящите му приятели са основно там. Само да е здравичък !

# 616
  • Лудогорието
На нас не ни дават нищо за доучване от градината. Наскоро му купих комплект от три детски ножички-пластмасови-за да се научи да реже правилно. Е, все още не успява-интересно му беше първите два дни. Впрочем, със всичко е така. Дори не иска да ми разкаже акво са правили на градината. Не ми пее нови песнички, а на тържеството за мама видях, че знае. Знае много неща но не иска да го изпитваме  Grinning Вкарва знанията на място и без да го очакваме.  Heart Eyes
Аз съм с гадна хрема  Tired

# 617
poem, звучи прекрасно, браво на Самчи. Не мога да повярвам, че толкова добре се справят в градината и на колко много неща ги учат, да не би да сте в частна?
Между другото ние имаме детски лаптом с влакчето Томас. Много много обаче не му се радва, имах по-големи очаквания  Laughing

# 618
Поемче, чудна ти  е идеята. За таблета.  Grinning Детските лаптопи ми се струват страшно безинтересни.
ЙоЙо, това е и нашата програма. Имат си предмети хората. Имат си и задължителна музика и за който не му стига - още 4 избираеми допълнителни предмета, които стават за възрастта им.
За частните училища, за които пита по-нагоре - аз специално имам резерви, не искам да звучи като "гроздето е кисело", но със сигурност предпочитам държавното с всички му трески за дялане по него. Добрите частни са изключително малко според моите виждания на страничен наблюдател. Най-важното в случая е да има избор.

# 619
Рони, по никоя система в държавните детски градини на 3г. не се учат букви, срички, цифри, топли и студени цветове, това са екстри  Laughing
Колкото до частните училища-в София специално има много добри такива и с различни профили и резултатите от матурите и състезанията по различните предмети го показват. Има и добри държавни,разбира се. Просто моята представа за добро училище и образование е малко по-различна. Знаеш, че като цяло съм доволна от държавната ни градина и  колкото и да се прави по въпроса, тя няма как да надмине себе си.

# 620
Не знам в кои наистина, но дребната специално за цветовете ме светва редовно кой какъв е. Цифри ги учат със сигурност. На букви и срички познанието при нас е вътрешно ведомствена ситуацията. 
За училищата не споря, а резултатите от матурите не са ми критерий за познание. То има и много успешни заведения, в които приемът на дете чрез изпит е колкото да се замажат очите на обществото. Wink Peace

# 621
То има и много успешни заведения, в които приемът на дете чрез изпит е колкото да се замажат очите на обществото. Wink Peace
Тук съм съгласна с теб, това си е ноторно известно... Blush И въпреки този прием и това, че резултатите им са добри, за мен училището не е добро. Виж, детската им градина все още е добро място.
Предлагам да пренесем дискусията на друго място, защото рискуваме да отвлечем вниманието от по-важната тема-рожден ден  Laughing
На мен днес ми беше поискано куче...ама, истинско  Mr. Green

# 622
Чудесен подаpък си е измислило детето! Каква маpка да е каза ли ти?  Simple Smile
Наистина за последно се включвам по темата, че за нашия набоp големи ядове се очеpтава да ни създаде пpиемът в училище.  ooooh!  От познатите ми деца, завъpшили частни училища, децата влизат повече от успешно в унивеpситети по тяхно желание. Но и pодителите им не инвестиpаха само в таксите за училище. Това по отношение на чуждо езиковото им обучение най-вече.   
Не ми обръщайте внимание. Напоследък нещо не мога да спя и съм станала кукувица. Не че е няма причина, но така разтоварвам.  Tired

# 623
  • Пловдив
Надничам за малко в темата, но не виждам много идеи за подаръци. Розаво колело с кошница отпред ще получи от баба си и дядо си, а аз какво да подаря? Има толкова много играчки. Бяхме планирали миналата година, след 3-рожден ден да я заведем в Дисниленд във Франция за 4-тия и рожден ден. Ще е по-голяма и ще и е интересно. Искахме да и подарим хубаво преживяване. Е няма да и се случи, поне не и тази година и търся нещо друго интересно за подарък. Отворена съм за идеи.Незнам и как ще се справям с нея. Не иска да ходи на градина и незнам как да постъпя. Виждам я, че има нужда да е сред деца, защотото няма много приятелчета на нейната възраст, но пък и не искам да я насилвам за градината.  Хайде до скоро!

# 624
Здравейте , момичета
Въпреки че не пиша редовно , редовно чета  Peace
Ние сме на същия хал Ронка  Peace

Наистина за последно се включвам по темата, че за нашия набоp големи ядове се очеpтава да ни създаде пpиемът в училище.  ooooh!  От познатите ми деца, завъpшили частни училища, децата влизат повече от успешно в унивеpситети по тяхно желание. Но и pодителите им не инвестиpаха само в таксите за училище. Това по отношение на чуждо езиковото им обучение най-вече.   
Не ми обръщайте внимание. Напоследък нещо не мога да спя и съм станала кукувица. Не че е няма причина, но така разтоварвам.  Tired
При нас случая  е специален, а и тук държавните у-ща не са за предпочитане+ майка която не говори арабски , не пише френски   Tired направо си е Mission impossible. Точно сега е времето в което трябва да намерим предучилищна, защото ЖЗ септември сме в предучилищната.
 Тук системата е различна сега в градината се учат да пишат на 2 езика , да броят на 3 езика и съответно , азбуката говоримо на 3 езика.
 Училището не започва от нулево ниво , затова всичко това се прави в градината  Peace
 Относно детските лаптопи - не са от най - интересните .Ние взехме миналото лято  Peace от гледна точка научаване на бг азбука и , в последващо обучение на български .
 Таблети- има едни детски специално са за от4 год възраст  Peace.За съжаления няма внос в бг, ако има как от чужбина да се поръча  са хубави  Peace
 Ние сме с ПСП- много са пристрастяващи  Peace, но пък от време на време не пречи .
За РД и ние сме в детската градина , с клоуни и парти там.Подаръци не съм мислила да купувам нещо специално.
 Зералтулка, Дисниленд е идеално , даже тази година имат рожден ден 30 годишнина, и се очертава да е превъзходно  Peace.Аз също съм мислила нещо такова , но и ние ще изчакаме малко по голям да е около 8 годишен за да оцени преживяването подобаващо  Party.
  Хуави и весели преживявания   bouquet

# 625
Зератулка, мога да предположа колко ти е трудно. Елена също усеща страховете и тъгата ти. Няма как да не й се отрази.  Confused По принцип ли не прима детската градина или след загубата на татко й стана тази промяна? С много говорене/четене на подходящи книжки и още повече търпение ще успеете да постигнете известни резултати, но ако нещата ти се струва, че я травмират и имате някаква алтернатива за домашно гледане, знам ли дали ще бъде по-доброто като вариант. (аз имам извести опасения, че децата в градината се групират на определен етап и малко стават непропускливи откъм нови в колектива, а това също не е особено добре). Може би има и конкретна причина за нежеланието. Добре е да разберете дали не е някое по-буйно детенце, което й действа стряскащо. Другото, че сега иска да заглуши страховете от едната загуба (според личните възприятия за възрастта й и това, което сте й казали вие) като се вкопчи още повече в теб. Сигурно ще се наложи да си направиш консултация с подходящ специалист, за да си помогнете взаимно и двечките.
Диснилед е прекрасно решение за подарък, но сигурно са мънички още. (извън непоправимото в живота ви, което е обърнало из основи хубавите планове  Hug
Ние за подарък купихме каска и протектори, че че Мария е от нуждаещите се заради по-спокойният й темперамент, но протекцията е задължителна на други нива, така че да свиква. Иначе имах идея за ролери, но имам притеснения, че ставите на глезените й са малко гуменки, та отложих тази "блестяща" идея за по-подходяща възраст. Иначе от бабите тя си поиска дрешки. Кифличка  Heart Eyes Wink. Евентуално от чичи й ще видим дали да не донапълним стаята й с една палатка, че май това само ми липсва. Легото +4 също е добро, но е една от най-дефицитните стоки според мен. Къщичка за кукли, обзавеждане за кукленска стая ... Но си мисля, че най-хубавият подарък ще й бъде един ден изцяло с теб. Да я отведеш някъде и да се опитате да се забавлявате заради нея - някъде на хотелче с басейн или някъде ако имате подръка атракциони.  Hug  bouquet Heart Eyes

# 626
ние сме на вълна Дора и всичко ще е с тази тематика.Остава една седмицаааа  Crazy Тортите традиционно ние ще правим, купона ще е вкъщи, на дг ще има само почерпка,не знам дали да правя картонена торта, не знам как ще съм с времето.Ще правя туту поличка, исках рокля, обаче няма да е достатъчно топло, дават го дъжд.Въпреки че ще бъдем вкъщи, не ми се иска да е с рокля и голи рамене.Лятото покрай 1-я рд на Лекси ще ги надипля с 1 тон тюл  Mr. Green
Рони защо таблетите са по-хубави от лаптопите, аз като цяло малко съм гледала, но видях лаптоп с 30 функции като таблета.Най-вероятно лаптоп ще вземем(от едните баба и дядо), защото ще си има клавиатура и мишка, че сега много се кефи ,когато й разрешаваме на нашия комп. да цъка  Mr. Green От другите баба и дядо ще има колело, от нас ще е купона и блуза с Дора,за тоалета, но най-вероятно ще го поднесем него за подарък, дано го хареса, че иначе  Shocked
В петък бяхме при Мустаков, пусна още няколко алергена, включително и хранителни,нищо не излезе, остава си алергията към прах само.Смени лекарствата и сега може и допълнителен подарък за рд-лекарства за 70 лв  Rolling EyesДано поне й помогнат  Praynig
Зератулка толкова деликатна тема не е ли по-добре да обсъдиш със специалист  Rolling Eyes А за подаръка- идеята на Рони за почивка за вас ми се струва страхотна, естествено ако можеш.

# 627
Зератулка, много ми е мъчно за вас с Ели, по-добре от Рони не бих могла да изкажа мислите си. Hug
Belbey, радвам се да те "видя". Звучи доста сложна (пред)училищната ситуация при вас. Организацията за партито ви звучи чудесно. Вашите деца не се ли страхуват от клоуни (моето дребно - да)?
Като гледам, май партитата на повечето априлчета ще са в детската градина, Сашко също много обича РД партито с приятелчетата си там, но с Анито няма как да стане. Обмислям посещение на сладкарница/пицария с детски кът в тесен кръг приятелски дечица, но от вчера нещо я нападна хрема, от днес сутринта започна да подкашля и ще видим докъде ще я докараме. Миналата година нямаше детско парти, защото точно се възстановяваше след пневмониите и не беше желателно. Дано пресечем болежките и сега ми е здравичка за празника си.  Остана една седмица, а аз хич не се замислих и чак вчера се сетих, че през тази една седмица децата са ваканция и как точно ли точно ще изляза без тях за подаръците и да организирам рождения ден?  Thinking
Рони, как сте всички вкъщи, татко ти?

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 15:46 от Desirée

# 628
Остана една седмица, а аз хич не се замислих и чак вчера се сетих, че през тази една седмица децата са ваканция и как точно ли точно ще изляза без тях за подаръците и да организирам рождения ден?  Thinking
Водиш ги вкъщи  Hug Тъкмо да се видя с повече деца,дали ще ме хване шубето  Joy

# 629
Остана една седмица, а аз хич не се замислих и чак вчера се сетих, че през тази една седмица децата са ваканция и как точно ли точно ще изляза без тях за подаръците и да организирам рождения ден?  Thinking
Водиш ги вкъщи  Hug Тъкмо да се видя с повече деца,дали ще ме хване шубето  Joy
Да не сте се замислили за трето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт