1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 194 978
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 195
  • София, Младост 2
Привет на всички, от още един младеж (и също хубав Mr. Green), който след куп перипетии се присъединява към руската паралелка Hug Радвам се, че има толкова познати лица от седмокласната тема - в чудесна компания ще сме Hug

Сега виждам, че ще има униформи... аз никак не съм фен, но пък щом е традиция на училището, ще я спазваме - а и доколкото разбирам, няма да се носят постоянно Grinning

# 196
  • 1st floor
Така, така... Crossing Arms ...май ще ми разсейвате девойката с тия хубави младежи!  Mr. Green
Хедра!!!  Hug

# 197
  • София, Младост 2
А вашите хубави девойки ще си седят кротко и няма да ни разсейват младежите, нали hahaha

# 198
  • Там, където ме обичат
А вашите хубави девойки ще си седят кротко и няма да ни разсейват младежите, нали hahaha

Къде сте виждали кротки девойки, пък и хубави  Mr. Green

# 199
  • 1st floor

Къде сте виждали кротки девойки, пък и хубави  Mr. Green
Joy Joy Joy

# 200
  • София
hedra, добре дошла в отбора  Hug
Ще видим кой е по-кротък - девойките или младежите  newsm78 Като слушам моя по скайпа какви шеги си пуска с приятели и приятелки...Нещата не са такива, каквито бяха  Laughing Направо съм си била задръстена на неговата възраст!
НеПоКоРнА, избрахте ли вече раница или някаква чанта на девойката?

# 201
  • 1st floor
Абе, нещата стопираха...и тя не знае какво иска - един ден е чанта, после раница...Старшите мами да дадат съвет! Чанта през рамо с дължина около 40 см и височина 30-35, и дъно около 10-15 ще върши ли работа през първата година?  newsm78 Или направо на раница да се мятаме? newsm78 Кажете ми нещо и за английските книги. Какво се чете през годината, през ваканциите. Девойката само ме разпитва, аз нищичко не знам!   Blush

Моята девойка е от “смотаните“  Mr. Green или поне така аз я виждам!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
На пръв поглед изглежда надувка, но всъщност е много срамежлива и завеяна...Ако някой не я заговори, забрави тя да поведе първия разговор!  Stop

# 202
  • София-Младост
НеПоКоРнА
Всяко дете си преценява само дали раница или чанта. Но моята спря да носи раницата, която носеше до 8 клас...ходи с чанта на едно рамо, тип торба. През годината за ваканцията си бяха избрали по една книга, по предложени от класната, четоха правиха анализи, накрая ги изпитва в/у тях. Книжките бяха около 100стр., адаптирани, на изд. Макмилан. Направиха поръчка и така. Всичко друго мисля беше по учебника, думи много се учат...но нека си изкара ваканцията и наесен така или иначе това ще прави Simple Smile
Дъщеря ми е контактна, а и някакси се уцелиха като клас, пък да видим догодина Simple Smile

# 203
  • София, Младост 2
Нашият младеж за момента ходи с една спортна раница, в която не ми е ясно как успява да си побере учебниците... но от миналата година си е с нея и най-вероятно ще си продължи и тази.

Иначе като характер не знам как да го определя - не плува веднага в свои води с чужди хора, но ако му се даде малко време, много бързо си показва характерчето и рогцата Laughing По принцип е свикнал да е лидер в класа си, чувства се добре в училище, няма страх от учителите, без да е конфликтен и без да прави (много) глупости - но пък в последните 7 г не се е местил, така че ще видим как ще се чувства с новите деца и в новото училище Hug

Английският му е много добър, защото го ползва ежедневно и непрекъснато на компютъра в живи разговори с хора от цял свят (покрай игрите) и в четене на каквото му скимне из нета. Нивото му в момента е В1 - колкото се очаква на края на 8. клас. На курсовете, на които е ходил, винаги е имал среден успех над 95 %. Чете младежки книги в оригинал (миналата година си четеше без проблем Игрите на глада), има лексикален запас от над 6 хил думи според тестовете, гледа си филми без субтритри и говори свободно и без притеснение, така че първата година определено ще му е лесно. Не че няма какво да научи, специално по граматика и phrasal verbs - но има стабилна основа и езиците му се удават много лесно и интуитивно, така че хич не го мисля. По-скоро се притеснявам, че може да му е скучно и да го удари през просото, без въобще да учи първоначално... но ще видим. За тази цел няма да го оставям да се отпуска и ще ходи на курсове по друг език от края на септември Grinning

Сега това прозвуча много... умря циганката, дето ни хвалеше hahaha Но съм сигурна, че не сме единствените, които тръгват с добра основа по езика от преди гимназията - вашите деца ходили ли са на курсове по английски досега, или само са учили в училище?

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 17:34 от hedra

# 204
  • 1st floor
Хедра все едно описа моето дете!  Laughing Само където не знам дали е рогато в компания, у нас със сигурност. Twisted Evil Но е срамежлива отначало и не си личи... Laughing Някак свита е сред непознати, след време се отпуска...
С английският - по същият начин...ходила е на курсове от детската. Но като че ли повече наблягаха на граматиката, не на броя думи. Дано не лежи на стари лаври и да не се отпусне. Иначе според изпитите на Фарос , казаха, че е избутала първата , та може би и част от началото на втората година в АЕГ. Макар аз да не съм убедена да е така... Laughing

Ала- Бала, чантата през рамо ме притеснява дали ще събере всичко. Иначе нека носи каквото си иска. И дано и ние случим на клас!  Laughing

ПП: предупредиха ни, че първия учебен ден мятат моркови по зайците...

# 205
А,и зелки и зелки мятат hahaha
Според мен най-пълна е чантата в деня с физ.въз.
Иначе,зависи от госпожите какво точно искат да се носи в училище.Има дни само с един учебник и тетрадка.Често поне при нас се учат различни упражнения и тестове ,допълнително разпечатани и се обсъждат в час.Така,че учили-не учили все домашни ще има Naughty

# 206
  • 1st floor
Така,че учили-не учили все домашни ще има Naughty
Силно се надявам!

А,и зелки и зелки мятат hahaha

вЕрно ли?  Mr. Green

# 207
  • Sofia, Bulgaria
Моята хубавица има завършено предсертификатно ниво, което се равнява на В2 мисля. Тя се надява да почива цяла година. А аз се надявам повечето от децата да са около и над това ниво, за да дърпат напред. Има ли деца, които до 7ми клас въобще да не са учили английски?

# 208
  • 1st floor
Аз пък мисля, че ще си вървят по план, независимо от нивото на децата...Обратният вариант не би бил честен спрямо не училите до сега този език. Аз по принцип исках друг език да започне, но кой ме пита!  Mr. Green Пък в крайна сметка, нека си й остане първи език, вторият ще учи по курсове...За немският тотално ме отсвири, испански явно ще е...
Интересно ми е в края на осми клас с какви знания би трябвало да излязат - кое ниво, колко хиляди думи... newsm78

# 209
Вероятно във всеки клас е различно,със степента на владеене на английския.Много бях изненадана,когато разбрах,че повече от половината деца не са учили въобще този език.Това беше споделено и от класната на родителска среща миналата учебна година-за пръв път и се случвало толкова много деца да започват от нулата.Така разбрах,че има немалко училища,където се изучава немски от първи клас-това ни е втория език.Вторият срок се дават предимно термини за специалните предмети в 9 клас и е преговор с надграждане на взетата граматика.
Нивото в края на 8 клас е В1-според учебника Laughing,не знам за думите.
Само да отбележа,че преподавателите според мен са с рутина в работата и се съобразяват с общото ниво.

Общи условия

Активация на акаунт