1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 195 058
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро и от мен. 8 г  клас. Класен ръководител  г- жа Гергана Лозанова. На пръв поглед  тази жена много ми хареса.На 16.09.13 г.  10 часа с няколко майки се уговорихме да пием кафе.Ако някой иска да се присъедини да заповяда.

# 316
  • София, Младост 2
И нашите също! Б- паралелка сме...Разгърнах на последната страница - елементарно ми се видя съдържанието...

Класната ни стая щяла да бъде в лингвистичен кабинет, който ще се ползва и от други. Това какво означава - че ще бъдат там само по английски, има кабинетна система за останалите предмети, или...? newsm78
И какво мислите за петдневния курс през пролетта?  newsm78 Заслужава ли си парите - 120-150 евро?  newsm78 newsm78 newsm78

В нашата стая пък ще има монтирана интерактивна дъска - както каза госпожата, "защото знаят кой държи на дисциплината и кой ще я опази" Rolling Eyes

Иначе всеки клас си стои в класната стая и учителите идват при тях, само по физическо слизат в салона.

Аз лично съм пас за разговорния курс, моето дете говори съвсем свободно - а и по принцип съм леко скептична към организацията на подобни курсове, защото всичко в крайна сметка зависи и от самото дете и който не е от много приказливите, пак се скатава и не говори особено. Но може и да не съм разбрала добре каква е целта, защото това специално го слушах с половин ухо - ако е нещо по-интензивно като подготовка, може да е добре за децата, които стартират от началото.

За речниците нашата госпожа каза, че ако си имаме вкъщи речници, няма смисъл да купуваме нови - но тя непременно държала децата да могат да работят и с хартиен речник. Няма лошо, само дето не съм убедена, че оттук нататък някъде ще им се наложи... но това е друга тема. Ние речници имаме в изобилие вкъщи, така че надали ще купувам ученически речник.

За допълнителни материали каза, че тя ще прецени нататък и ще каже кога-какво. Граматика май и ние ще купуваме някаква.

При нас щяла госпожата да даде все пак някакъв placement test в началото, за да видела какво знаят тези, които са учили - за първи път щяла да го прави.

Ние ще сме с господина по БЕЛ Grinning Но не ми харесаха нещата, които смутолеви за госпожата по математика (Диди Минчева)... моят юнак там и без друго си е трагичен, та ако и госпожата не обяснява добре... ще си имаме ядове.

# 317
Нашата е Николова, както вече казах - напълно отговаря на очакванията, които имах от кратко създадения словесен портрет. Типична даскалица (казвам го с ясното съзнание какво казвам, предвид че съм колега), буквояд и за нещастие не представи в никак добра светлина училището (но да речем, че аз знам какво да чета между редовете поради дългогодишен опит със системата - за другите родители може и да не е така). Определено не ми допадна и нямам очаквания за някакви подвизи от преподаването и усвояването на материала - ще се учи много и с мъка, но затова пък без ентусиазъм. Двойки за недобре воден речник, двойки за без домашно, двойки за говорене в час... хайде холан Stop В общи линии, добре, че ще е само за тази година - надявам се нататък да случат на по-вдъхновяващи учители.

Не ми обръщайте внимание, защото определено имам изкривен даскалски поглед над нещата - ако съм сбъркала и си променя мнението за жената, първа ще си призная Hug

Впрочем, аз съм майката, която закъсня и която беше смъмрена да си извади слушалките от ушите hahaha

Е, ти за това не си я харесала. Ем, че не ти мина оправданието, че слушалките не работят hahaha

Шегувам се, разбира се. С някои неща от мнението ти съм съгласен - с други - не толкова, но бъдещето ще покаже. Wink
Аз съм по-скоро доволен и с позитивни очаквания.

Определено в днешно време по-крутите мерки с децата са задължителни и аз съм абсолютно ок със заплахите за двойки за домашни, преписвания, речници и т.н. Лично сме си патили, когато нещата са оставени на ентусиазъм без особен надзор.

Но съм съгласен с теб за много тънкото, но недобро представяне на училището.

Мисля, все пак, от сега да не правя генерални изводи и да следя процесите отблизо. Wink

Иначе за протокола. Хареса ми, че бяха оставили библиотекарката до последно и си закупихме учебниците директно, но пък беше странно разпределението по номера на стаи, на които никой не се беше сетил да залепи по едно листче с номера.

# 318
  • 1st floor
На 16.09.13 г.  10 часа с няколко майки се уговорихме да пием кафе.Ако някой иска да се присъедини да заповяда.
Аз за сега съм със забрана да стъпвам в у-щето на 16-ти!  Mr. Green Ако нещата се променят, ще дойда обезателно!!!
Девойката до скоро се чудеше дали няма да й се смеят, ако носи цвете за класната. Сега реши, че ще носи . При вас как е положението?  Laughing С дрехите също имаме проблем. Класната каза да е нещо по-официално за 16-ти, но пък тя има такива, които не би сложила за първият учебен ден...Та май ще е по-спортна, с дънки и кецове... Confused

Намерих си на хард-а един изтеглен речник на Oxford - Oxford Advanced Learners Dictionary, но мисля , че е добре да има и хартиен ... newsm78
Вчера с Leа си говорихме, че искат тетрадки с много листа и какво точно значи много. Аз съм виждала най-много с 80 или 100 май...А вечерта една приятелка ме хвърли в размисъл, каза, че имало по 300! листа Shocked и по толкова искали на нейното дете. Става въпрос за друго училище, извън София. Моля, ако знаете с колко листа да купувам, казвайте, че девойката ме ръчка да станело по-бързо! Голям ентусиазъм я гони, дано не се изпари бързо-бързо след началото на учебната година...

# 319
  • София-Младост
На 16-ти е такава лудница в двора, че аз се радвам, че мин. година минах само покрай училището Simple Smile Цветя мисля, че носи, тетрадки купи голям формат от 100л не повече. За дрехите като знам как няма да иска да сложи сакото тази година...но да видим.
Речници имаме и не съм купувала, граматика и още нещо допълнително по заръка на класната се купи през учебната година.
По повод оценяването Асенова си спомням, че отбелязваше с + когато е с домашно примерно, при 3 плюса пишеше 6. Съответно за без домашно пишеше си - някъде при нея си. В началото беше казала, че няма да проверява дали си пишат думите, но в последствие започна...проверяваше и речниците. Ще се справят децата, мин. година дъщеря ми нямаше търпение да започне учибище по това време.

# 320
Нашата каза изрично, че електронни варианти на речници не са достатъчни. Изисква изрично хартиен. Ама трябва ли да го мъкне със себе си или е за вкъщи - не разбрах. Т.е какъв следва да е обемът, формата и т.н. на мен не мие ясно още и ще изчакаме да запоне годината и нашинкият сам да се ориентира в обстановката.  newsm78

# 321
  • София
Най-после и аз да се включа  Grinning
Много съм доволна от класната - Фани Асенова. Струва ми се достатъчно строга и изискваща, но в същото време не е темерут, отворена е към разговори с родителите, сговорчива.
Радвам се, че се запознахме с НеПоКоРнА и дъщеря й  Wink И двете са сладуранки, като сестрички  Wink
Та по въпроса с тетрадките - не смятам синът ми да носи тетрадка, по-голяма от 100 листа. Иначе снощи моят преливащ ентусиазъм ме заведе в МОЛ-а, в книжарница Orange. Там намерихме разкошна тетрадка-речник!  Flutter Точно според изискванията - разграфен на три, много дебел и е с твърди корици, което мисля, че е добре с оглед на това, че ще се ползва през цялата година.
Много ми се ходи на първия учебен ден, но и миналата година имах забрана да ходя... Thinking...та сега си мисля да отида, но с майките да гледаме отстрани и да се правим на разсеяни  Crazy
НеПоКоРнА, какво ще кажеш да си уговорим среща към 10 ч. пред училището?

# 322
Ако приемете непоискан съвет:

Advanced - задължително. Върви с диск.
Откакто се сдобихме с него, не са погледнали в друг речник, а не е като да нямаме.
В повечето случаи на компютъра (по-бързо е), но ако и двете в един момент имаха нужда, и хартиения ползваха.
Дори малката преди няколко дни се чудеше дали да не вземе диска със себе си в Шотландия.  Laughing

# 323
  • 1st floor

НеПоКоРнА, какво ще кажеш да си уговорим среща към 10 ч. пред училището?
С удоволствие, но за сега имам забрана да стъпвам в района!  Mr. Green И понеже не съм желана, по-добре да ида с малкия на училище, вместо да ангажирам бабата... Ако девойката реши друго до 16-ти, ще се разберем обезателно!  Peace

Радвам се, че се запознахме с НеПоКоРнА и дъщеря й  Wink И двете са сладуранки, като сестрички  Wink

Мерси! Mr. Green Имаш една бира от мен!  Joy

cool_witch, мерси за съвета!  Hug По-добър ли е от Оксфордския? И имаш ли спомен каква е цената му и от къде го купи?
И наистина, всеки ден ли се носи речника в училище? Въобще носи ли се? newsm78

# 324
Според децата е по-добър. Поглед отвътре
Аз не мога да кажа - на много "хай левъл" ми е английския. Embarassed
Това е за Emergency cases.
Помня, че го купих за 45 лв.
Ето от тук: English Book Centre

Никога не се носи речник в училище.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 10:45 от cool_witch

# 325
  • София-Младост
От Макмилан специално може да си съберат пари и да поръчат да им ги доставят в училище...така поне за ваканцията си купуваха книги за четене. А и една граматика, ако не бъркам.

# 326
  • София, Младост 2
Е, ти за това не си я харесала. Ем, че не ти мина оправданието, че слушалките не работят hahaha

Шегувам се, разбира се. С някои неща от мнението ти съм съгласен - с други - не толкова, но бъдещето ще покаже. Wink

Аз пък се чудех дали ти си таткото, който седеше на последния чин на средната редица Hug

Аз също съм отворена да си променя мнението за жената по време на учебната година - просто там, където аз работя, търсим и изискваме съвсем различен тип учители и отношение и затова казах, че съм предубедена и не ми е в кръвната група (учител, който се държи с родителите като с непослушни деца - не визирам мен и слушалките Mr. Green, а това непрекъснато засичане на всеки, който нещо казва, дори да не е насочено към нея, с типичен тон, с който говори на учениците... ей такива неща на мен лично ми правят неприятно впечатление).

Другите неща, заради които е доста възможно да си имаме истински сблъсък с госпожата обаче са слуховете, че редовно задържа след часовете - тя самата спомена, че може да "ги вика допълнително", което се чу, че не е рядко явление... Моят юнак ще трябва 2х седмично да ходи на курс след училище, където и без друго ще закъснява, щом няма да сме от 7.30, а от 8 ч... така че няма да ми е приятно да трябва да се конфронтираме, че детето ще си тръгва в 13.50, когато си свършват редовните часове.

Ей това ме дразни най-много, всъщност - че някак създаде едно такова впечатление, че всяко нещо ще е проблем Confused

# 327
  • 1st floor
От Макмилан специално може да си съберат пари и да поръчат да им ги доставят в училище...така поне за ваканцията си купуваха книги за четене. А и една граматика, ако не бъркам.
Граматиките ще са две различни, към тях можело да се поръча речника с някаква евентуална отстъпка. Поне аз така разбрах... Колко ще е общата цена обаче, не казаха...
 cool_witch, мерси за линковете! Simple Smile

# 328
  • Сфия
като гледам на вас доста неща са ви обяснили - учебници, практики, олиммпиади, речници, граматики.. На нас Кожухарова - нищо. Било й все едно какви тетрадки, нямало нужда от тетрадки-речник... Абе нищо....И какъв е този петдневен курс през пролетта? Някой да ме светне!  Grinning Че и за това нищо не ни спомена...И точно, както казва Хедра се държа назидателно с родителите, в стил - благодарете се, че имате късмета да попаднат вашите отрочета тук... Абе спирам, че не искам да се навивам - да видим...

# 329
  • 1st floor
За курса - петдневен е, през пролетната ваканция; октомври се записва, към нова година се плаща. Цена - според броя на събраните ученици - между 120 и 150 евро. Ще се упражнява разговорният английски. Щерката каза, че учителите нямало да са българи...
Кожухарова може да ви каже информацията на втората родителска среща. Към края на септември щяла да бъде. Пък аз усещам как ще ми се падне в най-натоварената като график седмица и няма да мога да отида... Sad Ще тормозя госпожата по и-мейл, ако ми се сбъднат предчувствията! Също разчитам и на Lea за инфо на ушенце! Mr. Green

За учебниците от библиотеката - за който не е разбрал - помолиха ни да си ги купим тази седмица, че другата библиотекарката ще е в отпуск!

Общи условия

Активация на акаунт