1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 193 604
  • 1 605
  •   2
Отговори
# 1 410
Относно екскурзията- има такава от 10 до 15 април в Лондон

ОК. Но имах предвид друга екскурзия - до Пловдив, Банско и т.н.

# 1 411
Относно екскурзията- има такава от 10 до 15 април в Лондон

ОК. Но имах предвид друга екскурзия - до Пловдив, Банско и т.н.

На родителската среща класния спомена, че ще има доста екскурзии в България, на препоръча  да не ги записваме . Аз мисля да го послушам, въпреки че одобрявам такива дейности. Доколкото разбрах имаше предвид какво се е случвало на минали такива.

# 1 412
  • София
Я, съвпадение на препоръките за екскурзиите в Б-я. Преподавателка /но не на 8 кл./ изрично ни предупреди - никакво пускане! Кой знае какво се е случвало наистина други години  Twisted Evil

А за Лондон като чухме  сумата /над 1000 лв. за три дни  Laughing/ въпросът приключи  Mr. Green

# 1 413
Я, съвпадение на препоръките за екскурзиите в Б-я. Преподавателка /но не на 8 кл./ изрично ни предупреди - никакво пускане! Кой знае какво се е случвало наистина други години  Twisted Evil

А за Лондон като чухме  сумата /над 1000 лв. за три дни  Laughing/ въпросът приключи  Mr. Green

Да, екскурзията за Лондон излиза доста- 1300 лева+за входове и джобни-излиза към 2000 лева. Цените са си все такива за тази екскурзия, поне от 2012г. /според прочетеното назад в темата/.

# 1 414
Питам за екскурзиите, защото миналата година директорката обеща, че повече такива няма да има за 8 и 9 клас. На родителската среща не ни споменаха нищо (9 клас), но синът ми пита по някое време дали ще го пуснем. С друга майка го коментирахме и нейната дъщеря заявила, че почти всички от класа ще ходят. Аз съм категорично против. Имаха екскурзия в Пловдив миналата година, като основното забавление е посещението на чалга клуб. Бях изумена миналата година, че почти без изключения децата в гимназията слушат такава музика. Моят син за съжаление залитна в тази посока още през ваканцията преди 8 клас.

# 1 415
АЕГ 2017 , може да са влезли с високи балове ,но това не ги прави директно дисциплинирани. Пубери са , хормони в повече ...ще улегнат. Но е важно и преподавателите да не им се "дават" и да успеят да ги накарат да "си седнат на дупетата".  Mr. Green

Благодаря за окуражаването. След дългия разговор вчера с  класния днес се събудих с позитивни мисли. Вярвам, че нещата ще се подобрят.Просто ми беше много мъчно, че след целия тормоз за всички в 7 клас да влезеш в най-желаното училище, в най-желаната паралелка и  няколко тотално невъзпитани деца да ти скапят радостното чувство.....е, не е честно!

# 1 416
  • София

Да, екскурзията за Лондон излиза доста- 1300 лева+за входове и джобни-излиза към 2000 лева. Цените са си все такива за тази екскурзия, поне от 2012г. /според прочетеното назад в темата/.

Какъв е смисълът от такава екскурзия в 8 кл.  Rolling Eyes

# 1 417
Питам за екскурзиите, защото миналата година директорката обеща, че повече такива няма да има за 8 и 9 клас. На родителската среща не ни споменаха нищо (9 клас), но синът ми пита по някое време дали ще го пуснем. С друга майка го коментирахме и нейната дъщеря заявила, че почти всички от класа ще ходят. Аз съм категорично против. Имаха екскурзия в Пловдив миналата година, като основното забавление е посещението на чалга клуб. Бях изумена миналата година, че почти без изключения децата в гимназията слушат такава музика. Моят син за съжаление залитна в тази посока още през ваканцията преди 8 клас.

Най-модерното е сега рожденни дни в клуб с чалга музика/ в София това са бившите рок клубове- Библиотека, Кокарача и т.н/.Вкарват си алкохол, а там им предоставят нергилета и пушенето/нергилета,цигари/ -РАЗРЕШЕНО!!! Родителите плащат залата, а консумацията всеки си я плаща. А най-ненормалното- ВХОД СВОБОДЕН! Всеки може да влезе-не само гостите на рожденниците/обединяват се по 2-3-ма,защото наема на залата е скъп/. Имам познати, които съвсем съзнателно си пускат децата на такива рожденни дни.

# 1 418

Какъв е смисълът от такава екскурзия в 8 кл.  Rolling Eyes

Предполагам да си спазят традицията, че в АЕГ се ходи в Лондон в 8 клас.Аз мислех, че ще е нещо с образователна цел, но бързо ми разбиха илюзиите.

# 1 419
Екскурзиите са за сплотяване наколектива,какво точно се случва ,обаче е  друг въпрос.Нямам информация за нередности ,но знае ли човек.И да и аз бях изненадана ,че слушат чалга,но то цялата страна е залята ,за съжаление.
Относно телевизорите-на следващия етап от образованието ,което пожелавам най-сърдечно на всички възпитаници,които имат желание за него,се явява основен компонент.Лекциите се четат както на живо така и се пращат на запис или текстови файл на студентите.Така ,че който иска слуша,на който не му се слуша, си чете пред компютъра материала.Та така.

# 1 420
  • София
Екскурзиите са за сплотяване наколектива,какво точно се случва ,обаче е  друг въпрос.Нямам информация за нередности ,но знае ли човек.И да и аз бях изненадана ,че слушат чалга,но то цялата страна е залята ,за съжаление.
Относно телевизорите-на следващия етап от образованието ,което пожелавам най-сърдечно на всички възпитаници,които имат желание за него,се явява основен компонент.Лекциите се четат както на живо така и се пращат на запис или текстови файл на студентите.Така ,че който иска слуша,на който не му се слуша, си чете пред компютъра материала.Та така.
За това учебните заведения имат различен статут и престиж, в едни учат от ТВ, в други от уважавани авторитети.

# 1 421
  • София
Aninica, Sause  Baus за друг етап на образованието говореше. Във висшето, за което тя споменава, екрани и авторитети вървят ръка за ръка. Тоест престижът не страда от това  как се поднасят лекциите. За улеснение на студентите лекциите се записват с камера, лекторът говори с микрофон. Онова, което пише на една дъска, се мултиплицира и на други дъски-екрани, за да е видно за всички. Ако си в залата, го чуваш добре. Ако по една ли друга причина не си, у дома гледаш на екрана на компютъра си същата тази записана лекция само час-два след провеждането й. Често я има като съдържание  качена и на файл в съответната университетска платформа.
За училището обаче съм съгласна, че си е още време , в което учителят трябва да съумява да овладее класа и да преподава "на живо" в час. Ясно е, че има деца и деца (едни слушат и внимават, други съвсем умишлено нарушават учебния процес), съответно някои учители са им намерили цаката на същите, други са безсилни или незаинтересовани да го направят. Решението е комплексно, трябва с пречещите да се говори, да бъдат някак санкционирани за своеволията си, трябва и учителят да се мобилизира малко повече.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 09:25 от пенсионирана русалка

# 1 422
  • София
Искам да ви попитам струва ли ви се, че 8 клас е пълна загуба на време? И то за деца, които са учили преди това английски език и имат основа? Не говоря само за 1 АЕГ, обсъждам и с други майки, на деца от други елитни училища и те споделят мнението ми. Собственият ми син каза, че очаквал да се учи повече в 1АЕГ. Опитвам се да разбера дали годината е лежерна или гимназията. Искаше ми се в 1АЕГ да ги заинтригуват малко повече с допълнителни дейности. Сигурна съм, че ако им бяха представили извънкласните дейности с някаква презентация или самите ръководители на клубове да влязат и да разкажат, децата щяха да запишат поне по 1 дейност. Важно е да правят нещо смислено и да не се чудят накъде да залитнат. Та дори и да им кажат, че е задължително.
Тази седмица реших да проверя курсове по школи по втория език от профила, всички вече са започнали естествено. А аз си мислех, че ще заляга усилено над английския тази година и ще се обърка ако започне сега втория език. Надявам се темпото да се забърза след Нова година.
За екскурзии в чужбина съм ЗА, въпреки че цената на тази до Лондон не е ниска. В България не одобрявам зелени, бели у-ща и екскурзии от 6 клас нагоре. Не могат да ги овладеят учителите.

# 1 423
Вие сте избрали училището, а не то вас. Можеше да го проверите преди детето да го избере, включително и извънкласните дейности.
Дали осми клас щеше да ви се струва пълна загуба на време, ако ученикът започваше нов език от самото начало?

# 1 424
  • София
Петъчно,
според мен гимназията е лежерна. Имам приятелки, чиито деца учат в смг и 91-во, там е същата работа. Единственото училище, според моята информация, което е на качествено различно ниво е АК. Там тези, които искат да учат има от къде и кой да ги научи. Децата, които не им се учи напускат сами, системата е такава че ги принуждава. За съжаление не ни приеха.
Колкото до английския в нашето училище явно учат сериозно, защото малко са и се свили перките. Имат думи като женско теле, мъжко теле, женска коза, малкото на козите. Трябваше да пише събота и неделя някакво есе свързано с нихилизма по английски, доста време и отне.
Дано да бъркам. Много ми е натоварена програмата, дано намеря време да поговоря с Директорката за този г-н Мартин Петков. Днес пак е имало дете от друг клас и пак са си тръгнали някои ученици, без забележка в бележника и без отсъствие.

Общи условия

Активация на акаунт