Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 22 100
  • 475
  •   1
Отговори
# 225
  • България-Швейцария
При актове от 50, 100, 200 лева...това ще става все по-популярно.
Проблемът не е само в размера на глобата, а че въпросният акт отнема точки и като трупнеш повечко оставаш без книжка. Ако ти зависи хлябът от нея, дали пък няма да станеш корумпиращ?
Дори вдигането с паяк вече се актувало, това вече е пълна простотия.

# 226
CTramell, като си вадиш хляба с тази книжка, ще спазваш правилата и законите. Това не е ли по-логично?

# 227
  • България-Швейцария
Работила съм 10 години в центъра, не по свое желание.
Имахме си и осигурен паркинг, който обаче в часовете след 18 ч. ставаше общ с този на Биад.
Редовно заради някоя мутра ни вдигаха колите с паяк, сигурно поне по заплата на година ми е отивала за да си освободя колата.
Какво точно правило тук съм нарушила не мога да разбера, че и акт да ми пишат?

# 228
...
Не живея в 16-ти апартамент, но се осмелявам да твърдя, че при управление на МПС с позволена скорост няма начин същото да не бъде забелязано при досегашния режим на "осветление".
Нормалната цел би следвало да бъде корекция на скоростта, а не да увеличаваме постоянно видимостта на турбо автомобилите, поради постоянното увеличение на скоростта, вкл. и позволената. ...
Предпочитам да видя джигита от далече, вместо да го видя късно. Като ми потроши семейството (в колата или на пешеходната пътека), много ми пука, дали ще докажат, че е карал "с превишена" или "с несъобразена" скорост.  Wink
А когато докарат ситуацията до там, че да няма джигити, нека да отпадне и карането на включени фарове.  Peace

Важно е пешеходците да те видят навреме, с тях е проблема, че не виждат добре или не преценяват правилно. Кравите са лесни. С техните 6-700кг и височина над капака, при катастрофа, влизат през предното стъкло и наказват джигита на място — няма връзки, няма познати, няма рушвети...

Важното е не пешеходците да те видят навреме, а ти да спреш там, където те преминават. Независимо дали са с пердета, щори, завеси, тапи и други принадлежности. Понеже един нямало да може да види кола, друг- фар, трети- принципно нищо не вижда.

Пешеходците пък могат да клатят фенери- и тях ще ги виждат отдалече в летния ранен следобед, когато хората масово дремят по воланите.  Laughing

# 229

Важно е пешеходците да те видят навреме, с тях е проблема, че не виждат добре или не преценяват правилно. Кравите са лесни. С техните 6-700кг и височина над капака, при катастрофа, влизат през предното стъкло и наказват джигита на място — няма връзки, няма познати, няма рушвети...

Значи вместо да се санкционира разхождането на едрогабаритни животни из града, да вземем да ги пуснем по улиците, барем те организират движението. Laughing
Също като с фаровете.

# 230

Значи вместо да се санкционира разхождането на едрогабаритни животни из града, да вземем да ги пуснем по улиците, барем те организират движението. Laughing
Също като с фаровете.
В Индия, точно с кравите и движението не се е получило...  Joy

# 231
Да, ма ние сме по- на запад.  Crossing Arms На запад, казват, всичко се получава, даже сирене от мляко без мая.

# 232
    Да не би петролните компании да са го закъсали, та да искат да повишат разходите на гориво?  Mr. Green
    Целогодишно управлявам с включени светлини. Не че са голяма застраховка, но откакто онемях за около 10 минути, след като един идиот с автобус тръгна да пресича насрещното движение на завой и забранено, за да спре на отбивка и щеше да избие цялото ми семейство, искам да се виждам отдалеч.

# 233
  • София
    Да не би петролните компании да са го закъсали, та да искат да повишат разходите на гориво?  Mr. Green
Топло, топло... и не е нужно да са закъсали, а просто да са в нечий приятелски кръг и хоп- закончето е готово!

# 234
Проблемът не е само в размера на глобата, а че въпросният акт отнема точки и като трупнеш повечко оставаш без книжка. Ако ти зависи хлябът от нея, дали пък няма да станеш корумпиращ?
Не е вярно това, освен ако не е променено в последните месец-два. Съвсем наскоро ми вдигнаха колата, защото бях паркирала на Неофит Рилски и Витошка, но мислех, че съм си паркирала съвсем по правилата. Да, ама не било съвсем по правилата, защото не съм била на необходимото отстояние от кръстовището. И когато ходих да си взимам колата, ми казаха, че ако паркирам на синя зона, без да платя, място за инвалиди, служебен паркинг, ала бала, само ми вдигат колата и си плащам паяка. Ако обаче паркирам на място, което принципно е забранено, както беше моя случай, ми се пише акт.

# 235

Ани, ти си корумпирана... Нарушила си в случая два пъти закона. Единият път, когато не си включила фаровете и втория път, когато си бутнала на катаджиите. И защо предпочете да ги дадеш на тях, вместо на държавата?
Абе коланите защо не забравяте да ги поставяте!  newsm78
Mr. Green и си го признавам.
Такива дето никога нищо не забравят и са по католици и от папата ще намериш само по форумите. Ти си изключение разбира се или?
Колкото повече нови и безсмислени правила наложиш, толкова повече ти се увеличава шанса да хванеш някого в нарушение ..

# 236
Такива дето никога нищо не забравят и са по католици и от папата ще намериш само по форумите. Ти си изключение разбира се или?
Колкото повече нови и безсмислени правила наложиш, толкова повече ти се увеличава шанса да хванеш някого в нарушение ..

Тоест според теб има два варианта - или никога не забравяш или буташ пари на полицаите?
Хрумвал ли ти е трети вариант - нарушаваш правилата - плащаш си глобите.
Аз не се изживявам като безгрешна. Обаче като ме санкционират, защото нещо не е наред, си подписвам акта, прибирам си го прилежно и си го плащам.

# 237

ЗНАЧИ КОРУМПИРАЩИ СА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ!
Разбрах...

Тоест според теб има два варианта - или никога не забравяш или буташ пари на полицаите?
Хрумвал ли ти е трети вариант - нарушаваш правилата - плащаш си глобите.
Аз не се изживявам като безгрешна. Обаче като ме санкционират, защото нещо не е наред, си подписвам акта, прибирам си го прилежно и си го плащам.
  newsm10

Колкото повече се стремиш да спазваш законите и колкото повече се съобразяваш с другите участници в движението, толкова по-рядко се сблъскваш и с Катаджиите! Wink

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 15:08 от Теда

# 238
Колкото повече се стремиш да спазваш законите и колкото повече се съобразяваш с другите участници в движението, толкова по-рядко се сблъскваш и с Катаджиите! Wink

Аз такава зависимост не съм забелязала, искаш да кажеш, че онези, които не се "стремят да спазват закона" ежедневно се сблъскват със строгата ръка на закона?
Не само престъпниците, забравили да си включат фаровете посред бял ден.

# 239
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз карам непрекъснато на фарове.И се радвам, че вече е задължително. Още при качването си ги пускам и си слагам колан. Возя детето си непрекъснато и искам да ми виждат колата отдалеч.
Който казва, че колата и без фарове се вижда добре - греши много!
Който казва, че като не пуска фарове си пести крушките е пълен смешник! Това да не е ток Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт