Да преправим старите мебели - 15

• 101 923
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Lisi_Disi_M , то зависи какво искаш да го правиш този шкаф.
Ако сложиш кит, а след това боя няма да има проблеми. Но ако смяташ да нанасяш масло не знам дали китът и дървото ще поемат маслото по еднакъв начин и дали няма да стане някаква драстична разлика.
Дъсчица някаква - ама дали ще е от същата дървесина, точно ли ще влезе в пролуката... newsm78
Или да го оставиш така просто като винтидж... newsm78

Ох, ама и аз съм една...
Сега видях, че ще слагаш акрилна боя.
Тогава - кит.
Но си мисля, че тези китове за дръво са оцветени и са едни такива, че не могат да се боядисват.
Аз обикновено слагам от кит за стени (едно такова като тебешир на каша).
Боята отгоре няма да има проблеми да слагаш, но аз съм запълвала само малки дупчици.
Който има повече опит да сподели.

Сега се сетих, че може да се смеси кит и лепило за дърво(С300) за запълване на процепа.

# 421
.........Който има повече опит да сподели.
Сега се сетих, че може да се смеси кит и лепило за дърво(С300) за запълване на процепа.

Не, че имам повече опит, но да повторя (мисля, че споделях вече), имах дупчици от дървояд в дюшемето, след циклене ги запълниха с готовия кит, лакираха, това миналото лято, а с днешна дата дупчиците пак си стоят - прахосмучката изсмуква кита, лакът що не го спира.........щото е много качествен, но това е друг въпрос. Едно от момчетата предложи да смесят трици от цикленето с С200, било по-здраво, но баш майсторът отсече, че с кит ще се прави. Та, може би е по добре със стърготини и лепило, мисля, че по-добре ще хване. newsm78

# 422
Това се сетих и аз.
Китът, който е за стени е водоразтворим и естествено, като се изпари водата, може да се получи хлътване, особено за по-големи дупки и цепнатини.
Но трябва да се изчака са изхъне добре и да ес повтори при необходимост, каквато и да е сместта.
Прибавянето на С300 в никъкв случай няма да навреди според мен.

# 423
VK и Нивиана, страхотни линкове, осигурихте наслада за очите ми за дни наред Hug

Lisi_Disi_M , наистина е красавец, но лично аз бих го само почистила и омазала с масло. Дървото е красиво, а и тази патина не бих скривала с боя. Колкото до цепнатината, ако само го омаслиш тя почти няма да се забелязва, но ако все пак решиш да я поправяш, ти предлагам двете части да ги съединиш и залепиш. Как да стане това - от вътрешната страна би трябвало да има едни допълнителни дъсчици, които държат вътрешните елементи на платното. Те са най-вероятно залепени, с много тънък нож опитай внимателно да ги отлепиш, като го правиш милиметър по милиметър, докато не се отлепи цялата дъсчица, защото те обикновено са много тънки и рискуваш да ги счупиш, ако ги натиснеш с повече сила. Този процеп се е получил, тъй като дървото, когато е сглобявано, не е било добре изсъхнало и на снадката двете дъски са се разлепили.
Не знам дали разбра какво написах, надявам се Simple Smile

# 424
  • Пловдив
Аз в момента стоя и се чудя - как да намажа с масло Осмо 35 квадрата паркет без да се оцъкля от мазане, така по-лесно Simple Smile

И за да убедя мъжа ми да намажем с масло трябва и да намеря статия за вредността на реактивните лакове. Не при самото мазана, защото няма да го мажем ние, а по-нататък във времето. Може и на английски.

# 425

А, за лакът за коса, ако е малко петно може с леко с фина шкурка да се мине или с фина тел, една такава като вълна.

Не може ли с нещо да се почисти това петно?
Не вярвам чак такива съставки да има, че да се налага махане на боята и ново боядисване... newsm78

На ужасно видно място е. Ще взема малко мърфи ойл за почистване на дърво да пробвам, за да избегна по- голям проблем.

# 426
  • София
Lisi_Disi_M, колко е голям този процеп? Аз подпълних фурнира на един стол с парче и после минах с шкурката. Тъй като ще боядисвам, шаренията не е проблем.
http://media.snimka.bg/s1/0656/027555195.jpg?r=0

# 427
Melany99,  labrex,  Еma, благодаря за идеите.
Утре заминавам за мястото, където се намира гардероба. Бунгалото ще се разчиства и ще мога да стигна до него, да го разгледам, да преценя пораженията и ще мисля какво да го правя - боя или масло.
 Еma, разбрах те. Ще погледна дали има такива дъсчици, за които казваш.

# 428
Спунк, не знам. Дълъг е около 40 см и широк около 1 см. Ако реша да го боядисвам всякаква дъсчица ще свърши работа, но ако мога да измъкна такава от самия гардероб, както писа Еma, вероятно ще го почистя само и омасля или лакирам. Снимах го миналата година, но едва сега ще имам възможността да го поогледам по-добре.

# 429
Мелани-много добре са се получили шкафчетата ти, но като че ли и твоите са дърво Thinking Моето ПДЧ има и релеф.
https://picasaweb.google.com/103756488488347349953/042012
Първата снимка е сега. Втората е една проба от вътрешната страна на едната вратичка. Ако ще правя нещо с тях си мисля, че така ще е най-добре. Ако е плътно боядисано мисля повече ще личат недостатъците от самия процес-къде капка, къде четка или следа от мече.

# 430
Предварително се извинявам,ако въпросът е обсъждан.Следя темата от време на време и може да съм изпуснала нещо.А може и да не е за тук.
Не съм много по китосване и боядисване,обаче по шиене да.Та имам стари столове,които за сега не мога да сменя.Иска ми се да им ушия калъфи,но формата им е една....задните крака не са перпендикулярни на пода,облегалката също-под някакъв ъгъл са.Гледам ги и не мога да измисля нещо удачно.
Ако някой може да помогне с линк или снимка,ще бъда благодарна.

# 431
Предварително се извинявам,ако въпросът е обсъждан.Следя темата от време на време и може да съм изпуснала нещо.А може и да не е за тук.
Не съм много по китосване и боядисване,обаче по шиене да.Та имам стари столове,които за сега не мога да сменя.Иска ми се да им ушия калъфи,но формата им е една....задните крака не са перпендикулярни на пода,облегалката също-под някакъв ъгъл са.Гледам ги и не мога да измисля нещо удачно.
Ако някой може да помогне с линк или снимка,ще бъда благодарна.

Дай снимка, ако можеш. Мисля, че се сещам за какво говориш. Калъфите до пода ли искаш да са или само възглавнички? тапицирана ли им е седалаката, облегалката?

# 432
  • София
W-пробвай в клуб на храбрата шивачка-иначе се правят плохички на престилките на столовете.
Lisi_Disi_M Аз не бих ползвала боя на този гардероб,според мен масло.
По повод кит в дюшаме,или прах от циклене с лепило-пак   си пада,просто няма "сцепление"
http://international-handmade.info/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B … 0%BA%D0%B0%D1%84/-тук някой искаше да декупира шкаф със вестници

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 10:47 от lluna

# 433
............... Та имам стари столове,които за сега не мога да сменя.Иска ми се да им ушия калъфи,но формата им е една....задните крака не са перпендикулярни на пода,облегалката също-под някакъв ъгъл са. ...............
на предишната страница тук  VK пусна линк към един блог и калъфите на тези столове ме впечатлиха - лесни и симпатични

# 434
Има и друг вариант, който аз съм направила със едни стари столове. За това ми се иска да видя снимка.

Общи условия

Активация на акаунт