Почистване на ламиниран паркет

• 15 271
  • 34
  •   1
Отговори
Не мога да намеря точната рецепта за това как се почиства ламиниран паркет, така че хем да се почисти добре, хем след това да не стои мокро и да се пързаля.
Досега го почиствах с моп, потопен във вода с малко веро, но имам чувството, че само се замазва и след това остава чисто мокро. Дори и да мина със суг моп, пак се задържа водата отгоре. Явно бъркам някъде и приемам съвети от по-опитните.

# 1
Аз от години използвам моп само са обиране на водата в банята.За ламината използвам Пронто или друг препарат за дърво и едни текстилни правоъгълни парцали,които се поставят на дръжка(не знам как се казват точно).Бърша директно с добре изцеден от разтвора препарат и не подсушавам.Изсъхва си перфектно и бързо,без да оставя следи по ламината,както примерно моп-а оставя

# 2
Използвам това. Скоро открих, че това също е добро. Бърша с моп - нямам замазване.  Peace

# 3
Но това също ли се разтваря във вода, Пипи?

# 4
Да. В някаква пропорция се разтварят. Пише на опаковките. Peace
Имаше една серия от Emsal, ухаеше прекрасно дни наред. Но нещо не я виждам от месеци по магазините. Rolling Eyes

# 5
Влязох да похваля това, но Пипи вече ме е изпреварила. Освен добрите му и незамазващи почистващи качества има и приятен ненатрапчив аромат.

# 6
# 7
Прочетох написаното за почистване на ламиниран паркет и аз чистя с "Пронто" и специална бърсалка, но отново се замазва. Защо?

# 8
Защото Пронто е боклук.

# 9
  • Стара Загора
От години ползвам Emsal и нямам никакъв проблем - чисти перфектно ламината, бързо съхне, не се пързаля, ухае приятно. Разтварям го според указанията в хладка, не в студена вода. Peace

# 10
  • до най-прекрасния мъж
Ламината в целия апартамент - много светъл и много тъмен чистя с бърсалка от този тип и препарат какъвто ми попадне - и за ламинат и обикновен. Не замазва, изчиства всичко, съхне бързо, при все че особено тъмния ми паркет е много капризен. Но аз изстисквам с ръце, не само на кофата, за да не е мокра бърсалката. Пробвала съм препарата на Медикс за ламинат - при мен замазва. Сега ползвам каквото ми падне и е в пъти по-добре.

# 11
  • София
Май зависи от ламината и от начина, по който светлината пада в стаята. С предишния ламинат Емсал оставаше следи. На сегашния и само с мокър парцал да мина пак нищо не личи.

# 12
И от мопа зависи.

# 13
  • до най-прекрасния мъж
+1. Мразя онези мопове, които са от плетени конци - пускат ужасно много мъх и замазват.

# 14
Моят моп е от онзи, който е от нарязани лентички някаква материя, която най-вероятно е изкуствена, защото изобщо не попива влагата.
Пробвах с Медикса за ламиниран паркет, но пак се замазва и остава мокро, ако не го мина втори път със сух моп. Но при всички положения си остава замазано.

Общи условия

Активация на акаунт