Почистване на ламиниран паркет

• 15 273
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Пфффф дами аз започнах пролетното почистване  #Crazy
За ламината намерих страхотен препарат с мирис на праскова, немски е и върши страшна работа.
Но аз имам друг проблем - не знам с какво да си почистя лака за нокти. Преди седмица малко изтървах шишенцето и го замаскирах с дивана  Embarassed Дали ще му стане нещо, ако му сложа малко ацетон. Страх ме е да пробвам. Някой да даде съвет, че моя мм ще ме убие Praynig
За препарат се изръсих малко,  сега е намален в Паркетен Свят.
Ето линкче http://parketensviat.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

А в каква разфасовка е този препарат? Икономичен ли е? И също и аз търся нещо, което да е безвредно за кучето ми, което по цял ден се търкаля по паркета, че понякога и облизва разни остатъци от случайно паднала на пода храна. Аз напоследък мия с течен сапун, разтворен във водата.

На шишето пише 500 мл., мисля че нямат по-големи разфасовки. Аз си слагам по една капачка на около 2-3 литра вода. Ползвам го от скоро и не мога да ти кажа, колко ще ми излезе на сметка. Но изстисквам хубаво стирката и парцала, че да не ми се подуе паркета. Сега ги гледам , че са на промоция и мисля да си взема още един. Чудя се и за спрей мопа, но мм ще ме скастри, ако дам 40 лв. за моп,

# 31
Момичета, някой знае ли начин за справяне с драскотини по ламината? Особено на тъмния си личи ужасно! Благодаря!

# 32
Знам, че се продават в магазините за ламинат и паркет едни като тебеширчета в различни цветове. Попитай в Паркетен свят, сигурна съм, че там съм ги виждала. Другият вариант е с орех. Не съм пробвала, но съм чела, че така си ги оправят. Потърси в Интернет.

# 33
Скоро и на мен ще ми се налага да почиствам ламинат и тъй като нямам никакъв опит досега прочетох темата да се пообуча. Но тук основно се коментират препаратите. Докато мен ме вълнува повече въпроса за мопа. Какъв трябва да е той? И когато първоначално минете ламината с влажен моп, после налага ли се на минавате със сух, за да не остават следи?

# 34
  • до най-прекрасния мъж
Аз го чистя или с моп с гъба, или с моп от нетъкан текстил или микрофибър. Т.нар. въжета оставят много бели власинки. Иначе, за изсъхването - като отворя прозорците, за 15 мин всичко е сухо. Следите зависят повече от препарата, не толкова от мопа - по принцип на тъмните ламинати остават повече следи.

Общи условия

Активация на акаунт