В момента чета ... 12

• 39 817
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • на североизток от Рая
 Аз преди два дни прочетох Безумна всеотдайност - Колийн Маккълоу.

Много ми хареса тази книга. От първата до последната страница ме държа и се възхищавам на авторката, че е успяла така да нарисува героите, че сякаш ме запозна наживо с тях.
 Скоро не бях чела книга, която да ми хареса напълно. Все ми доскучава на определени места, чета без настроение, бързам да привърша определена глава.
 Тук това не се получи. Даже напротив - съжалявам, че свърши.
 Ако трябва да й направя оценка, бих дала 10/10.

Сега ще започна Пепел - Илса Бик. Нова книга е, не бях я чувала.
 Ама сякаш прочетох, че е трилогия. Май има някаква мистерия, не знам това дали ще ми допадне, но ще споделя като я свърша.

amanita , Слепота наистина ли е толкова депресираща, че я оставяш? Натъжава ли те, или те плаши? А аз толкова исках да си я купя.

# 151
Завърших "Призраците на Гоя" /прИмоцията на Колибрито/. Напълно се припокрива с филма си. Ех, Бардем/Лоренсо. Не обичам да чета книгите, след като вече съм гледала филмите по тях, но ... се наложи. Така ми се натрапват характерите и описанията на героите, пък на мен въображание не ми липсва, но ... беше добре оползотворено време романът, от събота до снощи.

За да не развалям тънката ... червена линия, продължих с "Художникът" на Уортън. Е, какво да кажа, още от първата и втората страница отново ми зашлеви шамар, като прочете мислите ми. Достигнах заветните 50 стр. и довечера продължавам. За Казандзакис си признавам без бой, на масата в хола, лекинко у лево ... Embarassed

Оффтопик - neli mar4, аватарът ти е мммм меко казано прелестен! Heart Eyes

# 152
  • на североизток от Рая
 big pufanaHug! По-хубав аватар май не съм имала. Стана ми любим. И котки обичам, и калинки, а той е 2 в 1.  Laughing

Аз искам да прочета Татко, от Уортън. Обаче в нашата библиотека я има само в читалня. Но никога не съм чела в читалня и не знам дали ще ми хареса там. Искам в нас, да си намеря удобното място и да си чета когато искам, и в каквато поза искам. Защото за мен и това е от значение.

И за Художникът съм чувала добри думи, но също не съм я забелязвала сред книгите на Уортън в библиотеката.

Е, ще продължавам да търся.

# 153
  • Видин
Нели, плаши ме колко жестоки могат да бъдат хората и какви егоисти са дори и в моменти на такава страшна трагедия. Не виждам как може да има някакъв що-годе хепи-енд  Rolling Eyes
Нещо ми става от вчера - почвам книга, зарязвам, зарязах и още 2 филма. Нещо не мога да довърша започнатото, защо така не знам  Confused

# 154
  • София
neli mar4 , не се отказвай от "Слепота", много е необичайна и въздействаща книга. Даже си мисля, че "Бяла като мляко, червена като кръв" има по-голяма вероятност да доведе до депресия и носталгия. Wink
Аз пък приключих с "Казвам се Салма" на Фадия Факир. Не бих я сравнила с Халед Хосейни, въпреки че в анотацията на книгата я препращат към него. Като изключим, че авторката е от  арабски произход, май други допирни точки нямат. Спокойно може и да не се чете, нищо особено.

# 155
amanita, почини си ден- два. После ще си ненаситна за нови книги и филми Simple Smile
Започвам това:

# 156
И за Художникът съм чувала добри думи, но също не съм я забелязвала сред книгите на Уортън в библиотеката.
Е, ще продължавам да търся.

Нели, мога да ти изпратя "Художникът" на Уортън за прочит, когато ми я върне друга "форумка". Мисля, че не е от най-харесваните книги на Уортън, но може да опиташ. На мен ми е една от любимите негови. Може би зависи дали читателят има някакъв афинитет към рисуването и Париж (но не само!!! Wink ). 

По темата - нищо не чета?! Само слушам музика денонощно... Wink (Да, и на сън)

# 157
  • España
amanita, и на мен ми подейства доста депресиращо Слепота, четох я в много труден за мен момент. И въпреки това я нареждам сред най- добрите книги, които съм чела.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 12:09 от bruja

# 158
amanita, и на мен ми подейства доста депресиращо Слепота и въпреки това я нареждам сред най- добрите книги, който съм чела.

Подкрепям! Peace

# 159
  • Benelux / Varna
Гол запис от мен за съжаление.

# 160
  • София
"Момичетата от Шанхай" за момента ме разочарова  Rolling Eyes
Написана е с наивитет, неприсъщ на Лиза Сий в предишните й книги, които четох...
Но за плажно четиво горе-долу става  Grinning

След нея ме чакат "Вярната принцеса" и "Харем". Сега съжалявам, че не си взех повече книги, че сме 3 седмици на море ... Thinking После ще трябва да разчитам само на Киндъла...
Мъж ми изгълта и трите - най му била харесала "Харем"  Laughing

# 161
  • Den Haag
Започнах  Laughing

# 162
diana lobodova, много забавна. Ако не си чела "Нашингтон", прочети и нея. Театърът, направен по нея също си го бива! Аз лично се забавлявах искрено. Пратих "Нашингтон" в Германия, на племенницата ми. Чели са я почти всички българи/ки и казаха, че е 1 към 1 с тамошният новобългарски живот. Смехът е предизвикал такова подозрение у немските съпрузи ... на повечето жени, че са били принудени да я превеждат ... наживо. Joy

Намерих в Книжен пазар - Гордост и Франкито /Не да - ти ще си!/.  Simple Smile

# 163
След дълги мъки приключих с "То"-определено не е моят литературен жанр, четенето ми беше трудно и досадно, не можах да го приема сериозно, какво остава да се уплаша Laughing Сега съм на "Анатомът" от Федерико Андахази. Препоръчвам с две ръце. Много увлекателна, макар и шокираща на моменти история.

# 164
сори за офтопика:
Току-що казаха, че е починал Гор Видал ... Прочутият американски писател е починал в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.  Видал е починал в дома си в Холивуд Хилс около 17,45 ч. вчера от усложнения след пневмония.

Общи условия

Активация на акаунт