Осолявате ли вашето бебче

• 16 058
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
Чудя се как така може някой да извади бебе, като го хване за небцето? На мен това ми се струва не само далеч от здравия разум, но и неосъществимо.

# 76
Чудя се как така може някой да извади бебе, като го хване за небцето? На мен това ми се струва не само далеч от здравия разум, но и неосъществимо.
Не подценявай любящата майка! За доброто на детето тя ще направи дори и невъзможното!

Надявам се да не почнат сега опити може ли, не може ли...  Mr. Green

# 77
  • гр. София
Моля, моля! Ваденето за небцето е задължително! Иначе детето остава завинаги с къс  врат  Naughty

Друго важно нещо е натриването със сода - обилно под мишниците и по ходилата. Против потене като порасне. Пък на момиченцата дупетата и бедрата да се обмазват обилно с оцет. Това е за стегната кожа и превенция на целулита в бъдеще.

ПП: и след осоляването, омазването с мас, къпането с яйца и всичко останало, дайте да дефинираме какво се има предвид с умилителната реплика "мирише на бебе". Защото излиза, че бебето мирише на... кухня.  Rolling Eyes

# 78
  • Някъде на път....
....Виж, осоляването, повиването, за да не са криви крачетата, квасено козе мляко и пр. прийоми са крайно вредни и застрашават живота на новороденото и бебето въобще.[/i]
И мазането с мас също.... Sick

# 79
В миналото, когато е нямало никаква козметика за бебетата, кулинарните хватки са били НЯКАКВА грижа. Но сега при наличието на всякаква козметика от 1  до 100 лв, за всеки вкус и джоб, не виждам защо да се прибягва до тях.
Само си представете какво е да те намажат с мас или със зехтин в 35 градусова жега. който мисли, че е приятно, може да пробва  Grinning.

# 80
Боже, какво остроумие се лее. А жената просто попита дали да сложи лъжица сол във водата. Скоро ще отрекат цялата козметика и ще се върнем на маста. Еко. Ама друго си е да купуваме козметика за 100 лв. Индустрия е това.

# 81
Сериозно, това за ваденето за небцето майтап ли е? smile3556

# 82
  • гр. София
Уви, не. Правело се било, за да не остане детето с къс врат.

# 83
Ей, едно време не са знаели хората много неща, ама са го правили щото така казват...
Ама сега като се замисля защо са ползвали сол, като захарта е по-добър ексфолиант.
Я да вземат да ги захаросат, че и да са хем полирани, хем по-сладки ! hahaha

# 84
Ама   на   вас   ви е  смешно, но  дори  и  не  можем  да  си  представим   на  какви  идиотизми   се  подлагат  децата  из  различните  краища  на  БГ...И  като  го питаш  защо - вика щото  така  ми  казаха. Няма една  мозъчна клетка, та  да  помисли,  че   няма  смисъл  да  ръси  детето  със  сол /  и да  се  увива  в  одеало/, да  го  хваща  за  небцето  или  да  трябва д а  спи  с  вълнени  чорапи  цяла  година....Ужас...В  началото  ми  беше  смешно,  ама   не  е...За съжаление.

# 85
Ама   на   вас   ви е  смешно, но  дори  и  не  можем  да  си  представим   на  какви  идиотизми   се  подлагат  децата  из  различните  краища  на  БГ...И  като  го питаш  защо - вика щото  така  ми  казаха. Няма една  мозъчна клетка, та  да  помисли,  че   няма  смисъл...
Именно. И сега, написвайки тези канибалски гадости, взех да се притеснявам, ако някоя с по-слаб ангел вземе, че ги прочете... Whistling
Затова казвам на всички, през чиято кратуна минава безумна мисъл: НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО ОТ ГОРЕСПОМЕНАТОТО, ВКЪЩИ С ВАШЕТО БЕБЕ! ПОСЛЕДИЦИТЕ МОГАТ ДА СА ФАТАЛНИ!!! Praynig

# 86
Копирам моя принос от предишната такава тема. Тогава и аз се изредактирах допълнително, защото като на Пипи ми хрумна, че някой може да вземе изброените традиционни практики насериозно. Да, явно са се прилагали, за да са обезсмъртени в литературата.

Нямаше ли някакви маски за коса с яйце?  newsm78 Това във връзка с цялостното мариноване на бебето.

# 87
Ами аз лично съм си правила маски с яйце. Предпочитам ги пред купешките, в които не знам какви лайна има.

# 88
Копирам моя принос от предишната такава тема. Тогава и аз се изредактирах допълнително, защото като на Пипи ми хрумна, че някой може да вземе изброените традиционни практики насериозно. Да, явно са се прилагали, за да са обезсмъртени в литературата.

Нямаше ли някакви маски за коса с яйце?  newsm78 Това във връзка с цялостното мариноване на бебето.

Маски за коса с яйце има и действително косата ставала хубава, но миришело кофти Simple Smile

# 89
О забравих най-важното Sick като го осолиш и хубаво го намажеш със свинска мас да му сложиш  един пръст от маста в устата, че да се изхождало по-лесно #2gunfire #Crazy и това дълго ми се набиваше ама на нали съм проклета нищо не съм изпълнила newsm62 Да са ни живи и здрави дечецата и наистина някой да не вземе да се излъже да прави нещо от гореспоменатото. Господ да пази

п.п.Бяха ми казали , че едно време бабите си връзвали вратовете да децата с шалове,че да не им се кюлват главите #Crazy е за това поне си признават, че е било от невежество Naughty

Общи условия

Активация на акаунт