Осолявате ли вашето бебче

• 15 886
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Леле, половината неща в темата дори не съм ги чувала, а си мислех, че като майка на две деца съм се наслушала на доста глупости, свързани с гледането на бебе.

За осоляването- познавам доста майки, интелигентни жени, които сипват сол във водата на бебетата си. Аз много не обичам да се меся, но давам постоянно примери на осолявани хора от нашето поколение, на които потта им мирише, което си е нормално. А самото потене като такова, е полезно. Редовната баня е задължителна, естествено.

Мазането с мас не мисля, че би навредило кой знае колко, ако не е в тези жеги, разбира се. Аз някога съм направила алергия към маста, но и към козметиките много бебета са алергични. Обаче слагането на мас в устата на бебето, предвид незрялата храносмилателна система, недоразвитите черва и т.н.би могло да бъде много опасно. Въобще не мога да си представя възрастен човек да направи подобна глупост.

# 91
УжасТ,    Rolling Eyes то аз какво се противя, като срам, не срам ще си призная - и мен са ме осолявали. Как изобщо майка ми го е допуснала...... Е, ми като се изпотя пак си мириша Joy. И какво правя- е ми къпя се  Joy
В рамките на шегата -  точно си купихме една голяма тава, правим и второто чааве, та като се пръкне- малко сол, мас, моркови и лук отстрани ,някой спомена за шпиковане и в тавата newsm78.

# 92
За ужас и на двете ми свекърви\бивша и настояща\ децата ми не са осолявани нито яйце във водата за къпане е слагано.
Бившето свеки щеше да умори племенника, защото го беше осолила хубаво, повила и усукала отгоре с една връв!!! Да не се разповие горкото.
Едва са го свестили лекарите.

# 93
За осоляването- познавам доста майки, интелигентни жени, които сипват сол във водата на бебетата си.

Мдам, сега да шокирам аудиторията - немските педиатри-дерматолози препоръчват при деца с АД, които са в ремисия да се сипва шепа морска сол във ваничката им 2 пъти седмично.

# 94
  • София
Нито съм осолявана, нито обезсолявана.
Не го правя и с моите деца.

# 95
За осоляването- познавам доста майки, интелигентни жени, които сипват сол във водата на бебетата си.

Мдам, сега да шокирам аудиторията - немските педиатри-дерматолози препоръчват при деца с АД, които са в ремисия да се сипва шепа морска сол във ваничката им 2 пъти седмично.

Сигурно ще ги впечатлиш. Всезнайно можещи и знаещи. Мажещи децата с Мустела, защото е модерно.

# 96
  • Бургас
Здравейте мами , искам да  попитам с тази тема дали осолявате вашите бебчета както едно време нас са ни осолявали

НЕ.  Stop

# 97
КАжете чес´но  Joy Joy Joy

Ама наистна се пита това, а? А аз все още отказвам да повярвам, че това може да се случва... но явно  newsm78

# 98
  • На топло в неговото сърце.
Доколкото разбирам, става дума за малко сол във водата, а не за онова осоляване като свинска рибица, за което четем по вестниците.
Именно за това става дума! - за неразбралите от XXI век!!!!!!!!!!
подкрепям мнението ви

# 99

Сигурно ще ги впечатлиш. Всезнайно можещи и знаещи. Мажещи децата с Мустела, защото е модерно.
Не. Нали алармираха, че имало парабени. Whistling
Sourcherry, би ли посочила източник?
И дори и така да е - става въпрос за лечение на атопичен дерматит, морска сол и два пъти седмично. И аз си топя краката в топла вода с морска сол, за да си облекча настинка. Но да сипя сол, щото бабите така казали, айде няма как да стане. Stop
Напомням - 2012 година е. Peace

# 100
  • София
Никоя баба, командореща млади майки, не се аргументира с АД...99 % дори не знаят какво е АД, аргументът винаги е пот...Предвид масовостта на явлението- не е възможно всички да са/били/ с АД.
Да не говорим, че ВСЕ ОЩЕ има идиотки, които покриват детето си със сол, поне веднъж в годината четем за някоя, убила по този начин бебето си.

Мустела в моя дом не е влизала.

# 101
  • Шумен
Поредната тема за осоляването. За пръв път чух за това преди да родя от устата на едната баба на мъжо, та жената доста загрижено ме посъветва нищо да не слагам във водата на децата като ги къпя. Обясни ми какво има предвид и ми се зарадва като разбра че не ми е и минавало през ума да си осолявам децата от новородени. Та моите са солени в морето само  Simple Smile
Но свекървата на сестра ми много настояваше да осолявам малката при къпане, бях при тях първата седмица след изписването да помогна на сестра ми а и да и покажа някои неща около бебето Simple Smile В прав текст и заявих че аз това няма да свърша и да и нося отговорността за последиците а като си тръгна да правят малката каквото пожелаят, тяхна грижа ще е как ще я мариноват (сестра ми държеше да маже малката със свинска мас цялата след къпане, става въпрос за това време на годината в жегите). Тяхна роднина там пък се гордееше как буквално осолила няколко пъти сина си със свинска мас смесена със сол и така намазан вечерта бил изкъпан чак сутринта и нищо му нямало  Sick

# 102
Тяхна роднина там пък се гордееше как буквално осолила няколко пъти сина си със свинска мас смесена със сол и така намазан вечерта бил изкъпан чак сутринта и нищо му нямало  Sick

Е  за  това  говоря...Аз  ще  си  го увивам  и   ще  си го мъча..Нали нищо му няма, а то горкото дете не  знае  на  кой  свят  с е  намира.

# 103
Мислех си, че няма повече с какво да ме "обогати"подобна тема, но пак научих нови неща. Рязането на гръбчето на бебето и задължителното спане на страни за мен е ново. А предпазва ли осоляването на бебенце от потене в зряла възраст, всички ползващи обществен транспорт могат да преценят, особено ако са минали повечко дни след неделната баня. Дори не е необходимо да е жежко като сега.

# 104

Кратка история на медицината:
2000 г. пр.н.е. - Ето, изяж този корен.
1000 г. от н.е. - Не яж този корен, той е езически! Кажи тази молитва.
1850 г. от н.е. - Да казваш молитви е суеверно! Изпий тази отвара!
1940 от н.е. - В тази отвара има змийско масло! Глътни това хапче!
1985 от н.е. - Това хапче е неефективно! Вземи този антибиотик!
2000 от н.е. - Този антибиотик е синтетичен! Ето, изяж този корен!!!

Общи условия

Активация на акаунт