Осолявате ли вашето бебче

• 16 028
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Имам един въпрос към потребителката- разбирачка от по- предните векове/страници:
Уважаема, бихте ли ми казала дали, ако извършим така ценното и полезно осоляване върху Сиганското брат, па дори и с кило сол във ваничката, Манго, Айше и Асан няма да смърдят вече?!   Tired

Уважаема, Манго и Айше са хора като мен и теб и смърдят не защото са цигани, а защото  не се къпят.
Именно. Колкото и да ги солиш, ако не се къпят, файда няма.

# 211
Тайна, може, това не знам, не съм го чувала.
Но това не променя факта, че ако някой има специфична миризма, тя не може да се махне нито с къпане, нито със сол, нито с шамани.  Laughing

# 212
Майка ми е от южна , баща ми от северна България , свекърите пък са от трето място , живеем в Пловдив , аз за това чудо на чудесата научих от форума ! Crossing Arms
Нито аз съм солена , нито мъжа ми , нито нашите родители . Peace
Майка ми е от Пловдивско и половината ми рода живее в Пловдив, но и аз научих за осоляването в Пловдив в наши дни от форумска мама. А изобщо за осоляването знам от мнооого години  - моя близка беше лекар в градче в североизточна България и е разказвала.

# 213
Със сигурност знам, че например в Асеновград се е правило, и съм почти сигурна, че и още се прави, поне от някои. За първи път (извън форума) наживо бях осветлена за този велик ритуал скоро - миналата година, от един кореняк асеновградчанин, който чакаше внуче и каза, че ще го къпят обезателно не знам си до кога в солена вода. Като го изгледах зяпнала - до тогава никой не беше ми го казвал това и честно казано го приемах почти за бг-маммска легенда, той ми каза "абе не знам, ама в много бабешки рецепти има истина, и в мойто семейство затова не миришемЕ..." и тогава вече едвам се удържах да не реагирам, както ми се искаше (т.е. с минимум с обидно бурен смях)...

# 214
Аз писах от името на Добричко, т.е. дълбок североизток  Grinning

# 215
+ още един североизток-Силистра  Peace

# 216
Да не се обиди някой , но не е до регион , а до култура и грамотност на човека . Peace

# 217
Да не се обиди някой , но не е до регион , а до култура и грамотност на човека . Peace
  202uu

Изобщо няма връзка осоляването и миризмата от потта на възрастен след години  hahaha. Специфичната миризма се получава от нарушени нива на хормоните в организма.
И какъв е тоя умен лекар, който се е изказал така  doh

# 218
  • Най-красивата страна
Питах баба ми -жена на 87години .Каза ми ,че е чувала за осоляването, но дори и тогава не всички са го прилагали.Някои са слагали отвара от лайка или мащерка във ваничката на бебето. Майка ми не е била осолявана, нито аз ,нито брат ми.
Дъщеря ми също не сме я солили .Има си бебешка козметика .

# 219
Има си бебешка козметика .

Ама разбира се. Струва сума ти пари и съдържа много повече боклуци от лъжица сол. А , че лайката е див алерген , не си ли чувала?

# 220
  • София
чак пък сума ти пари...(освен ако детето няма някой проблем разбира се)...

# 221
Нали пръскам на внучката някакви разтвори. То вода със сол, ама нагласено, 7 лв струва.

# 222
  • София
това не е козметика Wink
иначе има алтернативи, една банка физ. р-р струва 1 лв. и да е "нагласено" е важно, защото в единият случай може да помага, в другият да гори лигавицата...

# 223
Нали пръскам на внучката някакви разтвори. То вода със сол, ама нагласено, 7 лв струва.

Амчи направи го ти-забъркай там една лъжица сол с вода и давай...

Има си бебешка козметика .

Ама разбира се. Струва сума ти пари и съдържа много повече боклуци от лъжица сол. А , че лайката е див алерген , не си ли чувала?

Ти вместо сапун/шампоан това ли препоръчваш -сол във водата и готово newsm78

# 224
Трещи, ти поне си интелигентен човек - вече говорихме, че физиологичният разтвор се прави от дестилирана вода и химически чист натриев хлорид и е 0,9%. В домашни условия как можеш да го приготвиш? Купената сол винаги има някакви примеси - най-вече йодни съединения.
Аз също не съм привърженик на изгъзици като Мустела, Виши и не знам си още какви снобарии.

Общи условия

Активация на акаунт