Тъй като явно не съм единствената, която има проблем с недобросъвестни наематели, моля Ви да направим списък подобно на Русенското сдружение на наемателите, за да се опитаме да избегнем такива хора.
За целта молбата ми е всеки да публикува максимално информация за своите лоши наематели - имена, телефони, описание, т.н. с цел да предпазим следващите наемодатели.
В момента имам проблем с наематели в Борово (срещу 20-та поликлиника) и тъй като явно не сме първите, с които го правят този номер, а явно предпочитат този регион и тези блокове - отварям тази тема като предупреждение към следващия наемодател/собственик.
Основният виновник е един млад мъж, за който знам само, че се казва Владимир, който не искаше нито договор, нито квитанция, твърди че живее с майка си и детето (малко момченце), също и куче (което той естествено не споменава). Първо почва да се пазари за наема, после започва да се оплаква, че няма пари, че не му плащат от работата и оттам почват проблемите. Явно не за пръв път прави подобни неща, защото стигнахме дотам, че не можем да го изгоним от жилището, полицията не ни съдейства, той познава и процедурата и част от полицаите, включително той настояваше да ги извикаме. Направиха цял "концерт" пред блока, междувременно се бяха подготвили със "свидетели" и цяла история по въпроса. Полицията повярва на тях и ни забрани да сменим патрона на собственото си жилище. Сега въпросът опира до това дали да се съдиш по стандартния ред и да им позволиш да живеят на твой гръб още няколко месеца или да се предприемат "драстични мерки", тъй като полицията препраща в прокуратурата, а тя на свой ред при адвокат и в съда. Затова процедирайте с "твърда ръка" - спрете тока, платете си на хора или ако можете - просто сменете патрона.