141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 855
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
В посочените данъци не е вкл данъка за къщата. да освободени сме от някой данъци, но данъците за имотите са доста високи ( сравнение с къща на същото ниво в Канада - там 2К, тук 10К)

Защо лъжеш? На кой носи полза това?

# 436
Несъмнено Winx, за това казах, че не се чувствам като престъпник защото съм използвала Медикайд, плащам си задълженията към държавата, когато съм в нужда имам право да ги използвам. За себе си съм разбрала, че за да стигнеш до този вид сървис значи нямаш друг избор. Поне за мен е така, знам за хора спекулиращи с това, но в случая отговорността си е тяхна, не моя. По отношение на данъците, за това сме и тук (имам предвид в САЩ), защото са по-ниски отколкото на др места

Ники, когато напиша нещо значи съм убедена. А за посоченото няма как да не съм убедена - посочените суми са респективно за къщата ни в Калгари и за къщата ни в Хюстън ( и двете са с еднаква площ, като оценката на ситито за тази в Калгари е 1.5 пъти по-висока от тази в Хюстън).
Обидата ти няма да я коментирам, ще я отдам на възпитанието ти. Нищо лично, но всяко нещо си има граница

# 437
Титина, от предишните ти постове мисля че не се разбира, че говориш за две пропъртита, затова може би сумата изглежда странна   Peace

# 438
attи, дъщеря ми е много надъхана и всякаква дискриминация и е много чужда.
Онзи ден отидохме на сладолед и в ресторанта се бяха събрали една голяма група азиатчета. Тя каза- мамо, тези всичките са от моето училище. Не се мразим, винаги ги поздравявам и нямам против да съм с тях в група, но те никога не приемат никой от нас. Каза, че в училище (хай скул) са на групи- богати, африк.-американ, китайци, японци, индийци. Винаги се поздравяват като са в кампус, но ако се срещнат извън него- не се познават.
Много са странни "законите" и "правилата" в тукашните хай скул, има много злоба и е страшно. Много близо до децата и говорене до посиняване!

# 439
  • У дома
Я да побутна пак моя въпрос - Търся съвет/идеи за College Savings/funds за децата. Има ли, няма ли смисъл от такива?   що годе неутрален надявам се и да се захващам с тортата на Мая, че време не остана.

vanhorne, не е от децата според мен. Гледам мойте - много отворени и уважителни към всички етноси, никакви предрасъдъци. Имат обаче и двамата съученици, които са като вашите азиатчета, но като погледнеш родителите и си личи от къде тръгва всичко.

# 440
Ники, когато напиша нещо значи съм убедена.
Обидата ти няма да я коментирам, ще я отдам на възпитанието ти. Нищо лично, но всяко нещо си има граница

Кое те обиди? Разбира се, че не го приемам лично. Не те познавам, нито ти мен.

Титина, ти си ми обица на ухото. Споделям много чистосърдечно тук без да украсявам. Ако съм подала грешна информация е било поради незнание. Допълнително и целенасочено украсяване ми е твърде много. Звучиш доста убедително понякога.
Криво ми стана, защото лъжата е безсмислена  Confused

Мога да публикувам доказателство за това, в което те обвинявам.

Мишки, 10К за пропърти такс за къщата тук. За това си говорим. Титина сега трябва да уточни за 1 или 3 години, за да излезе от ситуация.
......

Аталанта, има смисъл за М, за С. - не и ако: 1. нямате кредити, които изплащате с голяма лихва; 2. Плащате допълнителни пенсионни вноски на година за двамата с мъжа ви и ви остават пари да живеете добре.

# 441
Аз съм чула че по Ню Джързи са такива, та не ми звучи невероятно и в Текас да са така.

# 442
Ники, не е невъзможна тази сума за пропърти такса.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 01:06 от Clairette

# 443
 не искам да се  меся, но Титтина живее в еdин от най-хубавите кварттали на Houston в доста голямма къста, мислех 4е тааксите са иим по-високи давее като сравнявам с моите в не толкова ла4ена ерия.

# 444
Аз да се върна на моите размишления за расата Simple Smile

Като попълвате някакви бланки идентифицирате ли се и как? (Имам предид тези за раса)
Аз съм обявила бойкот на всякакви такива идентификации, защото според мен са супер изкуствено направени . В САЩ например са според вълните на имиграция. Не съм съгласна да има Chinese, Korean, Japanese  напр., а да няма Bulgarian и затова от цензуса насам попълвам  Other - Bulgarian. Споделих с няколко човека и сме се наговорили вече само така да попълваме, та ако се появи след време още една категория да знаете, че мен трябва да черпите. Simple Smile

# 445
Атти, много добра идея! От сега нататък и аз така ще попълвам. Мен също много ме дразни това и се чудя примерно ако си ром, какво точно попълваш, или ако си 1/4 бял, 1/4 черен, 1/4 латино и 1/4 азиатец...

# 446
Аз също не защитвам Титина, но малко в повече ми идва-веднъж с апостилите, сега с таксите.

# 447
.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 02:23 от Niki1

# 448
Clarette, Има графа  mix.

# 449
  • У дома
Niki1, мерси. Имаш ли повече инфо за Илинойс? Идеята е да направя нещо добро за децата и в същото време да спестим от данъци.

Ха сега да видим дали можете да познаете фанатик като мен по здравословно хранене каква торта е замислил за собствената си дъщеря  Laughing
Напих се от една бира, та не ми забелязвайте  Grinning Ха Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт