141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 472
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Бебочко, ако плащаш с карта, бакшишът се удържа от нея в 99% от случаите.

Кеш можеш да теглиш и от ПОС по време на пазаруване, но трябва да уточниш, че ползваш картата като дебитна и искаш cash back. Повечето магазини имат таван на теглената сума.

# 631
Бебочко, ако плащаш с карта, бакшишът се удържа от нея в 99% от случаите.

Когато консумираш в заведение, накрая ти носят сметката и отдолу на бележката има място, където да впишеш бакшиша, накрая цялата сума се удържа от картата.

# 632
Фея Кръстница, Clairette! Hug
Точно се чудех как разбират колко бакшиш им оставям с картата. Grinning
Аз знам за cash back, защото и тук съм си ползвала дебитната карта по този начин, но не знаех как се нарича процедурата. А имате ли представа горе долу какъв е лимитът? Тук в БГ е само 50лв, което хич не е много.

# 633
Бебочко, не ползвам тази услуга често, но съм забелязала, че различните магазини са ми давали различен лимит. Може да е вързано с оборота.

# 634
Аз се разчетох и разбрах, че дават около $50 средно. Единствено Walmart дават $100. За мен най-голямото притеснение ми беше свързано с бакшишите. Реално за друго почти няма да ни трябват пари, всичко си запазваме on-line.
А може ли да попитам и за съвет как според вас е най-добре да се стигне от LA до Vegas? Гледах самолетните компании, видях че има и автобуси.

# 635
А може ли да попитам и за съвет как според вас е най-добре да се стигне от LA до Vegas? Гледах самолетните компании, видях че има и автобуси.

Самолет или кола. Лично аз пътувам само с кола и бих наела кола. Само да вмъкна за бакшишите. Не знам, колко човека сте, но ако вечеряте повече от 8 човека типа на рисита е: "18% Gratuity included".

Лени, не защитавам или споря, но за 1ви път чувам негатив за Кристина Крилчев.

# 636
Ванх, разбирам, но факт. Говорихме в много детайли и това, което тя ми каза съвсем уверено беше в общи линии противоположно на това, което бях проучила и което Мърти потвърди. Иначе пак да кажа, много беше симпатична, отзивчива и даун ту ърт - мога да разбера защо има позитивни отзиви за нея.

Това, което дискутирах беше много частен случай, с който вероятно не е имала опит. За плейн-ванила кейсес съм сигурна, че е перфектна.

# 637
Ами, не доста я хвалят и то за омотани кейс-ес. Аз не съм имала нужда от нейната помощ и нямам преки впечатления, но се захвана с кейса на позната, която ходи по адвокати из целите Щати, ами накрая Крилчев я оправи. Има друго, толкоз са заети тези адвокати и понякога прекия контакт е по- добър от имейл комуникацията. При всички положения бих я препоръчала на всеки. Когато нещо не й е по силите връща директно и въобще не се захваща.

# 638
не че има значение, но ние разговаряхме по телефона.
така или иначе, просто мисля, че нямаше опит с конкретната ситуация и затова се получи така.

# 639
БакШиШ в брой е нужен за хотела. На момЧетата, които помагат с багажа, камериерките, друг персонал, Шофьорите на кола от и до летиЩето... Не знам във Вегас как е, но все оЩе има и ресторанти, които работят само с кеШ.

# 640
БакШиШ в брой е нужен за хотела. На момЧетата, които помагат с багажа, камериерките, друг персонал, Шофьорите на кола от и до летиЩето... Не знам във Вегас как е, но все оЩе има и ресторанти, които работят само с кеШ.

Това го имам предвид. Предварително съм сметнала бакшишите за хотела, но за заведенията няма как. Simple Smile Както казах ние ще носим и кеш пари, но те ще са малко около $500 и са предвидени точно за такива плащания. За заведенията специално съм си проучила къде и дали работят с кредитни карти. Бях изумена, обаче, от shuttle-а на една от компаниите, който се заплащаше само с карта ($7) Crazy и специално си бяха на писали, че не приемат кеш.

# 641
Бях изумена, обаче, от shuttle-а на една от компаниите, който се заплащаше само с карта ($7) Crazy и специално си бяха на писали, че не приемат кеш.
Това се прави за защита на шофьорите, които при наличие на кеш често биват обирани или даже убивани. Повечето от таксиджиите, доставчиците на пица и пр. нямат право да носят в себе си повече от $20.

# 642
Уведомете си банката, че ще използвате картата в чужбина. На мен ми се обаждат веднага ако има трансакция в чужбина или съм сложила по- голяма сума, и ако не отговоря веднага я заключват.

# 643
Уведомете си банката, че ще използвате картата в чужбина. На мен ми се обаждат веднага ако има трансакция в чужбина или съм сложила по- голяма сума, и ако не отговоря веднага я заключват.

Мерси. Нямаше да се сетя.

Това се прави за защита на шофьорите, които при наличие на кеш често биват обирани или даже убивани. Повечето от таксиджиите, доставчиците на пица и пр. нямат право да носят в себе си повече от $20.

В този ред на мисли да попитам, безопасен ли е публичният транспорт за туристи? По-точно автобусите

# 644
И за туристи и за местни е безопасен транспорта (вътрешен), но зависи в кой квартал пътуваш. Към гетата път съм нямала, така, че проблем никога не съм имала. Шофьорите уведомяват за спирка, свалят платформа за хора инвалиди (предните седалки трябва да освободите ако влезе човек с инвалидна количка и да вдигнете седалките. Има показано на картинка как), качват колелета на стойка пред автобуса, много са любезни ако ги накараш да те уведомят къде трябва да слезнеш. Автобусите не спират на всяка спирка ако няма хора на нея за качване. Ако някой трябва да слезне уведомява шофьора с една червена линия около прозорците, която трябва да се натисне, в някои автобуси е с въженце.
Метро (влакчета) просто няма по- лесна ориентация с тях. Картите са над вратите и следиш докъде си стигнал. Вижте карти за цял ден, които можете да си презаредите ако се наложи в машини. Спомням си, че с 1 билет (такса) можех да сменя 2 автобуса ако се прекачвам в рамките на 2 часа. Правилата са различни, така, че проучете. Безплатни карти на града има на всяко гише, където се продават билети.
Грей Хаунд за междущатски са супер удобни и приятни.

Общи условия

Активация на акаунт