141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 437
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
 Благодарим за честитките!

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 23:32 от AnMary

# 151
  • USA
Честито на сладкия рожденик! Чудесен е!

Ако може, по-опитните да кажат кой вид лънчбоксове са най-практични, че съм в голяма чуденка, много ще съм благодарна.

# 152
Клерет, да ти е жив и здрав Алек! Медунчо сладък.

Со уот, в писмото от гранична си пише, че ако детето има два паспорта, няма нужда от декларация от другия родител изобщо. Тоест, един чуждестранен родител в развод, конфликт или момент на умопомрачение, може съвсем спокойно и законно да си изведе детето с двата паспорта, без да уведоми другия родител. Също така, ако детето има само чужд паспорт, Гранична няма откъде да знае, че то има родител-българин, както и да е влязло. Регистрират се само пребиваващите над 90 дни американски граждани. Информация за отсъстващ родител на чужд гражданин не се иска изобщо никъде. Информация за това кой точно придружава непълнолетно лице също не се събира, освен случаите, в които се иска декларация. В случая само с чужд паспорт декларация ще поискат, ако детето излиза с българския си родител. Ама ако излиза с американския? Нъцки. Няма как да знаят майка му откъде е. Peace

# 153
Регистрират се само пребиваващите над 90 дни американски граждани.

Регистрират се всички чужди граждани, пребиваващи повече от 24 часа в страната. За повече от 90 дена се изисква виза. Миналата година Алек го регистрирахме в районното, стояхме 3 седмици в Бг  Peace .

# 154
ауууууу разбойник- късметлия, с майка, която му сътворява торти- шедьоври Simple Smile))

# 155
Регистрират се само пребиваващите над 90 дни американски граждани.

Регистрират се всички чужди граждани, пребиваващи повече от 24 часа в страната.

Никога не съм регистрирала мъжа си при посещения в България, детето също. Никой нищо не е казал по въпроса и не ме е осведомявал, че трябва да го направя.  Peace

# 156
Регистирала съм и даже районният идваше на проверка да види София. Joy

# 157
Да са здрави и усмихнати Лилия и Алек!!!

Голям чаровник е Алек, а колко много коса му е порасналаааа  Heart Eyes

# 158
  • The QC to be!!!
Клер, Алек е много порастнал и е голям чаровник.  Flutter Мерси, че сподели и все така усмихнат да е!

# 159
пу пу Алек..торта за 2ри рд не видОх..плссс..
*
пак съм в нарушение,този път с регистрация за дете; никога не съм я регистрирала,а и с баба-хопинг ситуацията би било зор на кой адрес се помещава..
*
Winx, зависи за лънчбокса от дете,храни к яде,колко маджа трябва и пр.Аз съм лаптопс фен,бих пробвала и планет. Имахме система и изилънч и с това се изчерпват чипо експериментите ми по темата

# 160
Колко е порасъл Алек и какви къдрици е заформил! Heart Eyes
Клер, мерси за снимките.

Уинкс, зависи от детето Simple Smile, за моето е по-удобно да е всичко в една кутия, иначе забравя да яде, имаме  http://www.planetbox.com/.

http://www.lunchbots.com/ тези също имат с разделения и са малко по-компактни.

Мъж и дете никога не съм регистрирала в Б-я, проблем не е имало.

# 161
Со уот, в писмото от гранична си пише, че ако детето има два паспорта, няма нужда от декларация от другия родител изобщо....

Абе то така си пише, ама като им зададеш въпроса право в очи друго казват и изискват...   Rolling Eyes

Клер, прекрасно дете и да не съм чула повече стон по въпроса за косата му!  Hug

# 162
Честит рожден ден на Алек, прекрасно и слънчево дете е!    bouquet

# 163
 Клер, пу-пу! Многоо красив роожжденникк! ззараадди снимката в подписа забравям 4е ррасте мом4етто.

# 164
Клер, цяла яйцеферма кокошки пращам за Алек, да знаеш! Жив и здрав!

Поздравления и за Лили!

Соу уат, к'во стана? Сега пък заекваш  Laughing

Утре сестра ми е на интервю за виза. Стискайте палци, че никога не е идвала, а не сме се виждали близо 6 години...

Общи условия

Активация на акаунт