С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 224
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
  • на брега на реката
Моята свеки от онзи ден е официална пенсионерка и оревала маалата как щяла да живее докато й излезе пенсията. Рекох на мъжо - "Спокойно. Ако иска да идва да гледа детето, ще й даваме пари за пътя, храна в нас винаги има, ще й даваме и за вкъщи да си носи..." Просто в момента толкова възможности имаме.  А той вика "Ама тя ще иска и пари за цигари" ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ то и аз искам порше ама няма. Ако можех да си позволя цигари щях аз да пуша. Ама не мога и не давам такива. Той явно и предал думите ми ,че няма да я оставим гладна, но пари за цигари нямаме и тя както беше обещала да пази детето да не ходи на градина изведнъж се сети,че е ангажирана тези дни и можела през ден. Е аз пък рекох,че тогава няма нужда и ще си ходи на градина. Всеки знае какъв стрес е за едно дете - ден тук, ден там.
            Няма да умре от глад! Първите месеци им изплащат някаква минимална сума ,а като им изчислят пенсията им доплащат разликата .

# 31
  • София
Аз още тогава ти казах каква е причината, но ти отрече очеизвадното.
Како, не е зле да ми припомниш.  Hug

# 32
Четат тук или някой друг чете и им донася (може би даже и доукрасява).

# 33
  • София
Како, аз преди случката с омекотителя (даже не си спомням омекотител ли беше точно, дето пийна малко другото й внуче) не съм се оплаквала изобщо от свекърите.  Naughty

Не се отмятам от нищо написано и не ме е срам, та дори и дъщеря й да чете (а тя във форума не стъпва, но както и да е). Едва когато стана разрива между нас си позволих да си изплача детайлно мъката тук в темата, но за нищо не съм излъгала в крайна сметка.  Peace

Абе и да четат, и да не четат, вече няма никакво значение.

# 34
  • София
Честно, не мога да си представя такава дребнавост, че да се краде от омекотителя! Това вече е забежка в главата, да знаете! Някои възрастни се вдетиняват много бързо.

# 35
  • София
Анди, за каква кражба на омекотител говориш, това по повод моя пост ли, че не вдянах?

Како, забравих да напиша, че лично свекърите ми няма начин да четат от форума - те не знаят от къде се включва компютъра.  Wink Свекър ми поназнайва все пак да си пусне филм или музика, но до там.  Peace

# 36
Някой беше споменал, че след гостито на свеки липсвал течен препарат за пране..... Shocked

# 37
Не пречи някоя услужлива тяхна позната да те е разпознала по снимките на детето и да те е докладвала   /доукрасявайки/. Но все ми се струва, че ако това беше все щяха да изплюят камъчето, поне пред сина си.

# 38
  • София
Не пречи някоя услужлива тяхна позната да те е разпознала по снимките на детето и да те е докладвала   /доукрасявайки/. Но все ми се струва, че ако това беше все щяха да изплюят камъчето, поне пред сина си.
Аз вече писах, че не съм казала нещо срамно или обидно. Нямам от какво да се притеснявам.

# 39
  • София
ами, ако правилно съм разбрала, тубичката с омекотител първо е била пълна, пък после се е оказала с малко на дъното. Това какво е, пие ли го този омекотител, изпраала ти е китениците ли? За мен това са си дребни кражби, незнайно от какво продиктувани. Също като децата, дето нарочно си чупят и крадат гумичките и химикалките, за да направят на другия гадно.

# 40
  • София
Ама за кой случай говориш, Анди?

# 41
  • София
За Тонка, ама май нещо съм се объркала.

# 42
На Тонка случаят беше друг /не така безобиден и незначителен /. Това с липсващия течен перилен препарат беше преди няколко поста само.

# 43
  • София
 Joy
Стана като развален телефон.
В случая с моята свекърва, другото й внуче беше пило омекотител, а тя си затрая, все едно нищо не е станало.

# 44
А,аз бях с липсващия течен препарат.....ама то,беше ей,тъй м/у другото споменато,щото вече ,даже не се и ядосвам-напушва ме смях само,щото не става въпрос за човек,дето да не може да си го купи,ама принципа е"шамар да е ,аванта да е"/май не съм ви разказвала случая,дето на изпроводяк,на вратата,докато се обуваше,от чантата й изпадна една нова гъбичка за чинии,от моите....и стана много конфузно,като взе да ми се обяснява,че я била взела,понеже все забравяла да си купи-обаче що не си я поиска,докато бяхме заедно,а сама си я взела докато съм била до WC-то,така и не успях да разбера... newsm78Но,наистина,това са дребни неща,лошото е,че има и много по-големи/оказа се,че всеки месец зетя и дъщерята пращат пари насам,защото мама изнемогвала и не можела да си купи лекарства.....и както сподели момчето,ако случайно забавят плащането се звъни директно по телефона и се почвали истериите......а,в случая говорим за човек дето ходи поне веднъж в месеца до Одрин на "шопинг",тази година вече беше в Мармарис и Св.Влас на ол инклузив и не страда от нищо по-тежко от фарингит..../и жалкото е,че човек на 66години още не изживял детския егоизъм присъщ на 3 годишните/6-годишния ми син се държи по-адекватно и се съобразява/.

Общи условия

Активация на акаунт