С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 236
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Е като сме подхванали темата - преди време мъжа ми ми  подари хубаво кожено портмоне. Носих си го с кеф дълго време, но в един момент ми омръзна и реших да си го оставя да си държим парите вкъщи в него, а аз да си купя ново. Прибрах си го празно в едно чекмедже и един ден се прибирам, а тя пазеше детето. Както си говорехме аз предлагам да идем до магазина и тя вика "Чакай да си взема портмонето.".При което вади от чантата си портмоне точно като моето. Нищо не подозираща аз казвам "Я имаш същото като моето", а тя се сконфузи и вика "Ама то това е твоето - детето ми го подари." За справка детето тогава беше на 2г. То го било извадило видите ли и рекло - "Бабо това е за тебе" Shocked Ще ме прощавате ама това си е чиста кражба. Аз онемях, но тя жената вече си беше наредила вътре нещата и дори не предложи да ми го върне. И досега най-нагло си го ползва.
След известно време ми изчезна и едно пълно шишенце Цитросепт, за който тя нищо не каза, но просто няма как да се е изпарил от кухнята....
Вярно че не е Бог знае какво и не съм обедняла - ама това са си моите вещи и не искам да ми ги взимат без да съм ги дала...

# 46
  • София
Боже, що за дребнави душици са тия жени.
Клечка за зъби да изнесе от чужда къща си е кражба. Confused

# 47
  • София
След известно време ми изчезна и едно пълно шишенце Цитросепт, за който тя нищо не каза, но просто няма как да се е изпарил от кухнята....
Цитросепта поне от отровния ли е бил?  Mr. Green Със здраве да си го ползва.

# 48
  • София
Да не си го изхвърлила цитросепта без да искаш? Така най-лесно изчезват вещи. Преди две седмици бях занесла в свекърва ми фенистил гел за малката и взе, че го хвана липсата. Питам я къде е, не знае, сигурно съм си го била взела. Преди няколко дни го намерих изпаднал в едно кьоше зад микровълновата, нейната, и да искаш не можеш да го видиш като го търсиш. Ми не го е видяла жената, голяма работа. Та мисълта ми е, че точно за цитросепта не можеш да я обвиняваш.

# 49
А,моя препарат-да се е изпарил ли/от пълното шише/,без да е пускана пералнята???
бъръльо-бъръльо,и аз така в началото обръщах къщата,като ми изчезне нещо,щото не можех да допусна,че някой ще вземе нещо без да пита.....за една чаша/нищо и никаква чаша за кафе/обърнах кухнята наопаки,щото претендирам,че има някакъв ред и трудно може нещо да изчезне току-така...и чиниите само аз ги мия,та щях да знам ако съм я счупила/пък тя беше и от тия дето трудно се чупят/....чаши от къщи не изнасяме/ако се наложи навън да се излезе с кафе-ползваме пластмасови/.....и така-взех да се съмнявам в себе си,докато не отидохме един ден да вземем нещо от свеки и същата тая чаша се мъдреше на масата на терасата й.....и понеже моя отреагира,че му е позната,след седмица чашата ми се появи на мастото си  вкъщи/не съм си я искала,не съм казала нищо...,но просто нямах думи/.Но,с времето свикнах и понеже ми е ясно,че няма как да превъзпитам човек на тия години/нямам и намерение/,просто си прибирам ценните неща/особенно след като ми зачезнаха и такива/ и гледам да не оставям гостенката без надзор....

И,понеже по-нагоре какето рече,че на Тонка проблемите може да са от четене/или препредаване/ на написаното тук,аз да си призная,тайничко се надявам да се прочете/или препредаде/написаното от мен,щото имаме и проблем с това какво мислят хората....та може заради тях да се постресне....

# 50
  • София
Не, за твоето шише с омекотител нищо не казвам.  Laughing Но истината е, че дребни джаджи много лесно се губят. Пак казвам, в моя боклук са заминавали какви ли не неща. Цитросепт не употребявам и не знам как изглежда, но не вярвам да е в опаковка от половин килограм или с обема на чаша за кафе.

# 51
Конкретно за Цитросепта - не е от отровния да му се не види Laughing А иначе аз не съм го изхвърлила,защото сутринта пих и го оставих на барплота, а като се прибрах и го потърсих вечерта вече го нямаше - за нея не гарантирам, но с оглед на предишен опит си мисля,че по-скоро се е подсилила Grinning

# 52
  • Далечният изток
Вместо запис и в тон с последните постове за изчезнали вещи:
Преди години си бях купила от Родопите един буркан с мед, вътре с едно стръкче мурсалски чай, за сина ми, защото често боледуваше от гърло и кашлици, а тоя мед бил полезен точно за тия случаи. Та останал ми беше малко повече от половината буркан, по това време живеехме със свекърите, наложи ни се за около година и половина. Болеше ме гърлото и затърсих аз въпросния мед. Изтръшках цялата къща - 2 етажа и мазе, медът го няма. Питам свека дали случайно не го е виждала, тя казва не. А аз съм сигурна, че като си носихме и подреждахме багажите, някъде мярнах и меда... На другия ден нашата става рано, отива в майка си, която живее в друг град, след обяд се връща, помотава се на нейния етаж и след малко пристига с меда и ми казва, че го е намерила... А аз вярвайте ми не оставих предния ден местенце, където да не съм ровила.... Взела си го и го занесла на майка си, и още няколко подобни неща й беше носила, например една буца сирене, която съм купила за детето, а тя на по-следващия ден ми казва - купи сирене. Е казвам, как така няма сирене, нали оня ден купих цяла буца, ами свършила била, щото му правила попарки и т.н. А тя беше занесена отново на бабата, обаче от името на свекърва ми естествено - ето, майко, купила съм ти сирене.....  Тези истории са от преди 10-тина години, вече дори не разговаряме. Аз не съм говорила с нея от 2 години, а мъжът ми от 3-4.

# 53
  • София
Забелязвам, че това да не говориш с родителите си става вече заразно. Не е ли страшно крайна мярка, по-скоро изключение, а не панацея за свекъвенско-снашески войни?
П.С. И странното е, че родните деца и/или родители са инициаторите на разрива по-често.  Thinking

# 54
AIDA_N, толкова ли сте бедни, че се занимавате с половин буркан мед и буца сирене, дадени на някаква възрастна жена над 70  ooooh! Колко ли ще да е била голяма тази буца сирене и овче или краве беше  Mr. Green  Пусни хляба по водата и той ще дойде при теб!
Как си плащате нета, от който пишете такива работи, ми е много чудно  Sick

# 55
  • София
гадничко си е, най-малкото, защото човек прави някаква сметка, а другия не го интересува. Не е нито за буркана мед, нито за сиренето, според мен. Ако свекървата беше казала "така и така, искам да занеса тази буца сирене на майка си", едва ли снахата щеше да откаже, най-малкото човещина е да се погрижи човек за родителите си. Ама, така подмолно, тихом-мълком, че и после да лъже като 3-годишно дете, не знам, то е жалко и смешно! Явно към възрастните трябва повече снизхождение, заради промените в мисленето, свързани с възрастта.

# 56
Подмолно, не подмолно - не знам, само се моля, никога да не стигна до положение да съм млада и здрава и да се занимавам с буца сирене и половин буркан мед. Пълен ужас ако и това не мога  Sick
Дай боже да имам все толкова и да се радвам ако дам малко на някоя възрастна жена над 70 .................
А, дано не изпадам толкова да го правя на въпрос, а да ме радва, че съм го дала дори и без мое знание.

# 57
И да не изпадам в положение да "крада" от децата си.

# 58
Едно е да дадеш нещо , друго е да ти го вземат без твое знание.
Днес бучка сирене , утре нещо по - ценно. А и всеки си знае джоба , нека се погледне и от другата страна . Примерно , че майката с последните си пари е купила това сирене , за да има за детето. И в следващия момент се оказва че е изчезнало , т.е . " краде " се от залъка на самото дете .  Peace

# 59
И да не изпадам в положение да "крада" от децата си.

Абсолютно, само да давам.
Къде се е видяло крава от теле да суче.
Но човек изпаднал в положение да се жалва за половин буркан мед и буца сирене си е просто за ожалване, хеле пък ако е млад и здрав. Дори и не искам да си го представям  Sick

И в следващия момент се оказва че е изчезнало , т.е . " краде " се от залъка на самото дете .  Peace

Стига с ужаси де. Все пак за бучка сирене става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт