С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 239
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
И да не изпадам в положение да "крада" от децата си.
Умствено или финансово положение имаш предвид ?

Dincho,не разбрах какво не разбра.
Тук е обяснено:
гадничко си е, най-малкото, защото човек прави някаква сметка, а другия не го интересува. Не е нито за буркана мед, нито за сиренето, според мен. Ако свекървата беше казала "така и така, искам да занеса тази буца сирене на майка си", едва ли снахата щеше да откаже, най-малкото човещина е да се погрижи човек за родителите си. Ама, така подмолно, тихом-мълком, че и после да лъже като 3-годишно дете, не знам, то е жалко и смешно! Явно към възрастните трябва повече снизхождение, заради промените в мисленето, свързани с възрастта.

# 61
Dincho за някой хора в днешно време и бучката сирене си е лукс  Peace
 Имала съм дни в миналото си , когато съм хранила детето си само с хляб и масло , защото не съм си получавала навреме заплатата. Имала съм дни в които съм купувала сирене и други " луксозни " храни , само за детето си . Аз не съм ги докосвала , просто защото финансовото ми положение не е било розово. Та в този ред на мисли , казвам че за някой хора и бучка сирене си е много , особено ако трябва да избираш на кого да я дадеш - на своето дете , или на някоя възрастна дама . Peace

# 62

Dincho
едва ли става въпрос за бедност и дребнавост ,аз проблеми със свеки нямам ама си спомням  как преди години видях мои фибички на една приятелка на брат ми и ми стана супер кофти.
Нито съм забелязала липсата им нито ми е пукало за тях ама мисълта ,че ми е ровила  нещата някакси не е приятна .

# 63
джоджо, а ти какво точно не разбра? Дано да не дава Господ да стигна да правя сметка за половин буркан мед и бучка сирене. За това ставаше въпрос и да съм толкова дребнава.

shams u amar
, не отричам че може да е така, но изобщо не ми се връзва да имаш нет и комп и да се занимаваш с бучка сирене, сори различни гледни точки. За мен бучката сирене е много преди компа, нета и всякакви писаници в бг-мама.

# 64
  • Далечният изток
Явно съм много тъпа, ама не разбрах какво общо има сиренето с нета??? Изобщо не става въпрос за 5 лв, колкото струва една буца сирене.... Въпросът е принципен, защото никой не ме е питал като ги е носил тия неща на други хора. И аз нямам нищо против бабата, не е на 70 години, а е на 87, да е жива и здрава. Просто тогава бяхме много зле финансово, нямахме пари да си плащаме наема и се принудихме да отидем да живеем при неговите родители. Но дори и да съм имала хиляди или милиони, не е това начина - да вземаш нещо зад гърба ми и да го носиш на майка си, все едно че тя самата й ги е купила... То ако беше само тоя мед и сирене, хич нямаше и да се занимавам, но то беше системно, само тези 2 примера дадох, да не ставам досадна.

Останалите дами, правилно сте ме разбрали. Ако ме беше питала поне, никога нямаше да откажа. Или ако тя също е била финансово не дотам добре, че е искала да помага на майка си, а не е можела примерно. Тогава няма проблем естествено. Но не това е проблема, не е нито сиренето, нито мед или тем подобни битовизми.
Бъръльо-бъръльо, не съм била никога във война със свекърва ми, каквито и простотии да ми е правила и причинявала. Тя избра да има само 1 дете, и то не е сина й.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 19:56 от AIDA_N

# 65

Абсолютно, само да давам.
Къде се е видяло крава от теле да суче.
Но човек изпаднал в положение да се жалва за половин буркан мед и буца сирене си е просто за ожалване, хеле пък ако е млад и здрав. Дори и не искам да си го представям  Sick

Дори да не мога все да давам, надявам се децата ми да се сетят да ми дадат. 

# 66

Но човек изпаднал в положение да се жалва за половин буркан мед и буца сирене си е просто за ожалване, хеле пък ако е млад и здрав. Дори и не искам да си го представям  Sick

Не очаквай, все ще им се досвиди половин буркан мед и бучка сирене, неправомерно взети, не казано и не знам си какво....
Затова се моли да си все в положение да даваш.

Явно съм много тъпа, ама не разбрах какво общо има сиренето с нета??? Изобщо не става въпрос за 5 лв, колкото струва една буца сирене.... Въпросът е принципен, защото никой не ме е питал като ги е носил тия неща на други хора.

Ти за 5 лева лева ли си или не?! Какво значение има дали са те пита ли или не, ако не си за тях.
Не можеш ли просто да се зарадваш, че си дала нещо  newsm78 Май точно за 5 лева става въпрос.

# 67
Има значение питането бе Dincho .

# 68
  • София
да, има значение питането! аз не смея една игла да взема от свекърва си, без да питам и очаквам същото и от нея, а не да "разчиства" зад гърба ми. Въпрос на възпитание е, не на имане или на нямане.

# 69
  • Далечният изток
Как другите разбраха, а ти не, че не съм за 5 лв?! Сама питаш как може крава от теле да суче, пък в следващия момент е нещо напълно нормално за теб кравата да суче от телето..... И после да се зарадвам, че кравата суче и то без да си пита телето...... Аха... И кое точно трябваше да ме зарадва?
Точно че и аз нищо не съм пипвала, докато живеехме заедно и очаквам(х) същото.

# 70

Не очаквай, все ще им се досвиди половин буркан мед и бучка сирене, неправомерно взети, не казано и не знам си какво....
Затова се моли да си все в положение да даваш.

Явно съм много тъпа, ама не разбрах какво общо има сиренето с нета??? Изобщо не става въпрос за 5 лв, колкото струва една буца сирене.... Въпросът е принципен, защото никой не ме е питал като ги е носил тия неща на други хора.

Ти за 5 лева лева ли си или не?! Какво значение има дали са те пита ли или не, ако не си за тях.
Не можеш ли просто да се зарадваш, че си дала нещо  newsm78 Май точно за 5 лева става въпрос.

Ти що се заяждаш сега? И 30 бучки сирене да има жената, никой няма право да ги краде зад гърба й.
Това се нарича кражба. Няма какво повече да се обясняваш.
щото на тая свекърва никой нищо не й е ДАВАЛ, тя сама се е снабдила, с каквото й трябва.
Та, въобще не говори за това кой в какво положение да се надявал да изпада.

# 71
  • където ми харесва
Подмолно, не подмолно - не знам, само се моля, никога да не стигна до положение да съм млада и здрава и да се занимавам с буца сирене и половин буркан мед. Пълен ужас ако и това не мога  Sick
Дай боже да имам все толкова и да се радвам ако дам малко на някоя възрастна жена над 70 .................
А, дано не изпадам толкова да го правя на въпрос, а да ме радва, че съм го дала дори и без мое знание.
Да ти кажа честно, ако някой го е откраднал от детето ми, най-малкия му проблем ще е това, че съм се изнервила. Грозно е, подмолно е, нагло е.
Моята свеки ме издразни задочно. Казала е на мъжа ми някаква глупост, която го е засегнала и сега й се цупи. Еми сори, ама си е прав човека и аз нищо нямам намерение да правя по въпроса. Като му мине-мине му.

# 72
Изобщо не се заяждам. Благодаря на Бога, че не съм стигнала до положение да се замислям за бучка сирене и половин буркан мед. Дай Боже все да е така.
Останете си със здраве и дано някога надскочите дребнавостта си.....просто защото е много хубаво да можеш да даваш и да ти е добре от това!

# 73
  • където ми харесва
Изобщо не се заяждам. Благодаря на Бога, че не съм стигнала до положение да се замислям за бучка сирене и половин буркан мед. Дай Боже все да е така.
Останете си със здраве и дано някога надскочите дребнавостта си.....просто защото е много хубаво да можеш да даваш и да ти е добре от това!
Ти нарочно ли се правиш на неразбрала? Не се заяждаш, ти направо натякваш и едно си пееш.
Я си представи, че тази бучка, която си купила за детето си, е единствената, която можеш да си позволиш за близките два месеца, и детето ти обича сирене. Обаче, свекърва ти го краде от хладилника, за да го занесе на майка си. Ще пляскаш с ръце от щастие, че някой е откраднал от теб, за да нахрани друг ли?! Дори да се поставя на мястото на бабето, ще ми е гадно да ям буквално залците на гладното си внуче...

Ще станеш не дребнава, ами ще издереш очите на свекърва си. Ама като не са крали от теб, явно смяташ другите за дребнави....

# 74

Ти май наистина не схващаш разликата между това да даваш и да те крадат. Разликите са кардинални.
Пожелавам ти да имаш винаги да даваш, но пък дано никога не се оплачеш, че са те окрали.

Общи условия

Активация на акаунт