С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 889
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Мутанти Simple Smile

# 346
Наистина са мутанти и много бързо привикват към какво ли не.  А тези подутини при моята внучка се появяват по-късно. Бочко за след ухапване май помага.  И ходят по децата гадовете, от нас никой не е ухапан.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 20:14 от Трещерица

# 347
Дадох му Зиртек , намазах с бочко за след ухапване ... успокоиха се нещата ... ама ми е жал за него  Sad.

# 348
Елия, и аз съм алергична към комарите, взимам всякакви предпазни мерки и тая година направо ми свалят от теглото, гадините недни.  Crossing Arms
Не си го слагай на сърцето, много по-здравословната нагласа е да допуснеш, че жената е забравила без да иска, едва ли някой ей така, нарочно няма да го намаже. И е нормално да трепери на другото бебе - бебе е, затова Simple Smile
Като ти прочетох поста се сетих между другото за един случай, когато бях на 5 може би, баба и дядо ме заведоха на почивка, две седмици бях с тях, всичко беше наред и вечерта преди да си тръгнем на другия ден, докато съм тичала с другите деца, съм се сблъскала с друго дете и на главата ми се е появила огромна цицина. А баба ми изпаднала в тих ужас как ще ме прибере при майка ми и тя  ще каже, че не се е грижила за мен.  Laughing

# 349
Да споделя, че направо съм в потрес.

Мойта свекърва както реве, че е пенсионерка с малка пенсия сега щяла да си купува стъклена трапезарна маса със столове.
Мъжът ми ходи да им помага с ремонта. Той свърши преди 2 седмици. Тя още не е изчистила и подредила. Не знам какво прави по цял ден. Свекър ми даже и по време на ремонта ставаше в 4 сутринта, ходеше до селото да полива и бере зарзавати и в 9 започваше с мъжа ми ремонт. Тя нищо. Само мели по цял ден и мрънка, та да се прибира мъжа изнервен.
У тях всички мебели и уреди са 2-3 бройки. Каквото види всичко иска, като малко дете е.
Старата й маса е масивна, стабилна, цяла и здрава, столовете също. Кой ли не се опитва да й обясни, че тая стъклена маса изобщо няма да стои добре на 9 кв.м кухня в комбинация с останалите мебели, ама не. Искала. И най-лошото е, че старата няма да бъде изхвърлена, ами вече да даже акълът ми не стига къде ще бъда сложена. В стаите, за да отвориш някой шкаф трябва да преместиш фотьол, маса, бюро, вратите на стаите едвам се отварят. Всичко е претъпкано. За целия си живот нищо не е изхвърлила, даже си пази скъсаните чоропогащници. Но това е някакво болестно състояние нейното.
Купила си един лампион на мястото на стария, който е здрав и даже празната му кутия прибра.
Иначе за работа като стане въпрос все изкача с номера, че била стара и за това не можела да работи, а за купуване не е стара. На 60 г. а е пенсионерка от 10г и нищо не прави от тогава до сега. Мъжът й и той е вдигнал ръце от нея. Но като й се опънат всички и не става на нейната започва да реве, да припада, да я стяга сърцето  ooooh!

# 350
  • София
Аз пък не разбирам какво ви пречи стъклената и маса, честно! Нали не я купувате вие. Или там обзавеждането и.

# 351
Аз пък не разбирам какво ви пречи стъклената и маса, честно! Нали не я купувате вие. Или там обзавеждането и.

не е мн ясно дали няма да я купим ние
като ревне, след няколко месеца, че с малката си пенсия не й стигат парите нали ние ще плащаме
Майната и на парите, за нас не е проблем да й дадем. Въпросът е, че първо в къщата й няма въздух да се диша от претрупване и след това липса на всякакъв здрав разум от нейна страна и най-вече манипулация. От 100 кладенеца вода ще донесе, за да не работи нищо, даже и у тях си, но за да угоди на себе си ги разбира нещата. И за човек с "високо кръвно и сърце" да не говорим, че вече е 100 кила цял ден да се тъпчиш с бисквити, вафли и капучино никак не ми се струва разумно  Thinking

# 352
EliMery, дали има въздух или не - свекърва ти си го диша, тя си живее там Laughing А пък след като се поддавате на манипулация, жената се възползва, човешинка Wink

# 353
За 30 минути се сдобих с 21 пъпки.....утре трябва да съм с пола до петите.
Не харесвам крайните думи и си мисля,че някой трябва да брои до 100 преди да напише нещо.

# 354
  • Fort Worth, TX
Твоята е същия модел като  моята.Да трупа колкото иска нали не ги трупа в моята къща.И в тях не можеш да се разминеш от боклуци, ама на мен ми е все едно, дома си е неин.Скоро правиха някъв лек ремонт.Сложиха ламиниран паркет.Застла целия паркет с черги и болани от онези с дългите косми.На всичкото отгоре на краката табуретките е нанизала по 1 ватиран чорап със същата цел .Аз като влезнах онемях, ама си трая не мога да й кажа нищо.Обаче мъжа ми си й каза в прав текст, че това си е пълна циганщина дето е направила.

# 355
За 30 минути се сдобих с 21 пъпки.....утре трябва да съм с пола до петите.

Ъъъ, мислиш, че няма да се шмугнат под полата ти ли? Laughing

Аз съм установила отдавна, че хората като цяло (в това число слагам и себе си, естествено) просто обичат да се самонавиват, да намират драма и там, където я няма и т.н. Сигурна съм, че някои постъпки се възприемат тежко само защото са от определен човек...

# 356
  • София
Аз явно не съм за тая тема.  не разбирам как така вие ще и купувате маса, ако не искате. А ако ще купувате- значи искате. Не разбирам, честно, но от сърце ти желая да постигате съгласие с мъжа ти по тия въпроси и да не се ядосваш излишно. Ти казваш, че не ви е проблем да купите масата, а това , че в къщата и няма въздух. Според мен дълбоко грешиш в приоритетите си, но може и аз да съм нещо сбъркана, не знам.

# 357
Това е което исках да споделя, че нито аз, нито мъжа ми, нито нейния мъж го приемаме. Не сме в къщата й, каквото иска да прави, но като хора със здрав разум не го приемаме. Не е по джоба й, не й е необходимо, просто прищявка. Предложих й да й помогна да поразчисти къщата, да изхвърли дрехи от преди 30 години и предмети, които вече не използлва, но тя отказа. Каза, че всичко пазела, един ден като умряла, тогава да сме хвърляли.

# 358
Аз явно не съм за тая тема.  не разбирам как така вие ще и купувате маса, ако не искате. А ако ще купувате- значи искате. Не разбирам, честно, но от сърце ти желая да постигате съгласие с мъжа ти по тия въпроси и да не се ядосваш излишно. Ти казваш, че не ви е проблем да купите масата, а това , че в къщата и няма въздух. Според мен дълбоко грешиш в приоритетите си, но може и аз да съм нещо сбъркана, не знам.

Аз съм писала на пред в темата. Ти явно не си чела.
Тя знае, че ние имаме финансова възможност и парите не са проблем.
А, и аз не държа сметка на мъжа ми дава ли им пари или не.

# 359
  • София
Абе аз четох, ма то много истории, много свекърви, много снахи....обърках се. Hug
Щом пък не държиш сметка тогава не се ядосвай, да прави каквото знае свеки, я, не може всичко на сърце да се слага, че така не се живее дълго. Wink
аз от толкова четене стигнах до извода, че много от ядовете снахите сами си ги създават, неволно или не, като обръщат внимание на глупости, честно!

Общи условия

Активация на акаунт