С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 884
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Трещи е абсолютно права. Как така някой, който тормози детето, е изпратен от самите родители при детето?  Shocked Или тормозът не е точно тормоз, или има нещо друго.

Съгласна съм. Хем тормоз, хем пък тя да вземе детето  Thinking

И аз съм съгласна. Все пак, понякога нямаме избор и трябва да се понаведе главата, но пък после казваш любезно благодаря и целуваш ръка.

Че защо да нямаме избор? Аз много пъти съм взимала от градината приятелчета на дъщеря ми, с които са израснали заедно. Както и много пъти ми се е налагало да помоля майките им да вземат моето дете  Peace  Начин винаги има.

# 166
А Динчо явно е нечия свекърва, я ме светнете, че рядко чета и пиша тук и явно не съм в течение. Жената, заяла се за бучката сирене?

# 167
Не позна. Снахата се е заяла за бучката сирене. И всеки, който не ви приглася, не е нечия ужасно злобна свекърва. 

# 168
Жалко - на такава прилича.

# 169
  • Далечният изток
Лелееее, леле, не е истина............ Наистина ли мислиш че съм се заяла за 1 буца сирене? Мислех, че тоя форум е за споделяне, той бил за злобни коментари след всеки пост на недонагласени психясали лелки  в климактериум, дето нещо в живота им пречи и си го изкарват тук... Хубаво си мислех повече да не пиша тук, ама на, какво ли ми трябваше...

# 170
Извинявай, AIDA_N, но ти внесе темата със сиренето.  И, да, свекървите обикновено са в климактериум. А вашето оправдание какво е?

# 171
  • Mediterraneo
Че внесе темата за буцата сирене, внесе я. Но къде се е заяла за буца сирене?! То че всеки е свободен да чете, каквото му изнася, ясно, но чак пък такива интерпретации  Tired Stop

# 172
Хайде де, стига, не й обръщайте внимание на Трещи, а Динчо и тя ли е от тях, много ми стана интересно, плс, някой да сподели...

# 173
  • Далечният изток
Внесох темата, но това означава ли, че 10 стр след това трябва да се коментира това сирене, бе хора... Ами едно момиче беше писало за една гъбичка за миене на чинии, защо не се заядохте с нея? Това нормално ли ви се стори? На друго момиче свекървата й беше "взела" ей така /сигурно пак е нещо нормално за вас/ портмоне май беше.... Значи тия неща изобщо не се изкоментираха тук, а това сирене стана историческо, че накрая и аз съм се заяла за него...

# 174
Факт е, че десет години след буцата сирене и меда, ти още си спомняш за това, и дори го коментираш по форуми. Факт, много показателен, ама не за свекърва ти.
Свекървите ни са хора на възраст, хора с друго възпитание, друго възприятие за живота и друг манталитет.
Нашето поколение претендира да е по-широкоскроено, по-модерно, по-толерантно. Да, ама не. Селото и селското (ама не в географския смисъл на понятията) е живо.

# 175
Е, аз пък си спомням за взетите фибички от гаджето на брат ми дето струват сигурно колкото 100-200гр сирене.Не искам и да си помислям с  какво е  показателно това за мен Mr. Green
Възрастта не е извинение  за лошо възпитание дори и темата го доказва  Mr. Green

# 176
  • Далечният изток
А пък да не разказвам от преди 20 години какви работи си спомням, че тогава не селянка, ами не знам каква ще ме изкарате. Хайде, останете си със здраве.

# 177
Факт е, че десет години след буцата сирене и меда, ти още си спомняш за това, и дори го коментираш по форуми. Факт, много показателен, ама не за свекърва ти.
Свекървите ни са хора на възраст, хора с друго възпитание, друго възприятие за живота и друг манталитет.
Нашето поколение претендира да е по-широкоскроено, по-модерно, по-толерантно. Да, ама не. Селото и селското (ама не в географския смисъл на понятията) е живо.

Факт е,че има неща които и след сто години ще си спомняме.
Факт е,че трябва да говорим и след сто години.
Но добре отколкото един ден всичко събрало се да избухне като гейзер и да помете всичко.
Тогава ще е минало време и ще има изградени неща които гейзера ще унищожи.
Старите хора дават тона на това как ще вървят нещата.
Те са хората с опит и знаят,че колелото се върти и ние един ден ще сме на тяхното място.
Но те са толкова твърдоглави и не намират за нужно да променят нещо.
Те са толкова нещастни,че мразят дори децата си и си го връщат тъпкано.
Това е в 50 % от историите.
Защото има и варианти в които ни добро,ни зло ще помогнат.

# 178
     Джоджо, ако въпросният човек не е ежедневен дразнител, ако не го допускаш близо до себе си, много по-лесно се живее ако потиснеш спомена и не му позволяваш да ти трови ежедневието. Също и ако приемеш, че възрастните не се променят и престанеш да полагаш усилия в тази посока.
     Невъзпитани хора и такива, които ни дразнят с поведението си, винаги ще има. Но ако започнем да преживяваме всеки дразнител като трагедия, ако непрекъснато се връщаме към неприятния спомен, какво би станало с нас? Няма ли да се превърнем във вечно недоволни и мрънкащи същества, които на свой ред някой ден ще влязат в темата, било като свекърви, било като тъщи.

# 179
Чакайте сега, хем на възрастните трябва да се прощава, щото... са възрастни, вече акъла им е другаде, друго поколение са и т.н.
хем едновременно с това те трябва да дават тон на всичко , до елементарни неща, трябва да се 'слушат', като по-препатили и тн.. има явно противоречие между двете
Последно, ще ги 'слушаме ли' и ще 'прекланяме ли главички', или със снизхождение да се отнасяме? Щото като се отнесеш със снизхождение, те продължават да си мачкат после...  И пак държа да отбележа, както при всяко посещение мое в тая тема, че проблеми със свекървата нямам, а по-скоро с определени персони от моята рода. Да не говорим, че колкото и да са възрастни, толкова не са 'препатили' и добре, че не съм ги 'слушала', че щях да съм на улицата после....
Джоджо добре го е казала, че толкова им е злобата, че мразят дори децата си - моят роднина си умира от злоба, че младите знаят повече от него. Огън и жупел лее, че му е минало времето. Все едно на нас няма да мине утре....
Хърмаяни, добре, момичетата казват, че не се виждат със свекърите - т.е. точно това, което казваш ти - недопускането близо до себе си. Е хубаво, ама и против това скочиха някой - как можело, да се отречеш и дане се виждаш с родителите си/на съпруга си. Няма угодия - ако се изолира т- защо са изолирани; ако ги допускаш - защо ги допускаш, като те тровят..... Последно? За мен решението е - игнор - но и срещу това ще се намери кой да скочи, разбери ... И пак ще си им виновен на свекитата...

Общи условия

Активация на акаунт