Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 116 203
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 127
blueeye® аз повечето тортички съм ги отразила, но тази с Феликс как съм я пропуснала, не зная, страшно ми харесва. И зайчето и момиченцето са много добри, харесват ми и нарисуваните линийки и писмото, разрезите просто ще ги пропусна, то да се ослюнчи човек. А Малкия принц е перфектен, много ми харесва фигурката  и как си направила на звездички фондана, хем изчистено, хем стилно. Лелей, калко дребосъци си направила  Mr. Green
ani_d когато решиш насреща съм за тормоз  Wink Крема на Вива аз го купувам от Илчовски, по съвет на Ванчето го разбивам с мляко и после му добавям заквасена или сладкарска сметана.
mimi_msm свекърва ти е за тупане, ама не и се връзвай, а виж гук колко хора ти харесаха тортата. Съветвам те ако имаш да ме питаш нещо да пишеш на лични  Blush, че иначе се отплесвам, докато се наканя да коментирам. Барабана не е истинска торта, вътре е стиропор, но то да ти кажа щеше да ми е по- лесно ако беше торта. Ето ти повече снимки http://www.flickr.com/photos/metchopooh/7357964952/in/photostream, каквито въпроси имаш просто питай на лични. Иначе барабана е покрит първо отгоре, после отстрани е надраскано с клечка за зъби за да заприлича на дърво, отгоре боядисан/така боята потъва в релефа и става много готино/, фитилчета като въженца отстрани и отгоре и отдолу лентички.
Melani34 аз правя нещо подобно на това което питаш - ванилово или шоколадово кремче, пълня еклерите, след това му добавям желатин, слагам блатовете в ринга/един отдолу и лента отстрани/ слагам част от крема, ред еклери, крем, еклери, крем и отгоре капачето блат.
skuki на лични ще ти пратя как аз си бъркам фондана, спокойно можеш да ме разпитваш, щом мога отговарям
iv4i_79 чудно ти изглежда медовика, направо ме доубеди да го пробвам за рождения ми ден, трудно ли беше печенето на блатовете?
sansil малей, гербер, листо по листо, думи нямам, аз си поръчвам от тук http://www.buyincoins.com/new_en/pages/search--cake----1.html и съм много доволна
donika dineva аз съм правила две торти със Зън ето ги, едната е по- нестандартна с чайника http://www.flickr.com/photos/metchopooh/7185954438/in/photostream
http://www.flickr.com/photos/metchopooh/7939131194/in/photostream
nalika ей, тортата ти с кораба е страхотна, много ми харесва, как странично си покрила с картата, кораба също е чудесен, много сладки и весели сладки и други дребосъци.  И Спъйдърмена много готин
Дими, да ти е жив и здрав Явор, спокойно мога да кажа, че твоето претворяване на дакела  е превъзходно, поздравления. Отлична структура, цвят, излъчване. Интересно ми е как го конструира, има ли структура отвътре? А за разреза, просто зловещо, моля за разяснения/ох, за радост или за жалост прочетох, как поетично си го описала  Crazy/.
Дитсанче, самото легло е повече от изключително, как си го пипнала само, прелест. То не са дипли, релеф, възглавнички, страшно ми харесва. За младежа, да знам проблема, кофти обстоятелства, за позата съм на мнение сходно с Ванчето, иначе папионка и цвете си има даже.
Clairette явно не се е получил авто сюжета, но пък на мен много ми харесват тези патоци

# 511
  • София
  • Мнения: 127
Ето с какво успях да изненадам мацката, която ни води народните танци  Mr. Green За който се чуди що е то, трябва да са цървулки  Flutter



и странично погледче

Вътре са блатовете на Пепи и шоколадов ганаш, прекрасна комбинация за моделиране  Grinning

# 512
  • Мнения: 148
Меченце,страхотни цървулки.
Ето го и булчето със тортичката

# 513
  • Мнения: 143
Здравейте момичета, пека едни мъфини и докато чакам да се опекат влизам да видя какво става тук
mimi_msm благодаря за хубавите думи.
ditsan благодаря и на теб за положителната оценка, ама нали знаете, че аз повече ценя критиката щот повече полза има от нея, кажете ми кусурите.Тортата с младежа е впечатляваща, ама да си призная и на мен като на Ванчето ми прилича на умрял, но прочетох какви перипетии си имала с него та явно те е поизпотил, но леглото е страхотно, възглавничките са уникално, като истински.А булчето ти е много красиво, не знам кога е сватбата, но да са ти живи и здрави младоженците и много щастливи
Албена оценявам твоята положителна оценка.При теб как са нещата.Последно /преди доста време/ четох че си имала проблеми и си изтрила албум.Как са нещата с цехчето, развиваш ли идеята или е само идея за сега.
Ванче, благодаря за критиката, оценявам я високо Laughing.Та корабчето трябваше по план да е по-малко, но в последния момент ми казаха по-голяма бройка и трябвашо той да понесе доста парчета и заради това е толкова голям.То аз от край време имам проблеми с размерите, но започвам да им свиквам.
Clairette тия патета са уникално сладки.Наистина ме озадачи как пистата се е превърнала в патешка пързалка, но се е получила супер.
stefina благодаря за хубавите думи.Опитвам се да напредвам, дано да ми се получава.
metchopooh  оценявам и твоите похвали, ама дайте критикете дееее.А за цървулките какво да кажа, каквото и да кажа ще е малко.Направо ме изуми.
 
 

# 514
  • Мнения: 22
Ха здрасти!!!Ето ме и мен с малко повече време  GrinningТова, че рядко пишех не значи, че не съм чела, обаче!!!Забелязах аз кривата торта на Стаси76-да ти е жива и здрава щерката, а ти всеки път да я изненадваш с толкова оригинална торта!!! HugЗа бутилката на Катюша какво да кажа- ами прилича си на бутилка, наистина, а тирбушонът е като истински!!!Искам да поздравя и Нелили-чудесно си се справила като за първа двуетажна торта!Браво!Сансил показва изключително оригинални неща- като комбинация от цветове,изработка, идеи...Браво!!!Алааа, справила си се чудесно!Много ми харесва маргаритковата торта!!!Чудни цветчета!!!Браво и на Мими_мсм- да ти е жив и здрав таткото!!!Кошерчетата са екстра!!!Меченце, твоята чаша с кафе е страхотна HugА цървулките съвсем си приличат,ама що имат катарами вместо връзки/то, какво ли разбирам и аз...ама по спомени.../Албенката е показала пак две приказни сватбени торти!!!Албенче, невероятна си HugСинеочке,много убави тез УФСи, беееее!!!И останалите са супер, ама овечките най-ме изкефиха LaughingВанче, много китка-много нещо!!!Ама се е получила чудна, лилава феерия!!!Дитсанче,кревата е за изложба, ооообаче...оня ...отгоре...как да ти кажа...нИ мА кефи!!! ConfusedАйде,колко остана newsm78не беше ли сега, в неделя, голямото събитие??Много здраве и бъдещо семейно щастие пожелавам на младите, а на теб-сили да издържиш до неделя Laughing Hug Heart EyesНалика, корабът ти ми е фаворит, нищо че е малко по-голям HugА другата е с много приятна цветова комбинация!!!Ивчи, ужасно вкусно изглежда медовикът ти!!!На патерица-ЧРД от мен, с най-добри пожелания!!!Димитрина73, какво да кажа за идеята и изпълнението ти??!!Ами-чудесни!!!Дакелът е невероятно добре направен, а изчистеният дизайн само подчертава ефекта му!!! HugДа ти е жив и здрав Явор-напълно заслужава толкова уникална торта!!!Накрая, но в никакъв случай на последно място!!!, добре завърнала се на Клерет!!!Оригинално разминаване между замисъл и резултат!!!Но резултатът е много сполучлив!!Да е живо и здраво детенце, а на теб - безпроблемно справяне с предстоящите, приятни събития Hug
 Мисля, че никого не пропуснах!!Ако съм- да ме извини,не е нарочно Heart EyesЕто и моята заигравка от последните дни.Както ви споделих, тя беше за чудесните лекари, които за втори път тази година спасиха/този път буквално!!!/живота на домашната ни любимка.Ще ме разберат тези, които са го преживели Blush

Правих и една от днес- за вчера ooooh!Ама като не мога да отказвам на приятели-ето такива, претупани резултати се получават Whistling ooooh!Никак не се гордея с тая торта, но трябва да си показваме и провалите.От тях пак се учим Blush


# 515
  • Мнения: 148
Nalika.ако някога успея да направя добра фигура сигурно ще скачам до небето от радост.
Маринче,във неделя е събитието.Благодаря за пожеланията,и дано господ ми даде сили да оцелея до неделя.
Редактирам се ,че нали мозъка ми щъка нон стоп като на развилняло се куче и забравих да кажа за тортите.
Кошницата е страхотна,котката също е изпипана много.Ама толкова жива изглежда че ме побиха тръпки,как я докара точно такъв модел дето хич не ги обичам.
А провала ти, newsm78много ми е чудно на кое точно викаш провал.Колкото по-вече гледам,толкова не мога да открия какво не и харесваш.

# 516
  • Мнения: 143
МаринаД, да ти кажа и на мен този кораб си ми е любим, има доста кусури, ама като идея много си го обичам.
Твоята котешко преждена торта е много сполучлива.Единствено този котарак, който е изключително реалистичен, ми се струва че гледа много уплашено.Ако това си търсила като ефект постигнала си го.
Дитсан, аз също не съм добра във фигурите, особено човешките.Първия човек , който се опитах да направя беше миналогодишния дядо Коледа.Той приличаше на монголоиден идиот с кофти костюм.С много опити поне го докарах до нашата раса.Ей сега на тая торта спайдермен, трябваше да има един спайдермен отгоре, ами питай ме що няма, щото и аз съм много сръчна с фигурите.

# 517
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Маринче, тая котана като истинска бе, все едно всеки момент ще изскочи от кошчето. И то е много готино. Я разкажи повече за кълбетата вътре с какво са?

Диди, със сигурност ще имате най-прекрасната сватба, просто няма как да е , когато всичко се прави с любов и желание! Стискам палци силата да е с теб и да посрещнеш с радост този прекрасен момент във вашето семейство! Бъдещата булка е прекрасна!

Налика, много ми хареса кораба ти!

Мечо пух, страхотни цървулки си барнала! Само лъскавият ефект от боядисването  малко не ми допада, но може би като е позасъхнала боята не е било толкова като на снимката! И един въпрос - като правиш отпечатъка на камък върху по-голяма площ как заличаваш страничните ръбове? На мене много ми се отбелязват върху тестото  Confused

# 518
  • Мнения: 22
 Grinning От името на Писана и от мое име- много ви благодарим за хубавите думи!!! Hug
Налика, 'ми как мислиш ти-при такава поразия,толкова объркани конци, как няма да гледа уплашено горкото безобразниче??!! JoyИскаше ми се наистина да изглежда уплашено, ама на мен ми прилича повече на стреснато само Joy
Диди, стиснала съм всички палци и духом съм с теб!!!!Ще издържиш,спокойно, но няма да е лесно Grinning Hug!!!
Ани, кълбетата вътре са от детска зърнена закуска/шоко-топчета,най-евтината от Кауфланд Grinning/и стопени маршмалоу бонбони.И котката е от същото.

.... И един въпрос - като правиш отпечатъка на камък върху по-голяма площ как заличаваш страничните ръбове? На мене много ми се отбелязват върху тестото  Confused

Не е към мен отправен въпросът, но да си кажа аз какво правя в такъв случай LaughingЗа камък се снабдих с огромния отпечатък, 50/50 см, дето го предлагат в Кукито- там няма проблем с ръбовете!Но на останалите малки отпечатъци, които съм ползвала,започвам отпечатването от средата към периферията и не натискам при ръба.След това премествам отпечатъка, като добре го оглеждам и се старая да съвпадна елементи, които се повтарят по ръба и по-навътре.Така върху ръба,слабоотпечатан, се слага повтарящият се елемент от вътрешността и се притиска.По този начин избягваш очертаването на ръб.Звучи много по-трудно, отколкото е в действителност/ особено пък според моето обяснение Joy/

# 519
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
  • Мнения: 25
Здравейте, мамчета!
Като ви гледам красотите малко ме е срам, че пиша тук, но имам спешен въпрос и ще си го задам. Утре мъжа ми има РД и искам да направя тази торта: http://vkusenden.blogspot.com/2011/04/blog-post_6800.html Питането ми е следното: ако за пълнеж ползвам само течен шоколад и сметана (а тя не знам готварска или сладкарска трябва да е), дали ще пробаднат бисквитените блатове? Дайте ми някаква идея, че време няма, а с малко бебе не мога нищо да прочета и свърша де Simple Smile
Много ви благодаря!

# 520
  • София
  • Мнения: 127
Сънчо, в тази торта, аз не видях течен шоколад, нито сметана  newsm78 По скоро е нещо като основата за скалички с някакъв ванилов пълнеж. Според мен и само с масло, какао, захар, орехи и бисквити ще можеш да оформиш такова таралежче, пък ако имаш сушени плодове или плодове от сладко/смокини, портокали.../ ще е вкусно.
Аз съм правила такова таралежче http://metchopooh.snimka.bg/cooking/recepti.424088.21998128
Намерих и рецептата
1 и 1/2 пак. обикновенни бисквити (начупени на малки парчета)
1 пак. краве масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. рязани орехи
1 ч.ч. прясно мляко- сварено и хлад
ко
2 суп. лъж. какао

Към натрошените бисквити се прибавят нарязаните орехи и млякото. Разбърква се много хубаво. Към маслото леко размекнато се прибавя пудрата захар и какаото. Разбърква се много хубаво с лъжица до еднородна смес. Получава се крем, от който 2/3 се слага при бисквитите, а останалия се запазва за намазване на таралежа отгоре. И така от бисквитената смес и крема, се получава тесто, оформянето на таралежа става с ръце и фантазия (правиш една топка направо в тортената чиния, от нея издърпваш муцунката на таралежчето и готово ).След което, намазваш целия таралеж с крема, който си оставила и украсяваш по желание или с каквото имаш. За бодли на таралежа се слагат нарязани бадеми/аз ползвах бисквити Гербери, счупени на 4-ри/, а за очички някакви бонбонки/при мен сладко от бели череши/
Един съвет:Сложете тестото в хладилника да стегне преди намазването с крем.А крема може да намажете и с пръсти,ако срещнете затруднение при размазването му Wink След това я прибрах в камерата да стегне, но може и само в хладилника.

# 521
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
  • Мнения: 25
metchopooh, много ти благодаря! Аз обаче явно не съм попитала правилно. Идеята ми е да ползвам бисквитената смес за стените на купата, а пълнежа вътре да е само от течен шоколад и сметана, понеже мъжа ми много обича шоколадови тортички.

# 522
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Сънчо, течен шоколад със течна сметана, става много добра комбинация. Разбий си сметаната до твърди връхчета и внимателно прибави течния шоколад и си готова Simple Smile

# 523
  • Мнения: 0
Здравейте,момичета!Рядко пиша,често ви се наслаждавам на творнията.
Имам въпросче,свързано с тестото за моделиране на Димитрина от Тортената библиотека.
Глюкозен сироп,обикновинната глюкоза от магазините ли се има в предвид? И може ли да се направи тестото без лимонена киселина?

Имам доста направени торти от последният път,когато съм писала,но си признавам,че ме е срам да ги сложа тук  Embarassed

# 524
  • Русе
  • Мнения: 25
Здравейте,момичета!Рядко пиша,често ви се наслаждавам на творнията.
Имам въпросче,свързано с тестото за моделиране на Димитрина от Тортената библиотека.
Глюкозен сироп,обикновинната глюкоза от магазините ли се има в предвид? И може ли да се направи тестото без лимонена киселина?

Имам доста направени торти от последният път,когато съм писала,но си признавам,че ме е срам да ги сложа тук  Embarassed
Аз ползвам от тази гъстата в бурканче,предварително я разтапям в МФ,винаги слагам лимонена киселина.

Общи условия

Активация на акаунт