Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 116 196
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
  • Мнения: 25
Въпросче:Как да получа класически червен цвят,имам два вида червена боя на Уилтън коледно червено  и на Амери колър супер ред,но и двете ми розовеят,а ми трябва червено като за МаКуин Светкавица.Дали ще стане с добавка на някой цвят или трябва да поръчвам друга,ако е така моля посъветвайте ме кои цвят и на коя марка? newsm09
Благодаря ви!

# 526
  • Мнения: 143
Пробвай да добавиш жълто, но малко по малко го добавяй и първо пробвай на малко количество, че ако не стане да не озяниш целия фондан.Аз така съм получавала супер ярко наситено и готино червено.

# 527
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Въпросче:Как да получа класически червен цвят,имам два вида червена боя на Уилтън коледно червено  и на Амери колър супер ред,но и двете ми розовеят,а ми трябва червено като за МаКуин Светкавица.Дали ще стане с добавка на някой цвят или трябва да поръчвам друга,ако е така моля посъветвайте ме кои цвят и на коя марка? newsm09
Благодаря ви!

Боядисай отгоре с разтворена във водка или ракия боя.

# 528
  • Мнения: 143
ani_d , по повод боядисването да питам - понеже не съм боядисвала до сега така с четка.Основата върху която се боядисва все пак трябва да е оцветена нали така? И още нещо - не си ли личи че е боядисвано с четка, не остават ли следи от четката, равномерно ли става?

Иначе това с добавянето на жълто ми го е казала художничка и съм го изпробвала и става, но моето червено е понсе червено, а жълтото яйчено жълто, не зная с други видове червено и жълто точно какъв ще е резултата.

# 529
  • Русе
  • Мнения: 25
Отново много ,Благодаря! Hug

# 530
  • Мнения: 2 185
Благодаря на всички, които се включиха по моето питане   bouquet и съжалявам, че не можах да пиша по-рано. Чак вчера покрих въпросния етаж от сватбената торта и след няколко брутално неуспешни опита и истерии  Mr. Green криво-ляво се получи желания ефект  Whistling . Още не съм успяла да снимам тортата, тъй като мъжа ми с 300 зора успя да я вмъкне в хладилника, а аз нямам шанс да я помръдна и на милиметър, тежи ужасно. Дано оцелее транспортирането на повече от 40 километра, в най-големия трафик, а и тук е над 40 градуса  ooooh! , просто не ми се мисли... Стискайте ми палци  Hug !

# 531
  • Мнения: 0
Здравейте,момичета!Рядко пиша,често ви се наслаждавам на творнията.
Имам въпросче,свързано с тестото за моделиране на Димитрина от Тортената библиотека.
Глюкозен сироп,обикновинната глюкоза от магазините ли се има в предвид? И може ли да се направи тестото без лимонена киселина?

Имам доста направени торти от последният път,когато съм писала,но си признавам,че ме е срам да ги сложа тук  Embarassed
Аз ползвам от тази гъстата в бурканче,предварително я разтапям в МФ,винаги слагам лимонена киселина.

Благодаря за отговора,получи ми се разкошно тесто,с което успях да покрия тортата,ще го пробвам и за фигурки  Hug

# 532
  • Мнения: 728
Здравейте, много искам да участвам в темата, но е много трудно. Днес ще правя торта Гараш на Буболинката. И мен  ме е срам да ги слагам тук и затова и не пиша де, ама айде ще сложа една


когато тръгна да правя нещо все нещо ми липсва, я някой цвят я нещо друго и накрая все не се получават нещата. Добре, че повечето от гостите не гледат темата ви, че да ми се радват  Joy

# 533
  • София
  • Мнения: 2 129
Стефи, Пухче, Марина  Hug

Дакелът е мм и оризон в тялото. Две клечки за зъби придържат към него главата, която е само тесто на Нелка + гъмпейст. В краката има по един дебел макарон, който сложих в оризоновото тяло преди да "опаковам" с разточено тесто, което поразтегляйки, кадето се налагаше обгърна и спагетите. Ако не трябваше да имитира глинена скулпурка, щеше да се нолжи да го опаковам още един път, но така, някак си замижах за релефите, "пошпакловах" тук-там с тесто след като фигурката беше добре засъхнала и...нямаше време за повече.

Пухче, рецепта точна няма все още, но по-горе бях писала какво представлява самата торта:
Блатът е като на "Династията", но с лешници.
Шоколадовият крем е подобен на този от "Династията", но млечно-яйчният крем е с нишесте, към него съм добавила 250гр масло и 200гр разтопен, черен шоколад.
Вторият крем е желирана смес от пасирани, задушени круши в карамел, сладко бяло вино, карамфил, мента, канела и лимонова кора.
На третия ден от сглабянето блатовете са поели повече влага и са по-сочни, но и вчера, когато бяха по-хрупкави, вкусът като цяло е балансиран, с разгръщащи се нюанси и интригуващ  Това е.

 Твоите цървулки са страхотни, вероятно не е лесно и да изглеждат съразмерни като чифт. Жалко, че не са фигурки и са изядени вече:)

Марина, котките ти вече започват само да напомнят за себе си, загатвайки присъствие, скоро и само по подала се опашчица ще ги разпознаваме Simple Smile. Страхоно е котето и кошницата!

# 534
  • Русе
  • Мнения: 25
krasykm06 аз също много от скоро правя торти и за това и не коментирам ,не мисля,че има с какво да съм полезна...Но все пак...твоята ми хареса,фигурката ти е с правилни пропорции,добре направена.Продължавай напред,снабди се със всичко необходимо за работа и ще имаш и много по-добри резултати!

# 535
  • Мнения: 32
Здравейте момичета!

Аз се завърнах от почивка и влизам с молба. Някой ако има да ми продаде (спешно) 1 кг ММ, че по стечение на обстоятелствата си затрих мозъка някъде и останах без (и без мозък и без ММ). Ще чакам с нетърпение някой да се отзове  Hug

# 536
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Не знам дали някой не е пуснал вече инфото че не съм следила темата така че ако се повтарям - извинете.

The Ultimate Worldwide Online Cake Competition

Grand Prize: US $10,000 cash

2nd place: $5000 in cash and prizes

3rd place: $3000 in cash and prizes

4th place: $1500 in cash and prizes

5th place: $1000 in cash and prizes

6th place: $500 in cash and prizes

Подробностите тук:

http://www.sugarartsinstitute.org/articles/2012/08/22/ultimate-w … -cake-competition

# 537
  • София
  • Мнения: 2 129
Шемет, много интересно състезание! Условията са съвсем точни и доста на брой! Защо обаче искат професионалисти, при положение, че има и такса за участие?

# 538
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Дими според мен идеята им е да няма абсолютно начинаещи.

# 539
  • Мнения: 2 185
Минавам само да дам бърз отчет от сватбената торта - оцеля  Laughing !!! Както се досещате, като при всяка сватбена торта има дъъълга и напоителна история зад нея, с елементи на трилър и хорър  Laughing, но няма да ви отегчавам с нея. Още веднъж благодарности на всички, които ми писаха по моето питане, бая ме измъчи "материята" на втория етаж и има кусури, ноооо криво-ляво докарах нещо подобно  Crazy .
Малко снимков мат'РИал:

DSC_0028 by botevinka, on Flickr
Скрит текст:

DSC_0031 by botevinka, on Flickr
DSC_0030 by botevinka, on Flickr

Оригиналният дизайн е на Amy Beck http://www.brides.com/blogs/aisle-say/best-wedding-cakes-of-2011-4.jpg по желание на булката  Peace

Ще изчета при първа възможност темата, че въобще не съм в час  Embarassed .

Общи условия

Активация на акаунт