Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

• 116 863
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Копривке, стресът при пренасяне е жесток, знам го. Всеки път мисля, че това определено е за последно, но....Страхотно е, че си се справила на място с тежката ситуация! Дано хората са снимали добре, че да видя как е станала.  Hug

# 61
Имам въпрос:
Трябва да направя нещо като целувчен блат - толкоз голям (26см може би и висок около 2-3 см).
Обикновено тесто за целувки ли да си ползвам или има някакъв тарикатлък, че да се опече като хората отвсякъде  Thinking

# 62
Ани, тортата тежеше над 30 кг. Поне на толкова я оцениха Митко и баща му, той го извика за носенето до колата защото не можеше да се справи сам.

Дими, дано  Praynig . В краен случай ще ти я разкажа.

И повече торта по-голяма от 40х40 не правя!!! Уж бях мерила да влиза в хладилника, то просто всичко беше на косъм, голям зор а и беше 12 см. височина 1 етаж и то егати куфара стана... Shocked

# 63
  • Бургас/Пз
Имам въпрос:
Трябва да направя нещо като целувчен блат - толкоз голям (26см може би и висок около 2-3 см).
Обикновено тесто за целувки ли да си ползвам или има някакъв тарикатлък, че да се опече като хората отвсякъде  Thinking
Виж ето тази рецепта, но да знаеш , че целувчения блат почти изчезва измежду крема, някак си се стопява или поне на мен така ми се струва.

# 64
Имам въпрос:
Виж ето тази рецепта, но да знаеш , че целувчения блат почти изчезва измежду крема, някак си се стопява или поне на мен така ми се струва.
Аз ще го ползвам като "капак" - затова каза нещо като блат (щото с такава форма  Crazy)..
Може ли пак линк за рецептата, че нещо не излиза  newsm78

# 65
Мале, Лили какво си преживяла  Hug Разбирам те напълно, вчера бях в подобна ситуация. Правих торта за 35 парчета и всичко се раздуваше и разпадаше буквално от жегата. Накрая я предадох с поне равномерно раздут борд, а докато е пристигнала в ресторанта ми казаха, че отзад се пропукала от дупките и друсането, че пътувала по балканите. Разбрах, че рожденичката била очарована, това поне малко ме успокои, ама мъж ми каза, че изобщо не иска да коментира тортата и така критично ме гледаше целия ден, че направо ми се убиваше желанието за живот, на косъм съм да спра да правя торти лятно време.

ani_d , много е хубава тортата, справила си се страхотно с изискванията!

# 66
  • Варна
ето няколко тортички и от мен,абсолютен аматьор съм,но имам желание да се науча

# 67
Много красиви торти, поздравления на всички   bouquet
Копривке , наистина е било голяма драма  Twisted Evil разкажи повече за вкуса на шоколад и боровинка  Praynig

# 68
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Духи, радвам се да те видя  Hug Hug Препоръчвам ти да използваш платка за гараш. Аз много ценя рецептата на Джинджър

Лелееее, Лилиии, лошо ми стана като те четох. Не мога да си представя ужаса от това да разглобявам и треперя.

Дитсън, Искре - засрамихте ме  Flutter Blush  hahaha Справили сте се супер. Аз признавам че не обичам такива торти и не бих правила....  Rolling Eyes

Ани, готина торта и важно инфо  Hug

titi.mp разбира се, че ще се научиш. Ти вече си тръгнала по пътя!

Аз показвам едно бейби ТВ да не е само плямпане и отивам да "бачкам"  Crazy

# 69
  • Бургас/Пз
Духи, ето http://sunshineskitchen.com/chocolate-meringue-cake-with-lemon-cream/ , обаче не съм сигурна дали белтъчна платка ще свърши работа за капак  newsm78

# 70
 newsm44 Най-накрая ви изчетох - и старата тема, и тази  Mr. Green

Марулке, страхотна ти е сватбената торта  Hug
miravarna, много нежна бебешка тортичка. Завиждам за розовия цвят  Mr. Green Лека и безпроблемна до финала!
райска ябълка, готин паЮк  Mr. Green
МаринаД, те и другите, ама и аз да си кажа - сладък е котака - няма вид на вещерски  Crazy
stefina, страхотна е! И шефката, и лаптопа и капелата и всичко!
ditsan, мен щото ме изглозга любопитството за изненадата под листото та ходих да търся, ама така и не намерих желаното изображение  Mr. Green Embarassed
ИСКРА, аз лично бих позакрила малко зърната и бих ги направила една идея по-голямки  Flutter Така честно ми приличат малко на копчета. Дано не се разсърдиш  Hug
Албена, новите мечета са също толкова страхотни като старите напукани. Тортата ти е много нежна. Да ти е жива и здрава малката щерка  Hug
Лилииии, направо ми се накъдри косата като ти четох поста. Милата, дори не мога да си представя какво си изживяла  Hug Hug Hug
ani_d, много ме кефят морските ти торти  Flutter
titi.mp, щом имаш желание, значи ще се научиш - добре дошла сред нас!

Сега чакам да видя и сватбената на Ванчето!  Crazy

Малко отчет за мен. СКУЧНО МИ Е! Децата са в България от 11-ти юли. Бяхме викнали свекървата за 1 месец да помага за бебо, ама бебо няма никакво намерение да излиза - седи си на топло и това си е. Еми, бабата си тръгна днес. Всякакви видове методи за "излизане" пробвах - нищо не помага  Rolling Eyes Заинатил се е младежа и това си е! Утре ще се моля на доктора да ми помогне той - ще ме реже ли, на системи ли ще ме слага - ама не издържам вече. Нито на тежестта, нито на болката, нито на скуката  Crazy
Де що имаше по апартамента се боядиса, изми се, изчисти се, префасонира се... Еми вече няма нищо за правене - няма за кой да готвя, няма кой да ме ядосва, няма кой да ми цапа къщата... Абе скука ви казвам. НЕ съм очаквала, че точно 4-тото ще го пренося  ooooh!
ОПЛАКАХ СЕ!

Та от нямане какво да правя мислех днес да се заиграя да се пробвам да направя хубави рози или някакви китки.
Та имам 2 въпроса по случая:
1. Има ли клипчета от последния семинар с китките?
2. Купих си Satin Ice, ама пише GUM PASTE - каква е разликата с този с вкус на Ванилия например?
Ето ги двата:
Скрит текст:
и
Сбъркала ли съм в избора? За какво мога да го ползвам? Тук предполагам Шеметчето ще ми отговори и ще съм й много благодарна

# 71
  • Vaudreuil Canada
NellyDi гъмпейста е за цветя и фигурки - съхне бързо и става на кокалче другото си е фондан с вкус на ванилия - за покриване на торти - демек едното е бързосъхнеща, а другото е бавносъхнеща маса.

Имаше доста клипчета в сайта на семинара в мултиплай ама аз не съм стигнала да ги изгледам.

За бебо не се притеснявай до 42 седмици е нормално стига да сте добре и двамата Simple Smile

# 72
Neli Di,ами няма я .Явно е доста неприлична защото са я махнали.
Ето тук
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3430136204209&set=a. … ype=3&theater

# 73
Мацки аз голяма почивка му ударих, но все пак да се запиша.
Дидка Нецензурна си ти е тортата и много реалистична. Просто са явзели за снимка на истински гол мъж Simple Smile))
Танче
Много сполучливо бейби тв, харесват ми и цветовете и фигурките много.
titi.mp Много вкусно изглеждат всичките ти торти. Всички сме почнали от някъде, ръка имаш, желание гледам също не ти липсва - давай смело напред.
ani_d Много красива семпла и нежна морска торта. Много ми допада.
Лили Въобще не те мисля душа, аз такова чудо не се наемам да започна, а за транспортирането винаги ми треперят коленете докато не пристигнем, хем с доста по-малки торти. Но ти си боец, оправила си се страхотно!
Албенка Живи и здрави младоженците и много поводи за радост да ти донесат!

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 16:59 от иглика333

# 74
Дори не ми се пише, да си призная но ще отбележа 3те сватбени торти в тази тема. А, дали изобщо ще ви разкажа за моята сватбена торта ще си помисля още малко.
Марулич- Честита първа сватбена торта! Представям си какъв стрес си изживяла и какви вълнения. Получила се е много красива, обаче. И най-важното е, че е вече в историята.
Доня Коприва -  тръпки ме побиха като прочетох какво си изживяла, но на фона на моите кошмари, доста леко си се разминала. Чакам снимките с нетърпение.
Албенка - Каквото и да кажа за тебе, все ще е малко. Първо: Приеми искренни пожелания за здраве, късмет и любов на младоженците. Другото... само ще се нареди. Да сте живи и здрави и вие покрай тях да им се радвате. Жалко за сладките мечета. Но, и новите са хубави. Цялата торта е някак си.... сватбена. Семпла и стилна. Харесва ми.

Ванче, щеше да се изкаже за Овалетето...
Тцъ мацко! Ванче за Сатена щеше да се изкаже. Ама, не знае как точно да се изкаже. Овалетето е само отворено и толкова. Няколкото мачканици които правих на бюрото, не ми дадоха никаква представа, освен че на първо четене ми допадна много. За Сатена мога да кажа малко.  Като консистенция адски ми хареса. Хубаво, стегнато тесто. Някак си стои студено в ръцете ти, не като Пикото или Иридата, които докато размачкаш в ръце и стават топли. Това стои хладно, както Ксеркса. Напомня ми на смес от Ксеркс и Пикко и доколкото успях да разбера, много прилича на Овалетето. Има еластичност и лесно се оформя на фигури. Съхне доста бързо. Почти няма нужда от Тилоза. Оцветява се добре, като се има впредвид, че аз правих бледо жълто. Но, 5 кг ги оцветих с половин шишенце Шугър. Проблема дойде при покриването. Нацепи се по ъглите жестоко. Ама, жестоко ви казвам. Не бях слагала Тилоза.  Накрая го смесих с Пикко и Ирида за разкош и добавих боя. Оправи се. След  доста дебати с Поли от „Хитрини”, установихме че и там има различни партиди. Тази е по-различна.  За крикъта, обаче, от всички налични теста, това е най-добро.  С малко тилоза, обикновенно олио отгоре и отдолу на тестото се получава идеално. Цвета не е искрящо бял, а има точно сатенен, перлен блясък. Матово е. Не е лъскаво като Иридата, например .

Общи условия

Активация на акаунт