Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 116 145
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
привет момичета
Първо да честитя на Дитсан -Диде честито и на теб и на децата -да са ти живи и  здрави много щастливи и да напълнят къщата с дечица  Laughing и ти да си жива и здрава да им ги отгледаш !!!
Ванче -спретнала си страхотна торта на младите -евала  майсторе  bouquet
St.Anger  -добре се справяш и със захарното покритие и със трансфера -смърфиета се е получила супер а като четох поста ти останах с впечатление че си брала много ядове но те определено не личат -браво на теб
Ани -тая бърза изглежда много апетитно -и аз искам да знам как я заля така гладко и лъскаво -с олио ли е смесен шоколада
 nalika -не знам има ли няма ли ръбчета шапката но много добро попадение на 100 % се улавя тематиката-много ми хареса -и сладките са чудесни
Мариета- добре си се справила със спондж боб има малко целулит и какво още да се желае но имайки впредвид че е седнал мисля че е добре -аз сигурно не бих рискувала с тази поза

ето и една торта от мен

 и отново мъфини за кръщене -които пътуваха по еконта до Русенско и току що разбрах че са пристигнали здрави

# 616
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Бети, Диди, тортата е залята със сметана и шоколад. Затоплям 150мл сметана /ползвам животинската на Лидл/ и вътре разтопявам 100г шоколад /50/50черен и млечен/ оставям да се охлади на стайна Т, а не в хладилник и като стане с телесна Т заливам тортата, като започвам от центъра и оставям течността сама да се разнесе. Леко накланям самата торта с подложката и то си разтича както трябва, отдтрани лекичко дойзравнявам с ножа, но отгоре не пипам нищо Simple Smile

# 617
  • София
  • Мнения: 242
St.Anger,не го знам това филмче и тия герои грам не ги познавам но добре че си се престрашила.предполагам детенце е било доволно.Справила си се супер .Имам само една забележка,заоблените ръбове на тортата.Ейй,като видя такава торта и веднага ми бъркат във здравето.
Следващият път не ги заобляй така.
ditsan, благодаря за забележката. Следващият път ще гледам да е по-добра от тази и ще си взема забележка. Тортата съм я заглаждала само с ръце, тъй като нямам инструменти (но след този задоволителен резултат ще си купя) и ми беше по-лесно да я направя със заоблени ръбове. Единственото нещо, което имам е форма за пеперуда, която така и не използвах върху тортата  Laughing.

# 618
  • Мнения: 148
Ани,благодаря за разяснението.Ще го пробвам при първа възможност.  bouquet
Бетинка,благодаря за пожеланията.Да ти се връщат и на теб.
А мъфините са върха,ще трябва да ми кажеш на лични как стои въпроса със тоя еконт.Имаш ли снимки от по близо,да ги разгледам.
St.Anger,аз също нямам инструмент за заглаждане и действам само със ръце.
Сега да ви пусна тортата за която ви досаждах със мотора.Не знам доколко ще разберете от снимката/като се има във предвид какъв съм фотограф/ама е 50 парчета.Огромна е,и за малко щях да я изпусна,добре че мъжът ми влезе във тоя момент и я задържа.
Доста трудна хапка налапах след почивката,цялата отстрани е със релефи напомнящи планина които са от крем и блат.Самата торта е от Голди ванилия,крема сирене,кондензирано мляко,квасена сметана и малини.1 етаж е редена,а 2 е вита,самият връх е от крем и блат+ малко масло.
Самата поръчка беше за юбилейна торта,съчетаваща двата спорта на които е отдаден юбиляра а именно кросови мотори и ски.Не знам доколко успях да ги съчетая,дано поръчителката си я хареса.
Излишно е да ви казвам че на живо изглежда много внушително,но като снимка не мога да го постигна.


тук има още снимки за които му се гледа
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/torti2.598534.28454008

а тук съм снимала и малко стъпка по стъпка
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/st-pka-po-st-pka.591719.28453990

# 619
  • София
  • Мнения: 242
betina33, много хубава торта си направила, но мъфините наистина са разкошни. Как ги опакова, за да стигнат цели и то с куриер?
ditsan, тортата наистина изглежда внушително. Сигурна съм, че ще я харесат.
И сега като почнах да пиша се сетих за още една случка в работата ми. Една колежка, като видя тортата с Фин и Джейк, каза че децата ѝ много харесват това тъпо филмче, и ме попита откъде съм купила фигурките. Като и казах, че аз съм я правила и тя ми казва: "А защо не направиш торта и за сина ми с тях?". Аз тактично запазих мълчание, защото това ми е само хоби, и както споменах по-рано правя торти веднъж-два пъти в годината, но тя продължи: "Ще ти дам пари. Ама да знаеш, че повече от 20лв. не давам."  #Crazy Останах без думи, но успях тактично да ѝ обясня, че торти правя само за удоволствие за близките ми. Аз само продуктите за тортата не мога да взема за толкова  #Cussing out. Не знам защо толкова се засегнах, все пак не съм майстор на торти и има още доста да уча и да се усъвършенствам, но трудът си е труд, а сиренето е с пари...  Хайде да приключвам, че тия дни май само аз си пиша.  Embarassed

# 620
  • Мнения: 148
St.Anger ,тепърва ще се сблъскваш със това.Знаеш ли колко пъти съм се нервирала на клиенти и съм им казвала че аз ще им дам двайсет лева и да не ме занимават.
Учудващото е ,че хората които знаят точно какво искат,не се пазарят за цената.Точно такъв е случаят и със последната ми торта,жената искаше точно това и даже не попита за цената.Самата аз я попитах,не я ли интересува колко ще струва,а тя отвърна"няма значение.

# 621
  • Мнения: 574
Здравейте момичета. От известно време ме тресе кулинарната треска и само разглейдам нови рецепти. Сега много съм се запалила да направя една хубава торта със захарно покритие(фондан), но до сега не съм правила. Та се разрових в ремата за тортите и се обърках от многото рецепти. Някои ми се виждат много сложни като за начинаещ кулинар. А много ми се иска да зарадвам детето с торта с детски мотиви. Та моля за помощ. Препоръчаите ми рецепта за начинаещи за захарното покритие и за масления крем. Ще ми трябва рецепта и за вкусен крем за между блатоветеч само да е някои дето винаги ви се получава(да не е много труден). За сега съм решла да купя готови блатове за да не се умотая много и да имам повече време за да се занимавам с украсата. До колкото прочетох украсата я правите също със захарното тесто. С какво го боядисвате за да може да станат тези страхотни украси които правите. Предварително Ви благодаря.

П.П. Разбрах, че хубавите неща стават с правилна рецепта. Имаш ли точна рецепта се оказва че не е толкова трудно.

# 622
  • Мнения: 0
Бетина, много интересна е станала тортата, а мъфините направо разкошни!
Дитсан , добро съчетание на двата спорта, благодаря ти за постъпковия материал.

Момичета откъде мога да поръчам кристалина от1.5 кг онлайн?

# 623
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Здравейте момичета. От известно време ме тресе кулинарната треска и само разглейдам нови рецепти. Сега много съм се запалила да направя една хубава торта със захарно покритие(фондан), но до сега не съм правила. Та се разрових в ремата за тортите и се обърках от многото рецепти. Някои ми се виждат много сложни като за начинаещ кулинар. А много ми се иска да зарадвам детето с торта с детски мотиви. Та моля за помощ. Препоръчаите ми рецепта за начинаещи за захарното покритие и за масления крем. Ще ми трябва рецепта и за вкусен крем за между блатоветеч само да е някои дето винаги ви се получава(да не е много труден). За сега съм решла да купя готови блатове за да не се умотая много и да имам повече време за да се занимавам с украсата. До колкото прочетох украсата я правите също със захарното тесто. С какво го боядисвате за да може да станат тези страхотни украси които правите. Предварително Ви благодаря.
П.П. Разбрах, че хубавите неща стават с правилна рецепта. Имаш ли точна рецепта се оказва че не е толкова трудно.
Когато аз реших да направя за първи път торта с покритие си избрах да пробвам покритието Руска Мастика ІІ /има го в тортената библиотека в този форум/ с последствие пробвах и фондана на Димитрана и дълго време правех само него. Има и готови фондани, които се продават в он-лайн магазините на първа страница, така че просто трябва да си избереш Simple Smile На едни от нас едно тесто е лесно, а за други - друго, така че няма как да ти кажем - направи едикое си и ще ти се получи със сигурност Simple Smile
За оцветяването също можеш да си поръчаш сладкарски боички от някои от магазините или да видиш в Карфур или Кауфланд какво налично има и да пробваш с тях. Някои бои за яйца също стават, но не винаги се получават хубави цветове. Също така можеш да си купиш готови оцветени фондани, има малки разфасовки по 250г. Пак ти трябва да прецениш.
За кремът не знам какво да ти препоръчам - някои обичат шоколадов, други предпочитат белите кремове. Напоследък често правя ето този бананов крем http://antoaneta77.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8, който винаги ми се е получавал, може да пробваш , ако искаш. Също така ето този шоколадов мус става мноооого хубав http://vaklina.blogspot.com/2011/09/blog-post_7639.html, само че, аз го правя с 1 консерва кондензирано мляко , че ми идва доста сладичък Simple Smile
Фигурките можеш да ги направиш значително по-рано от самата торта, нищо няма да им стане, а и ще знаеш как са ти са се получили и дали може да подобриш нещо в тях.
На първа страница на тази тема има отговори на най-честите въпроси , които човек си задава, като започен да прави торта, така че и там можеш да прочетеш малко.
Съветът ми е най-напред да се подготвиш малко на теория и тогава да действаш в кухнята. Дори можеш и да направиш една малка тортичка пробно , за да видиш какво ще ти се получи.
Успех  Peace

# 624
  • Мнения: 22
Здрасти!Е-това е! Няма да се разберем с мотора и точка newsm61 Това само Валерия и Диди явно го умеят...  Crossing ArmsАз бях дотук в опитите/засега!!!/ Явно за такова чудо на мен няколко дни не ми стигат WhistlingКупих играчка и вече имам дракон върху мотор Joy hahahaОстава и екстериора да му измисля... Whistling Диди, твоят двуспортен проект се е получил много добре!!!Браво ти!!!Видях едно чудесно изпълнение по темата"Майкъл"!!!Налика, браво!!!Спонджовците  също са станали супер!Мариета, напразно се притесняваше!Бързата тортичка на Ани-д е много свежа и сладурска!!!Бетина-33, само върху твоя торта патешко езерце може да се впише чудесно в писта за формула едно HugМного ми харесват детските ти торти!!!А за безбройните ти мъфини, с ТАКАВА украса,мнението ми го знаеш... Hug Heart EyesСв. Ангъ/е/р,давай смело с фондана!!!Справяш се чудесно!/Тия не ги познавам, но май е по-важно децата да си ги познаят!!!/А за трансфера те поздравявам!!!Аз това не го умея и се възхищавам на всички можещи!!!
Пропуснах ли някого да Оприказвам ?JoyМай не...Ето ви сега от мен един куфар LaughingМалко извън сезона, ама....Тя,дъщерята на приятелката ми, отива да се образова все пак, а не да почива !!!Постарах се да докарам любимия й цвят и,според девойката, май съм успяла!!!Признавам си, че моделът на куфара си го откраднах от една торта, която видях в нета EmbarassedОбаче ми хареса и...е, попромених това-онова, но все пак не е мой Embarassed

Айде-чао от мен!Отивам да си довършвам последния за този месец проект Joy
Успешна нова седмица на всички и-разбира се!!!-успешна нова учебна година на учениците ви Hug Heart Eyes

# 625
  • Мнения: 148
Маринче,защо не каза на лични че имаш проблем със мотора.
Може да е късно,ама да кажа за другите.
Използвах една формичка за сладки/пластмасова/от скоро се подвизават тия формички по пазарите във комплект със други транспортни средства.Та там има мотор ама е тип скутер.Хубавото е че е доста дълбока,затова я наблъсках със тесто цялата и изравних,след това извадих/доста трудно/но основната рамка на мотора имах.За да преработя на кросов трябваше да отстраня гумите затова ги отрязах и махнах.Остатъка от калници оформих и извих за да прилича на кросов и така във това положение оставих да съхне.След това направих гуми като за кросов и ги прекрепих като на снимката от нета.Добавих седалка,огледало,разните му там уж тръбички като действах по снимка.Това е!Оставих да съхне легнал и чак когато стегна хубаво вдигнах и оформих и от другата страна/не много сполучливо,но като оцветих стана супер/.Потая причина и на тортата е поставен със лице напред а гърба да не се вижда.
Съжалявам че не снимах по стъпково.
А куфара е върха!

# 626
  • Мнения: 6 792
Използвах една формичка за сладки/пластмасова/от скоро се подвизават тия формички по пазарите във комплект със други транспортни средства.Та там има мотор ама е тип скутер.
Може ли да снимаш формичката  Praynig

# 627
  • Мнения: 148
Ще я снимам.ама не във момента че си дадох апаратчето на децата.Но я купих от магазин за домашни потреби,а после я видях и във едно левче.Те са мотор,рейс,колело,самолет мисля.Пластмасови са и доста голями,за сладки не са много удобни.Мисля че я видях и във един от сладкарските сайтове само че поотделно.Сега ще погледна.

# 628
  • Мнения: 6 792
Не е спешно .

# 629
  • Мнения: 275
Аз си чета редовно и не коментирам /не се чувствам компетентна да давам съвети, а пък косури все не виждам newsm78/
Реших да си покажа Машинка за моята Мекушка - тортата е правих преди близо месец и е плагиатствана от тук там - вече не помня от къде.

и  два дни си чеша крастата с едни сладки

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 21:56 от mimira

Общи условия

Активация на акаунт