УВОЛНЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА БОЛНИЧЕН

• 8 804
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте мили майки и бъдещи такива!Моля за помощ по един въпрос!Работя в един магазин ,но съм на изпитателен срок още,излязох в болничен тъй като не мога да вдигам тежко защото съм бременна /това е ясно Very Happy/,но днес разбрах ,че шефа ми е пуснал заповед за освобождаване със задна дата,но как като съм била на работа по това време и мога да го докажа!Въпросът ми е какво да направя сега,аз нищо не съм подписвала и нямам намерение!

# 1
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Можеш да оспориш датата на заповедта, но не и самото освобождаване. Щом си в изпитателен срок може да те прекрати и по време на самия болничен.
А самата заповед може и по пощата да ти я изпрати или да ти я връчи пред свидетели ако не желаеш да подпишеш.Ще бъдеш уведомена и щом те маха по време на изпитателен срок не му е нужно твоето съгласие.

# 2
Здрасти...
не е вярно че в изпитателен срок може да те уволни докато си в болничен!!! Аз миналия месец се борих с това и ще ти разкажа.
Имам близка счетоводителка дето ме светна какво да правя. Аз също съм на изпитателен срок но съм в болничен който не се прекъсва. Докато си в какъвто и да е отпуск не могат да те уволнят. На мен се опитаха да ми връчат заповед за уволнение когато си занесох втория болничен лист. Аз им казах че няма да я подпиша. А те "Ми тогава ще ти в връчиме при отказ" - тоест да подпиша аз и двама свидетели че отказвам да я подпиша. Ами викам ОК обаче веднаа отивам при адвоката. Един час ме молиха да подпиша и накрая ме оставиха на мира. Сега ако се върна и за 1 ден ще ме уволнят но аз няма да го направя и така ги връзвам докато детето стане на 3 години - на тях тва им е болното а и ше имат да ми изплащат отпуски.
Ами ако имаш въпроси питай...

# 3
Слаба им е счетоводителката затова....Ние и до ИТ стигнахме и пак няма проблем да се уволни по време на болничен  Wink
Ето ти и отговор от министерството  Wink

http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=26307

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 20:23 от pantera666

# 4
  • Пловдив
mimik ,просто са решили да те пуснат и да не се занимават с теб.Законът им дава право да те уволнят,защото си в изпитателен срок.

# 5
Здравейте, бг мами. Има ли все още нередности, при които работодатели уволняват служителите си, след като са заявили отпуск по майчинство?

# 6
помогнете ми! Днес казах на работодателя ми че съм бременна. В момента съм на изпитателен трудов договор ( направих 5 месеца и половина).  Ако си взема утре болничен може ли да ме уволни?

# 7
помогнете ми! Днес казах на работодателя ми че съм бременна. В момента съм на изпитателен трудов договор ( направих 5 месеца и половина).  Ако си взема утре болничен може ли да ме уволни?

Да.

# 8
Здрасти...
не е вярно че в изпитателен срок може да те уволни докато си в болничен!!! Аз миналия месец се борих с това и ще ти разкажа.
Имам близка счетоводителка дето ме светна какво да правя. Аз също съм на изпитателен срок но съм в болничен който не се прекъсва. Докато си в какъвто и да е отпуск не могат да те уволнят. На мен се опитаха да ми връчат заповед за уволнение когато си занесох втория болничен лист. Аз им казах че няма да я подпиша. А те "Ми тогава ще ти в връчиме при отказ" - тоест да подпиша аз и двама свидетели че отказвам да я подпиша. Ами викам ОК обаче веднаа отивам при адвоката. Един час ме молиха да подпиша и накрая ме оставиха на мира. Сега ако се върна и за 1 ден ще ме уволнят но аз няма да го направя и така ги връзвам докато детето стане на 3 години - на тях тва им е болното а и ше имат да ми изплащат отпуски.
Ами ако имаш въпроси питай...
Здравейте! Искам да кажа че и аз съм в същата ситуация и само да кажа че уволнението и освобождаването по време на изпитателен срок са различни неща. Консултирах се адвокат и той ми каза че докато съм в изпит. срок могат и в болницата да ми връчат заповедта!   Sad

Общи условия

Активация на акаунт