Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 717
  • 347
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Judy, и преди 12г. е имало листовки. ))) Както и сега има.
Както и тогава, така и сега, родителите масово не ги четат. Не разбирам защо...сигурно така потискат гузната си съвест.

Хеликаза, ти отричаш ли съществуването на странични ефекти от ваксината? И изобщо от всички медикаменти?

Имало, грънци! къде ги е имало? Сигурно в библиотеката на МА. Хората тогава не можеха даси позволят компютри и интернет, откъде се предполага, че съм можела да имам лесна и достъпна информация? Участъковият на детето получава централно ваксините и толкова, дори не съм предполагала, че може при него да има листовки. Ти мериш със сегашния аршин, а нещата са много по-различни от края на 90-те години. Най-малкото всеки льольо днес има коомпютър и интернет, а тогава това беше лукс.

# 151
Да, обаче това как доказва, че точно тази нуклеинова киселина предизвиква появата и развитието на раковите клетки?

Прочети малко на какъв принцип действат вирусите и ще ти стане ясно.

Чела съм различни неща.
Дори лекарите не са на едно и също мнение. Особено що се касае до причините за рака.
Затова питам- мога да прочета и други неща пък, стига някой да предложи нещо интересно.
Е, да е различно от "Ами като четете само апокрифна книжнина! Crossing Arms"
 Laughing
Понеже по питанките още не съм дори споделила каква книжнина съм чела, но ей- го на, вече и оценка има горката книжнина.
...................
Мирама, преди 12 години нямаше ни вопъл, ни стон, най- малкото като листовки по поликлиниките за вредата от ваксините. Табу бе да се спомене, дори. Дори да изкажеш съмнение бе нещо, което се заклеймяваше. Ето, и по темата, дори през 2012 г., има такива останки от този тип поведение- ха си се усъмнил дори- айде в апокрифа!

# 152
Да, обаче това как доказва, че точно тази нуклеинова киселина предизвиква появата и развитието на раковите клетки?

Прочети малко на какъв принцип действат вирусите и ще ти стане ясно.

Ако беше толкова лесно да се правят ваксини за вируси, да са направили за доста други, които върлуват от години и които отдавна са доказани на 100% какво ги причинява.
Хайде да не сме чак толкова елементарни и глупави, колкото се опитват да ни изкарат...

Andariel, никой не говори за интернет и компютри. Всяко лекарство по стандарт трябва да има листовка. Това че никой не се е сещал да иска, или да търси, не означава, че не е имало. Може да е бил 1екземпляр при лекаря, но със сигурност е имало такива.

# 153
Странно ми е отношението, защото детето ми е на 12 и дори и тогава пак бях чела информация за ваксините. Не е била по-различна от тази за новата ваксина. При всяка ваксинация има риск и следва да се взима решение. Решението би следвало да е обосновано - процент заболели, процент смъртност, рисков фактор и пр.
Папилома вируса може да се избегне с превантивна мярка, не е като детския паралич и не следва да е задължителна ваксината.

# 154
Дали би било удобно да замоля Хеликаза да даде информация при коu заболявания тази ваксина е противопоказна, както и какви са последствията, ако все пак, по една или друга причина, ваксината се постави.
Естествено, очаквам link към сериозна публикация, не апокрифна.

# 155
  • София
Мирама, ако имаше машина на времето, но и да можеше като се качи човек в нея да му се изтрият спомените, и те беше телепортирала преди тринайсет години, щях тогава да те видя дали щеше да ти дойде на ума да искаш листовка и да търсиш информация! Няма как да поискаш нещо, за което не знаеш, че съществува! Ако е вярно това, което е писано в профила ти, сега си на 28, а преди тринайсет години си била в гимназията. Я питай майка си, дали някога е искала листовка от лекаря, когато те е водила на ваксина! Вероятно и теб са те ваксинирали под строй, сигурно още в училище или в ДГ са ви строявали пред лекарския кабинет и дори  майка ти не е била наясно какво са те правили. Постарай се малко да се пренесеш назад във времето, и ще разбереш за какво говоря.

Даун Андър, ти може да си чела, но аз и ммного майки не сме! Не съм имала достъп до информация - не съм имала инормация! Какво сега, виновна ли да се чувствам?

# 156
Andariel, не, не са ме ваксинирали под строй. И да, точно от нея и приятел лекар знам, че и преди Х-години е имало листовки и те са стоели при лекаря. За всяка една ваксина е имало такава. Това, че не са били предоставяни е съвсем друг въпрос.
И ок, ако преди 20г. не е имало, сега има?
Защо простотията продължава и хората не се интересуват лично за здравето на децата си?
Защото много родители тук са с малки деца, а масово на това не се обръща внимание.

# 157
Я питай майка си, дали някога е искала листовка от лекаря, когато те е водила на ваксина! Вероятно и теб са те ваксинирали под строй, сигурно още в училище или в ДГ са ви строявали пред лекарския кабинет и дори  майка ти не е била наясно какво са те правили.

Точно така е било. Единствено отървавахме кожата от ваксина като бягахме от училище. Лично аз избягах в шести клас и в десети. Не знам кога за какво са ни слагали.

# 158
Андариел, не напротив. Не би следвало да се чувстваш виновна. И аз това казвам - макар че съм чела, пак съм го ваксинирала. Той за сега добре реагира на всичко на което е бил подложен. В Австралия обаче децата страдат доста от алергии и малоформации.

# 159
  • София
Защото хората не могат да знаят всичко и да се интересуват от всичко. По логиката, която представяш, би трябвало освен "всичко за ваксините" да зная и "всичко за колата", защото с нея си возя децата, "всичко за хляба", защото ги храня, "всичко за строителството", защото живеем в блок..., докато се побъркам. За какво са ми тогава хора, които са специалисти, ако трябва от всичко да разбирам? Нито е реално, нито е нужно всеки да знае всичко.

# 160
Аз лично съм ваксинирана за първи път на 6г. Но това няма значение.

Andariel, нима здравето на един човек и на собственото ти дете не е най-важното? И не би трябвало да се интересуваш за него?
Както се интересуваш какво лекарство ще му изпишат за грип и четеш листовката, защо не се интересуваш по същият начин за това каква ваксина ще му сложат и да прочетеш листовката?
"Всичко за колата" тук няма нищо общо....
Никой не говори за това да разбираш от всичко. Говоря за това, да изискваш от хората, които разбират да те информират. Дори в закона е записано...

# 161
Колко щама покрива тази ваксина? Колко щама на ЧПВ има и тя покрива ли най-агресивните? Колко струва едно изследване, за да се установи дали си застрашен?
Някой интересувал ли се е? И колко струва ваксината?

# 162
  • Варна
Щамовете, предполагаеми преносители/възбудители на РМШ са май 18, ваксината уж предпазва от 4.

# 163

И колко струва ваксината?

Церварикс

Цена - 149 лв. за доза.
Церварикс е предназначен за жени на възраст над 9 години. Вашият лекар или медицинската сестра ще Ви приложи общо три инжекции по следната схема:
Първа инжекция: на избрана дата
Втора инжекция: 1 месец след първата инжекция
Трета инжекция: 6 месеца след първата инжекция.

Каква щедра държава била България ,а.......

# 164
Да видим как ромите ще посрещнат безплатната ваксина. Нямам търпение да прочета първите новини за пребити здравни медиатори в махалите Simple Smile Или може би ще се прилага подборна агитация - само на кротките овце, най-добре в училищата?

Общи условия

Активация на акаунт