Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 680
  • 347
  •   1
Отговори
# 135
Andariel, а ти защо не си изисквала?
Ето това винаги ми е било чудно. Ок, лекаря го мързи, "върши си работата" (изобщо не го прави), а родителя просто стои и мълчи, все едно е влязъл при господ.
Ако на теб ти кажат - ела сега тук, да ти поставя ей тази ваксина, няма ли да се поинтересуваш какво съдържа, какви са ефектите и, странични реакции и др. подобни?
Защо за себе си го правим, а за децата си не?

За всяка медицинска манипулация или интервенция, човек трябва да иска информирано съгласие. А лекарят е длъжен да му го предостави.

# 136
Това, че някъде си я слагали редовно, не е доказателство в тази насока, а само факт, че я слагат.

Това къде я слагат редовно беше цитирано в отговор на твоята информация, че я слагали в Африка и Латинска Америка, хайде да не сме толкова късопаметни.

Доказателства очевидно всеки очаква различни. Аз лично по тази тема съм се отказала да дебатирам във форума, където голяма част от хората имат свое мнение за значението на думите, за логиката, за процентите, за медицината и изобщо за живота:)В крайна сметка аргументът 'против' ваксините защото от тях някой печелил за мен е необорим- от тях наистина се печели, както и от всичко останало, вкл. от това, от което живеят уважаемите съфорумки и съпрузите им.
То си е и лично право де, ама все пак в общество живеем.

пп. причинно следствените връзки се доказват чрез експерименти на групи с  пълна представеност, чрез контролни групи, чрез изолиране на страничните фактори и т.н. И тук са писани подробни и обяснителни постове, на Дороти ако не се лъжа.

# 137
Например винаги ми е било интересно как се доказва, че точно вирусът Х води до рак от типа У, а ракът не се причинява от нещо друго. Както и от какво точно предпазва ваксината Х и какъв е начинът й на действие.

И на мен. Обикновено навсякъде пише "счита се". Не се доказва пряка връзка, а се анализират данни, т.е. статистиката е метод. И винаги има такива, които никога не се разболяват от рак, а са в рискови групи.

# 138
  • София
Защото навремето, което е преди тринайсет години, никой покрай мен не е продумвал нещо за рисковете от ваксините, а не е като да няма квалифицирани хора в областта. А и вярвах на лекарите, нали това им е работата, млада майка, не ми е хрумвало дори да поставям под съмнение, че ваксината против страшни болестии като полиомиелит или дифтерия-тетанус-коклюш може да създава рискове. За рисковете чух преди три-четири години, но тогава ударното ваксиниране в бебешка възраст беше минало при нас.

# 139
И аз така Андариел, нищо не ми е хрумвало, докато не се озовах посред нощ в Исул със задушаващо се дете след ваксина.

# 140
Andariel, а ти защо не си изисквала?

Ами аз се сещам, например, че една бе ситуацията и информацията преди 12 години, друга- преди две.
Преди 12 години изобщо нямаше такава информация за вредата от ваксините, да речем, че да се заинтригува родител.

Рокси, аз никога не съм твърдяла, че я били слагали в Африка и Латинска Америка. Ако прочетеш и решиш да вникнеш в дискусията ни с Янечек, то ще да установиш, че говорим за друго. В случая- за период на тестване преди настоящия момент. За който нито ти, нито аз знаем нещо. Аз само мога да предполагам, както го и правя, т.к. съм чела също, както предполагам и Янечек, за групите на тестови държави и региони.

Аз пък не съм се отказала да дебатирам. Има теми и потребители, които умеят да дебатират. Може да са 10%, може и по- малко да са, но ги има и лично за мен са и интересни и полезни.
Ето, аз поставям въпрос пряко свързан с темата. Може да се намери някой, който да даде интересна информация, вместо да си играе да се надцака- с кого, и аз не знам.
Аз не съм специалист, но такива може и да намеря. Затова питам. То е ясно, иначе, че всезнайковци има. Те нито питат, нито четат чуждо мнение. Обаче са яко убедени в нещо си. Вярно е- много са, но нищо от това, не са само те.

# 141
Научила съм отсега дъщеря ми категорично да не позволява да я ваксинират, в случай че това се случи в училище например. Ако направят ваксината задължителна ще й извадя документ - алергична е - или ще платя каквато трябва глоба. Няма никакъв начин да допусна да я сложат на моето дете. С редовни цитонамазки всичко това се следи и се  предотвратяват трагичните последствия. А от точно тази ваксина има реално починали момичета, и то много. За които после се обяснява че уж имали други здравословни проблеми. Като че ли това е голямо успокоение за родителите  ooooh! Твърдо съм против тази ваксина и няма кой учен лекар да ме навие да я одобря, особено щом става дума за моето дете.

# 142
Например винаги ми е било интересно как се доказва, че точно вирусът Х води до рак от типа У, а ракът не се причинява от нещо друго. Както и от какво точно предпазва ваксината Х и какъв е начинът й на действие.

И на мен. Обикновено навсякъде пише "счита се". Не се доказва пряка връзка, а се анализират данни, т.е. статистиката е метод. И винаги има такива, които никога не се разболяват от рак, а са в рискови групи.

Ако в апокрифната литература, от която се информирате пише, счита се, то моля не приравнявайте източниците ни. В науката и съответно сериозните публикации в още по-сериозните издания се говори с факти и цифри в подкрепата им. Никой нищо не "счита".

Няма как просто човек с алогично мислене да проумее принципите и същината на която и да е наука.

# 143
Пак за тестовите зони - да, и аз останах с впечатление, че при нас идват след като са пускани в други страни, но не помня първо в Африка ли бяха, просто не ме интересуваше това тогава.

# 144

Намира се вирусна нуклеинова киселина в атипичните клетки (ДНК, РНК), предполагам. Т'ва лаишки.

# 145
Judy, и преди 12г. е имало листовки. ))) Както и сега има.
Както и тогава, така и сега, родителите масово не ги четат. Не разбирам защо...сигурно така потискат гузната си съвест.

Хеликаза, ти отричаш ли съществуването на странични ефекти от ваксината? И изобщо от всички медикаменти?

# 146
Helikaza,
осветли ни с някоя сериозна научна публикация по въпроса, не ни оставяй да тънем в апокрифно невежество.

# 147
Ще ваксинират децата, за да направят голяма поръчка към фармацевтичен гигант, нали е криза, за да се раздвижи икономиката...Тази ваксина е нова, за мен неизтествана с времето. Никога не бих я сложила на дъщеря си или на себе си, още повече че обявиха, че поставянето и не предотвратява на 100% риска от развитие на рак на маточната шийка.

# 148

Ако в апокрифната литература, от която се информирате пише, счита се, то моля не приравнявайте източниците ни. В науката и съответно сериозните публикации в още по-сериозните издания се говори с факти и цифри в подкрепата им. Никой нищо не "счита".

Няма как просто човек с алогично мислене да проумее принципите и същината на която и да е наука.

Ето, за този тип "всезнайковщина" и арогантност говоря. Може би е по- скоро въпрос на възпитание или тип нервна система- не знам и не ме интересува.
Аз питам нещо, а отсреща-  негативи, без каквато и да било информация.
В случая ни информация давам по тези въпроси, ни мнение. Питам си. Laughing
Те затова говоря- все има и друг тип хора- такива, които и знаят, и могат да отговорят и не пишат, все едно че играят белот с надцакване.

Намира се вирусна нуклеинова киселина в атипичните клетки (ДНК, РНК), предполагам. Т'ва лаишки.

Да, обаче това как доказва, че точно тази нуклеинова киселина предизвиква появата и развитието на раковите клетки? Понеже в атипичните клетки има сигурно и една камара други неща...

Helikaza,
осветли ни с някоя сериозна научна публикация по въпроса, не ни оставяй да тънем в апокрифно невежество.
Аха.

# 149
Да, обаче това как доказва, че точно тази нуклеинова киселина предизвиква появата и развитието на раковите клетки?

Прочети малко на какъв принцип действат вирусите и ще ти стане ясно.

Общи условия

Активация на акаунт