Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 671
  • 347
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Кога сколасаха и програма да направят!

# 31
Ваксината е с достатъчно потвърдени случаи на трайни и много сериозни увреждания след поставянето и.
Не бих причинила това на детето си. Скоро обаче очаквам да се появи и поредната реклама по телевизията. И как е изключително важно да се ваксинират всички.
Пари да ми дават, няма да я сложа...

# 32
П..а  и л...на на въпросната програма!

# 33
Kак така са решили, че ще ваксинират 75%, ако няма толкова желаещи опитни зайчета?

# 34
Ако оставим на страна ползите и вредите от ваксината, на каква база ще се извършва подбора на тези момичета и защо не е осигурена възможност да обхване всички 12г на 100% ?
Ваксината задължителна ли е,  и ще влезе ли в имунизационният календар?
Мисля че пак едни пари трябва да бъдат усвоени ...

П.С аз моето дете няма да го ваксинирам с това

# 35
Аз на друго попаднах тук, докато четох, и имам въпросче. Пише, че цитонамазка се взимала само с четчица, а не с тампонче или ръкавица, иначе се дискредитирали резултатите. Доколко нашите гинеколози го спазват това условие?

Освен това задължително се прави и колпоскопия. У нас масово не се прави обаче. Докторът, който посещавам аз прави. Питах я за ваксината и специално тя каза, че според нея не е добра. Не съм се допитвала до друг специалист в областта, но бих. Към момента обаче не бих си сложила, нито на детето.

# 36
  • София
За щастие не е задължителна.

# 37
За щастие не е задължителна.

За нещастие, вероятно ще я направят по-нататък.

# 38
  • Варна
Не казвам, че и аз нямам въпроси. Когато му дойде времето ще се консултирам със специалисти, няколко дори, и ще реша.
И аз това смятам да направя.

# 39
ЧПВ е много коварно нещо. Чела съм различни данни из нета, според тях, заразяването става дори само с докосване на кожата в областта на интимните части. Тоест - целувка, френска, вагинална, анална любов - всякак. Много висок процент от сексуално активните хора се заразяват в един момент, успокоителното е, че голям процент от тях се изчистват от вируса до 30-та си година. Има предположения също, че е сред причинителите на рак на дебелото черво при мъжете, също така и на рак на гърлото. Презервативът не предпазва от заразяване.
Имам силни резерви към ваксината, но си признавам, че началната ми информация е малка, за да си оформя твърдо и категорично мнение. Факт е обаче, че вече 2 момичета в близкото ми обкръжение се лекуваха от изменения в следствие заразяване с ЧПВ. Не ме притеснява толкова ваксината, колкото тревожната тенденция на нарастващо сексуално невежество по елементарни въпроси, засягащи болести, предавани по полов път.

# 40
  • Tам през Атлантическия океан
Kак така са решили, че ще ваксинират 75%, ако няма толкова желаещи опитни зайчета?

Нали не е задължителна каква е тази паника  Rolling Eyes

То даже и задължителните ако решиш може да не ги слагаш на детето  Peace има цели теми в алтернативния с родители които не ваксинират децата си  Grinning

# 41
ЧПВ е много коварно нещо. Чела съм различни данни из нета, според тях, заразяването става дори само с докосване на кожата в областта на интимните части. Тоест - целувка, френска, вагинална, анална любов - всякак. Много висок процент от сексуално активните хора се заразяват в един момент, успокоителното е, че голям процент от тях се изчистват от вируса до 30-та си година. Има предположения също, че е сред причинителите на рак на дебелото черво при мъжете, също така и на рак на гърлото. Презервативът не предпазва от заразяване.

Как така не предпазва? Или имаш предвид, че е безполезен конкретно за ЧПВ, след като се предава и с целувка, а при обичайни условия сексът с презерватив се предшества от целувки?

# 42
  • София
ЧПВ е много коварно нещо. Чела съм различни данни из нета, според тях, заразяването става дори само с докосване на кожата в областта на интимните части. Тоест - целувка, френска, вагинална, анална любов - всякак. Много висок процент от сексуално активните хора се заразяват в един момент, успокоителното е, че голям процент от тях се изчистват от вируса до 30-та си година.

Заразяват се 80-90% от хората (т.е., почти всички). И почти всички се изчистват от вируса в рамките на няколко месеца. Зависи от имунната система. Рак не се причинява от вируси. И ваксина срещу вирус не може да предотврати развитие на рак. Може обаче да навреди, за което има хиляди доказателства. И нито едно в подкрепа на тезата, че предпазва.

# 43
Преди доста време съм гледала реклама,и ако не се лъжа Силвия Лулчева беше рекламно лице,казваше нещо от сорта,че тя е ваксинирала вече нейната дъщеря.Тя изобщо имали дванайсет годишна дъщеря?

# 44
Един от поредните случаи на тежки увреждания след поставяне на ваксината.

http://www.youtube.com/watch?v=T3jdIQV46es&feature=youtu.be

Тук се засягат и други истории, но е доста добър филм за това, какво се случва в САЩ и как хората комуникират с правителството.

Общи условия

Активация на акаунт