Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 998
  • 347
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Най-добрата превенция е евтина и леснодостъпна - презерватив се казва.

# 16
Хеликаза, в моята препоръка изобщо не става въпрос за клипчета или статии. Макар, че за някои изречения от резюмето на филма оставате сляпа. ВИЖТЕ ВНИМАТЕЛНО - става въпрос за филма. Ако имате доброто желание, можете да видите дори само началото. Казват се прекалено важни неща - за самото възникване на ваксините. От там до извода доколко са нужни и ефективни, и изобщо каква е целта им, се стига лесно.

# 17

Много тъпо. Деца тези момичета не се ли очаква да имат?

# 18
Хеликаза, изобщо не става въпрос за клипчета или статии. Макар, че за някои изречения от резюмето на филма оставате сляпа. ВИЖТЕ ВНИМАТЕЛНО - става въпрос за филма. Ако имате доброто желание, можете да видите дори само началото. Казват се прекалено важни неща - за самото възникване на ваксините. От там до извода доколко са нужни и ефективни, и изобщо каква е целта им, се стига лесно.

Аз за разлика от вас ВИЖДАМ, доста обективно картинката. Все пак аз това съм учила и това съм работила. На мен с някакви конспиративни теории няма да ми повлияете. Така, че най-учтиво ще ви замоля да не се обръщате изобщо с подобни призиви към мен.

# 19
Да бяхте го казала веднага. Изобщо и не смятам да убеждавам когото и да било, който работи в здравната система, че бялото е черно или черното - бяло. Всъщност във филма доста добре се разкрива истината и за Световната здравна организация. Аз оставам безмълвна - и пред тяхната жестокост, и пред тези, които служат на ... целите й.
А конспиративният филм, за съжаление не съм направила аз (бих се гордяла, но честта не е моя). Но дори и да бъде отричан - няма как да бъдат убедени всички майки в неговата "конспиративност".
И за друго голямо съжаление - едва, когато изпитат на гърба си последствията, потърпевшите узнават за това, което преди поставянето на ваксини е останало скрито.

# 20
Има и доста хора от медицинските среди, които са против тази \"ваксина\". Под медицински среди нямам предвид санитарки.
Ето например dr Carlos Alvarez-Dardet  , преподавател по обществено здраве в университета в Аликанте.
Дали неговото мнение е достойно за прочит от Хеликаза и подобните на нея?

http://elpais.com/diario/2007/11/06/salud/1194303609_850215.html

# 21
  • София

Не осигуряват пълна защита от HPV.

# 22
  • Ispania
Тькмо щях да кажа, 4е тази ваксина влезна в календара с ваксини в Испания преди 4 години.
Хората масово си ваксинират децата Thinking, "за всеки слу4ай".
Ако не се льжа оба4е , ваксината беше за моми4ета под 15 години.

# 23
  • Насред хаоса
На 12 години трябвало да се ваксинират. Моята голямата дъщеря е на 13, така и не я ваксинирах.
Като че ли най-сигурно средство, или поне такова, което донякъде намалява риска, е обрязването на мъжете.  Mr. Green Ха познайте сега колко от тях по нашите ширини ще го направят.

# 24
Обрязването също няма много общо. Обрязаните мъже също пренасят ЧПВ.

# 25
Tired И тия наште тук се тикат да правят децата ни опитни мишки ... По света я отричат и забраняват, ние тук пак по-католици от папата.  ooooh! Е няма такъв идиотизъм! За превенция била, а?! Хептен за канарчета ни взеха.
Доколкото прочетох ваксината е одобрена в над 100 страни. В европейския съюз - от 2007 г.
Не казвам, че и аз нямам въпроси. Когато му дойде времето ще се консултирам със специалисти, няколко дори, и ще реша. Ако наистина ще защити детето ми от един от най-разпространените видове рак - защо да не я предпазя?

Аз на друго попаднах тук, докато четох, и имам въпросче. Пише, че цитонамазка се взимала само с четчица, а не с тампонче или ръкавица, иначе се дискредитирали резултатите. Доколко нашите гинеколози го спазват това условие?

# 26
Аз на друго попаднах тук, докато четох, и имам въпросче. Пише, че цитонамазка се взимала само с четчица, а не с тампонче или ръкавица, иначе се дискредитирали резултатите. Доколко нашите гинеколози го спазват това условие?
Не че се дискредитират, а имало вероятност да са по неточни ( това за онези клечки с памук в сравнение с четките, аз лично като лаик си го обяснявам с това, че четките повече 'остъргват', ама дали е вярно, кой знае). На мен в България последно ми вземаха с четчица.
Не знам също и до колко % се 'губят' грубо казано, т.е. колкот процента не биха се уловили с тампона в сравнение с четките.
Под ръкавица не знам какво точно се има предвид в случая.

# 27
  • Насред хаоса
Това, че е одобрена и разрешена, не значи, че е безвредна и ефективна. Пазарът е пълен с боклуци, с които експериментират върху хората. А уж били изпитани, безвредни и така нататък. Доста време трябва да мине според мен, преди да се докаже като наистина безвредна. Ако не носи ползи, то поне да не нанася вреди.
Обрязването също няма много общо. Обрязаните мъже също пренасят ЧПВ.
Да, но уж бил по-малък рискът. Пък кой знае.

# 28
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe0804638

Статия от гл. редакторка на The new England Journal of Medicine.

Аз не съм си ваксинирала дъщерите, няма и да го направя с тази ваксина в този и вид.

# 29
Да бяхте го казала веднага. Изобщо и не смятам да убеждавам когото и да било, който работи в здравната система, че бялото е черно или черното - бяло.
Хеликаза не е лекар, по - скоро лаборант завършил молекулярна биология.

Здравната система не е едно индивидуално цяло. Има много лекари, които няма да сложат на децата си тази ваксина. От друга страна те са задължени от системата.
Съобщиха, че ще е препоръчителна - не задължителна.

Ето едно интересно филмче за пострадало момиче от тази ваксина: http://www.youtube.com/watch?v=T3jdIQV46es&feature=youtu.be

Общи условия

Активация на акаунт