Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 978
  • 347
  •   1
Отговори
# 330
Категорично не се унаследяват автоимунните, унаследява се предразположеността да отключиш такова, а това е нещо твърде отнесено. Това го казвам от моята камбанария, сигурно ще има и несъгласни, които са болни от същото, което и майка им/баща им. Що се отнася до връзката между ваксини и автоимунни, то отново пак от моята камбанария: не вярвам, защото абсолютно съм сигурна, че нито едното от двете не е следствие на ваксина, делят ме почти 40 години от ваксинирането до отключването. За някои от автоимунните се знае на каква възраст приблизително се отключват. Точно влизам в тези времеви рамки. Не отричам, че са възможни отделни изолирани случаи, при които ваксината е катализатор за отключване, особено ако има на лице фамилна предразположеност, но това важи за абсолютно всяка ваксина от задължителния календар. Това значи децата да не се имунизират изобщо. Връщането на забравени отдавна болести е гарантирано, така че алтернатива няма. Освен да откачим тотално и да минам всички към ГНМ.
Шанта, само чистата случайност може да осигури моментално диагностициране, иначе по правило са нужни години.
LOST, отклоненията в антителата са много сериозно предупреждение, ако сте сигурни в апаратурата или ги правите достатъчно често. За всеки случай бих отложила ваксината, за да не се самообвинавам после, че съм го предизвикала, ако стане. Божа работа е обаче, според мен.

# 331
  • София
От 20 000 участници при изследванията за ваксината 463 са получили нови заболявания с автоимунен характер (2,3 %). "Нищо страшно" тъй като точно толкова са получили тези усложнения и в контролната група. Да обаче какво се инжектира на конролната група? Вместо плацебо, на тях се инжектира смесица от вода и Aluminium Hydroxyphosphat Sulfat, тоест вътре са именно адювантите, които по принцип се смятат за причина за отключването на автуимунните заболявания  Shocked

много интересна констатация!

# 332
То от един тетанус няма надежда да се предпазим, та от рак ли? Laughing Лошото е, че когато чуеш диагнозата няма как да изтичаш да ти сложат инжекцията, както когато се нараниш.

Аз тази дилема я нямам, въпреки че имам дъщеря на 10 и половина. За сега не мисля да я ваксинирам. Нямам съответното образование, че да разбирам от ваксини, но имам приятелка, която е болна от рак на шийката на матката, която живее с болестта вече доста години. Лекува се където може по света и у нас. Та тя ми каза, че има много видове такъв рак, съответно ваксината предпазва само от единия. Нейният вид не е този. Нямам и информация доколко разпостранена е тази ваксина в белите държави, но имам приятелско семейство датчанин и рускиня, които живеят тук и не дават да бият на детето им никакви ваксини. Твърдят, че при тях това не е задължително и че е едва ли не терор над родителите да ги карат да си ваксинират децата задължително. Даже ми вадиха някаква статистика колко народ са убили ваксините. Не са някакви прости хорица, доста образовани са и двамата. Както и да е, има и друга теория, че тези които се ваксинират срещу болести пазят останалите, защото пък хич ако няма ваксини, не знам.

И все пак, има ли някъде надеждна информация какъв процент от момичетата на тази възраст по света или поне в цивилизованите държави се ваксинират през последните години срещу папилома вирус?

# 333
Категорично не се унаследяват автоимунните, унаследява се предразположеността да отключиш такова..
И диабет тип 2 не се унаследява, а възможността да отключиш такъв. Simple Smile
Т.е. имаш шанс, ако се грижиш добре за здравето си и да те отмине. Не знам какво отнесено намираш в това.

# 334
Цитат
"Ние като лекари трябва малко да смекчим тона, трябва едва ли не да направим сред тийнейджърите да е модерно да се ваксинират"................
Shocked
Направо съм без думи от умствения багаж на въпросната!     #Crazy
Дори и да имах 1 (един) % колебание в полза на ваксинирането, подобни "велики" изказвания от лекари тотално ще ме откажат да им вярвам за каквото и да е.
То е ясно, че след като държавата ни е на този хал, управляващи и подобни, от които зависят доста неща в държавата, не блестят с особен ум, но такова явно демонстриране на глупост и невежество просто е..........(ако някой измисли подходящата дума, нека довърши изречението)....аз направо онемях.   

# 335
Цитат
"Ние като лекари трябва малко да смекчим тона, трябва едва ли не да направим сред тийнейджърите да е модерно да се ваксинират"................
Shocked
Направо съм без думи от умствения багаж на въпросната!     #Crazy
Дори и да имах 1 (един) % колебание в полза на ваксинирането, подобни "велики" изказвания от лекари тотално ще ме откажат да им вярвам за каквото и да е.
То е ясно, че след като държавата ни е на този хал, управляващи и подобни, от които зависят доста неща в държавата, не блестят с особен ум, но такова явно демонстриране на глупост и невежество просто е..........(ако някой измисли подходящата дума, нека довърши изречението)....аз направо онемях.   

Не става дума за особен ум,глупост или невежство.
Казва се -пари. И винаги за това ще става дума.

# 336
Имало и все още нормално мислещи лекари, не подведени от платената пропаганда на фарма гигантите. Днес четох интервю във вестник Дневник и имаше "за" и "против", доктор Дренски говори от собствения си опит:
http://www.dnevnik.bg/zdrave/2012/07/31/1877493_vaksinite_sresht … a_shiika_-_mejdu/

# 337
не бяха ли тръгнали да ваксинират и мом4етата? за да не били преносители ???
важното е парите да се въртят, както се казва в един стар виц ...

# 338
Категорично не се унаследяват автоимунните, унаследява се предразположеността да отключиш такова..
Т.е. имаш шанс, ако се грижиш добре за здравето си и да те отмине. Не знам какво отнесено намираш в това.

Вероятно не съм използвала точната дума, но мисля, че се разбира какво искам да кажа.Simple Smile От предразположеност да се случи нещо, до случването му има дълъг път и не е изобщо сигурно, че ще стане.
Цитат
Нямам съответното образование, че да разбирам от ваксини, но имам приятелка, която е болна от рак на шийката на матката, която живее с болестта вече доста години. Лекува се където може по света и у нас.
То с много болести се живее, но нямаш представа какво струва това "по света и у нас" на болния, пък и на семейството. Моята философия за тежките болести е: не е номера да лъжеш болестта години наред и да се радваш колко си велик, номера е да нямаш никога нищо общо с нея. Не бих пропуснала шанс да се опазя, ако има такъв. В случая го виждам в тази ваксина. По-скоро би ме интересувало какъв процент гаранция дава тя за предпазване, отколкото да ме занимават въпроси от рода не се ли опитват да ме метнат някак с тая ваксина, няма ли скрити опасности в нея. Естествено, че има винаги някаква фира при всяко ваксиниране, но тя е несравнимо по-малка от болните, които не са се ваксинирали.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 10:37 от unadaptable

# 339
  • София
На мен ми е любопитно защо така щедро се изказват за почти 100 процента предпазване, като тя се прилага отскоро и все още момичетата, които са я получили или са още в пубертета, или все още не са раждали, и изобщо никое от тях не е стигнало достатъчно голяма възраст, не е станало зряла жена, че да се знае дали предпазва! Да станат тези момичета на по 45+, пък тогава ще се разбере кой крив, кой прав!

# 340
Защото целта, както винаги, не е да бъдат предпазени хората, а да се пласира продукта. И за наложените през годините ваксини много хора изобщо не подозират, че не дават нито 100% гаранция, че няма да заболееш, нито пък, че не дават доживотен имунитет. И се надяват хората да ги мързи да мислят и да се информират чрез телевизора, точно както винаги.

# 341
По-скоро би ме интересувало какъв процент гаранция дава тя за предпазване, отколкото да ме занимават въпроси от рода не се ли опитват да ме метнат някак с тая ваксина, няма ли скрити опасности в нея. Естествено, че има винаги някаква фира при всяко ваксиниране, но тя е несравнимо по-малка от болните, които не са се ваксинирали.

unadaptable, не знам какъв процент гаранция дава тази ваксина. Но БЦЖ ваксината например дава от 0 до 80% ефективност. Този процент явно е съвсем задоволителен щом тя се слага на всички бебета първите дни след раждането им.
Ако ти кажа, че и на тази и е между 0 и 80% ти ще се ваксинираш ли?

# 342
  • София
Чета листовката на Церварикс и стигам до последната точка "Допълнителна информация - какво съдържа церварикс".  Може ли някой от биолозите в темата да ми разтълкуват какво означава "L1 протеин под формата на неинфикциозни вирусоподобни частици, произведени по рекомбинантна ДНК технология чрез използване на бакуловирусна експресионна система, използваща Hi-5 Rix4446 клетки, получени от инсект Trichoplusia ni"

Имам приятелка химичка, която ще ми разясни останалото.

Не се заяждам, питам  Peace

# 343

Вероятно не съм използвала точната дума, но мисля, че се разбира какво искам да кажа.Simple Smile От предразположеност да се случи нещо, до случването му има дълъг път и не е изобщо сигурно, че ще стане.

Може би си пропуснала да прочетеш, че в листовката на официалната ваксина пишеше, че въпросната отключва това заболяване. Т.е. вече не говорим за хипотези.

Естествено, че има винаги някаква фира при всяко ваксиниране, но тя е несравнимо по-малка от болните, които не са се ваксинирали.
Не мога да разбера това човеколюбие. От една страна уж "спасяваш" с ваксина, от друга, наричаш увредени нарочно деца "фира".  Shocked

# 344
Искам да уточня, че съм на 48 години, нямам дъщеря, не подлежа на никакви ваксинирания в момента. Бих се ваксинирала, ако можех, бих ваксинирала и дъщеря си, ако имах такава.Това не е човеколюбие, а най-елементарно здравомислие. Боря се с животозастрашаваща болест, за която няма превенция. Шансът да не съм в бройката на борещите се за мен е най-същественото.Ваксината дава такъв шанс и затова не бих пропуснала. Това е от моята гледна точка, от моята камбанария. Слава богу, не е задължително ваксинирането. Всеки е свободен да направи избор. Четете листовката и го направете. Аз няма да се задълбочавам в нея, защото за съжаление не ме касае по никакъв начин. Това беше моята гледна точка като абсолютно неангажиран страничен налюдател. Излизам от темата, но ще поглеждам как се развива. Може би ще продължи и след като ваксинирането стане факт и ще видим тогава кой какво решение е взел накрая.

Общи условия

Активация на акаунт