Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 690
  • 347
  •   1
Отговори
# 315
  • София
"Ние като лекари трябва малко да смекчим тона, трябва едва ли не да направим сред тийнейджърите да е модерно да се ваксинират", заяви още тя

Машалла!  ooooh!

# 316
Тетанус се причинява от бактерия, не от вирус.............
Бактерия, вирус, какво значение има?
Ако съм се заразила с тетанус от тел (например), как точно ще ми помогне И ваксина за тетанус, която ще ми вкара в тялото ОЩЕ бактерии?
Значи, чрез ваксината, не само няма да помогна на организма си и имунната си система да се пребори със заразата, ами и допълнително ще я натоваря с още бактерии?
Аз лично не виждам смисъл и логика в подобно действие.А който намира такива, моля, нека се ваксинира колкото си ще.

Краси, виждам че си доста дезинформирана по въпроса за тетанус ваксината, а и с увереност продължаваш да дезинформираш други.
Но темата е за съвсем друга ваксина - така, че ако се интересуваш от по-коректна информация ми пиши на лични.

# 317
  • София
Говорим за различни заболявания: баща - Множествена склероза, баба - Хашимото, прабаба - астма. Снимка на моментното състояние на имунната система едва ли може да ни подскаже какво може да се случи след вкарването на някакъв имунопровокиращ агент  Sad.Мен личнно особено ме притесняват адювантите във ваксините, защото те са отговорни за имунния отговор на организма, а за съжаление имам усещането, че през пръсти се правят някакви изследвания за ефектите за имунната система, а в дългосрочен план съм убедена, че изобщо не се проследяват.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 14:40 от Туцка

# 318
  • Варна
Ако нямаш здрав организъм и перфектна имунна система, и една настинка може да те прати на оня свят.Въпреки, или може би Заради "много напредналата медицина"...

И защо едното да пречи на другото?
Не можеш да избегнеш всички зарази, каквато имунна защита и психика да имаш. Ако развиеш доказана бактериална инфекция, по-добре вземи АБ, въпреки "фармацевтичната мафия".
А бактериалните инфекции, особено при малки деца, доста бързо се развиват понякога, въпреки майчината любов, грижа и добрата домашна кухня.
Защо трябва да сме толкова крайни? Вчера ни се е случило едно, утре може да ни се случи нещо съвсем друго.

А за необходимостта от "мода за ваксиниране" сред подрастващите думи нямам! Що за простотия?!

# 319
Говорим за различни заболявания: баща - Множествена склероза, баба - Хашимото, прабаба - астма. Снимка на моментното състояние на имунната система едва ли може да ни подскаже какво може да се случи след вкарването на някакъв имунопровокиращ агент  Sad.Мен личнно особено ме притесняват адювантите във ваксините, защото те са отговорни за имунния отговор на организма, а за съжаление имам усещането, че през пръсти се правят някакви изследвания за ефектите за имунната система, а в дългосрочен план съм убедена, че изобщо не се проследяват.

При вашия случай може би трябва да се откажете от ваксината, за да не се обвинявате после, ако отключи някое или някои от тях. Или най-малкото внимателно да обмислите и обсъдите с имунолог. При рискови групи предполагам, че съветват по този начин. За нерисковите групи идеше повече реч в темата, ама нейсе....

# 320
Как преживяват майките на 20-годишни момичета,че не са открили това избавление преди 5-7 години!  Laughing

# 321
unadaptable, имаме изследвания, именно че има и при нея някои отклонения в антителата ме притеснява
Засега при нея е на , хм, приливи и отливи, ако мога така да се изразя. Наблюдаваме я. Досега си има всички задължителни ваксини. Но тази ако не е задължителна, при наличие вече на антитела, май ще пропусна. Просто в нашия случай ползите вероятно ще са по-малко от вредите.
От друга страна силно вярвам че има нужда от такава ваксина и ме обхваща паника че е необходимо да й я сложа.

# 322
  • Linz
Чак пък паника? С добра сексуална култура рискът е сведен до минимум. Ваксината да не би да е панацея?!

# 323
Е нали се хваща не само при сексуален контакт

# 324

Рекламната кампания е половината от проекта. Просто сега започват работа по програмата Tired..

"Първоначалната идея беше тези ваксини да бъдат закупени с обществени средства от здравното министерство, но това предполага една задължителност. Ние искаме тази ваксина да бъде доброволна", допълни тя.

Тука благодарете на лобито, че не успя да прокара задължителност ooooh!

# 325
  • Добрич
Само дето рекламата, предполагам я плаща МЗ, т.е. с нашите пари. Вместо да отделят средствата за нещо по-полезно и по-безвредно. Ако МЗ го беше действително грижа за здравето на жените е по-разумно да отдели средства за цитонамазка.

# 326
# 327

При вашия случай може би трябва да се откажете от ваксината, за да не се обвинявате после, ако отключи някое или някои от тях. Или най-малкото внимателно да обмислите и обсъдите с имунолог. При рискови групи предполагам, че съветват по този начин. За нерисковите групи идеше повече реч в темата, ама нейсе....

Аз съм се интересувала от това дали официално може да се освободи дете от ваксина, в листовката на която е упоменато, че не трябва да се прилага при хора обременени с дадено автоимунно заболяване и родител е диагностициран с това заболяване. Отговорът беше НЕ, нямало доказателства, че се унаследяват... Официално имам предвид. Simple Smile
Аз тогава реших, че няма да рискувам.

# 328
Дали да не предложим да направят една анкета тук
на бас, че 75% са против
те за това GSK си финансират отделни сайтове-мама, татко и за, за да ни запушат устата

# 329
От 20 000 участници при изследванията за ваксината 463 са получили нови заболявания с автоимунен характер (2,3 %). "Нищо страшно" тъй като точно толкова са получили тези усложнения и в контролната група. Да обаче какво се инжектира на конролната група? Вместо плацебо, на тях се инжектира смесица от вода и Aluminium Hydroxyphosphat Sulfat, тоест вътре са именно адювантите, които по принцип се смятат за причина за отключването на автуимунните заболявания  Shocked

Между другото понякога години са нужни докато се диагностицира едно автоимунно заболяване.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2796.2012.02537.x/pdf

Общи условия

Активация на акаунт