Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 698
  • 347
  •   1
Отговори
# 300
http://textbookofbacteriology.net/normalflora.html

Дали дадена бактерия само присьства по време на или причинява клиничната картина е все още загадка в медицината Laughing

Е, как загадка?! Нима не се знае, че бактериите просто присъстват, докато клиничната картина е в резултат от нерешен конфликт!  Heart Eyes

# 301
http://textbookofbacteriology.net/normalflora.html

Дали дадена бактерия само присьства по време на или причинява клиничната картина е все още загадка в медицината Laughing

Е, как загадка?! Нима не се знае, че бактериите просто присъстват, докато клиничната картина е в резултат от нерешен конфликт!  Heart Eyes
Не си ме прочела точно. Heart Eyes

# 302
  • София
Сектата ГНМ пак се е развихрила! Нямам нерви да ги чета, но внимавайте с тях, забранени са в повечето цивилизовани страни! Wink

# 303
Упорито да се запиша отново. Този път мнение няма да давам, за да не ми го изтрият, че темата ми е актуална и искам да я следя.

# 304
Упорито да се запиша отново. Този път мнение няма да давам, за да не ми го изтрият, че темата ми е актуална и искам да я следя.

"Изтритата" Ви публикация е направена в друг подфорум:
Да ваксинираме ли 12 годишните момичета ?

# 305
Аз съм доста против крайностите и определено не посещавам алтернативния, но май ще пропуснем ваксината, защото дъщеря ми има наследствена предразположеност към автоимунни заболявания, и вече дори има някои проблеми...чета , чета...изследвания, финансирани от производителите на ваксината че няма връзка с автоимунни реакции...ами не мога да повярвам на такова изследване, просто не мога

# 306

"Изтритата" Ви публикация е направена в друг подфорум:
Да ваксинираме ли 12 годишните момичета ?

О, извинявам се тогава.

# 307
Тетанус се причинява от бактерия, не от вирус.............
Бактерия, вирус, какво значение има?
Ако съм се заразила с тетанус от тел (например), как точно ще ми помогне И ваксина за тетанус, която ще ми вкара в тялото ОЩЕ бактерии?
Значи, чрез ваксината, не само няма да помогна на организма си и имунната си система да се пребори със заразата, ами и допълнително ще я натоваря с още бактерии?
Аз лично не виждам смисъл и логика в подобно действие.А който намира такива, моля, нека се ваксинира колкото си ще.

Диарията може да смъртоносна за едно бебе, защото много бързо води до обезводняване....

1.Това бебе не стои с дни само.Така че , този, който го гледа, може да реагира навреме.
2.Заразяването :

Цитат
Източник на заразата са болните и здравите заразоносители.Механизмът на предаване на заразата е фекално –орален (посредством отделяне на вирусите с изхожданията и последващо заразяване посредством поемането им през устата) и контактен.Възприемчиви са всички възрасти,но най-често се заразяват дeцата на 2-3-годишна възраст.
3.Майката би трябвало да обърне огромно внимание на хигиената си, а не да разчита на ваксина (за която не се знае дали няма да убие бебето й далеч по-бързо от диарията.)

На мен ми звучи безумно да не разчиташ на личната си хигиена, за да предпазиш бебето си от ротавируса, а да му хакнеш още една ваксина (на фона на всичките гадости, които до момента са разбъркали имунната му система.)

Цитат
Профилактика.

Включва спазването на стриктна хигиена,старателно измиване на плодовете и зеленчуците преди консумация и достатъчна топлинна обработка на храните.

# 308
Тетанус се причинява от бактерия, не от вирус.............
Бактерия, вирус, какво значение има?
Ако съм се заразила с тетанус от тел (например), как точно ще ми помогне И ваксина за тетанус, която ще ми вкара в тялото ОЩЕ бактерии?
Значи, чрез ваксината, не само няма да помогна на организма си и имунната си система да се пребори със заразата, ами и допълнително ще я натоваря с още бактерии?
Аз лично не виждам смисъл и логика в подобно действие.А който намира такива, моля, нека се ваксинира колкото си ще.

Диарията може да смъртоносна за едно бебе, защото много бързо води до обезводняване....

1.Това бебе не стои с дни само.Така че , този, който го гледа, може да реагира навреме.
2.Заразяването :

Цитат
Източник на заразата са болните и здравите заразоносители.Механизмът на предаване на заразата е фекално –орален (посредством отделяне на вирусите с изхожданията и последващо заразяване посредством поемането им през устата) и контактен.Възприемчиви са всички възрасти,но най-често се заразяват дeцата на 2-3-годишна възраст.
3.Майката би трябвало да обърне огромно внимание на хигиената си, а не да разчита на ваксина (за която не се знае дали няма да убие бебето й далеч по-бързо от диарията.)

На мен ми звучи безумно да не разчиташ на личната си хигиена, за да предпазиш бебето си от ротавируса, а да му хакнеш още една ваксина (на фона на всичките гадости, които до момента са разбъркали имунната му система.)

ooooh!

# 309
Ако бях майка на 12-годишно момиче, която се колебае дали да ваксинира дъщеря си, и съм решила да си сверя часовника в голям форум като този, щях съвсем да се объркам. Confused И ако съм била по-склонна да се доверя на ваксината с надежда да предпазя детето си, със сигурност щях да мина към неверниците. То от един тетанус няма надежда да се предпазим, та от рак ли? Laughing Лошото е, че когато чуеш диагнозата няма как да изтичаш да ти сложат инжекцията, както когато се нараниш.
LOST, щом детето е с наследствена предразположеност, то сигурно вече сте правили съответния имунологичен тест....ако не сте, направете го. И за твое успокоение: наследствеността няма съществена роля за отключване на тези заболявания. Карай спокойно. Peace Посъветвай се с имунолог за всеки случай, ако решиш нещо за ваксиниране.

# 310
  • София

Ако бебето не се чувства добре и отказва да пие, какво правим?

# 311
  • София
щом детето е с наследствена предразположеност, то сигурно вече сте правили съответния имунологичен тест....ако не сте, направете го. И за твое успокоение: наследствеността няма съществена роля за отключване на тези заболявания. Карай спокойно. Peace Посъветвай се с имунолог за всеки случай, ако решиш нещо за ваксиниране.

Би ли ни споделила кой е съответния имунологичен тест? Моето дете също е с тежка наследствена обремененост  Sad

# 312

Ако бебето не се чувства добре и отказва да пие, какво правим?
За лекар не си ли чувала?
Но по-добре спазвай хигиена и не го заразявай!   Peace

То от един тетанус няма надежда да се предпазим, та от рак ли?
Всъщност, не знам дали осъзнаваш колко си права.Защото е точно така.
Ако нямаш здрав организъм и перфектна имунна система, и една настинка може да те прати на оня свят.Въпреки, или може би Заради "много напредналата медицина"...

# 313
# 314
щом детето е с наследствена предразположеност, то сигурно вече сте правили съответния имунологичен тест....ако не сте, направете го. И за твое успокоение: наследствеността няма съществена роля за отключване на тези заболявания. Карай спокойно. Peace Посъветвай се с имунолог за всеки случай, ако решиш нещо за ваксиниране.

Би ли ни споделила кой е съответния имунологичен тест? Моето дете също е с тежка наследствена обремененост  Sad

Наследствената обремененост идва от болен в семейството. Знаете с какво автоимунно е. За всяко се прави тест, тоест изследва се за наличие на съответни антитела, виновни за конкретното автоимунно. Щом човекът ви е болен, значи знаете за какви антитела е изследван, за всяко автоимунно са различини. Правите същото изследване. Ако не знаете, то поне сте наясно при какъв специалист е провеждал терапия-ревматолог, гастроентеролог, ендокринолог..... Отивате при такъв и казвате, че искате да си направите скрининг. Той знае къде да ви прати и какво да изследвате.
Краси, за бога! жегата не ти се отразява добре... Confused

Общи условия

Активация на акаунт