три различни аборта - предположете!

• 1 191
  • 2
  •   1
Отговори
   Имам три аборта, преди да навърша 25 години.
   Първият беше по медицински показания, заради хиперемезис гравидарум (имаше и тилно задебеление на плода) във втори месец.
   Вторият аборт беше миссед пак във втори месец.
   А тритият аборт беше по медицински показания, поради хиперемезис гравидарум и опасност за живота ми. Високи стойности на АСАТ и АЛАТ, билирубин.

Правила съм генетични изследвания - установиха риск от тромбофилия и недобро усвояване на фолиева киселина.
Също така и имунологични изследвания след третия аборт - откриха повишени нива на С3 на комплемента.
Хромозомно изследване също правих - няма проблеми.
Изследвала съм щитовидна жлеза, бъбреци и черен дроб след абортите, но проблем не беше открит.

Бих искала съвет какво изследване да направя, тъй като причина за абортите не бе открита. Гореописаните проблеми и изследвания не дадоха точен отговор на въпроса защо се случва това.
Наскоро ми препоръчаха да си направя изследване за диабет. Дали има възможност това да е било причината.
Моля, дайте съвет или насока!
Благодаря предварително!

# 1
Здравейте!

При Вас се касае за настъпване на усложнения по време на бременността. Моят съвет към Вас е, при следваща бременност, да започнете терапия с аспирин - заради риска от тромбофилия - и стриктно да проследявате бременността си през първия триместър. Най-добре би било да постъпите в болница за постоянно наблюдение и да спазвате строг постелен режим (покой).

Поздрави,
Д-р Мария Коновалова
Акушер-гинеколог
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 2
   Това го изпълних при третата бременност, но въпреки това имаше лош край. Тогава бях на аспирин и по-висока доза фолиева киселина. Биеха ми и прегнил.

Освен това има ли някакви изследвания, които биха насочили какъв здравословен проблем е възможно да имам, който да се проявява по време на бременност?

Стигнах до извода, че основния симптом е злокачественото повръщане.

Лично аз се съмнявам за автоимунно заболяване при някой от органите на храносмилателната си ситема. Но искам професионална насока за вид изследване.

Общи условия

Активация на акаунт