Отговори
Имам някакъв опит с моето дете, но е банален и не мисля, че ще бъда полезна. Интересува ме какви музикални инструменти, с които децата сами да музицират са подходящи за тях, от каква възраст какъв инструмент има смисъл да използват, откъде да го купя, също и ако мога да направя нещо, което произвежда музика, ритъм с подръчни средства, приемам идеи. То че зависи и от детето, зависи, но откога едно дете може да се опитва да свири на хармоника, да речем? Откъде да взема мъничък ксилофон, който не е фалшив /имаме два фалшиви/, съществуват ли барабанчета с покритие, което се мие /имаме две барабанчета, малко зацапани вече/, откога малкото дете може да използва музикален триъгълник? Попадали ли сте на клипчета с уроци с идеи как можем с малките да се занимаваме с музика? Такива работи в тази насока ме вълнуват.

# 1
  • Бургас
имаме барабанче, ксилофон, тромпет, флейта, маракаси, дайре. използва ги всички. музициране...силно казано. опитва се да удря или да духа в такт с песнички. все пак все по-добре уцелва такта вече. в началото просто действаше безразборно, сега се опитва да е според мелодията. за музика и дума не може да става на въпрос.
тромпетът е пластмасов и копчетата му са декоративни и така или иначе, освен да го надува като свирка, за друго не става. барабанчето може да се мие пластмасово е.
има и малки детски акордеончета, мисля, че са добра опция, а и повече се доближават до истински инструмент.
в градината много му харесваха едни дървени пръчки, които се удрят една в друга. също имат и тъпан в градината. на 4 е.

# 2
  • София
Няма значение какви са, стига да издават верните тонове. На моите навремето почти не им купувах такива играчки, защото свиреха фалшиво. Едно-единствено пиано взехме, и то е още живо някъде вкъщи.

# 3
  • в здрача
Имаме пиано, дайре, акордеон и свирка /дано не пропусна нещо/, всички от моето и на съпруга ми детство, а и китара и голям акордеон, ама достъп до тях нямат, че са като за възрастни. От както проходиха се опитват да възпроизвеждат някакви звуци. Точно моите не проявяват никакъв талант и проблема ми е да ги откажа от това и насоча към нещо друго, ама като братовчедите им определено имат талант е трудно, иска им се и на тях, ама не става.

# 4
Имаме истински ксилофон, дайре, детски акордеон, на който свирех в читалището едно време, китарата на майка ми, кавал и три изработени от познат дядо свирки.
По-интересното на малкото ми дете са комплект тенджери, които, удряни с палки за барабан, издават различни звуци. Също така и различните опити, ако даден предмет се удари с ръка, с палка, с друг предмет какъв звук издава.

# 5
  • в здрача
А хармониката - каката се опита на около 6 и горе-долу и се получи. Вече не знам и къде е.
По племенника - до 5 слухово възприемане на музиката с определени предпочитания към някои класици, след 5 - ноти и инструмент, отначало в къщи, после с преподавател.

# 6
След 4, ако детето има определена склонност, талант или като щете го наречете спокойно може да опита повечето инструменти, съобразени с възрастта му - няма никакъв проблем с пиано например Peace

# 7
В музикалните магазини продават комплекти с ударни инструменти, подходящи за малки деца. Едно време бяха много разпространени в детските градини и си спомням, че беше истински празник, когато ни ги раздадяха да участваме в някоя песен. За други инструменти без обучение няма как да стане - просто ще издават звуци, следвайки ритъма.
Ритъм с подръчни средства - на първо място пляскане с ръце, тропане с крака, кубчета, дървени бъркалки и тава, гребен и клечка, стъклени бутилки, напълнени на различно ниво с вода, кутия (бурканче) с ориз. Гюрултия да искаш...

# 8
Ние от 2 месеца сме на таква вълна. Записахме го на уроци по пиано в едно читалище при нас омръзна му. После на пеене по разни места нищо не стана. Сега на уроци по китара и май си намери и инструмента и учителя най-вече.  Ходи с желание и вече свири. Дано да се задържи да не мисли само за бели.  Ей тук е иначе: Уроци по китара 

# 9
Моята дъщеря е на 4 и половина. Вкъщи имаме детска йоника на която свири постоянно. Определено много и харесва. Иска ми се някой ден да я запиша на уроци по пиано, но кога да бъде това, на този етап ми се струва че и да я запиша нищо няма да прихване, може би когато е на 6.....

Общи условия

Активация на акаунт