Чакаме тук новината голяма - коя ще е първата МАЙска мама?

• 30 560
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от мен на новите попълнения! Hug Дано на вси4ки ни ни предстои лека и безпроблемна бременност! Praynig
Браво на вси4ки ,които сте видели ве4е точиците си  Hug Тук  в Англия първият ехограф се прави едва в 12г.с,така 4е ще се наложи да поиз4акам още Peace
За този странен вкус ,понякога и при мен сепроявяваше с предната бременност,сега пак съм така и като съм гладна,ако не хапна нещо ,ми се гади или повръща..Ве4е запо4ват да ми се ядат по -определени неща,в смисъл да е топли4ко нещо,пове4е солено като че ли..,но гледам много да не се вманиа4авам много Simple Smile))
приятен ден на всички ,момичета!

# 631
И аз като Анни все соленко ми се яде, просто като си помисля за сладко и  Sick

# 632
  • София
Видях,че сте коментирали фолиевата киселина,а аз там скачам като ужилена CrazyТа,значи,ФК е супер супер важна и не е лошо да се вземат по няколко таблетки на ден,при нея НЯМА ПРЕДОЗИРАНЕ!Ако има нещо излишно и организма не го е усвоил,се отделя с урината.Този витамин не е като вит.Ц примерно,който във високи дози може да увреди бъбреците.ФК е препоръчително да се пие под формата на метилирана такава,например вместо Неофолик,Неофолик Мета :peace:12 % от жените като цяло не могат да усвояват обикновената ФК,заради генетичен проблем,който имат без да знаят(т.нар МТХФР).Затова пийте метилирананата ФК (която се усвоява без проблем и от жени с въпросното генетично изменение).Този витамин не просто намалява до минимум вероятността за разжане на дете със Спина бифида,но и спомага за увеличаване броя на червените кръвни телца,които са проблем при пушачки и жени с различни видове анемии. PeaceАз лично пия общо 4 таблетки Неофолик Мета на ден.Нямам пробелм с усвояването,правила съм си изследване дори,но съм с желязодефицитна анемия и допреди да забременея пушех по кутия на ден,затова в предиода на органогенеза,който ще продължи още месец в моя случа,ще пия по-висока доза.После ще намаля на 2 таблетки.

# 633
Да спомена и аз за Ф.К. аз имам установена спина бифита едва сле раждането на дъщеря ми  и след като казах на моя лекар ми изписа да пия Неофолик Мета, точно поради причините който Анализиращ се е описала страхотно.

# 634
  • Бургас
Анализиращ се , балгодаря за инфото, не знаех подробности. На самата кутия при мен изрично е упоменато да не се превишава препоръчаната доза, а и моята АГ ми каза да пия по 1т на ден.
Може би тази, която ти пиеш е по-добра. За това ли става дума: http://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE% … 4-%D0%BC%D0%B3-90 ?

# 635
  • София
Анализиращ се  Hug Миналият път продължи до 14 седмица, ама аз от 13 - та лежах в Окръжна болница за е-коли и там ме наливаха със системи против повръщане и като се прибрах вкъщи и помен нямаше от повръщането. Иначе сега съм средна хубост. Ту ми е зле и съм парцал, ту съм добре. Днес например сутринта бях ужас - от 12 часа до сега съм ток  Embarassed и гладна.

# 636
Момичета тук само аз ли съм с първа бременност?  newsm78 поне с такова впечатление останах зная, че годинките ми са напреднали на 26 съм предполагам, че повечето от вас до тези години имат вече и 2 дечица Simple Smile чувствам се малко от позакъснелите Grinning

# 637
  • София
На мен ми е втора бременност,първата завърши със спонтанен аборт ooooh!На 26 години съм Peace

Кристалита,Мон,Стефи Hug

Мон,това е същата,за която говоря,само дето аз я купувам за 9лв от Марешки,тук нещо скъпичка ми се видя в този сайт newsm78

Нещата,които пиша,са свързани с години ходене по мъките и откриване на проблеми за незабременяване или за неизносване.Обикновеният гинеколог,т.е. този,който не е специалист по стерилитет и репродуктивни проблеми,никога не би се занимавал да ти разказва нещата в подробности,а може и да не ги знае.Разликата между двата вида гинеколози е огромна,повярвай ми Peace Hug

# 638
  • в пералнята
Рози, и аз съм с първа, хич не си закъсняла, споко!  Hug 26 е даже доста добре´
Момичета, може ли някой да ми прати на лс, групичката във фб, за да се присъединя-

# 639
cristalita, anni2002 и на мен ми се хапва само солено, а сладко не искам и да видя, майка ми каза, че това било признак за мъжко  Wink

rosalinda 86 и моята бременност е първа

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 17:53 от FDH

# 640
Благодаря ви много за положителната енергия, от вчера до днес наистина много ми олекна благодарение на вас!! Hug...ще изчакам търпеливо да напреднат нещата при мен и ще мисля позитивно, което се отнася за всички нас! За мен това е втора бременност, първата мина като на шега, без никакви оплаквания и се радвам вече 5 години на прекрасно момиченце! Simple Smile...За ФК приемам по 1т., но това зависи явно и от лекаря ви. За храненето: за сега нямам някакъв особен апетит, но и все още е рано....с първото си дете качих 7кг., надявам се и сега да е така Praynig....
Пожелавам си в този форум да си пишем само хубави новини Simple Smile

# 641
ехе колко сте изписали, аз си ви чета цял ден но нямам време да пиша включвам се само за 5 мин и това е  Hug

Относно фолиевата всеки си преценява. Едно време нашите майки не са пили фолиева киселина и въпреки това са родили здрави бебета. Аз я пия само заради Спина бифида по 1 таблетка на ден 400мг неофолик.

Прегръщам ви и ви пожелавам приятна и спокойна вечер  Hug

# 642
Росалинда и аз съм с първа бременност, а даже съм ти кака - на 28 г. съм. Аз не се чувствам закъсняла хич - точно навреме си стана бебчо. Според мен щом се чувстваш готова, значи ти е подходяща възрастта - едни и на 20 са готови, други и на 30 не са, но до голяма степен всичко си е и Божа работа.

Аз днес съм като парцал, а съм си донесла малко работа и за вкъщи. Дано успея да я приключа бързичко и да си лягам.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 19:22 от poster

# 643
Здравейте момичета,

Относно възрастта за забременяване - не мисля, че е от значение. Имам приятелка която роди на 16 г и го прие доста зряло. Отгледа си детенцето, намери си работа и завърши вечерно училище, за да не остава необразована. Общо взето тя се справи много по добре от колкото други родили на над 25-30 г. Всичко си е до човек и до това колко е готов да стане родител.

А за вкуса от собствен опит и наблюдения знам, че ако ти се яде солено, кисело, люто - за момиче е, а сладкото е за момче.

# 644
  • София
ехе колко сте изписали, аз си ви чета цял ден но нямам време да пиша включвам се само за 5 мин и това е  Hug

Относно фолиевата всеки си преценява. Едно време нашите майки не са пили фолиева киселина и въпреки това са родили здрави бебета. Аз я пия само заради Спина бифида по 1 таблетка на ден 400мг неофолик.

Прегръщам ви и ви пожелавам приятна и спокойна вечер  Hug
Нашите майки и баби са раждали доста често деца с увреждания,които тогава просто са умирали,а днес в някой случаи живеят половин живот благодарение на напредналата медицина,която ги държи ,колкото да не умрат PeaceРазбира се,тогава се е разчитало на естествения подбор,а и да родиш 10,пък да останат 6,си е било в реда на нещата.Освен това нашите майки и баби са се хранели далеч по-здравословно от нас,не са знаели какво са консерванти,Е-та,фабрична захар...И много други фактори има,разбира се!Права си,всеки сам си
преценява Peace

Аз днес имах наистина критичен ден откъм физическо състояние.Като изключим радостта от прегледа,цял ден бях мноооого зле,с всички възможни екстри,плюс главоболие,което не ми минава от вчера ooooh!Дано вие сте по-добре Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт