Чакаме тук новината голяма - коя ще е първата МАЙска мама?

• 30 558
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро на всички!

Записвам се и аз при вас в темичката!
Живот и здраве на пролет ще си имаме майско бебе.  Simple Smile Терминът ми е на 19.05. В понеделник бях на лекар за установяване на бременността и засега всичко е наред. След 3 седмици имам пак час, за да чуем сърчицето и да ме заведат официално - с всички необходими изследвания и т.н.
Имаме още 2 дечица - момиче на почти 9 г. и момче на 4 г. Те също с нетърпение чакат да си имат братче или сестриче.   Simple Smile

Пожелавам лека бременност на всички!

# 646
Честито ДжейДжей, лека и безпроблемна бременност на теб и на всички които съм пропуснала  bouquet Hug

# 647
Аз съм на пресни пресни 25 и ми е първа бременност, надявам се само всичко да е наред Praynig На мен ми се хапва абсолютно всичко, особено сладко.Снощи направо се побърках от един оцет и после  Sick и тази сутрин пак.Но не ме притеснява , не е толкова лощо и толкова често. След две седмици и аз съм на втори преглед

# 648
Момичета, кога почва да се чува  Heart, аз днес влизам в 6г.с, но лекарят каза да отида след две седмици, за сега само може да потвърди бременността. Нормално ли е не е ли?Видя се едно черничко топченце, обградено с по-светло ореолче
И аз днес бях на преглед, и въпреки че по дата на последна менструация съм в 7-ма цедмица, реално овулацията е била по-късно, заради хапчетата и съм в началото на 6-та. Видя се и при мен само пръстенче и след 2 седмици пак на преглед, че няма да изтрая 1 месец за това сърчице  Confused

# 649
dennitsa, и аз съм по същия начина и така го смятам , че поне към 7-8 г.с трябва да се види, защото не съм забременяла веднага след цикъла, но това са нали мои мисли, може и да греша.Четох, че в в петата трябва да има тон , но това според мен би трябвало да е петата седмица след овулацията (което май значи 7-ма г.с), но не знам, затова и попитах

# 650
Привет и от мен, момичета и честито на всички, очакващи новото човече. Да се включя и аз сред вас  Wink
На 39 съм и чакам първо бебче. Малко окъсняхме, но се надявам да се справим. Снощи бях на лекар и си видях сакчето и малката точица вътре. Докторката каза и че "вижда" сърдечна дейност.
В 6-та г.с. съм, евентуален термин - 13-14 май.
На следващ преглед ме викат след 2 седмици.
Леко бременеене на всички!

# 651
levee, супер и аз съм кум 13-14 май термин.Лека и успешна бременност ти желая и важното , че ще си имате бебче, а не кога   bouquet

# 652
А момичета какво знаете за храната, сега прочетох нали , че не трябва да се пият билкови чайчета да се ядат малотрайни колбаси, луканки и хот дог, да се избягват пресни сирена и още много други.

# 653
  • Бургас
Колко нови майчета, браво и добре дошли  Grinning Hug

Как сте днес? Всеки да се яви на отчет, когато може.

Аз бивам. Пия си хаповете и засега са стабилизирани нещата.

# 654
   Здравейте! От няколко дни ви чета, но за съжаление няма да съм сред вас - майските мами. Много исках да видя 2те черти, след едноседмично закъснение и някакви "симптоми "( и един отрицателен тест на 4ти ден) днес отново видях  EFN Sad . Е утре ще посетя и АГ за всеки случай .
   Искам да ви пожелая леко бременеене и здрави и пухкави бебчета на финала! Аз съм майка на августовско бебе 2011 и съм минала по този вълнуващ и не лек път! От доста време си мислех, че второто ми дете искам да е родено май месец Simple Smile Прегръщам ви! Милвайте порастващите тумбачета и говорете на малките човечета МНОГО!

# 655
Magi_r, моят положителен тест беше чак на седмия ден от закъснението така че не се отчайвай още, а и сега май е рано за преглед още, едва ли ще види нещо.С колко дни ти закъснява, моят лекар каза, че трябва да минат поне 12-14 дни

# 656
Закъснява ми точно седмица, миналата срядя трябваше да ми дойде. Направих от евтините тестове на 4ти ден(за да се успокоя уж, че няма нищо и да дойде М), днес още един Шуър чек и 2та са отрицателни. На преглед ще отида, защото след раждането на Даниел ми се нормализира и стана мн точен, а ето сега отсъства. Имах някакви симптоми, не знам плод на въображението ми или не. Достраша ме да нямам проблем здравословен. Иначе с предната бременност ми отчете бледа 2ра черта на 7ми ден закъснение.

# 657
А момичета какво знаете за храната, сега прочетох нали , че не трябва да се пият билкови чайчета да се ядат малотрайни колбаси, луканки и хот дог, да се избягват пресни сирена и още много други.
За чая не съм чувала, че не трябва. Даже ментовият чай го препоръчват при гадене да се пие на малки глъдки(ако имаш студена бременност), а чай от джинджифил - ако имате топла Simple Smile
Предполагам не трябва някакви лечебни билки да се пият, но стандартните чайчета от магазина са ок. Даже и зелен чай е ок, но до 4 чаши на ден, заради кофеина.
Иначе правилата за това какво не трябва да се яде са:
- сурово или не-добре сготвено месо, рохки яйца, сурова риба(внивавайте със сушито!).
- големи морски риби, като тон, акула и прочие, които имат големи нива на олово. Рибата иначе е много препоръчителна по време на бремменност и се препоръчва 2 пъти на седмица. Аз хапвам пъстърва, сьомга, лаврак, ципура.
- непастьоризирано мляко
- синьо сирене, бри, камембер и други подобни. Нашето саламурено сирене, както и кашкавал са ок. Моцарела и гауди също Simple Smile
- плодовете и зеленчуците трябва да се мият много старателно

Ето тук има пълна информация на англииски: http://www.babycenter.com/unsafe-pregnancy-foods

# 658
Благодаря, dennitsa.Аз за саламите се чудя, защото си похапвам , но ще ги спра, щом не са препоръчителни.

# 659
Здравейте мамчета  Hug като стана дума за храна аз напоследък много наблягам на месцето  Embarassed а преди само на сладкото  Laughing снощи след като вечеряхме с милото за първи път ми се  Sick много силно както си говорихме и изведнъж ми се пригади ужасно силно имах чувството че няма да мога да се сдържа но ми мина  Laughing и малко се уплаших че някой път като съм сред доста хора да не ми се случи и да не мога да се сдържа  hahaha а и напоследък много ми е студено чак ме втриса Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 11:34 от rosalinda 86

Общи условия

Активация на акаунт