Чакаме тук новината голяма - коя ще е първата МАЙска мама?

• 30 545
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам имате ли проблеми с ходенето до 00, и как се справяте с тях. Аз така съм се подула и се чуствам адски некомфортно, имам чуството, че ще се пръсна. Пробвах какви ли не рещепти( даже олио пих) и нощо не помага #Crazy

# 661
Аз лично нямам такъв проблем, може би защото ям доста плодове.

# 662
didoni_33,вземи си от аптеката сироп Дуфалак.На мен с предната бренност ми се наложи да го пия.Абсолютно безвреден е,не се разтваря в организма и не се привиква към него.Знам,че не е хубаво така да се държиш,и е опасно да се напъваш. Peace

# 663
Аз имам сироп Лактулоза мип, на който пише, че може да се приема от бременни, но когато питах док. той ми каза, че в толкова ранна бременност, по- добре да не пия никакви лекарства. И затова не смея да го пия мн. мн

# 664
didoni_33, пробвай да хапваш повечко плодове и пресни зеленчуци и храни богати на фибри като овесени ядки, пълнозърнест хляб. Продават се и трици, които се разтварят с кисело мляко и действат много добре на перисталтиката. Избягвай сладки, мазни и тестени храни, мисля че и пикантните не са за препоръчване.
+ при мен винаги действа много добре 30 мин разходка Simple Smile

# 665
  • Бургас
Като ми се наложи пия Лактулоза МИП аз. Тя е като Дуфалак /на същия принцип/, но е с много по-приятен вкус. Дуфалак на мен ми е много противен. И двете може да се употребяват по време на бременност. Е, по възможност не всеки ден, но ако се налага и често може.
Лактулоза и на детето давам като се наложи, двете с Дуфалак са сравнително безвредни и за бременни, и за малки деца.
Че е по-добре без лекраства е ясно, но като не стават нещата само с подходяща храна, е по-добре с тях, отколкото да се ходи с подут и болезнен корем.

# 666
nanina_87_ Още на 5-тият ден от закъснението с вагинален ехограф може да се види плодното сакче с точицата Simple Smile, но с обикновен ехограф не става.

# 667
Здравейте момичета!  Hug Аз малко се позагубих, но си наваксвам с четенето Simple Smile
Добре дошли на новите попълнения  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Леко и красиво бременеене!
Много се радвам за мамите, които са се решили на трето детенце, колкото повече, толкова повече и по-весело  newsm68
Levee, мен майка ми ме е родила на 40, няма значение за това кога ще дадеш живот, плюс това по-зрелите майки остаряват по-бавно по мои наблюдения  Peace
Magi_r, на мен все ми отчита на първи ден закъснение, но много съм чела за тези тестове и с изненада открих, че на доста момичета им отчита  EFP чак на втория месец, а някои даже и не са дочакали да ги видят, защото вече са знаели след преглед. Защо не си направиш кръвен тест, струва около 18лв и излиза в рамките на няколко часа  Peace Аз вчера си направих от любопитство да видя как се развива човечето, тъй като прегледа ми е чак след 2 седмици и не знам как ще издържа до тогава  Wink
Момичета, имам един въпрос за тези, които са запознати с хормоните на ЩЖ. Вчера си направих изследвания за ТSH, FТ3 и FТ4 за всеки случай, всичко си е в нормите, само дето се притеснявам от TSH-то, който ми е 2.53. Знам, че преди бременност трябва да е под 2, а при наличие на такава тази стойност висока ли е или е нормална?  Прегледа при ендокринолог ми е чак другата седмица, а в подфорумите не успях да намеря отговор, колкото и да се рових и търсех Confused Thinking
Благодаря предварително!
Гуш на всички Simple Smile  Hug Hug Hug

# 668
FDH, моята точица се видя още на 3 ден от закъснението  Simple Smile с обикновен ехограф

# 669
FDH, може и така да е не съм много запозната, на мен ми каза, че след 10-14 дни да отида , затова и питах за  Heart кога ще се чуят, ще ходя в началото на 8-мата седмица,а вчера бях и беше 6-тата затова питах.

# 670
  • Бургас
В 8-ма г.с. ще се видят пулсации.

# 671
Благодаря ти много , Мон.Тъкмо с е притесних , защото намерих статия за развитието по седмици и там пишеше в петата.  Praynig само всичко да  е наред днес имам придърпване долу , но май е в реда на нещата. А това с напъването в тоалетната и аз трябва да го реша този проблем, явно е опасно

# 672
  • Бургас
Благодаря ти много , Мон.Тъкмо с е притесних , защото намерих статия за развитието по седмици и там пишеше в петата.  Praynig само всичко да  е наред днес имам придърпване долу , но май е в реда на нещата. А това с напъването в тоалетната и аз трябва да го реша този проблем, явно е опасно

Изобщо не се шашкай. И чети по-малко  Peace
При мен в 5-та г.с. се съмняваха за кухо яйце чак, нищо не се виждаше. Едва в края на 7-ма г.с. се видяха пулсациите.
Спокойно  Hug

п.п. На мен днес ми е трети ден без ходене до тоалетна, ще се пие пак Лактулоза утре сутрин, какво да се прави. Тя поне има приемлив вкус за мен, че от Дуфалак ми се гади направо.

# 673
Silver_moon, аз хич не се притеснявам от това, че съм от поокаснелите. Ако не тракаше биологичния часовник сигурно още шяхме да чакаме. Само дано всичко е наред, че нещо напоследък се паникьосвам като чета какви са рисковете при късна бременност.
То не че преди не съм ги знаела, ама сега всичко е някак си по-реално.
Хормоните направо ми разказват играта. Почти непрекъснато ми е лошо и ми се гади, чувствам се отпаднала. Май-моментите, в които съм ок са по-малко. Спи ми се през деня, а нощем се будя и не мога да спя спокойно.
Яде ми се непрекъснато и то солено.
Относно ходенето по голяма нужда - принципно съм с по-лениви черва, но сега съм доста редовна, вероятно е от редовното хранене. А и два пъти на ден разходка с кучовете ни също си е от значение.
dennitsa, какво е това студена и топла бременност?

# 674
LEvee,  и аз като чета и се шашкам, нищо че съм на 25.Просто си мислих, че трудното ще е да стане, ама май като гледам от тук нататък следват притесненията, нали хората казват,че колкото по-голямо става детето, толкова по-големи проблеми идват с него

Общи условия

Активация на акаунт