Чакаме тук новината голяма - коя ще е първата МАЙска мама?

• 30 534
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
...нали хората казват,че колкото по-голямо става детето, толкова по-големи проблеми идват с него

Ама не е баш така  Peace На мен ми беше много по-трудно докато синът ми беше бебе. Сега, почти на 7г, ми е песен. Затова и чак сега се реших да имам второ дете. Ако родителят си е свършил добре работата през първите седем години, после не е толкова трудно. Wink

# 676
Ох дано да е така Мон, ще се съветвам с теб.Аз съм притеснена, защото се притеснявам дали ще се справя и дали ще мога да бъда добра майка.Моят приятел казва, че аз ще съм лошата, но не съм съгласна например едно малко дете да се налага на родителите си .Имам няколко примера около себе си , в които децата са направо нетърпими от лиготия и родителите никога не са на едно мнение, съответно децата си правят каквото си искат.Лягат си по никое време на 4-5 години, ядат боклуци нон-стоп после не вечерят, не ходят на градина понякога, защото просто не искали.Поне за мен това е прекалено

# 677
Само да помоля, ако не желаете да ви спамя темичката да ме светнете! Ако искате мнение също мога да дам по вс един в-с (изкушавам се да пиша и отговарям на в-сите ви, но все пак си е ваша темата).
silver_moon Мина 1 година от предишната ми цитонамазка  и след това 1 седмично закъснене искам да посетя АГ утре сутрин.... за това няма да пускам кръвен тестИмам някаква надежда, няма да изпадам в подробности, но и сега усещам някакви гъделичкания или боцкания в матката , ниско долу. Така бях и с предишната бременност. Мога да ви помоля за едни стиснати палчета..и дай боже чичко доктор да види невидимото за мен и да имам основателни причини за признаците на бременност!

# 678
Nanina, то и при нас трудно стана, почти три години ни отне и тъкмо мислех да тръгваме по доктори и то взе че стана:-)
И също ужасно се притеснявам какви родители ще бъдем. Нещо имам непоносимост към разглезени и пищящи деца, но всички казват, че когато си имаш свое е по-различно.
Сещам се за един лаф, ще го напиша на английски, защото не е много цензурен - Kids are like fart - mine are ok, other people's are unbearable.
Ако някой иска превод - на ЛС  Grinning
magi_r, хич не спамиш даже, а ние заедно с теб ще стискаме палци все пак там вътре да мърда един нов животец!

# 679
Levee,това беше добро.Аз направо откачам от такива деца, а мама казва , че и аз съм била мн трудно дете-не разглезено, но голям инат и неспящо по цели нощи. Докато брат ми е бил ангелче.Ще видим дано всичко да е наред.Само съм му казала на моя приятел, че кажа ли нещо, той ще се съгласява и обратното.Според мен детето не трябва да знае, че родителите не са на една вълна, за да не се възползва от това.Ако имаме нещо и не сме съгласни с мнението на другия, ще си го изясняваме насаме, не пред детето. Важното е , че е станало и занапред ти пожелавам лека бременност и здраво и хубаво бебче накрая

# 680

Magi_r стискам палци, новините да са хубави  Hug

# 681
Не знам мърда ли в корема или на мен ми мърда нещо в главата .
Да споделя по няколко теми, може да съм от помощ :
1. Имах ужасен запек от 3м до края...нищо не ми помагаше. Лекарства на съм пила, ама свикнах накрая. Само магнезия ме разхлабваше адски много...пробвайте със сушени или пресни (тогава беше зима) кайсии и сини сливи, много течности, овесени ядки, мед на хладно разтворен във вода.
2. Сърцето се чува към края на 2 м, аз на 4 декември влязох във 2м (ден преди това ми беше първия преглед) и към края на Декември 28 мисля че, се чу сърцето.
3. По темата за сладко или солено - момче или момиче... Соленото и киселото е за момче, сладкото за момиче. Изяждах по 1 буркан кисели краставици и по 2 лимона на ден, кисело зеле и т.н.
Дано съм била полезна  Hug

# 682

dennitsa, какво е това студена и топла бременност?

Ами това е условно казано, ако вечно ви е студено, завивате се хубаво вечер, пият ви се топли напитки и сте депресирани се води студена бременност.
Ако все ви е горещо, ходите по тениска и се потите, нервничите и т.н. значи имате топла бременност Simple Smile

Всъщност май съм ги объркала и джинджифила е за студената бременност, а ментата за топла. Ето от тук го прочетох:
http://www.babycenter.ca/pregnancy/antenatalhealth/naturalremedies/nausea/

# 683
Момичета , съжалявам, ако прекалявам с писането, но просот така се радвам, че има от кого да получа съвет и мнение. Можете ли да кажете нещо по отношение на бялото течение, имам от 2-3 дни, без миризма без нищо.Дали е нормално

# 684
Ами това е условно казано, ако вечно ви е студено, завивате се хубаво вечер, пият ви се топли напитки и сте депресирани се води студена бременност.

Определено имам студена бременност...Ще уморя милото от жега, защото вече си пускам електрическо одеяло в леглото.

# 685
Levee, много добър лаф, пратих го и на ММ да се посмее  Joy
Magi_r, имаш много палчета от мен, дано да се похвалиш съвсем скоро!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
nanina, бялото течение си е съвсем в реда на нещата, стига да няма неприятен мирис, сърбежи или да не стане жълто или зелено  Simple Smile

# 686
МАги, страхотни съвети , благодаря много, полезни са много.За топлата и студената бременност- на мен нон-стоп ми е студено, сноши направо замръзвах.А за яденето-май повече сладко ми се яде, и солено бая, но сладко повече май

# 687
Здравейте и от мен! Аз много набързо, защото пак започна да ми става много лошо, не мога да се справям с детенцето даже и всичко пада на мъжа ми. Повръщане, умора, безсилие - не мога да стана от леглото  Sick Искам само да напомня, че от 7ма до 10та седмица е органогенезата и е много важно да не се приемат никакви хапчета, алкохол, цигари, токсини и т.н. Сега е периодът, в който трябва да се пазим най-много.

Относно бялото течение, то обикновено се появява през втория месец и може да продължи до края на бременността. Обикновено е воднисто, но не трябва да мирише или да предизвиква сърбежи, в противен случай трябва консултация с лекар.

Много се радвам, че ще имаме повечко многодетни майки в темичката! И аз ви се възхищавам   bouquet Добре дошли и лека бременност!

# 688
Благодаря, silver_moon, за сега е бяло и няма миризма и други неща.Но питам, защото с гъбичките имам през месец горе долу заради противозачатъчните и скоро пак слагах едни глобули, но лекарят ми ги изписа с ясното съзнание, че може да съм бременн

# 689
Хелен, дано по-скоро да ти мине и да не ти е толкова зле, лежи си и си почивай, таткото ще помогне и не вярвам да не му е приятно

Общи условия

Активация на акаунт