Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 034
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
За Октопод с рокля мога само да кажа : обяснявам начин на работа, а желанието да се конкретизирам с име на компания - не е много добронамерено предвид политиката на форума. Но също така желая дискусия на темата, а не мърморене и перчене...

# 196
ankamar56, темата е за споделяне и също както в "На пазар" и отчетните, няма да е нарушение на правилата да разкажеш повече за продуктите и дейността. Не обаче като в рекламна брошура, а по начин, който можеш да видиш сме правили в предишните страници. Колко информация ще споделиш е твое решение, но дискусия със слогани не се получава.  Wink

# 197
...
2. По отношение на реализиране на продуктите - досега не ми се е случвало някой да вземе продукти и да не си плати. Това е начин на работа, основава се на нивото на контактите. Тези, които  имат действително нужда и си поръчват, те винаги плащат.  Това не е проблем/недостатък на системата, а качество, върху което дистрибуторът трябва да отработи.
...
Моля, пояснете как точно става плащането, че нямате проблеми с "взето и неплатено". Имена на фирми и продукти не ме интересуват. Интересува ме как точно пресявате плащащи от неплащащи предварително, и кой ще поеме борча на неплатилите.

# 198
  • София
Моля тези, които са наясно и имат опит за съвет за кафе машината. Мъжът ми отдели 4000 лв от кредита за хладилната витрина и шкафа,  а е решил, че до 800 лв. ще отдели за кафе машина.... Shocked

Какво читаво нещо може да намерим най-много до 1000 лв.? Което да не прави вода и да издържи на професионално натоварване все пак.

Проучихме спетема - дават безплатни машини, но само ако вземеш скъпо кафе. Тук в Кюстендил кафе над 70 ст. ще е непосилно за майките и ще си стоим празни. Безработицата е голяма и хората не са добре финансово.

Сладкарницата няма да е лукс заведение наистина, ще е с десетина маси и детски кът. Просторно е. Искаме да е семпло, но цветно, стилно и уютно. Но според мен кафето е важно независимо, че не е салон или скъпо заведение. Освен кафе и производните, ще има безалкохолни, бира, торти, пасти, еклери и всякакви други пакетирани дреболии - сладки и солени.

И още един въпрос имам към тези с подобен опит - ще ни трябва ли отделно от хладилната витрина и двете хладилни витрини за безалкохолното и бирата и отделен хладилник?

За нас всичко това е ново. Писах и на две мами на лични, които май имат заведение, дано и те помогнат.

Много, много  ви благодаря!

# 199
mila71, доста заведения в София работят с машините за инстантно кафе на Лаваца и Нескафе. Вторите са хубави защото получаваш на готово няколко вида топли напитки. На пъро търсене в Гугъл ми излизат ето тези, например - http://genik.eu/index.php.

Хладилници няма ли да получите рекламни от доставчиците? Тогава имаш ангажимент какво да съхраняваш в тях. Ако си ги купувате обаче, можеш да използваш един за безалкохолни и бира. За зимата и като за начало предполагам, че ще ви стигне.

# 200
Здравейте дами,

Отговарям поред на въпросите:
1. На Октопод с рокля - става дума за компания, предлагаща хранителни добавки и напитки от Алое вера - www.flp.bg има повече инфо за нея. Има си официален продуктов център, разрешителни за всеки продукт в центъра и т.н. Ако имате повече въпроси, които ви вълнуват - насреща съм.
2. на гост22 - за плащанията - когато отидете в магазин / или в продуктовия център / вие плащате продуктите, които сте поръчали. Имам клиенти, които предварително заплащат поръчката си. Но по-често се случва в момента на получаване да се плати. Защо тези, които са си поръчали да не платят в момента на получаването на продукта/ите ? Ако някой поръчал не иска да плати продукта/ите - не му ги давате. Много е просто. Но аз нямам такъв случай. Освен ако не решите да оставите на ваш дистрибутор продукти на консигнация. Тогава - няма следващо зареждане докато не се издължи. Системата е желязна. Но това вече е деформация. Трябва да може човек да разчита на оборотните си пари, а не да ги замразява в нелоялни сътрудници.

С най-добри пожелания

# 201
mila71 , повечето фирми за кафе дават безплатна машина, но те обвързват с брой продадени  кафета от марката, но можеш да се договориш.... Пиша с уговорката, че съм извън бранша вече 5 години, но невярвам да са се променили нещата.  За хладилни витрини - искаш от доставчиците! Като начало повече от 2 няма да са ти необходими. Аз цяло лято на басейн съм карала с малък хладилник под бара и успявах - въпрос на организация! Доставчиците пак имат условия, но и там е до договорка.
 Ако има кухня към заведението - хладилник и фризер. Има изисквания как и къде се съхраняват хранителните продукти. Прочети наредбите за ЗОХ и категоризации. Там има много неща, които тук няма да ги видиш. За малко заведение мисля че може един хладилник, но за големи съм сигурна че искат поне 3 - плодове и зеленчуци, млечен, меса - това по спомени.

Аз автомаите на нескафе и лаваца не ги харесвам! Еспресото от истинска машина има друг вкус и аромат! Несравними са! Но е факт че тези автомати ти идват по-евтини!

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 22:02 от moonDream

# 202
  • София
Благодаря на всички.

за хладилните витрини за напитките - планирали сме кола и бира и силно се надяваме да ни ги дадат с уговорка за продажба само на техните напитки. Спряли сме се на кола, за бирата не знам още. Но дали ще ни трябва и отделен може би малък хладилник с камера- за прясното мляко например, за сметаните и за лед?

за кафе машината - искаме да е еспресо със сигурност. Според мъжа ми повече от 50 кафета на ден няма да правим и едно Саеко от около 700 лв. щяло да ни свърши работа. Водели ги полупрофесионални.... newsm78

На мен обаче много за домашни условия ми изглеждат...ето това например;

http://technika.bg/product/6624/kafemashina-saeco-odea-go.html

moonDream - да, искат бройка, а и от скъпото кафе да вземеш...Sad
И да, за съвсем малък хладилник се чудим. Производство няма да има,  само доставка и продажба. Архитектката иска освен мивката да сложим и миялна. Но мъжа ми не е съгласен, защото стават много витрини, климатик, сладоледа и много, много ток....Sad ще се борим за две мивки, но без миялна.

# 203
Кока-кола, ако ти дадат витрина ще искат да има само техни продукти в нея. При нас се сърдят дори за друга марка мин. вода. С бирите също е такова положението. За да го избегнеш можеш да си вземеш малък хладилник-витрина (около 300лв) и в него да държиш 3-4 вида бира, 1 енергийна напитка.

Без миялна ще ви е много трудно, нито пък по-евтино. По-добре си вземи професионална, която мие за 5-10мин.

Мащабите при нас са по-големи, но пиши каквото те интересува. Ако не знам, има кого да попитам. Wink

ankamar56, интересно беше да разгледам сайта. Цените на продуктите не са за масовия потребител и ще ми е интересно да разкажеш как и къде намирате клиенти.

# 204
Мен ако питаш миална задължително! Ако има място зад бара. Малък хладилник също задължително! Мляко и сметани навън неможеш да държиш! От две мивки никаква полза! Винаги когато имам две мивки персонала се дезорганизира  Whistling все няма чаши, а мивките преливат (когато е натоварено).

Саеко са добри! Прости, елементарни даже, без екстри, но железни! Това, което показваш обаче не ми вдъхва доверие. Имат едни машинки без абсолютна никаква визия, изглеждат ужасно, но работят страхотно! По-евтини са даже от 700 лв. Кафемашината трябва да е централно свързана към водата. резервоари  не са много удачни - наливаш, чакаш да се стопли водата, следиш..... И без това има достатъчно неща за следене!
Аз съм за "мързеливо" заведение! Според мен колкото повече удобства и улеснения се предлагат на персонала, толкова той ще е по-мотивиран да продава и ще търси начин да го направи. И все пак всичко с мярка! Но това е твърде субективно изказване, признавам си!
Професионалните миални с къс цикъл са скъпи. Ако имате  бюджет ще е по-добре наистина да се откажете. А домашна съдомиална не ви върши работа... дълги програми.

За бирата питай в кварталния магазин коя се купува най-много. После се свързваш с тях и още поне две фирми и сравняваш условията.

Октоподче, представителите винаги се сърдят, но с право! Те ги дават с рекламна цел.... На едното място, където работих дори дойдоха да си вземат витрината заради системни нарушения...

# 205

ankamar56, интересно беше да разгледам сайта. Цените на продуктите не са за масовия потребител и ще ми е интересно да разкажеш как и къде намирате клиенти.
СЛушах подобна или за същата глупост може би става въпрос преди години и понеже имах доста въпроси жената накрая започна да обяснява за чудесата които прави алое вера или по точно техните продукти с алое вера..... и тогава не стигнахме до едно мнение. НАй - долното беше , че се опитваше да убеди с това че благодарение на тези продукти детето и се било излекувало от какво ли не.... Казвам долно понеже едва ли има друга дума да използваш детското здраве и майчините чувства за да печелиш. Ако щете вярвайте но има хора които се лъжат и едва ли не си мислят че вземат панацея срещу какви ли не болести... то ако не стане с това да се подлъжеш че ползваш качествена козметика  Laughing Няколко месеца по  - късно един състудент започна да ме зарибява за същото....... горкият едва ли е забогатял както си въобразяваше че до месеци ще кара последен модел кола и то подарък от компанията   Rolling Eyes но яко беше хлътнал с доста голяма сума за " каествени продукти ". Като разгледах тези продукти май не  става въпрос за същите.
Онези бяха немска компания някаква и една паста за зъби беше от порядъка на 30-35 лева - понеже този който ме заведе на срещата си купи такава паста  Rolling Eyes а нищо чудно и да са същите

# 206
Привет и от мен!
Цитат
Моля тези, които са наясно и имат опит за съвет за кафе машината.
Опитайте с Мокарабия - предлагат кафемашини и има възможност да се договорите за по-малки количества кафе. Освен това, поне според моя опит, не задължават да закупите от тях най-скъпото им кафе. Предлагат и чаши, друг е въпросът дали имат в момента. Ако сте единствен обект, който предлага тази марка, може да се възползвате и от други възможности - ние бяхме взели кафемелачка, не само машина. При продажна цена 70 ст., вариантът с малките машини Лаваца или други с капсулите кафе не е рентабилен - една капсула струва толкова с консумативите (захарчета и др.).
Хладилник неизбежно ще трябва, за мляко и сметана, плодове. Ако соковете не са  Капи (т.е. продукт на Кока-Кола), също няма да може да ги съхранявате в рекламната витрина. Много често това изискване не се спазва, дори самите представители си затварят очите, само минават да предупредят, ако им предстои проверка.

# 207
  • София
Много благодаря на всички!

moonDream - имаш ли спомен за модел на тази кафемашина, която според теб е по-подходяща?

за миялните - явно ще е добре да поразпитаме за втора употреба.

# 208
  • София
и надявам се последно питане..... Embarassed

Какво мислите за рециклираните кафемашини? Предлагат ни саеко проф. за около 500 лв. Нова е 1700 Rolling Eyes
С 6 м. гаранция......от лаваца

# 209
Мрежовите са ми направо като секта. Имам чувството, че продават хора с промити мозъци. Извинявам се за отклонението, но това мисля.

Общи условия

Активация на акаунт