Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 035
  • 810
  •   1
Отговори
# 180
от НАП като им кажеш НПО гледат като телета в календар и е голяма мъка някой да те консултира правилно.

Заради тази репика можем да сме приятелки за цял живот. Mr. Green На другите въпроси съм си отговорила и проучила. Друго, ако прецениш да ме посъветваш, ще чета с удовоствие на ЛС.  Hug

# 181
Пак ще препоръчам много важната книга, написана от Доналд Тръмп "Предприемачество 101".

Аз искам да помоля за полезна литература. Ако някой е прочел нещо интересно, което му е помогнало, нека сподели... Heart Eyes

# 182
Нещо, което много ме забавлява днес: The World's Best Print Ads, 2011-12

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 23:18 от Октопод с рокля

# 183

Какво въображение трябва да имаш да измислиш  тези реклами Simple Smile

# 184
  • Варна
запис

# 185
Пак ще препоръчам много важната книга, написана от Доналд Тръмп "Предприемачество 101".
Описал е повече от добре варианти за стартиране на бизнес - работиш на настоящата си работа, а бизнесът го движиш в свободното време и когато тръгне, напускаш сигурната работа. Вторият вариант е да теглиш кредит и да рискуваш. И двата варианта си имат плюсове и минуси. За бизнеси с малка инвестиция е добре да се започне първо в свободното време като се заложи естествено цел, срок и приходи, които да реализираш, за да ти стане основно занимание. В противен случай ще си остане едно разхищение на време, което ще ти бъде интересно в началото, но ще се изоставиш "поради липса на време и пари".

malko_mishlence, а тезите, които се развиват в тази книга, биха ли били приложими в нашите условия, в нашия пазар, с оглед на това, че е писана за американския пазар? Т.е. актуални ли са за Бг?

Аз искам да помоля за полезна литература. Ако някой е прочел нещо интересно, което му е помогнало, нека сподели... Heart Eyes

Аз също  Hug

# 186
Повечето книги определям като "вдъхновяващи", но не спирам да ги чета. Черпя насоки за общуване със служители, партньори и клиенти.  "Полезни" са форумите - лесно можеш да разбереш колко е актуална информацията и после да я провериш. Как ме ядоха едни юристи преди време...  ooooh!

# 187
Описал е повече от добре варианти за стартиране на бизнес - работиш на настоящата си работа, а бизнесът го движиш в свободното време и когато тръгне, напускаш сигурната работа. Вторият вариант е да теглиш кредит и да рискуваш. И двата варианта си имат плюсове и минуси. За бизнеси с малка инвестиция е добре да се започне първо в свободното време като се заложи естествено цел, срок и приходи, които да реализираш, за да ти стане основно занимание. В противен случай ще си остане едно разхищение на време, което ще ти бъде интересно в началото, но ще се изоставиш "поради липса на време и пари".

malko_mishlence, а тезите, които се развиват в тази книга, биха ли били приложими в нашите условия, в нашия пазар, с оглед на това, че е писана за американския пазар? Т.е. актуални ли са за Бг?

Аз също  Hug

Да правиш бизнес - да започнеш и развиваш по препоръки само от книга някак си звучи несериозно. Дали е актуално за нашият пазар -  четеш и размишляваш как би се отразила подобна политика предвид нашите условия .........ии ммного много много  фактори .....Съветите от една книга могат само да помогнат да намериш правилния начин но то  няма най- правилен - Ще следвам тези и тези стъпки и ще бъде най - успешен бизнеса ми  Simple Smile
ПС Не звучи зле да се прочете нещо подобно. Интересно ми е какви насоки дава.

# 188
# 189
Бизнес за 21-ви век... Прост бизнес / прост но не лесен /, който се основава на споделяне на свои и на ваши близки приятели и роднини резултати от използване на продукти за здраве и красота. Вие споделяте вашия опит с продуктите, радвате се на подобрено здраве и външен вид / здравето отвътре проличава отвън / и ентусиазирате с тези резултати други. Те на свой ред правят същото и това е всичко. Като краен резултат се създава мрежа от доволни потребители и консултанти, които непрекъснато докато споделят своите резултати, се забавляват. Няма обичайните разходи за бизнеса-за наем на офис, офис разходи, охрана, застраховки на бизнеса, на продуктите, складове, рекламата е лична и се опира на личния опит, защото е искрена. Възнаграждението е месечно и от вас зависи колко голямо ще е то. Може да започне с няколко стотин лева, но бързо може да стигне 1000-1500лв. Преградите и ограниченията са само в ума - никой не може да ви ограничи да заработите повече. Достатъчно е да знаете, че има система, следването на която  ви води право към целта - създаване на пасивни доходи - "колкото повече - толкова повече". А какво ще правите с тях - си е ваша работа - мечтите са за това. Ако това ви допада - готови ли сте да се включите ?

# 190
Бизнес за 21-ви век... Прост бизнес / прост но не лесен /, който се основава на споделяне на свои и на ваши близки приятели и роднини резултати от използване на продукти за здраве и красота. Вие споделяте вашия опит с продуктите, радвате се на подобрено здраве и външен вид / здравето отвътре проличава отвън / и ентусиазирате с тези резултати други. Те на свой ред правят същото и това е всичко. Като краен резултат се създава мрежа от доволни потребители и консултанти, които непрекъснато докато споделят своите резултати, се забавляват. Няма обичайните разходи за бизнеса-за наем на офис, офис разходи, охрана, застраховки на бизнеса, на продуктите, складове, рекламата е лична и се опира на личния опит, защото е искрена. Възнаграждението е месечно и от вас зависи колко голямо ще е то. Може да започне с няколко стотин лева, но бързо може да стигне 1000-1500лв. Преградите и ограниченията са само в ума - никой не може да ви ограничи да заработите повече. Достатъчно е да знаете, че има система, следването на която  ви води право към целта - създаване на пасивни доходи - "колкото повече - толкова повече". А какво ще правите с тях - си е ваша работа - мечтите са за това. Ако това ви допада - готови ли сте да се включите ?

Анкамар, на това не му ли се казва МЛМ? Пък той май още от 20ти век е известен Simple Smile))
Иначе начолото на поста ти ме подсети за една много интересна статия на  HBR. Ето линк към нея:
http://blogs.hbr.org/cs/2012/08/marketing_is_dead.html

# 191
...  Възнаграждението е месечно и от вас зависи колко голямо ще е то. Може да започне с няколко стотин лева, но бързо може да стигне 1000-1500лв. Преградите и ограниченията са само в ума - никой не може да ви ограничи да заработите повече. ...
Mr. GreenСега остана да обясниш, как се оправяте с нелоялните мрежари (тези дето поръчват, вземат продуктите и не ги плащат). Нали се сещаш няколкостотин "забравили да платят", всеки със стотина лева сметка, и така всеки месец...

# 192
ankamar56 , само дето пропусна да кажедш от коя фирма си.  ooooh! Close

# 193
Здравейте всички ентусиасти за търсене на печеливши бизнес идеи ! Виждам, че съм предизвикала "бръмчене в кошера ", което означава, че има живот, реакцията е хубав отговор. Отговарям поред на постовете : 1. действително това е бизнес, основан на МЛМ. И се учудвам на негативното отношение към този начин на предлагане в сравнение с традиционния, за който всички във форума споделят предимно неприятни изживявания с много малко изключения. Какво му е лошото да се препоръчва нещо качествено направено ? Хубаво ли е човек да стане по-здрав, по-усмихнат и с повече пари в джоба си, да не мисли как да плати месечните си сметки ? Аз съм си отговорила положително на въпроса. Кой както иска. 95% от хората смятат, че това "няма/не може да стане"... И 5% , които смятат, че си струва да се реализира идеята. Аз съм от тези 5%. Благодаря за статията, линка на която ми изпратихте.
2. По отношение на реализиране на продуктите - досега не ми се е случвало някой да вземе продукти и да не си плати. Това е начин на работа, основава се на нивото на контактите. Тези, които  имат действително нужда и си поръчват, те винаги плащат.  Това не е проблем/недостатък на системата, а качество, върху което дистрибуторът трябва да отработи.
3. НЕ е позволено да се споменават имена на компании. Затова, който проявява интерес - на лични съобщения може да научи за коя конкретно става дума. Готова съм да отговарям на всякакви въпроси - надявам се да са конструктивни и да имат връзка с бизнес-идеята.

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 19:42 от ankamar56

# 194
Виждам, че съм предизвикала "бръмчене в кошера "...

Не се надценявай! В този дълъг пост аз не виждам никаква конкретна информация.

Скрит текст:
Няколко години след като приключих със СУ и доучвах в друг университет, ме потърси един от предишните преподаватели. Започвал проект, събирал изявени студенти, трябвало му човек с клинични познания и т.н. Егото ми много обича такива приказки (Blush) и отидох веднага на срещата. Оказа се, че доцентът е станал представител на някакви хранителни добавки. "Проектът" е да събере студенти по психология, с които да изгради мрежа и те да продават. От нас се очакваше заради уменията си, да манипулриаме потенциалните клиенти, с което да осигурим продажбите. Трябваше да избираме такива, които отговарят на определен профил. Предполагам, че накрая нищо не се е получило, но доцентът продължи да ме търси още 2 години.

Извинявам се за лиричното отклонение, но постовете на ankamar56 ме подсетиха за тази случка. Много дистрибутори и маркетолози си играят на психолози след 2-3 семинара и повтарят готови фрази (често с грешки и на това се дъжи лиспата на ефект), без дори да са наясно със скритото послание. Ако в презентациите се включат професионалисти със знания по поведенчески и невро науки, първите ще умрат от глад. Всичко е въпрос на морал обаче.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт