Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 967
  • 810
  •   1
Отговори
# 300
Палмичка - страхотна тениска!

за цветовете - ограничена бях в избора, защото помещението е под наем и цялото е с черен мрамор на височна 1.30, който обаче е напръскан със синьозелен цвят. Затова и реших цветовете да са тези. Нямаме никаква възможност да го махаме, така че се примирих. Детският кът ще е в дъното на помещението и ще е с два нюанса на лилавото, нещо между  патладжан и виолетово. Фолиото на стъклото с името ще е пак в тези два цвята на черен фон. Много сме ограничени и от външния вид, дограмата е черна. Затова избрахме сиво графит за интериора. Мисля и тениските да са сиви, а на половинката сива риза с къс ръкав. По логото няма торти или чаши с кафе. много е семпло, едно име и една елипса. Ще го покажа като сме готови.

Искам да е достъпно, не искам прекалено изискано. Но не и с бакалийски вид. Мисля да има цвевтни кошове за списания и за играчки. Масите са от сив и черен ратан. Затова и ще заложа на цветни картини, рисувани дискове и кошове, за да освежа.

за избора - мъжът ми обикаля цеховете и е решил наистина от две места да взима, но най-хубавото. Доколко ще успее...ще се опита? Но и в началото ще се пробва кое хората харесват. Мисля да направя кратички анкети и да молим хората да споделят.
А разбирам за помещението, пак добре ми изглежда, както го описваш. Много се радвам за вас и съпреживявам. Вие сте започнали това, което доста хора само си мислят. Успех ви пожелавам!  Hug И както знаеш детайлите имат значение.  Peace

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 15:02 от Палмичка

# 301
  • София
Благодаря ти...много! Ще ви го покажа накрая. Мисля една страница вув фейса да си направим. Не че кой знае каква реклама ще е, но от тук от там....все  е нещо.

# 302
  • София
Луди пеперуди - възхищавам се на ентусиазма ти и на енергията, които имаш. Сигурна съм, че ще успееш. Всъщност ти си успяла вече. А за 1000 лв. на месец - на мен това не ми изглежда никак смешно. Минахме през кошмарен недоимък последните две години, мъжът ми търсеше работа без успех. Ако докарва толкова от сладкарницата ще съм не радостна, а безкрайно благодарна!

Пожелавам ти най-искрено успех!

# 303
Луди Пеперуди , не разбрах тези към 1000 лв. /месечно , това общ оборот ли е или чиста печалба от тази ти дейност ? newsm78

# 304
Това е което ми оставаше, но аз имам късмета точно в моя малък град да има фирма производител на прежди, купувам ги на цени, които ми е неудобно дори да спомена, нямам никакви разходи за доставка, просто отивам и си купувам...Ходенето по пазари и сборове също не ми костваше почти никакви пътни разходи, защото вследствие на познанства просто се организирахме група , и поделяхме разхода Има всякакви групи и страници по интереси във Фейса. Тези пари обаче не са целогодишни-написах "тавана" на зимните месеци, има празници, тогава хората купуват повече, ако се работи цял ден се изкарват тези пари. Работи се с дебели прежди, нещата стават бързо. През лятото , естествено, търсенето е по-малко, работи се с по-тънка прежда, по-бавно се изплита това, съответно е по-скъпо, по-трудно се продава...Зимата с дебела прежда и кука съм плела по 4-5 шапки дневно, лятото-цял ден се мъча само с една.А когато пък е много топло и почти няма търсене-плета зимни аксесоари-така зимата не се наложи да отказвам заявки-просто имах много готови неща.Но ако да речем човек ходи на работа, и плете вечер или през уйкендите, също може да си докара най-малко една работна заплата още. Просто не бива да се разчита само на албумчето във Фейса, каквато грешка допускат повече колежки. Постоянно трябва да се ръчка, да се обновяват профили. Забравих да пиша и за
http://www.etsy.com/category/crochet?ref=fp_ln_crochet

Това е за невярващите-всеки може да провери в профила на продавачите какво се е продало, на каква цена. И ето пример-и най-грозното нещо с хубава снимка се продава, Но и това не е просто ей така, независимо че става въпрос за елементарно плетене-влагаш пари в качествен материал, в качествена снимка, дори влагаш пари в подходяща разплащателна карта-искаш да продаваш в чужбина, още при ваденето на карта трябва да внесеш 30 лв лимит.Така че човек може да изкара един хубав месечен доход, както и да ви звучи, стига да подходи с достатъчна сериозност.
 Да не забравяме обаче, че всъщност това си е и малко сива икономика...Няма нужда да уточнявам-единствените ми разходи бяха за материал, ако трябва да плащам счетоводител, такса касов апарат, осигуровка...нещата нямаше да са толкова розови...

# 305
Луди Пеперуди, браво на теб. Мисля, че правиш нещата точно както трябва. Доходът ти е идеален, не знам защо се притесняваш, че има нещо смешно в него. Ако продължаваш да работиш все така добре, съм сигурна, че ще дръпнеш още повече. С времето ще ставаш все по-популярна, доволните клиенти ще те препоръчват на други и така ще растеш всеки ден. Ще можеш да развиеш нещата и като сериозен бизнес - всички започват с много труд, но само постоянните успяват да се развият. Съвсем скоро, убедена съм в това, няма да мислиш дали ще има пари за касови апарати, счетоводител и подобни.   bouquet

# 306
Луди пеперуди,удобно ли е да споделиш след колко време дойде първата продажба в Етси?Имам магазинче там,от около 2-3 месеца,но без резултати.Е,аз и не качвам редовно напоследък...

# 307
Луди пеперуди, много хубав разказ. От 0 лв. до 1000 лв за 1 сезон си е направо постижение. Сигурна съм, че тази зима ще имаш дори по-високи доходи. Може ли да те питам някои неща. С каква надценка продаваш? Във фейсбук си обявила цените на някои неща и са си направо евтини.  Обикновено ръчно плетените дрехи имат такива цени, че според мен са непродаваеми. Кой е производителя в твоя град между другото? Ясно, че преждата е била евтина, но чак толкова  newsm78.
Стана ми също така интересно какво е било предложението на Кауфланд- обикновено тези големи вериги не работят с малки доставчици.
От всички места за продажба, кое ти носи най-много приходи. В продавалника например ми е чудно че си успяла- там публикуват ежеминутно толкова много оферти, че трудно излизаш в челните страници.

# 308
В Ести нямам магазин, но този сезон ще опитам-всичко е готово-модели и снимки,  просто изчаквам решаването на мой здравословен проблем, за да си подредя времето според обстоятелствата. Дадох го за пример, защото там се вижда кой , какво, за колко време е продал и на каква цена. Не мога да дам за пример Фейса си, защото там няма как да покажа историята на продажбите.

Сънлайт,продавам с нормална за мен надценка. ако моделът е мой, си позволявам повече. Много ми е интересно наример, как 10-20 плетачки оплитат един и същ модел, и си го плясват на стената с цена като уникат.Фирмата се казва Андреа ООД, май имат  магазин само в нашия град, а иначе работят за бартери и ишлеме, или нещо такова, не съм много сигурна.
 От всички места винаги съм била най-доволна от пазарите, изложенията и други такива-това са идеални места и за продан , и за реклама.
 За надценките-както писах, едва ли това тук е най-подходящото място, но дай ми някакъв пример на ЛС  и ще ти го разбия като разход веднага.Моите неща не са сложни, стават бързо, защото са за продан...а на мен паричките ми трябват и нямам много време. Може би в някой друг живот...Между другото има една дама тук, която точно с плетените си дрехи постигна доста професионално ниво, но пък тя е пример за висш пилотаж.
 А Продавалника-сайт като сайт, прави се така, както и в другите сайтове за продажби-имаш няколко предложения, ако ги качиш всички в един ден-да, още след седмица ще са изпаднали назад. Просто ги качваш постепено, по едно на седмица например, в отделна обява. Така всяка седмица имаш ново предложение на челните страници, а който има интерес-може да разгледа и другите ти предложения.
 А тези 1000лв, това беше максимума, и не през цялото време-само през зимата, в празнични месеци-Коледа, мартеничките , дори и за 8 ми март имаше засилен интерес.
 Забравих за големия магазин Simple Smile-те изобщо нямат претенции да работят само с големи производители.Тогава имах работеща фирма, Пуснах оферта за плетени мартенички-одобриха я, извикаха ме на среща. А аз се уплаших , че няма да мога да покрия нужните количества и отказах. Общо взето, бях чувала какви ли не страхотии за веригите супермаркети,  но изобщо не беше така. Може би фирмите, които се занимават с храни работят при други условия, не зная, мен никой не се опита да ме пресира.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 17:13 от Луди Пеперуди

# 309
Луди пеперуди,възхищавам се на упоритостта ти.Желая ти успех,и каквото и да е неразположението ти-да отмине бързо.

# 310
"Луди пеперуди" мисля си, че плетеното за бебета е много готино и би било най-продавано. Ето ти едно моделче При плетивото е много трудно да се говори за авторство, но пък винаги трябва да се изтъква, че е ръчна изработка. Важното е, че умеете и имате търпение да го изработите.   bouquet 

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 13:15 от Палмичка

# 311
Гледам една фактура пред мен сега...

1 кг месо от този вид крава струва 193лв без ДДС.

После да не кажете, че не давам идеи за бизнес.  Mr. Green

# 312
  • София
Нещо не ми се отваря линка с кравата обаче    Mr. Green

# 313
Нещо не ми се отваря линка с кравата обаче    Mr. Green

А този - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=111229

# 314
  • София
Да, така стана. Благодаря. Интересна практика   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт